Moralim çok bozuk bana bir fikir verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet 4 ay fark var diğer çocuklarda 4.5 yaş grubuydu .kayıt yaparken sorun yapmadılar sonradan yine sıkıntı çıktı oğlum diğer sınıfa koşturdu yani oyun oynamak istiyor .öğretmeni sesleniyor hiç onu duymuyor bile bence bu yuzdn istemediler mesele yaş degil
Sizi anliyorum ama ogretmen ve mudur de hakli. Benimde 3.5 yasinda oglum var. 28 aylikken dil terapisi aldirmaya basladim. Dilimiz duzeldi cok şükür, cok haraketli olduğu icin bir yandanda cocuk gelişim uzmanindan egitim almaya basladi. Ilk zamanlar oglunuz gibi direktiflere uymuyordu. Tehlikeyi farkinda degildi. O yuzden bulunduğu ortama ayak uyduramiyordu. Cocuk gelişimin uzmani ile bu sorunları hallettik. Egitimciler cocuklarin direktiflere uymasini, ortama uyum saglamasini istiyorlar ki diger çocukları da etkilemesin diye. Akran etkilesimi olduğu icin. Yani okul idaresi aslinda cocugunuza iyilik yapti. Siz israrla goturseydiniz. Çocuğunuz direktiflere uyum saglamadigi icin cok zorlanacakti. Arkadaşları ile uyum saglayamazdi.

Son düzenleme:
Ya şimdi beni konuşturacaklar.
Sana patladı iyi mi doktor hanım😂

Bebekliğinden beri benim büyük oğlanın dili çatal gibi, sivri işte.
Daha doğduğundan beri sürekli söyledim, kimse kaale almadı, doktorlar dahil.
Normal bir bebeğin gördüğünden 3 kat fazla doktor gördü bu çocuk, ağlaması ve zor olması sebebiyle, yok arkadaş bir Allahın kulu da dil bağı olduğunu farkedemedi.
Tabii ki konuşma geçliği, harflerde sıkıntı yaşıyorduk.
Neyse bunu diyen doktoru takiben pandemi girdi, kesilme işlemi kaldı.
Dedim bari terapi yapalım, okula da başlayacak, öğretmeni önerdi ama terapistler önce dil bağını halledin dedi.

Velhasıl kelam biz gittik kbb ye, doktor baktı ve bunun hiçbir şeye engel olamayacak kadar küçük olduğunu, kesilmesine gerek olmadığını, terapi ve okul öğretmeniyle bir yol çizilmesi gerektiğini ve hala aylar sonra sonuç alınamıyorsa anca o zaman bunu alacağını yoksa çocuğa durduk yere operasyonun anlamsız olduğunu söyledi.

Benim çocuk hala harfleri söyleyemiyor😂
Okula başladı bakalım, öğretmeniyle biraz daha zaman geçirip onun çizdiği yoldan gideceğiz inşallah😂

Kısaca, karnımız ağrıyınca göz doktoruna gitmek gibi bir şey uzmanlığı o alanda olmayan birinden yardım almak.
Aylarca çocuğa ‘annecim senden dolayı değil, ip varmış onu hemencik çekecekler ve söyleyeceksin harfleri’ diye hazırladık, sonuç bu😂😂😂
yaa,minnak kuzuya üzülsem mi size gülsem mi bilemedim vallahi :KK48: :KK48::KK200:

boldladığım yere de kahkaha attım hahahah ,çok yaşayın e mi :KK68:

Canım özel eğitim ve kreş çok farklı ama
Yani bu çocukta hiperaktivite varsa kreş almaz...özel eğitim şart seçme şansın yok anlıyormusun...eger özel egitim almazsa seneye yine red yiyecek çocuk
devletin özel eğitimi haftada kac saat?
Günde 4 saat başka çarem kalmadı zaten önce bı farklı doktorda görsün ona gore karar vericez .bugün aradım sağlık kurulu icin yine randevu yoktu ben bu randevuyu biturlu alamıyorum.hep yok 15 sonra arayın diyorlar

Yok abi zorla insanı sinirlendiriyorlar sonrada sen busun diyorlar .eğer rahatlımi dusunseydim en başta yollaridm anaokuluyla uğraşmazdim anliyosunuz demi.d
İncelemeden geçmedi gözlemle reçete kağıdını eczaneye verince fark ettim hiperaktif bide dikkat bozuy yazıyordu ..ben farklı doktora gösterip ondan sonra ne gerekiyorsa onu yapicam artık başka çare kalmaod
İki mesajını da alıntıliyorum buraya.
Çocukla ilgili bildiğin tek şey reçetede yazan.
Doktorla sağlıklı bir şekilde konuşmamişsin bile.
İlaç tam olarak ney onu bile bilmeden almışsın. Başka bir doktor kaç konudur lafta var.

Neye sinirleniyorsun? İstediğin kadar sinirlen ayrıca.

