- 8 Mart 2015
- 25.104
- 1
- 81.227
- 598
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Tatil iyi fikirmiş akshsshshYaşıtı değil işte müdür de öğretmende çocuk küçük diyor daa anlayın artık
Çocuğunuz sınıfındaki diğer çocukların gerisinde kalacak, içine kapanacak, kendini yetersiz hissedecek, bunları kafaya taka taka hasta olacak, bunu mu istiyorsunuz?
O zamanda benim çocuğum neden böyle yıkıldım bittim diyip pedagog pedagog gezeceksiniz
Mantığınızı tatile mi çıkardınız anlamıyorum ki
tamam onu da anladım doktor diyormuş,doktor ,doktor ,doktor,kızmayınKudrAlobar yahu doktor diyor gitsin doktor doktor doktor niye beni anlamıyorsunuz . konuşması için
Şu tarihe boş kontenjan kalmaz onlarda.Hanimefendi çocuğunuzu aile ve sosyal politikalara bağlı kres ve anaokullarina gönderebilirsiniz. Arastirin mutlaka vardir cevrenizde 36 ay ve ustunu alıyorlar makul bir ücret aliyolar. Normal anaokullari 48 aydan sonra alıyorlar.
Çocuğun ne sıkıntısı olduğunu tam bilmiyorsun.Hayatımda olanlar hep bunu söyler realde görüştuklerim
Yedeğe yaziyorlar ve genellikle sabah gruplarında bosluklar olabiliyir.Şu tarihe boş kontenjan kalmaz onlarda.
Hepimiz doktorun dediğini de anladık, konu sahibinin dediğini de anladık da konu sahibi doktor öğretmen müdür biz kimsenin dediğini anlamıyortamam onu da anladım doktor diyormuş,doktor ,doktor ,doktor,kızmayın
Ya şimdi beni konuşturacaklar.tamam onu da anladım doktor diyormuş,doktor ,doktor ,doktor,kızmayın
İlaç tedavisi hala görüyor canım .özel eğitim yerine anaokula gönderim dedim ondada yine sıkıntı çıktı sanırım tek çare özel eğitim kaldiKarpuz özel eğitim ve ilaç tedavisi ne oldu? Başladı mı görüştün mu ne diyorlar?
Yok abi zorla insanı sinirlendiriyorlar sonrada sen busun diyorlar .eğer rahatlımi dusunseydim en başta yollaridm anaokuluyla uğraşmazdim anliyosunuz demi.dÇocuğun ne sıkıntısı olduğunu tam bilmiyorsun.
Özel egitimi, tamam çocuğum özel eğitim alsın deyince olacak birşey sanıyorsun.
Ne zamandır başka bir doktora götüreceğim diyorsun ama o da lafta.
Tez canlılığı çocuğu en yakın okula, zahmetsiz bir şekilde götürmek olarak algılıyorsan bilemiyorum tabi.
İlaç veriyorsunuz ama neye veriyorsunuz, tanı nedir bilginiz yok mu?İlaç tedavisi hala görüyor canım .özel eğitim yerine anaokula gönderim dedim ondada yine sıkıntı çıktı sanırım tek çare özel eğitim kaldi
Oğlunuzun bir tanısı var mi ,bi incelemeden geçti mi yoksa hareketli diye mi hiperaktif dendi ?
Mudur doğru söylemiş 48 aydan itibaren öğrenci alınıyorsa 45 aylık cocuk gidemez ,ama özele verme şansınız yoksa yine devlette bazı müstakil anaokullari 36 aydan itibaren alıyor onları bulmaya çalışın.
Yasitlariyla olmadıysa sınıfta küçük kalınca da bi ise yaramaz ki ?
Eger özel eğitim raporu varsa mutlaka özel eğitim görmeli, zamanla gelişimine göre raporun kaldırıldığı da oluyor .
Benim bi öğrencim de gec konuşmuş Ram dan özel eğitim raporu alınmış, ilkokuldan önce.
