Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

peki ama yağ öğünü günde sadece 1 kez ise eti öğlen yiyorsak ve ekmek hakkıda sabah ise akşam sadece protein + salata mı tüketilmeli ?
Yag ogunu ??????

Kahvalti harici aksam yada oyleyin farketmez ogunuzun icinde sunlar olabilir ...
Oyleyin ve aksam arasindaki tek fark miktar olarak aksami az yemeniz !

Et ,sut urunu . Sebze yemegi . Salata . Azsa olsa kuruyemis ..

Yag ogunu nedir ?

hmm peki o zaman :)

Fatos canim
Menunde yasak yok lakin yanlis var .. Az evvel konustugumuz baklagil ile etin beraber tukatilmemesi lazim
Birde kahvaltida ekmegin yaninda yagli peynir pek yenmiyor , ama bu konuda sunuda demeliyim son yaptigimiz
donemlerde normal peynirde kullaniyorduk ekmekle . Kilo verimine bak ve buna sen karar ver .

Menun ilk gunler ocin gayet basarili tebrikler ..

Son düzenleme:
yağ ögününden kastım et yağlı balık veya tavuk tabi sıralamasını kendi düzenime göre yapıp sordum illa öğlen olması şart değil yani öyle anlamış da değilim zaten :) .. sadece genel olarak öğlen bunlar tüketilir diye genelleme yaptım tamam o zaman anladığımı söyle izah ediyim
- sabah ekmek onun dığında yasak
- baklagil ve ekmek etle beraber yenmiycek
- akşam salata ve protein ağırlıklı
- peki baklagil ve ekmeği beraber tüketebilir miyim biliyorumm çok sordum beni mağdur görün kitabı bulamayıp senin gibi bilgili ve denyimli birini bulunca aklıma geldikçe soruyoru işte :))

Denise 6 yil boyunca ne sorular cevapladik hic birindende gocunmadik , burda bulunmamiz bu yuzden , bu linki monti yapmasamda bu yuzden kapattirmiyorum 1 kisi bile olsa yardimci olmak dua almak benim icin buyuk mutluluk . O yuzden soru soratken cekinmeyin

1 sorun evet ekmek kavaltida
2. Sorunda evet etle yenmiycek .
3. Sorun hem aksam hemde oylen genelde pro ve sebze agirlikli olur .. Kilo vermek istiyorsak Gunluk kilo basina
1..1,5 gr pro alinmali . Yiyeceklerin pro miktarlari ilk sayfada vardi ..
4. Soru baklagil ve ekmek beraber cok agir olur zaten baklagilde karbonhidrat ama soyle yr. Dl ekmegide belki gormezden gelebiliriz . Amabaklagilida cok yagli yapmamak sartiyla ..

Slm herkese yatmadan evvel bakayım dedim sizlere..yeni gelen arkadaşa hoşgeldin diyeyim birde...
ve yatmaya kaçayım.12'de yatınca bile kendimi çok erken yatmış hissediyorum artık:))yarının yemeklerinide yaptım ohh miss..yazın zor geliyor am dondurucu olayını seviyorum yaaa...soğanı kavurdum düdüklüye hop bi poşet taze fasulye .oldu bana bi tencere yemek..dolmalarıda doldurup almıştım çıkarttım tencereye dizdim,yarın sabaha kadar dolabın alt kısmında duracaklar..sabah kahvaltı edene kadar pişer.akşamüstü geldiğimizde 2 çeşit yemeğim hazır..
ben kaçar...size hoş sohbetler..
bu yoğun tempoya o aldığım kilocuklar gidivermiş..eski kilom 58'e geri döndüm..sevineyimmi üzüleyimmi:))sevineyim sevineyim napalım sağlık olsunda koşturalım...

tamammm o zamannn anlaşıldı

Bugün yine eve geç geldim ve bugün diyeti hiç uyamadim ne yazik ki
yine de paylaşıyorum, gece de çok acıktım dayanamadım saldırdım mutfağa
Kahvaltı yapamadım uyanamadim

12.00-12.30 öğle yemeği
Tavuk sote ve garnitür sebze
Yoğurtlu semizotu salatası
Ayran
Yarım bardak sahlep

17.00 1 porsiyon mantı
18.00 Caramel Macchiato

00.00 Bir dilim ekmek
4 dilim pastırma
1 üçgen peynir
Ayran

Ben nasıl beslendim? Sabah kahvaltısında en kepekli ekmekten (ben "Doygun" marka yiyorum. Halk Ekmek'in kepeklisi de iyi bir kepekli ekmek deniyor.) İSTEDİĞİM KADAR kızartıyorum. Üzerine zeytin ezmesi sürüyor, bir avuç doğranmış maydanoz ve bol miktarda domates koyuyorum ve yiyorum. Ekmeğin yanından hiçbir şekilde süt ve süt ürünü ile et ve et ürünü ve de yumurta ve yumurta ürünü (mayonez, krep, kek) YEMİYORUM.

