• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim çok bozuk bana bir fikir verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızımda yeme bozukluğu vardı. 1. Sınıfta defalarca çocuk psikoloğuna götürdüm . Uzun uzun konuştu çocukla. Öyle bir defa gitmekle olmaz karpuz. Psikoloğa ya da psikiyatra gitmek te anormal değil normal. Çocuğumu damgalarlar fişlerler vs diye sakın düşünme. Çocuk küçükken sorun kangrenleşmeden çözmelisin. Yoksa okul hayatında çok sorun yaşar dışlanır

İkinci kez oldu yaz etkinliği vardi yine yolladım ozamnda aynı sorun çıktı çok üzülüyorum sanki çocuğum hiç okula gidemicek gibi hissediyorum
Yaw akıl var mantık var bir engeli olmadığı halde hiç okula gitmeyen çocuk var mı?
Bu sene olmazsa seneye zaten gidecek, kalan hayatının uzunca bir bölümü de okulda geçecek
Aceleniz ne?
Yok Yıkıldım bilmem ne çocuğunuz hasta mı, sakat mı? Neye yıkılıyorsunuz Allah aşkına ya
Demekki çocuk henüz hazır değil, demekki okulda eğitim göreceği yaş gelmemiş niye zorluyorsunuz?

Devlet anaokulu için belli bir yaş sınırlaması vardır, çocuğunun yaşı tutmuyorsa tutmuyordur, zorlamaya, dramatize etmeye gerek yok ki.

Sen oğlunun tam olarak ne sıkıntısı var onu da bilmiyorsun. Doktor birşey demedi ama reçete de yazıyor dediğin ney, özel eğitim alması gerekiyorsa ona öncelik vermen lazım.

Yaşı devlete tutmadığı için devlet değil özel okullarına bakmalısın. Maddi imkanın yetmiyorsa, çocuğu okula göndermek için iş bulmayı deneyebilirsin.

Hep bir onu yapacağım, edeceğim l, çocuğu başka doktora götüreceğim halindesin ama icraat yok gibi duruyor.
Benim çocuğumun konuşma gecikmesi vardi benim ilk amacım oydu doktor zaten bunun için kreş önerdi kreşe gönderemedim ozmn rapor cikaralim özel eğitim görsun dedi

Yaw akıl var mantık var bir engeli olmadığı halde hiç okula gitmeyen çocuk var mı?
Bu sene olmazsa seneye zaten gidecek, kalan hayatının uzunca bir bölümü de okulda geçecek
Aceleniz ne?
Yok Yıkıldım bilmem ne çocuğunuz hasta mı, sakat mı? Neye yıkılıyorsunuz Allah aşkına ya
Demekki çocuk henüz hazır değil, demekki okulda eğitim göreceği yaş gelmemiş niye zorluyorsunuz?
Anlamiyosunuz doktor istedi öyle olmasını konuşması için akranlariyla yanyana olmasını istedi yoksa bir çocugim var ondanmi aciz olacagim

Kızımda yeme bozukluğu vardı. 1. Sınıfta defalarca çocuk psikoloğuna götürdüm . Uzun uzun konuştu çocukla. Öyle bir defa gitmekle olmaz karpuz. Psikoloğa ya da psikiyatra gitmek te anormal değil normal. Çocuğumu damgalarlar fişlerler vs diye sakın düşünme. Çocuk küçükken sorun kangrenleşmeden çözmelisin. Yoksa okul hayatında çok sorun yaşar dışlanır
Aşkım ben tezcanliyim biran önce birşeyler çözüme ulaşsın istiyorum randevu alacagim çocuk psikiyatriden farklı bı doktordan bakalım o ne diyicek artık birseyler yoluna girsin .oğlum şimdi konuşuyor çok şükür ama hiperaktifmi dikkat bozukluğu varmı farklı bı doktordan öğrenicm ona göre özel egitimmi ne derse onu yapacam

Aşkım ben tezcanliyim biran önce birşeyler çözüme ulaşsın istiyorum randevu alacagim çocuk psikiyatriden farklı bı doktordan bakalım o ne diyicek artık birseyler yoluna girsin .oğlum şimdi konuşuyor çok şükür ama hiperaktifmi dikkat bozukluğu varmı farklı bı doktordan öğrenicm ona göre özel egitimmi ne derse onu yapacam
Sizin tezcanlı olmanız çocuğu bağlamıyor işte
Niye zorluyorsunuz çocuğu
Bende çok tezcanlıyım oğlum 7 yaşında tutup tezcanlıyım diye liseye yazdırmaya çalışalım bari, olur mu? Sizinkide aynı hesap işte

