• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

banum annemlere 2 günlüğüne bile değil sadece 1 günlüğüne gittik :)) cumartesi sabah çıktık akşam ordaydık pazar öğlen çıktık akşam evdeydik..24 saat bile durmadık yani..eşim sağolsun annemi babamı çok sever.annem babamda onu..birde eşimin anne-babası vefat ettiğinden beri sanırım bu özlemini bizimkilerde gideriyor.ve oğlum bir gece öncesinde dedemi annanemi çok özledim diye ağlamış uyurken.eşim yatırmıştı çok dokunmuş.ertesi sabah birden hadi gidiyoruz dedi ve paldır küldür gittik:))
bu akşam derse giderken oğlumuda götürmek zorunda kaldım ve bir zamanlar iyice niyetine girdiğim 2.çocuk fikrimden kilometrelerce öte kaçtım:)
eşim akşam vakti bi aradı kaymakam bey yemek daveti vermiş son anda haberim oldu zarf elime geç ulşamış dedi.tepemden kaynar sular döküldü..çocuğu nereye bırakacağım bu saatte derse kalmış 30 dk.yolu sürecek 25 dk ..ağlıycaktım nerdeyse.eve gireli 5 dk olmuş zaten.çocuğun ağzına resmen sokuşturdum yemekleri.çabuk çiğne çabuk yut diye diye doyurdum ve formasını çıkartıp tekrar giydirip koşarak evden çıktık.derse 2 dk varken okuldaydım.yoldada oğlumu sıkı sıkı tembihledim.benim odamda otur faaliyet yap ses yaparsan ders işleyemem bana kızarlar vs..diye tembih tembih üstüne...
yawrum nasıl canı sıkılmış ama yine de dayandım anne sen üzülme diye dedi..içim cız etti..sabah 7'de başlayan mesaimiz akşam 9:30'da bitti ikimizinde.. pestil modunda eve zor geldik.oğlum arabada uyudu.kucağımda indirirken belim koptu.elim kolum doluydu zaten çantalar vs..
eve geldim üstümü bile çıkaramadan sabah ısladığım kuru fasulyeyi düdüklüye attım 10 dk'da pişti.o arada birde pilav yaptım.salata malz.yıkadım.dün gece yapamadığım ütüleri bitirdim.duş aldım.eşim geldi o arada.oda çok yorgundu hemen yattı zaten.bende şimdi yatacağım.maraton bitecek :)) sabah kaldığı yerden devam..salatayı yapıp soslamadan kaba koyacağım.sosunuda başka bir küçük şişeye.orda karıştırı yer..birde oğlana ikindi kahvaltısı beslenmesi ayarlıycam daha sabah.krep-süt-kuruüzüm-ceviz..koştur dur nefes nefese...:KK55:

Superrr :) ben bugünkü menü mu yaziyim bi hatam varsa düzeltin lutfen :)
Kahvaltı
- 2 dilim tb ekmek
- light beyaz peynir
- salatalık domates
- bir activia ( sindirimime yardımcı oluyot)

Yarım saat sonra kadar az yağlı
sütlu kahve

Öğlen
- 100 gr badem / fındık
- 1 kase meyve aromalı yoğurt

Akşam
- meyve
- 1 kase yoğurt
Ve yaklaşık olarak 1.5 litre su :)
Denis aktivialar sekerli canim yeme ... Sutlu kahvenin saatinede dikkat et . Sut icecek gibi gorunsede degildir . Bir ogun gibi dusun . İstiyorsan az yagli kahvaltina ekleye bilirsin ...

Oylenin kendi halinda guzel , lakin aksaminda en azindan yemek yemelisin ... Boyle yogurtlu menuyu gunde 1 kere kullan ..
Aktivya disinda sakincalu bisi gorummuyor ama tam montide olmus diyemem . Yemek ye ..

Ha bide meyve aromali yogurdun var muhtelelen hazir ve sekerli uzakdur . Aldigin gidalarin icindekiler bolumunu oku . %3 den fazla seker varsa demekki sekerli gida ..

