Moralim çok bozuk bana bir fikir verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi anliyorum ama ogretmen ve mudur de hakli. Benimde 3.5 yasinda oglum var. 28 aylikken dil terapisi aldirmaya basladim. Dilimiz duzeldi cok şükür, cok haraketli olduğu icin bir yandanda cocuk gelişim uzmanindan egitim almaya basladi. Ilk zamanlar oglunuz gibi direktiflere uymuyordu. Tehlikeyi farkinda degildi. O yuzden bulunduğu ortama ayak uyduramiyordu. Cocuk gelişimin uzmani ile bu sorunları hallettik. Egitimciler cocuklarin direktiflere uymasini, ortama uyum saglamasini istiyorlar ki diger çocukları da etkilemesin diye. Akran etkilesimi olduğu icin. Yani okul idaresi aslinda cocugunuza iyilik yapti. Siz israrla goturseydiniz. Çocuğunuz direktiflere uyum saglamadigi icin cok zorlanacakti. Arkadaşları ile uyum saglayamazdi.

Son düzenleme:
yaa,minnak kuzuya üzülsem mi size gülsem mi bilemedim vallahi

boldladığım yere de kahkaha attım hahahah ,çok yaşayın e mi

Günde 4 saat başka çarem kalmadı zaten önce bı farklı doktorda görsün ona gore karar vericez .bugün aradım sağlık kurulu icin yine randevu yoktu ben bu randevuyu biturlu alamıyorum.hep yok 15 sonra arayın diyorlar

Yok abi zorla insanı sinirlendiriyorlar sonrada sen busun diyorlar .eğer rahatlımi dusunseydim en başta yollaridm anaokuluyla uğraşmazdim anliyosunuz demi.d
İncelemeden geçmedi gözlemle reçete kağıdını eczaneye verince fark ettim hiperaktif bide dikkat bozuy yazıyordu ..ben farklı doktora gösterip ondan sonra ne gerekiyorsa onu yapicam artık başka çare kalmaod
İki mesajını da alıntıliyorum buraya.
Çocukla ilgili bildiğin tek şey reçetede yazan.
Doktorla sağlıklı bir şekilde konuşmamişsin bile.
İlaç tam olarak ney onu bile bilmeden almışsın. Başka bir doktor kaç konudur lafta var.

Neye sinirleniyorsun? İstediğin kadar sinirlen ayrıca.

Her yazdığına şok oluyorsun değil mi

Gelişmiş bir ülkede olsa çocuğu çoktan almışlardı elinden.
Sen iyimisin bilerekmi yapıyorsun bunu amacın ne senin beni tanımadan etmeden saçma sapan yorumlarda bulunuyorsun yeter artık seni göz ardi ediyorum yine geliyorsun.gelme artık konularima .bana yardım etmek yerine çomak sokan hiçkimse yorum yapmasınlar yeter

yaa,minnak kuzuya üzülsem mi size gülsem mi bilemedim vallahi

boldladığım yere de kahkaha attım hahahah ,çok yaşayın e mi
Bende bir yaş küçüğü de var bu sıpalardan.
Onun harf, ses sıkıntısı yoktu.
Pandemide beraber evde olmaları sebepleriyle o da bozuldu iyi mi
Abiden duyduğuna adapte etti kendini, iki tane terapi alacak çocukla kafayı yiyorum
Kısaca, uzmanı söylemeden bir şeye bel bağlamanın sonucu bende çok acı oldu, kıssadan hissem size patladı artık kusura bakmayın

Hala anlamış değilim, özel gereksinim deniyorsa bunu ihmal etmek zaten çocuk suistimalidir ve suçtur.

Arkadaşım bak, ben sakince yazıyorum çünkü bütün çocukları evladım olarak görüyorum, sağlık konusunda da takıntılı anneyim.

İlacı hangi hastalık için kullanıyorsun, tanısı nedir ve veren doktor çocuk doktoru mu, gelişim uzmanı mı, psikiyatrist mi kimdir yani?
Nasıl tam olarak ne olduğunu bilmeden ilaç verirsin?

Ergen ve çocuk psikiyatrisi ilaç bende resmini atabilirim istersenix

Benim kizimda dikkat daginikligi yonergelere cevap verememe vardi tabi konusma eksikligi de ozel egitim de su an 3 hafta da coook fark etti

Ağzınıza sağlık

İstediğiniz kadar göz ardı edin umurumda değil. Ortada sizin elinizde telef olan ne sağlığı ne güvenliği önemsenen bir çocuk var. Bunları her konunuzda okuyacaksınız üzgünüm. Elimden geleni de yapacağım o çocuk için.

Dedim ya doktor bana böyle birşey söylemedi reçeteyi eczaneye verince fark ettim bu yazıyi

Asıl amaç konuşma gecikmesi içindi incelemeden gecmedi
O ilacı derhal bırakın ve size daha açıklamasını yapmadığı bir hastalık için reçete veren doktora asla gitmeyin.

Yeniden oğlunuzu değerlendirecek bir uzman bulun.
Ve ayrıca çocuğuma ilaç yazıldığında kırk yerden onu araştırıyorum, başka görüş alıyorum da veriyorum.
Öyle verilir mi yahu?

Sanırım cocuk psikatriye gideceksiniz önce sonra kurula girecek ne sıkıntısı var belirlenecek.
Eğitim hemen ordan sonra olmuyor Ram dediğimiz rehberlik araştırma merkezi de inceleyecek hangi alanda eksiği varsa ,ona göre eğitimi belirlenip ogretmen belirlenecek.
Simdiden 4 saat götüreyim demekle olmayacak yani .
Ve bireysel eğitim olacak kresten çok farklı, devlet eğitimini karsilayacak.
Ama dediğim gibi bireysel eğitim alacak ,oyle tek doktorun yazdigiyla olmaz yani .
Belli ki var bi sıkıntısı çocuğun ama daha hangi alanda olduğunu bilmeden ilaçla olmaz .
Once kurula girecek gerekirse ilac ve eğitim.
Daha sonra anaokulu ya da kreş düşünülür.
Ayakta durmayı bilmeyen çocuğa koş hadi herkes koşuyor denmez .
Lütfen ihmal etmeyin eğer ilgilenmez bi anaokulu yazdıralım düzelir derseniz yazik edersiniz .
Sıkıntısını bilmiyorum ama özel eğitimle yasitlarini yakalayan cocuk çok fazla .
Yoksa boşa kürek çekersiniz okula gider seneye ama yapamaz sorun yaşar, etrafa da yaşatır.
Insallah çözersiniz kolaylıklar diliyorum

Elinizden geleni ardiniza koymayın .gözüme gorunmeyin yeter .benim çocuğum senin gibi birini hiç ilgilendirmez

Dedim ya doktor bana böyle birşey söylemedi reçeteyi eczaneye verince fark ettim bu yazıyi

Asıl amaç konuşma gecikmesi içindi incelemeden gecmedi
Ah karpuz burada bize sinirlenecegine doktorla konuşsaydin, ertesi gün yeniden gitseydin yanına.

Çocuğa ne teşhis konmus belli değil, ortada sorana istersen fotoğrafını göndereyim dediğin ne için olduğu belli olmayan bir ilaç var.

Sanıyorsun ki sana gıcıklığına yazıyoruz bunları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…