- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Benim kızımı müdür almadı.sınıflar da ay olarak büyük çocuklar var uyum saglayamaz demişti.İkinci kez oldu yaz etkinliği vardi yine yolladım ozamnda aynı sorun çıktı çok üzülüyorum sanki çocuğum hiç okula gidemicek gibi hissediyorum
Flas haber gibi olmamış degilmiBaşlığı görünce bu senmisin inanamadım karpuz
Ben olaya duygusal yaklaşıyorum sanırım. Oğlum sanki hiçbir okula yerleştiremicek gibi hissediyorum .sanırım özel eğitim için cabalicam busefer önce eğitimi orda görsün sonra anaokula bakarizEğer devlet kurumu ise, yaşı önemser.
Haydi diyelim aldı, gelişimi ileri olup gruba ayak uydurabilseydi bir nebze.
Ama hem küçük olup hem de otorite tanımıyorsa, kendine uygun yerde değildir.
Bence teşekkür etmelisiniz onlara, çocuğunuzu heba edip, eğitim hayatını başlamadan nefret ettirip bitirebilirlerdi.
Bilinçli, idealist insanlarmış ki çocuğun kapasitesini zorla disipline etmeye çalışmamışlar.
Aynısını onlarda dediler ay farkı bile onemliymisBenim kızımı müdür almadı.sınıflar da ay olarak büyük çocuklar var uyum saglayamaz demişti.
İyi ki dinlemişim.canlı derste çok tanık oldum sadece ay farkı bile uyum için çok önemli.
Öğretmen olsun müdür olsun evlatlarımıza neden farklı şeyler düşünsünler ki
Çocuğunuzu işinin ehli iyi bir doktora götürün.o sizi yonlendirsin...Daha önce oğlumu yaz etkinligine yollamıştım sorun çıkmıştı sadece bir gün gidebildim .aynı okula kayıt yaptım busefer bugün götürdüm öğretmeni yaşı daha küçük uyum sağlayamaz 45 aylık almıyoruz biz normalde 48 aylık alıyoruz dedi sonra beni müdürün yanına yolladı.hocam dedim ben size söylemiştim kaç aylık olduğunu biliyordunuz kaç yaşında olduğunu biliyordunuz ogretmeni böyle söyledi dedim. Yanındada bı öğretmen vardı .bir saat dil döktüler yemin ediyorum okadar zor tuttumki kendimi ağlamamak için ikinci kez hayalkırıklığı yaşadık.uyum sağlayamıyormus'hocam çok saçma degilmi bı çocuğun bi günde (hatta yarım saat) uyum sağlamasını beklemek .yine dedi daha bebek falan yoksa biz neden istemeyelim çocuğunuzu öğrenci sayımız az zaten dedi siz pırıl pırıl insansınız yetiştirdiğiniz çocukta öyle defalarca gelip gittiniz çocuğunuzla ilgilisiniz hepsinin farkindayz ,isterseniz size masal kitapları verelim okulda fazlalık olan çocuğa bol bol okursunuz onu hazırlarsiniz dedi .yani busuru şey söyledi.ben zaten kendisine demiştim oğlumu psikiyatriye götürdüm bana Özel kreş önermişti başta maddi durumdan dolayı tiklayamadim doktora durumu anlattım ozaman rapor cikaralim özel eğitim görsun dedi.(benim çocuğum biraz geç konustu şimdi daha iyi konuşuyor ama hiperaktif ) öğretmen özel egitm görsün yaşıtlarının üstünde olsun ama altında olmasın burdaki çocukların hepsi oglunuzdan büyük uyum sağlayamazlar çünkü oyun çocuğu bu dedi... Herneyse tuttum oğlumun elini kırgin birşekilde çıktım .ben size şimdi birşey soracağım sizce oğlumu özel egitimime göndereyim yoksa başka anaokulunu bakayım?
Özel eğitim denmesinin sebebi nedir?Ben olaya duygusal yaklaşıyorum sanırım. Oğlum sanki hiçbir okula yerleştiremicek gibi hissediyorum .sanırım özel eğitim için cabalicam busefer önce eğitimi orda görsün sonra anaokula bakariz
Kırmak istemiyorum ama zorunuza giden bence özel eğitim almalı denmesi.
Bunu sizin için yazmıyorum ama bir kadın var takip ettiğim. Kadın doğduğundan beri çocuğunun durumunu gözlemliyor ce bir gariplik seziyor. Kocası , kaynanası , kızın annesi hatta kardeşi asla bir durum yok , senin çocuğun sakin diyorlar. Kadın ne yapıp edip , bir doktora götürüyor ve otizm tanısı koyuyorlar. Kadın o tanıyı erken fark ettiği için şu an oğlunun otizmli olduğu belli bile değil. O kadar güzel ilgilenmiş ki , çocuk çok iyi yol kat etmiş.