2 sınıfta cocuk gayet normal öğrenme düzeyine geldi ,Ram a yeni bi dilekçe yazdım tekrar incelendi ve yasitlaroyla aynı seviyede olduğu görüldü, raporu kalkti .
Çekinmeyin mutlaka bi Ram a götürüp gerekiyorsa rapor ve özel eğitim almasını sağlayın.
Soyle düşünün neden çocuğun okula gitmesini istiyorsun ?
Yasitlariyla ilişki kursun, mutlu olsun ,eğitim hayatı iyi gitsin .
Ama bu şekilde giderse hem yaşıtları olmayacak ,hem mutlu olmayacak belki de başka başka sorunlarla uğraşacaksınız.
Durumu netleştirip önce eğitim aldırın daha zamanı var anasinifi için, 1.sinifa geçerken de Ekim doğumlu cocugu Hele ki özel durumu varsa kendi senesi değil de ,sonraki seneye birlikte verin .
Gec olsun ama güç olmasın inşallah
Canım özel eğitim ve kreş çok farklı amaİlaç tedavisi hala görüyor canım .özel eğitim yerine anaokula gönderim dedim ondada yine sıkıntı çıktı sanırım tek çare özel eğitim kaldi
Sakinlesmesi için bı şurup verdi doktor sadece ben konusma için götürmüstim asıl amacım konusmasiydiİlaç veriyorsunuz ama neye veriyorsunuz, tanı nedir bilginiz yok mu?
Nasıl ya!
Her yazdığına şok oluyorsun değil miİlaç veriyorsunuz ama neye veriyorsunuz, tanı nedir bilginiz yok mu?
Nasıl ya!
Benim sınıfıma 6 yaşına yakın bir öğrenci gelmişti. İri yarı da bir çocuktu, belli olmuyordu küçük olduğu diğerlerinden. Birinci sınıf okutuyordum. Diğer çocuklar 6,5-7 yaştı. İlk hafta zaten oyunla, resim çizmekle geçiyor alışmaları için. Ne zaman derslere girdik, harf ve çizgi çalışması yapıyoruz, çocuk gözümün içine bakıyor, resmen içinden ağlıyordu. Bahçede oyun oynayanları izliyordu pencereden, verdiğim çizgiler birleştireceği yerde içlerini boyuyordu. Çantasında hep oyuncak taşıyordu, benden gizli sıranın altında onunla oynuyordu. 2 hafta denedim çocuğu, yok mutsuz çocuk. Annesiyle konuştum, ana sınıfına gönderelim dedim, olmaz dedi. Erken başlasın, bir sene kaybı olmasın dedi. Çok ısrar ettim, zaten çocuk okula ağlayarak gelmeye başladı. Ana sınıfına yolladık. Bir kaç gün sonra ziyarete indim aşağı, çocuğun mutluluğunu görmeniz lazım. Oyuncakların içinde bir oraya bir buraya koşuyor, hamurlarla neler yaptığını bana gösteriyor. Ailesi geldi, çok teşekkür etti. Yani diyeceğim o ki, bir kaç ay bile o kadar fark ediyor ki inanamazsınız. Öğretmen bu çocuk oyun çocuğu dediyse doğru demiştir. Bırakın istediği yerde kalsın. Bu arada hiperaktif çocuk her sınıfta mutlaka var, ona takılmayın. Eğer gerçekten anlama güçlüğü çekiyorsa, kreşte de öğretmenini duymuyorsa, onun ilgili olduğu şeyleri de yönergelerle yapamıyorsa özel eğitime gönderin. Birebir çok faydası olur. Ama sadece hiperaktif diye ki biz küçükken hareketli derlerdi buna, bu yüzden gönderiyorsanız normal bir kreşe gitmesi daha iyi tabi arkadaşlık kurması, sosyalleşmesi için.Evet 4 ay fark var diğer çocuklarda 4.5 yaş grubuydu .kayıt yaparken sorun yapmadılar sonradan yine sıkıntı çıktı oğlum diğer sınıfa koşturdu yani oyun oynamak istiyor .öğretmeni sesleniyor hiç onu duymuyor bile bence bu yuzdn istemediler mesele yaş degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?