Ha bide meyve aromali yogurdun var muhtelelen hazir ve sekerli uzakdur . Aldigin gidalarin icindekiler bolumunu oku . %3 den fazla seker varsa demekki sekerli gida ..
Tamammm bundan sonra dikkat ederim :)) bide meyve olarak kuru incir yiyorum aslında cok şekerli bi meyve fakat yasaklar arasında yoktu yrmemde bir sakınca yoktur sanırım herkese iyi günler :))

Tamammm bundan sonra dikkat ederim :)) bide meyve olarak kuru incir yiyorum aslında cok şekerli bi meyve fakat yasaklar arasında yoktu yrmemde bir sakınca yoktur sanırım herkese iyi günler :))
Hergun yemiyceksen vede 2 taneyi gecmessen olur . Ama kuru meyvelerin sekeri yuksrk bilesin ;)

Aaaaaaaaa :( ben 4-5 tane yiyordum üzüldüm şimdi :(( peki akşam olarak meyve tuketiceksem eğer en iyi meyve hangisi olur ??
Öğün olarak soruyorsun dimi ? Gece meyveyi onermemde ondan dedim ..kivi ,elma ,mandalina ayva vs . Yasak meyveleri biliyorsun zaten ;)

Bir arkadasim var gecen ay kan yapsin diye gunluk duzenli kuru incir yemis 2 kilo almisim dedi ve yaptigi tek fatkli seyin duzenli hergun incir yemek oldugunu soyledi ...

Denis bu meyve yogurt oğününü her gun kullanmiyorsun dimi ?

Sana onerim normal ogun yemen . Sebze ,et ,salata ,yogurt seklinde ;)

Öğün olarak soruyorsun dimi ? Gece meyveyi onermemde ondan dedim ..kivi ,elma ,mandalina ayva vs . Yasak meyveleri biliyorsun zaten :KK66:

Bir arkadasim var gecen ay kan yapsin diye gunluk duzenli kuru incir yemis 2 kilo almisim dedi ve yaptigi tek fatkli seyin duzenli hergun incir yemek oldugunu soyledi ...

Denis bu meyve yogurt oğününü her gun kullanmiyorsun dimi ?

Sana onerim normal ogun yemen . Sebze ,et ,salata ,yogurt seklinde :KK66:
Bu aralar neredeyse hergün çünkü çalışmalarım gereği eve çok gec dönüyorum ama aç olduğum icin yemek de yemek istiyorum o yuzden meyveyi tercih ediyorum bu son zamanlar çok iyi bir durum değil bunun farkındayım ama diğer turlu karnım fazla dolu oluyor akşam icin uyku problemi yasiorum ama farkettik ki meyvede boyle bir durum olmuyor .. ve incir depom da bitti zaten almayı düşünmüyorum şimdilik bu forumu bulduğum icin gerçekten çok seviniyorum :)) birde budag ekmeginin glisemik indeksi ortamında üstünde diye yaziyor bazı sitelerde fakat montignac diyetinde sadece tam buğday ekmegine izin var değil mi yani tam tahiili veya çavdar olmaz eğer dogru anladiysam birde bu diyanetin marmelatlar bize uygun mu tamek olsun koşma olsun ??

Denise diyet yazan tum urunlerde tatlandirici vardir .. Montinin amaci sadece kilo verdirmek degil saglik kazadirmaktir ;) marmelatini kendin yap . Sevdigin meyvelerden . Simdi tam zamani tramzon hurmasinin onu al pisir birazda gun kurusu kayisi pisir kat blendirdan gecir super olur ;) seversen tarcin ve cevizde katabilirsin ..

Ekmek konusuda tam bugday Yemelisin bulabilirsen entegre katkisiz tam bugday yemelisin .. Sert ekmektir tam bugday.
Cavdarin gl endeksi daha yuksektir . Evde ekmek yapabilirsen yulaf ekmegininde gl dusuktu sanirim ...

Kepek ekmek yeme cunki beyaz ekmege kapek katilmis ekmektir :(

Ekmeginde sadece kahvaltida yendigini unutma . Gl aslinda cokda masum degildir ama ekmegin vitamininede ihtiyaç oldugundan sabah verilmiski bunye aksama kadar eritsin diye ;)

Ekmek konusuda tam bugday Yemelisin bulabilirsen entegre katkisiz tam bugday yemelisin .. Sert ekmektir tam bugday.
Cavdarin gl endeksi daha yuksektir . Evde ekmek yapabilirsen yulaf ekmegininde gl dusuktu sanirim ...

Kepek ekmek yeme cunki beyaz ekmege kapek katilmis ekmektir :KK43:

Ekmeginde sadece kahvaltida yendigini unutma . Gl aslinda cokda masum degildir ama ekmegin vitamininede ihtiyaç oldugundan sabah verilmiski bunye aksama kadar eritsin diye :KK66:
Benim birde bi tane daha sorum olucakti butun seneler boyunca yazdiklarinizi takib etmeye çalıştım ama maalesef tam olarak olmadi malum yılların bilgisi yazıyor orda :) siz bu beslenme şekline hic ara verdiniz mi ? Yoksa bütün seneler boyunca uyguladiniz mi ? Ve ikinci aşama hakkında hakkında hic bir bilgi edinemiyorum ikinci aşamadan kasıt tam olarak ne acaba ?