Aynen öyle.tuvaleti bile kullanırken kişisel temizlik oyun oynama kısacası aradaki fark çok etkiliyor.Aynısını onlarda dediler ay farkı bile onemliymis
Orada da elbette yaşıtlarıyla bir olur.Bende götürdüm defalarca . doktoru başta demediki özel eğitim görsun kreşe gitsin dedi onada benim gücüm yetmedi çok pahalıydı .durumu anlattım doktora gonderemeyecegimi söyledim doktorda madem öyle rapor cikaralim özel eğitim gorsun dedi .yani mevzu burda çocuğun yaşıtlarıyla bir arada olmaso
Haklısınız çocuğum hiperaktif yerinde duramiyor doktor birebir söylemedi ama verdiği reçete kağıdında yazıyordu oğlumun konusma gecikmesi var diye götürmüştüm benÖzel eğitim denmesinin sebebi nedir?
Şimdi bu önerildi ise öncelikle bir çocuk psikiyatrisine gidin ya da gelişim uzmanına.
Onlar belirli parametrelere göre değerlendiriyor, uzmanlar eğer bir durum görürse sizi en iyi şekilde zaten yönlendirir.
Duygusal yaklaşmayın, çoğumuzun evladı var ve emin olun istemesek bile eğitim almak zorundalar.
O sebeple içiniz ferah olsun, asıl mesele ne zaman alacağı değil, onun için en elverişli ortamı, en mutlu olduğu stili ve yeri bulmak.
Yavrumun haberi birşeyden yokki o parka gidip geliyoruz sanıyorOrada da elbette yaşıtlarıyla bir olur.
Ama sizin bu kadar üzülmeniz , onu da etkiler. Ben ait değil miyim ? Tuhaflık mı var diye düşünür.
Çocuğun psikolojik ve gelişimsel sorunlarını çöz önce. Anaokulundan daha önemli. Yaşı tutsa bile uyum sağlayamaz şimdiki durumunda sınıfa öğretmene.çocuk ve ergen psikoloğuna ve psikiyatristine düzenli götür onlar yönlendirirler.dikkat geliştirici setler var. Osman abalı nın mesela. Yaşına göre olanından alabilirsin.Bende götürdüm defalarca . doktoru başta demediki özel eğitim görsun kreşe gitsin dedi onada benim gücüm yetmedi çok pahalıydı .durumu anlattım doktora gonderemeyecegimi söyledim doktorda madem öyle rapor cikaralim özel eğitim gorsun dedi .yani mevzu burda çocuğun yaşıtlarıyla bir arada olmaso
Aynen farklı vizyona yeni giricek filim gibi başlıklara alışmıştık senin tarzın farklı ya bu normal tam Bdv lik olmuşFlas haber gibi olmamış degilmiartik dikkat ediyorum
Bana da öyle geldi. Aynı doktor bir kaç kez görmeli teşhis için. Testleri de var onların . Sadece 5 dakika gördüyse devlet hastanesinde o teşhlse ben güvenmezdim. Normal hastalık için bile 2 3 doktordan görüş alıyoruzSizin götürdüğunuz psikiyatriste hic test vs yapmadan teşhis koymuştu. Ben şahsen çocuğun bir sorunu var mi emin değilim. 1 günde cok haraketli çocuğa bu da şöyle diye atmazlar. Oğlum 3 yaşındaydı yarim gün devlet bağımsız kreşle başladı, nasil cocuklar vardi hepside devam etti.
Başta sizin doktorun teşhisi sadece gorsel izlemeyle yaptığı bisey cok güven vermedi.
Ben onu mutlaka farklı bı doktorada göstericem .çocuğum her sözümü dinliyor yediği taşa kadar kaldırıyor.sadece mevzu oyun oldumu gözü bizi görmüyor .evet çok hareketli bı çocuk ama teste hiç girmedi gözlemle reçete kagindinda tanı hiperaktif yazıyorduSizin götürdüğunuz psikiyatriste hic test vs yapmadan teşhis koymuştu. Ben şahsen çocuğun bir sorunu var mi emin değilim. 1 günde cok haraketli çocuğa bu da şöyle diye atmazlar. Oğlum 3 yaşındaydı yarim gün devlet bağımsız kreşle başladı, nasil cocuklar vardi hepside devam etti.
Başta sizin doktorun teşhisi sadece gorsel izlemeyle yaptığı bisey cok güven vermedi.
Hiperaktif tanısı aldı mı?Haklısınız çocuğum hiperaktif yerinde duramiyor doktor birebir söylemedi ama verdiği reçete kağıdında yazıyordu oğlumun konusma gecikmesi var diye götürmüştüm ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?