- aklım karıştı süt ürünü yok derken peynir ??? o da protein sonuçta ama kahvaltıda ekmekle beraber tüketiliyor ??

Doğal oldukları halde kötü glusid olarak tanımlanacak bir kaç tane de sebze bulunmaktadır ki bunlar; patates(taze olmayanı), havuç, pancar ve mısır olarak sıralanır. Meyvelerden ise karpuz, ananas ve muz kan şekerini fazla yükselten kötü glusidler sınıfına girer.

- havuç çiğ olarak ta mı yok burdada koptummm ??

ŞEKERİ BIRAK:Montignac'ta önerilen gıdalar tüketilecek; birlikte tüketilme kısıtlaması yok; yalnız miktarlarda aşırıya kaçılmayacak, öğün araları atıştırmalarıyla sık ve az beslenme prensibi uygulanacak.

birde bunu anlamadım sık ve az atıştırmalıklar ?? bu montignac diyetinin dışında bi konu mu ??

bugün ki menüm

kahvaltı
- 2 dilim tb ekmek
- tatlu biber salçası
- light beyaz peynir
- salatalık

öğlen
- tavuk sebze haşlama az yağlı
- sebze sote
- yoğurt

1 saat sonra SÜTLÜ KÖPÜKLÜ KAHVEE

aksam
- salatalık ve kırmızı tatlı biber
- biber salçası
- light beyaz peynir

Kizlar ben size demedimmi monti konusunda netde bir cok bilgi kafanizi karistirir diye ..
Kimi insan montiyi ayristirma diyeti olarak gormus ekmekle yani karbonhidratla protin yani peynir sutu yememis .. Bu dogru degil . Ekmekle birlikte yogurtylta sutte penirde yenir , fakat ekmekle yenen sut urunubyagsiz olmali . Burda karbonla proyu degilde katbonla doymus yazgi karistirmiycaksin ..

Monti konusunda Sorularina
burdan cevsp ara canim cogu sitedeki yorumlar kafani karistirir .

BİRDE DİYET HAYAT BOYU SADECE 3 KEZ UYGULANABİLİR YAZIYORMUS KITAPTA DOGRU MU ?
Kitapda bu sekilde bir yazi yok , ama her diyet adi ne olursa olsun İlk yaptigin sonucu vermez, cunki bunye buna alismis dir vede kil0 vermede direnecektir . Mesela dukan icinde 2 kere uygulana bilir denir .. Ayni konu yuzunden ..

Cig havucu montinin ilk kitabinda degilde 2. Kitak " kadina ozel " de geciyor cok direnen inatçi bunyelerde cig havucunda kesilebilecegi anlatiliyor, simdilik sizlerde bir sprun yok cigsini yiyebilirsiniz salatalar icinde ama pismisi herdaim yasak montide .

Menun guzel canim
Afiyet olsun . Tek yanlisin sutlu kahveni ogunden 1 saat sonra icmen . Ya ogunle birlikte yada en az 3 saat sonra .

Fatos gercekten montiyle alakasi yok menunun

Sabah kahvaltisi gun boyu tok tutar , cunki 2. Migdemiz ve beynimiz gibi olan ince bagirsaklari doyurur .

Fatos gercekten montiyle alakasi yok menunun

Sabah kahvaltisi gun boyu tok tutar , cunki 2. Migdemiz ve beynimiz gibi olan ince bagirsaklari doyurur .

Evet zaten 100e almışım bile hemen
bi de benim hergün tartilma gibi bir huyum var olumsuz bi etkisi olmuyo ama
bugün daha dikkatli olucam inş

Evet zaten 100e almışım bile hemen
bi de benim hergün tartilma gibi bir huyum var olumsuz bi etkisi olmuyo ama
bugün daha dikkatli olucam inş
Bende hergun tartilirim kilo kontrolu ve neyi yanlis yaptigim hakkinda not tutarim bir zararini gormedim simdiye kadar tartilmanin ...

Bende hergun tartilirim kilo kontrolu ve neyi yanlis yaptigim hakkinda not tutarim bir zararini gormedim simdiye kadar tartilmanin ...
Aebencim acaba sen diyet yaparken hızlandırıcı birşey kullanmış mıydın? Ne biliyim yeşil çay, sirke karbonatlı su vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…