Moralim çok bozuk bana bir fikir verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İkinci kez oldu yaz etkinliği vardi yine yolladım ozamnda aynı sorun çıktı çok üzülüyorum sanki çocuğum hiç okula gidemicek gibi hissediyorum
Benim kızımı müdür almadı.sınıflar da ay olarak büyük çocuklar var uyum saglayamaz demişti.
İyi ki dinlemişim.canlı derste çok tanık oldum sadece ay farkı bile uyum için çok önemli.
Öğretmen olsun müdür olsun evlatlarımıza neden farklı şeyler düşünsünler ki

Ben olaya duygusal yaklaşıyorum sanırım. Oğlum sanki hiçbir okula yerleştiremicek gibi hissediyorum .sanırım özel eğitim için cabalicam busefer önce eğitimi orda görsün sonra anaokula bakariz

Aynısını onlarda dediler ay farkı bile onemliymis

Çocuğunuzu işinin ehli iyi bir doktora götürün.o sizi yonlendirsin...

Ben olaya duygusal yaklaşıyorum sanırım. Oğlum sanki hiçbir okula yerleştiremicek gibi hissediyorum .sanırım özel eğitim için cabalicam busefer önce eğitimi orda görsün sonra anaokula bakariz
Özel eğitim denmesinin sebebi nedir?
Şimdi bu önerildi ise öncelikle bir çocuk psikiyatrisine gidin ya da gelişim uzmanına.
Onlar belirli parametrelere göre değerlendiriyor, uzmanlar eğer bir durum görürse sizi en iyi şekilde zaten yönlendirir.

Duygusal yaklaşmayın, çoğumuzun evladı var ve emin olun istemesek bile eğitim almak zorundalar.
O sebeple içiniz ferah olsun, asıl mesele ne zaman alacağı değil, onun için en elverişli ortamı, en mutlu olduğu stili ve yeri bulmak.

Bende götürdüm defalarca . doktoru başta demediki özel eğitim görsun kreşe gitsin dedi onada benim gücüm yetmedi çok pahalıydı .durumu anlattım doktora gonderemeyecegimi söyledim doktorda madem öyle rapor cikaralim özel eğitim gorsun dedi .yani mevzu burda çocuğun yaşıtlarıyla bir arada olmaso

Orada da elbette yaşıtlarıyla bir olur.
Ama sizin bu kadar üzülmeniz , onu da etkiler. Ben ait değil miyim ? Tuhaflık mı var diye düşünür.

Haklısınız çocuğum hiperaktif yerinde duramiyor doktor birebir söylemedi ama verdiği reçete kağıdında yazıyordu oğlumun konusma gecikmesi var diye götürmüştüm ben

Çocuğun psikolojik ve gelişimsel sorunlarını çöz önce. Anaokulundan daha önemli. Yaşı tutsa bile uyum sağlayamaz şimdiki durumunda sınıfa öğretmene.çocuk ve ergen psikoloğuna ve psikiyatristine düzenli götür onlar yönlendirirler.dikkat geliştirici setler var. Osman abalı nın mesela. Yaşına göre olanından alabilirsin.

Sizin götürdüğunuz psikiyatriste hic test vs yapmadan teşhis koymuştu. Ben şahsen çocuğun bir sorunu var mi emin değilim. 1 günde cok haraketli çocuğa bu da şöyle diye atmazlar. Oğlum 3 yaşındaydı yarim gün devlet bağımsız kreşle başladı, nasil cocuklar vardi hepside devam etti.
Başta sizin doktorun teşhisi sadece gorsel izlemeyle yaptığı bisey cok güven vermedi.

Bana da öyle geldi. Aynı doktor bir kaç kez görmeli teşhis için. Testleri de var onların . Sadece 5 dakika gördüyse devlet hastanesinde o teşhlse ben güvenmezdim. Normal hastalık için bile 2 3 doktordan görüş alıyoruz

Ben onu mutlaka farklı bı doktorada göstericem .çocuğum her sözümü dinliyor yediği taşa kadar kaldırıyor.sadece mevzu oyun oldumu gözü bizi görmüyor .evet çok hareketli bı çocuk ama teste hiç girmedi gözlemle reçete kagindinda tanı hiperaktif yazıyordu

Devlet anaokulu için belli bir yaş sınırlaması vardır, çocuğunun yaşı tutmuyorsa tutmuyordur, zorlamaya, dramatize etmeye gerek yok ki.

Sen oğlunun tam olarak ne sıkıntısı var onu da bilmiyorsun. Doktor birşey demedi ama reçete de yazıyor dediğin ney, özel eğitim alması gerekiyorsa ona öncelik vermen lazım.

Yaşı devlete tutmadığı için devlet değil özel okullarına bakmalısın. Maddi imkanın yetmiyorsa, çocuğu okula göndermek için iş bulmayı deneyebilirsin.

Hep bir yapacağım, edeceğim, çocuğu başka doktora götüreceğim halindesin ama icraat yok gibi duruyor.

Haklısınız çocuğum hiperaktif yerinde duramiyor doktor birebir söylemedi ama verdiği reçete kağıdında yazıyordu oğlumun konusma gecikmesi var diye götürmüştüm ben
Hiperaktif tanısı aldı mı?
Yerinde duramıyor derken? Benimkiler duruyor ama mesela kafa üstü olur, masa üstü olur
Çocuklar genel anlamda zaten hareketlidir kısaca kurtludur, maksimum dayanma hareketsiz kalma süresi 5 sn falandır.
Her çocuk doktoru bu alanın uzmanı değil.
Eğer böyle bir şüpheniz varsa gecikmeden lütfen harekete geçin.
Böyle bir durumu varsa da ona göre eğitimi de oldukça önemli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…