İkinci kez oldu yaz etkinliği vardi yine yolladım ozamnda aynı sorun çıktı çok üzülüyorum sanki çocuğum hiç okula gidemicek gibi hissediyorum
yapmayın yahu, olay sizin oğlunuzla alakalı değil, sadece yasiyla ilgili. okulun bünyesinde olan anaokullari 48 aydan sonra kayıt kabul eder, sizin oglunuz henüz küçük, müstakil bir anaokulu bulursanız 36 aydan sonra kabul eden, kayıt olabilir, tabi kayıtlar dolmadiysa.

okul kabul etse, sizin etmemeniz lazım, 40 aylik çocuğun 60 aylik çocukların içinde ne işi var?

KudrAlobar KudrAlobar yahu doktor diyor gitsin doktor doktor doktor niye beni anlamıyorsunuz . konuşması için
Doktor size çocuğu kendinden büyük çocuklarla aynı sınıfta olacağı devlet anaokuluna gönder demedi öyle değil mi? Yaşıtlarıyla sosyalleşeceği uyum sağlayacağı bir okula gönder dedi. 2 yaşında çocuklara da veriyorlar bazen bu tavsiyeyi ama YAŞITLARIYLA diye belirtiyorlar.

Benim çocuğumun konuşma gecikmesi vardi benim ilk amacım oydu doktor zaten bunun için kreş önerdi kreşe gönderemedim ozmn rapor cikaralim özel eğitim görsun dedi
Tez canlı olduğunu düşünmüyorum ben karpuz 🤷

Doktor size çocuğu kendinden büyük çocuklarla aynı sınıfta olacağı devlet anaokuluna gönder demedi öyle değil mi? Yaşıtlarıyla sosyalleşeceği uyum sağlayacağı bir okula gönder dedi. 2 yaşında çocuklara da veriyorlar bazen bu tavsiyeyi ama YAŞITLARIYLA diye belirtiyorlar.
Kreş dedi kaç yeri aradım çok uçuk rakamlar gönderemedim.bekledim anaokuluna yollarım diye oda olmadı . oyuzden bende diyorum ki ikincisinimi yapsak özel eğitimemi yollasam rapor cikaracak doktor.birde farklı bı doktorada görünsün istiyorum

Aynı hesap değil birini doktor istiyor .yaşıtlarıylan yanyana getirmeye çalışıyorum tek amaç bu
Yaşıtı değil işte müdür de öğretmende çocuk küçük diyor daa anlayın artık
Çocuğunuz sınıfındaki diğer çocukların gerisinde kalacak, içine kapanacak, kendini yetersiz hissedecek, bunları kafaya taka taka hasta olacak, bunu mu istiyorsunuz?
O zamanda benim çocuğum neden böyle yıkıldım bittim diyip pedagog pedagog gezeceksiniz
Mantığınızı tatile mi çıkardınız anlamıyorum ki

Kreş dedi kaç yeri aradım çok uçuk rakamlar gönderemedim.bekledim anaokuluna yollarım diye oda olmadı . oyuzden bende diyorum ki ikincisinimi yapsak özel eğitimemi yollasam rapor cikaracak doktor.birde farklı bı doktorada görünsün istiyorum
Özel eğitimde çocuk nasıl sosyalleşecek? Bire bir eğitim veriliyor özel eğitimlerde. Konuşma ve dil terapisi mi alacak ne alacak? Daha çocuğun sorununu bilmiyorsunuz, teşhisi yok özel eğitime mi göndereyim diyorsunuz. Sanki özel eğitim sizin tercihinize bağlı gibi. Çocuk teşhis alacak raporu çıkacak ki en az 6 aylık deli gibi koşuşturma gereken işler bunlar ondan sonra gerek görülürse özel eğitime gidecek haftada bir gün. Sizin bunlarla uğraşacağınıza zerre ihtimal vermiyorum. Özel eğitim kreşin ya da okulun muadili değildir.

Hanimefendi çocuğunuzu aile ve sosyal politikalara bağlı kres ve anaokullarina gönderebilirsiniz. Arastirin mutlaka vardir cevrenizde 36 ay ve ustunu alıyorlar makul bir ücret aliyolar. Normal anaokullari 48 aydan sonra alıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X