Denis senelerdir burdayim ama senelerdir monti yapmiyorum canim, keske yapabilsem ama artik sosyal hayatim bunu kabul etmiyor .. Ama 25 senelik diyet hayatimda montignaci saglik ve kilo verme adina tek gecerim .. Birde senin gibi yardima ihtiyaci olanlar icin burdayim ... senelerin arkadaslari var onlarla burda gorusuyorum..

Oyleden sonraya kadar ac durman hic bir beslenme icin normal degil . Ama bu sadece pazar gunleri icinse tercih sana kalmis ama her gun oyleden sonra kahvalti yapman dogru degil !

Menu yazabilirsen yonlendirmem daha kolay olur ...

2. Asamaya gelince ;
3 ogunden birini kacamakli yedin diyelim . Ertesi gun tekrar monti 1. Asama yaparsan kilo almazsin .
Yada kacamakli bir yiyecek yiyeceksen yaninda gl endeksi cok dusuk bir yiyecekle yersen telafi olur .. Mesela 1 buyuk kase salata yaninda 1 dl su boregi gibi ..

Hmm anladım :)
Kahvaltılı gec yapma sebebim gec uyanmak aslında bazı günler tabi o da çalışmalarım gereği zaten fakat o saatlerde kahvaltı yapmak veya daha doğrusu ekmek yemek icin fazla mi gec olur diye düşündüm migdenin hazmetmesi açısından birde birinci aşamada düzenli değil tabikide ama arada kaçamak yapmak kurmuş olduğum dengeyi bozar mi ? Mesela geçen gün annemin doğum günüydü ve hep beraber pasta keserken yemezsen çok kirilirim dedi yedim ve tabi yanında bir kaç şey daha vardı bu beslenme şekli icin çok mu kötü bir durum sonuçta bu diyetin amaci metabolizmayı düzene sokup hayat boyunca devam etmesini sağlamak ama ileridede böyle bir özel durumla karsilasicak olursam diye soruyorum :)

Birde trabzon hurması aldim marmelat yapmayı düşündüm ama dayanamadım taze taze yedim :)) fakat o çok şekerli bir meyve glisemk indeksi hakkindada fazla bilgiye ulasamadim malum ismi yöreden yöreye değiştiği icin :)

Hmm anladım :)
Kahvaltılı gec yapma sebebim gec uyanmak aslında bazı günler tabi o da çalışmalarım gereği zaten fakat o saatlerde kahvaltı yapmak veya daha doğrusu ekmek yemek icin fazla mi gec olur diye düşündüm migdenin hazmetmesi açısından birde birinci aşamada düzenli değil tabikide ama arada kaçamak yapmak kurmuş olduğum dengeyi bozar mi ? Mesela geçen gün annemin doğum günüydü ve hep beraber pasta keserken yemezsen çok kirilirim dedi yedim ve tabi yanında bir kaç şey daha vardı bu beslenme şekli icin çok mu kötü bir durum sonuçta bu diyetin amaci metabolizmayı düzene sokup hayat boyunca devam etmesini sağlamak ama ileridede böyle bir özel durumla karsilasicak olursam diye soruyorum :)

Birde trabzon hurması aldim marmelat yapmayı düşündüm ama dayanamadım taze taze yedim :)) fakat o çok şekerli bir meyve glisemk indeksi hakkindada fazla bilgiye ulasamadim malum ismi yöreden yöreye değiştiği icin :)

denisim diyelimki 2 haftada bir böyle kaçamagın oldu ama orda durdun gerisini getirmedin .. çok etkilemez bünyeyi .. ama sık sık kaçamak yaparsan sonuç alman çok uzun sürer...
gece kaçta yatıyorsun vede kaç ögün yiyorsun ?

Merhaba arkadaşlar
ben de bu diyetin kendimce modifiye ettiğim bir versiyonuna bugün başladım buraya yazmanın motive edici olabileceğini düşünerek bugünkü menümü paylaşmak istiyorum. Kitabı okudum ama çevirisi epey kötüydü, ben bundan önce karatay yapmıştım kendi meslegim de bu konulara yakın olduğu için bu 2 diyetten yeni bir kombin yaptim kendimce ise yararsa zaten 1 2 hafta içinde belli olur ona göre devam ya da tamam derim :KK12::KK54: bu arada adetim yeni bitti ve 68 kiloydum bu sabah :KK61:hedefim 60:KK55:
menumu paylaşayım
08.45 kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği üstüne süzme peynir
4-5 zeytin

