Denis aktivialar sekerli canim yeme ... Sutlu kahvenin saatinede dikkat et . Sut icecek gibi gorunsede degildir . Bir ogun gibi dusun . İstiyorsan az yagli kahvaltina ekleye bilirsin ...Superrr :) ben bugünkü menü mu yaziyim bi hatam varsa düzeltin lutfen :)
Kahvaltı
- 2 dilim tb ekmek
- light beyaz peynir
- salatalık domates
- bir activia ( sindirimime yardımcı oluyot)
Yarım saat sonra kadar az yağlı
sütlu kahve
Öğlen
- 100 gr badem / fındık
- 1 kase meyve aromalı yoğurt
Akşam
- meyve
- 1 kase yoğurt
Ve yaklaşık olarak 1.5 litre su :)
Tamammm bundan sonra dikkat ederim :)) bide meyve olarak kuru incir yiyorum aslında cok şekerli bi meyve fakat yasaklar arasında yoktu yrmemde bir sakınca yoktur sanırım herkese iyi günler :))Ha bide meyve aromali yogurdun var muhtelelen hazir ve sekerli uzakdur . Aldigin gidalarin icindekiler bolumunu oku . %3 den fazla seker varsa demekki sekerli gida ..
Hergun yemiyceksen vede 2 taneyi gecmessen olur . Ama kuru meyvelerin sekeri yuksrk bilesinTamammm bundan sonra dikkat ederim :)) bide meyve olarak kuru incir yiyorum aslında cok şekerli bi meyve fakat yasaklar arasında yoktu yrmemde bir sakınca yoktur sanırım herkese iyi günler :))
AaaaaaaaaHergun yemiyceksen vede 2 taneyi gecmessen olur . Ama kuru meyvelerin sekeri yuksrk bilesin
Öğün olarak soruyorsun dimi ? Gece meyveyi onermemde ondan dedim ..kivi ,elma ,mandalina ayva vs . Yasak meyveleri biliyorsun zatenAaaaaaaaaben 4-5 tane yiyordum üzüldüm şimdi ( peki akşam olarak meyve tuketiceksem eğer en iyi meyve hangisi olur ??
Bu aralar neredeyse hergün çünkü çalışmalarım gereği eve çok gec dönüyorum ama aç olduğum icin yemek de yemek istiyorum o yuzden meyveyi tercih ediyorum bu son zamanlar çok iyi bir durum değil bunun farkındayım ama diğer turlu karnım fazla dolu oluyor akşam icin uyku problemi yasiorum ama farkettik ki meyvede boyle bir durum olmuyor .. ve incir depom da bitti zaten almayı düşünmüyorum şimdilik bu forumu bulduğum icin gerçekten çok seviniyorum :)) birde budag ekmeginin glisemik indeksi ortamında üstünde diye yaziyor bazı sitelerde fakat montignac diyetinde sadece tam buğday ekmegine izin var değil mi yani tam tahiili veya çavdar olmaz eğer dogru anladiysam birde bu diyanetin marmelatlar bize uygun mu tamek olsun koşma olsun ??Öğün olarak soruyorsun dimi ? Gece meyveyi onermemde ondan dedim ..kivi ,elma ,mandalina ayva vs . Yasak meyveleri biliyorsun zaten
Bir arkadasim var gecen ay kan yapsin diye gunluk duzenli kuru incir yemis 2 kilo almisim dedi ve yaptigi tek fatkli seyin duzenli hergun incir yemek oldugunu soyledi ...
Denis bu meyve yogurt oğününü her gun kullanmiyorsun dimi ?
Sana onerim normal ogun yemen . Sebze ,et ,salata ,yogurt seklinde
Benim birde bi tane daha sorum olucakti butun seneler boyunca yazdiklarinizi takib etmeye çalıştım ama maalesef tam olarak olmadi malum yılların bilgisi yazıyor orda :) siz bu beslenme şekline hic ara verdiniz mi ? Yoksa bütün seneler boyunca uyguladiniz mi ? Ve ikinci aşama hakkında hakkında hic bir bilgi edinemiyorum ikinci aşamadan kasıt tam olarak ne acaba ?Ekmek konusuda tam bugday Yemelisin bulabilirsen entegre katkisiz tam bugday yemelisin .. Sert ekmektir tam bugday.
