Hastane yetersizliği

Yokolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
10
3
36
32
Herkese merhaba.
Ikinci çocuğuma hamileyim ilk çocuğumu Avcılar'da özel hastanede kucağıma aldım bütün tahlilleri kontrolleri orda yaptırdım ancak şuan hastane malum olaylardan dolayı kapalı. Şimdi ikinci çocuğuma hamileyim. Özel hastanelerin durumundan dolayı mecburen devlete gitmek zorunda kaldım. Mecburen diyorum çünkü devletin işleyişini hiç beğenmiyorum. Sürekli bugün git yarın gel tavırlarından sürekli bir şeylere kulp bulmalarindan her seferinde herkesin tedavisi bir şekilde yarım kalıyor. Evimin yakınlarında ne kadar devlet hastanesi varsa gittim. Yok birinin ultrasonu eski yok birinde riskli gebelik için bölümler yok sürekli şehir hastanesine yönlendirildim. Hem uzak olmasından dolayı hem de işleyişini hiç beğenmediğim için gitmek istemiyordum ama mecbur kaldım. Randevumu aldım gittim muayene mi oldum gerekli tahlillerim yapıldı. Bazı şikayetlerim den dolayı ürolojiye de randevu aldım. Bu sabah sonuç almaya gittim. Tam bir hafta oldu 10 gün randevusuz hakkım var. Eşim ilaçlarımı alırken kimliğimi bana vermeyi unutmuş. Dolayısıyla kimliğim onda kalmış. Ürolojiye gittim kimliğin fotoğrafıyla barkod okutarak kayıt açtırdım. Üroloji ultrason çektirmemi istedi ultrasona gittim aynı şekilde kayıt açtırdım. Kadın doğuma gittim kadın doğum bana kayıt açamayacağını söyledi kimliğin olması gerekiyormuş dedim ki bakın 2 bölümde kayıt açtırdım sonuçta aynı hastane burası farklı bir hastaneye gelmedim ben onların sistemi ne ise senin de kullandığın sistem o. Bana o şekilde kayıt açılamayacağını söyledi. Ultrasona gün veriyorlar ta Haziran temmuz ayına hamileyim dedim öyle dedim böyle dedim yarına gün buldum. Birincisi evim esenyurtta. Benim buradan o hastaneye gitmem 2 araç. Keşke o iki araçla rahat rahat gidebilsem ama tıklım tıklım yani dönüşte yer bulmanın imkanı yok hamileyim 2 yaşında çocuğum var bırakacak kimsemyaşındayır bırakabilecek yerim olsa zaten deprem korkusuyla yaşıyoruz çocuğumu gözümden de ayırmak istemiyorum. Insanları zorla özel hastanelere mecbur ediyorlar. Uzun lafın kısası İstanbul İstanbul dedikleri o kadar gelişmiş dedikleri yerde bir hamile olarak gerekli tahlillerimi bile yaptıramıyorum gerekli kontrollerimi bile olamıyorum perinatoloji için randevu bulamadım İkili tarama testimi yaptıramadım. Ya o kadar moralim bozuldu o kadar sinirlendim oturup ağlıyorum sinirden ya bıktım gerçekten bıktım artık şu sisteme bir çeki düzen verin imkanım olsa bir dakika durmam şu şehirde!!! Ayrıca sonuç sırası beklerken yaşlı bir hasta fenalaştı beyin kanamasından ameliyat geçirmiş oradaki diğer insanlar da otursun diye görevli hemşirelerin bu bankoda kayıt açan işte doktorların randevu için yönlendirdigi işte cam sakuraya gidenler bilir. Bu görevli hemşirenin sandalyesını verdiler otursun adam diye kalkmış diyor ki benim sandalyem nerede anlatıyorlar durumu rahatsızlandı amca ona verdik diye ben burada ayakta işlem yapamam benim sandalyemi getirin hastanın yakinı diyor ki peki tekerlekli sandalyeyi nereden alabilirim siz önce amcayi şu İlerideki sandalyelere oturtturun benim sandalyemi verin ondan sonra bakarsınız işte sizlerin torpille işe aldıgi insanlar. Işte vergilerimizle rezil olduğumuz hastaneler. Sözde sağlıkçı ya bunlar bir sandalye peşine düşmüş... Yani arkadaşlar kısacası kimse bana burada kalkıp da korumacılıklarını yapmasın bugün İstanbul'da hangi devlet Hastanesi'ne giderseniz gidin tanıdığınız varsa randevusuz da muayene olursunuz dolu dedikleri sıralardan ameliyat günleri de alırsınız ama tanıdığınız yoksa böyle boş gider boş gelirsiniz hem yanınızda bir çocuk hem karnınızda bir çocukla. Hem de yarın bir gün fenalaşsanız böyle hastanelerin içinde sizin sağlığınız yerine oturduğunuz sandalyenin peşine düşer o sağlıkçılar yazıklar olsun!! Allah onları muhtaç etsin!

Back