Her yazdığına şok oluyorsun değil mi🙄

Gelişmiş bir ülkede olsa çocuğu çoktan almışlardı elinden.
Sen iyimisin bilerekmi yapıyorsun bunu amacın ne senin beni tanımadan etmeden saçma sapan yorumlarda bulunuyorsun yeter artık seni göz ardi ediyorum yine geliyorsun.gelme artık konularima .bana yardım etmek yerine çomak sokan hiçkimse yorum yapmasınlar yeter

yaa,minnak kuzuya üzülsem mi size gülsem mi bilemedim vallahi :KK48: :KK48::KK200:

boldladığım yere de kahkaha attım hahahah ,çok yaşayın e mi :KK68:
Bende bir yaş küçüğü de var bu sıpalardan.
Onun harf, ses sıkıntısı yoktu.
Pandemide beraber evde olmaları sebepleriyle o da bozuldu iyi mi😂
Abiden duyduğuna adapte etti kendini, iki tane terapi alacak çocukla kafayı yiyorum😂
Kısaca, uzmanı söylemeden bir şeye bel bağlamanın sonucu bende çok acı oldu, kıssadan hissem size patladı artık kusura bakmayın😂

Hala anlamış değilim, özel gereksinim deniyorsa bunu ihmal etmek zaten çocuk suistimalidir ve suçtur.

Sen iyimisin bilerekmi yapıyorsun bunu amacın ne senin beni tanımadan etmeden saçma sapan yorumlarda bulunuyorsun yeter artık seni göz ardi ediyorum yine geliyorsun.gelme artık konularima .bana yardım etmek yerine çomak sokan hiçkimse yorum yapmasınlar yeter
Arkadaşım bak, ben sakince yazıyorum çünkü bütün çocukları evladım olarak görüyorum, sağlık konusunda da takıntılı anneyim.

İlacı hangi hastalık için kullanıyorsun, tanısı nedir ve veren doktor çocuk doktoru mu, gelişim uzmanı mı, psikiyatrist mi kimdir yani?
Nasıl tam olarak ne olduğunu bilmeden ilaç verirsin?

Arkadaşım bak, ben sakince yazıyorum çünkü bütün çocukları evladım olarak görüyorum, sağlık konusunda da takıntılı anneyim.

İlacı hangi hastalık için kullanıyorsun, tanısı nedir ve veren doktor çocuk doktoru mu, gelişim uzmanı mı, psikiyatrist mi kimdir yani?
Nasıl tam olarak ne olduğunu bilmeden ilaç verirsin?
Ergen ve çocuk psikiyatrisi ilaç bende resmini atabilirim istersenix

Oğlunuzun bir tanısı var mi ,bi incelemeden geçti mi yoksa hareketli diye mi hiperaktif dendi ?

Mudur doğru söylemiş 48 aydan itibaren öğrenci alınıyorsa 45 aylık cocuk gidemez ,ama özele verme şansınız yoksa yine devlette bazı müstakil anaokullari 36 aydan itibaren alıyor onları bulmaya çalışın.
Yasitlariyla olmadıysa sınıfta küçük kalınca da bi ise yaramaz ki ?
Eger özel eğitim raporu varsa mutlaka özel eğitim görmeli, zamanla gelişimine göre raporun kaldırıldığı da oluyor .
Benim bi öğrencim de gec konuşmuş Ram dan özel eğitim raporu alınmış, ilkokuldan önce.
2 sınıfta cocuk gayet normal öğrenme düzeyine geldi ,Ram a yeni bi dilekçe yazdım tekrar incelendi ve yasitlaroyla aynı seviyede olduğu görüldü, raporu kalkti .
Çekinmeyin mutlaka bi Ram a götürüp gerekiyorsa rapor ve özel eğitim almasını sağlayın.
Soyle düşünün neden çocuğun okula gitmesini istiyorsun ?
Yasitlariyla ilişki kursun, mutlu olsun ,eğitim hayatı iyi gitsin .
Ama bu şekilde giderse hem yaşıtları olmayacak ,hem mutlu olmayacak belki de başka başka sorunlarla uğraşacaksınız.
Durumu netleştirip önce eğitim aldırın daha zamanı var anasinifi için, 1.sinifa geçerken de Ekim doğumlu cocugu Hele ki özel durumu varsa kendi senesi değil de ,sonraki seneye birlikte verin .
Gec olsun ama güç olmasın inşallah
Benim kizimda dikkat daginikligi yonergelere cevap verememe vardi tabi konusma eksikligi de ozel egitim de su an 3 hafta da coook fark etti