10.30 Dokuzlu çay

13.30 Öğle
Izgara levrek
Limonlu yeşil salata

16.00 Yeşil çay

17.00 1 avuç antep fıstığı

18.00 Zeytinyağlı pırasa
Ayran

19.00 Tarçınlı portakal çayı

Merhaba arkadaşlar
ben de bu diyetin kendimce modifiye ettiğim bir versiyonuna bugün başladım buraya yazmanın motive edici olabileceğini düşünerek bugünkü menümü paylaşmak istiyorum. Kitabı okudum ama çevirisi epey kötüydü, ben bundan önce karatay yapmıştım kendi meslegim de bu konulara yakın olduğu için bu 2 diyetten yeni bir kombin yaptim kendimce ise yararsa zaten 1 2 hafta içinde belli olur ona göre devam ya da tamam derim :KK12::KK54: bu arada adetim yeni bitti ve 68 kiloydum bu sabah :KK61:hedefim 60:KK55:
menumu paylaşayım

08.45 kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği üstüne süzme peynir
4-5 zeytin

13.30 Öğle
Izgara levrek
Limonlu yeşil salata

17.00 1 avuç antep fıstığı

18.00 Zeytinyağlı pırasa
Ayran
Hoş geldin fotoks.
CANIM MENÜNDEN ÇAYLARI ÇIKARDIM DAHA İYİ ANLAYIM DİYE ... MENÜNE ÇAYLARI YAZMANA GEREK YOK İÇEBLİRSİN . pardon buyuk olmuş ..
menün ilk gün içim gayet başarılı .. tek olmayan kuru yemişin saati .. akşam yemeginden 1 saat önce meyve yiyeblirsin . çunki o migdede kalmaz ... ama kuru yemişden bir saat sonra ögün üst üste olur .. illa yemek istiyorsan ögününe kat . yada aran için meyve tercih et...

siz yeterki isteyin ben buradayım .monti hakkında tüm sorularınızı burda bulabilirsiniz .. kitabı anlamak 2 senemi almıştı .. çok anlaşılır degil menüler konusunda ...

M
denisim diyelimki 2 haftada bir böyle kaçamagın oldu ama orda durdun gerisini getirmedin .. çok etkilemez bünyeyi .. ama sık sık kaçamak yaparsan sonuç alman çok uzun sürer...
gece kaçta yatıyorsun vede kaç ögün yiyorsun ?
Mesela bugünkü menumle orneklerndireyim
saat 14.00 gibi kahvalti
2-3 dilim tam buğday ekmeği bu arada uno kullanıyorum
Yazgiz beyaz peynir
Yeşillik ve biber kahvaltilik salça içndr sadece biber ve tuz var
Yarım saat sonra kadar kahve laktoasus süt ile normal süt beni acayip derecede sisiriyor
saat 20.00 gibi öğlen yemeği / akşam yemeği
100 gr badem 2-3 meyve ( genellikle kuru meyve tercih ediyorum incir / kayısı ama incirden vazgeçmek üzereyim :))) ) ve çok az yoğurt
Birde yemek sonrası meyve yenilebikiyor mu monyognacin yabancı versiyonunu buldum ve örnek menu olarak ogeln yemeğinin en sonunda meyve yazıyor elma veya yaban mersini falan aklım karıştı :(

M

Mesela bugünkü menumle orneklerndireyim
saat 14.00 gibi kahvalti
2-3 dilim tam buğday ekmeği bu arada uno kullanıyorum
Yazgiz beyaz peynir
Yeşillik ve biber kahvaltilik salça içndr sadece biber ve tuz var
Yarım saat sonra kadar kahve laktoasus süt ile normal süt beni
acayip derecede sisiriyor
saat 20.00 gibi öğlen yemeği / akşam yemeği
100 gr badem 2-3 meyve ( genellikle kuru meyve tercih
ediyorum incir / kayısı ama incirden vazgeçmek üzereyim :))) ) ve çok az yoğurt
Birde yemek sonrası meyve yenilebikiyor mu monyognacin yabancı versiyonunu buldum ve örnek menu olarak ogeln
yemeğinin en sonunda meyve yazıyor elma veya yaban mersini falan aklım karıştı :(

Denise monti hakinda nekadar cok nette gezersen kafan okadar karisir . ..

Canim belliki 2 ogun yiyorsun sabahi hadi ekmekli yaptin . Aksamida meyveyle ypgurtla yaptin diyelim ,, nerde yemek salata et ogunu ?

Benim
Kitapta okudugum meyve yemeklere hrlede et yemeklerine kesinlikle karismaz . Nadiren pismis olarak karbonhidrat ogunleriyle yenir .( kuru fasuyye yaninda sekersiz hosaf gibi )

Denisim sana tavsiyem haftanin 4 gunu ekmekli 3 gunu yumurtali kahvalti yap 2. Ogunundede ana yemek salata yogurt ye ;)

Back