Cavdarin gl endeksi daha yuksektir . Evde ekmek yapabilirsen yulaf ekmegininde gl dusuktu sanirim ...
Kepek ekmek yeme cunki beyaz ekmege kapek katilmis ekmektir
Ekmeginde sadece kahvaltida yendigini unutma . Gl aslinda cokda masum degildir ama ekmegin vitamininede ihtiyaç oldugundan sabah verilmiski bunye aksama kadar eritsin diye
Hmm anladım :)
Kahvaltılı gec yapma sebebim gec uyanmak aslında bazı günler tabi o da çalışmalarım gereği zaten fakat o saatlerde kahvaltı yapmak veya daha doğrusu ekmek yemek icin fazla mi gec olur diye düşündüm migdenin hazmetmesi açısından birde birinci aşamada düzenli değil tabikide ama arada kaçamak yapmak kurmuş olduğum dengeyi bozar mi ? Mesela geçen gün annemin doğum günüydü ve hep beraber pasta keserken yemezsen çok kirilirim dedi yedim ve tabi yanında bir kaç şey daha vardı bu beslenme şekli icin çok mu kötü bir durum sonuçta bu diyetin amaci metabolizmayı düzene sokup hayat boyunca devam etmesini sağlamak ama ileridede böyle bir özel durumla karsilasicak olursam diye soruyorum :)
Birde trabzon hurması aldim marmelat yapmayı düşündüm ama dayanamadım taze taze yedim :)) fakat o çok şekerli bir meyve glisemk indeksi hakkindada fazla bilgiye ulasamadim malum ismi yöreden yöreye değiştiği icin :)
Hoş geldin fotoks.Merhaba arkadaşlar
ben de bu diyetin kendimce modifiye ettiğim bir versiyonuna bugün başladım buraya yazmanın motive edici olabileceğini düşünerek bugünkü menümü paylaşmak istiyorum. Kitabı okudum ama çevirisi epey kötüydü, ben bundan önce karatay yapmıştım kendi meslegim de bu konulara yakın olduğu için bu 2 diyetten yeni bir kombin yaptim kendimce ise yararsa zaten 1 2 hafta içinde belli olur ona göre devam ya da tamam derimbu arada adetim yeni bitti ve 68 kiloydum bu sabah hedefim 60
menumu paylaşayım
08.45 kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği üstüne süzme peynir
4-5 zeytin
13.30 Öğle
Izgara levrek
Limonlu yeşil salata
17.00 1 avuç antep fıstığı
18.00 Zeytinyağlı pırasa
Ayran
Mesela bugünkü menumle orneklerndireyimdenisim diyelimki 2 haftada bir böyle kaçamagın oldu ama orda durdun gerisini getirmedin .. çok etkilemez bünyeyi .. ama sık sık kaçamak yaparsan sonuç alman çok uzun sürer...
gece kaçta yatıyorsun vede kaç ögün yiyorsun ?
M
Mesela bugünkü menumle orneklerndireyim
saat 14.00 gibi kahvalti
2-3 dilim tam buğday ekmeği bu arada uno kullanıyorum
Yazgiz beyaz peynir
Yeşillik ve biber kahvaltilik salça içndr sadece biber ve tuz var
Yarım saat sonra kadar kahve laktoasus süt ile normal süt beni
acayip derecede sisiriyor
saat 20.00 gibi öğlen yemeği / akşam yemeği
100 gr badem 2-3 meyve ( genellikle kuru meyve tercih
ediyorum incir / kayısı ama incirden vazgeçmek üzereyim :))) ) ve çok az yoğurt
Birde yemek sonrası meyve yenilebikiyor mu monyognacin yabancı versiyonunu buldum ve örnek menu olarak ogeln
yemeğinin en sonunda meyve yazıyor elma veya yaban mersini falan aklım karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?