Benim sınıfıma 6 yaşına yakın bir öğrenci gelmişti. İri yarı da bir çocuktu, belli olmuyordu küçük olduğu diğerlerinden. Birinci sınıf okutuyordum. Diğer çocuklar 6,5-7 yaştı. İlk hafta zaten oyunla, resim çizmekle geçiyor alışmaları için. Ne zaman derslere girdik, harf ve çizgi çalışması yapıyoruz, çocuk gözümün içine bakıyor, resmen içinden ağlıyordu. Bahçede oyun oynayanları izliyordu pencereden, verdiğim çizgiler birleştireceği yerde içlerini boyuyordu. Çantasında hep oyuncak taşıyordu, benden gizli sıranın altında onunla oynuyordu. 2 hafta denedim çocuğu, yok mutsuz çocuk. Annesiyle konuştum, ana sınıfına gönderelim dedim, olmaz dedi. Erken başlasın, bir sene kaybı olmasın dedi. Çok ısrar ettim, zaten çocuk okula ağlayarak gelmeye başladı. Ana sınıfına yolladık. Bir kaç gün sonra ziyarete indim aşağı, çocuğun mutluluğunu görmeniz lazım. Oyuncakların içinde bir oraya bir buraya koşuyor, hamurlarla neler yaptığını bana gösteriyor. Ailesi geldi, çok teşekkür etti. Yani diyeceğim o ki, bir kaç ay bile o kadar fark ediyor ki inanamazsınız. Öğretmen bu çocuk oyun çocuğu dediyse doğru demiştir. Bırakın istediği yerde kalsın. Bu arada hiperaktif çocuk her sınıfta mutlaka var, ona takılmayın. Eğer gerçekten anlama güçlüğü çekiyorsa, kreşte de öğretmenini duymuyorsa, onun ilgili olduğu şeyleri de yönergelerle yapamıyorsa özel eğitime gönderin. Birebir çok faydası olur. Ama sadece hiperaktif diye ki biz küçükken hareketli derlerdi buna, bu yüzden gönderiyorsanız normal bir kreşe gitmesi daha iyi tabi arkadaşlık kurması, sosyalleşmesi için.
Ağzınıza sağlık

İstediğiniz kadar göz ardı edin umurumda değil. Ortada sizin elinizde telef olan ne sağlığı ne güvenliği önemsenen bir çocuk var. Bunları her konunuzda okuyacaksınız üzgünüm. Elimden geleni de yapacağım o çocuk için.

Dedim ya doktor bana böyle birşey söylemedi reçeteyi eczaneye verince fark ettim bu yazıyi

Asıl amaç konuşma gecikmesi içindi incelemeden gecmedi
O ilacı derhal bırakın ve size daha açıklamasını yapmadığı bir hastalık için reçete veren doktora asla gitmeyin.

Yeniden oğlunuzu değerlendirecek bir uzman bulun.
Ve ayrıca çocuğuma ilaç yazıldığında kırk yerden onu araştırıyorum, başka görüş alıyorum da veriyorum.
Öyle verilir mi yahu?

Sanırım cocuk psikatriye gideceksiniz önce sonra kurula girecek ne sıkıntısı var belirlenecek.
Eğitim hemen ordan sonra olmuyor Ram dediğimiz rehberlik araştırma merkezi de inceleyecek hangi alanda eksiği varsa ,ona göre eğitimi belirlenip ogretmen belirlenecek.
Simdiden 4 saat götüreyim demekle olmayacak yani .
Ve bireysel eğitim olacak kresten çok farklı, devlet eğitimini karsilayacak.
Ama dediğim gibi bireysel eğitim alacak ,oyle tek doktorun yazdigiyla olmaz yani .
Belli ki var bi sıkıntısı çocuğun ama daha hangi alanda olduğunu bilmeden ilaçla olmaz .
Once kurula girecek gerekirse ilac ve eğitim.
Daha sonra anaokulu ya da kreş düşünülür.
Ayakta durmayı bilmeyen çocuğa koş hadi herkes koşuyor denmez .
Lütfen ihmal etmeyin eğer ilgilenmez bi anaokulu yazdıralım düzelir derseniz yazik edersiniz .
Sıkıntısını bilmiyorum ama özel eğitimle yasitlarini yakalayan cocuk çok fazla .
Yoksa boşa kürek çekersiniz okula gider seneye ama yapamaz sorun yaşar, etrafa da yaşatır.
Insallah çözersiniz kolaylıklar diliyorum

İstediğiniz kadar göz ardı edin umurumda değil. Ortada sizin elinizde telef olan ne sağlığı ne güvenliği önemsenen bir çocuk var. Bunları her konunuzda okuyacaksınız üzgünüm. Elimden geleni de yapacağım o çocuk için.
Elinizden geleni ardiniza koymayın .gözüme gorunmeyin yeter .benim çocuğum senin gibi birini hiç ilgilendirmez

Dedim ya doktor bana böyle birşey söylemedi reçeteyi eczaneye verince fark ettim bu yazıyi

Asıl amaç konuşma gecikmesi içindi incelemeden gecmedi
Ah karpuz burada bize sinirlenecegine doktorla konuşsaydin, ertesi gün yeniden gitseydin yanına.

Çocuğa ne teşhis konmus belli değil, ortada sorana istersen fotoğrafını göndereyim dediğin ne için olduğu belli olmayan bir ilaç var.

Sanıyorsun ki sana gıcıklığına yazıyoruz bunları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X