• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

hiç bilmiyorumki ablam.yani bi saati varmı onuda bilmiyorum aslında..youtube'da günllük video yayınlıycakmış dedi arkadaş.acaba proğram şeklindemi yani belli bir saatte mi yoksa her gün rastgele bi pilates videosumu bilmiyorum.bende üye oldum bakalım..girip bakmak lazım ayın birinde...yazarım sizede burdan...

Youtube zaten videolari varki .
Kendi sitesine bile girince videolar youtubdan cikiyor . Bugun yarim saat yaptim hatta .
Birde tibetin 5 hareketini cok oneriyorlar zilim ;)

slm herkese...yazıp çizen olmayınca topik arka sayfalara gerilemiş:KK54:
dün sabah kahvaltı ederken eşime esti gel annenlere süpriz yapalım gidelim dedi.8 saat süsüyor saçmalama yarın ne vakit döncez bu gün akşam olur biz gidene kadar desemde apar topar gittik.üst baş bile almadım kendimize,sadece oğlana bir kat kıyafet aldım fırladık çıktık..akşam olmak üzreydi vardığımızda bu günde öğlene yakın çıktık akşam 7'de eve geldik..valiz falan boşaltma derdi yoktu ama annemler o kadar çok koydularki onları yerleştirdik vs..biraz süpürdük,sildik.yemeği gelirken yolda yedik.ama acaip yorgun bi hafta sonu geçirdim yani..
ve yarın maraton sabahtan başlıycak yine ...ve daha önce bahsetimmi burda hatırlamıyorum.bana görev çıktı..salı akşamından itibaren mayıs sonuna kadar akşamları konservatuarda öğretim görevlisi olarak çalışacağım akşam 6-9 arası..öğleden sonraki derslerimi azalttılar.ama ordan oraya vuracağım kendimi yine ..sabah kendi okulum,öğleden sonraa bazı günlerim boşaldı bazıları hala dolu,ama eve geleceğim yinede her gün.çünki en geç dersim 3'te bitecek.ama oğlumu 5'te almam lazım ,eve gelip yemek yapıp geri tekrar giideceğim.onu eve getirip eşimi bekliycem 5 dk.içinde o gelecek ben çıkacağım.o 5 dk'lık zamandada montumu bile çıkarmadan masayı hazırlıycam onlara..ayyy valla yazarken kafa yoruldu.birde bu maratonu aylarca yaşıyacağım..:KK43:
şimdide gidp küçük bir dağı andıran ütüleneceklerin olduğu sepete ulaşıp bi ucundan başlıyayım...sonrada duşumu alır halimm kalırsa kitabımı okur uyurum..

sağol aplam,yarın akşamın yemeklerini bu akşamdan yaptım walla.nasıl yetişeceğim bilmem..birde eşim artık öğle yemeğini evden götürmeye karar vermiş.hastanede çıkan yemeklerde-gittiği restorannlardaki yemeklerde midesini fena yapmmaya başlamış artık eşimin.birde kollesterolü biraz yükselmiş.nasıl yağ koyuyorlar kimbilir?bu gün midesi iyice fena olmuş.tüm sindirim sistemi alt üst olmuş.akşam yemek yiyemedi midem fena diye..sabah onada öğlen yiyeceklerini termoslu kaba koyacağım.soğursa mikrodalgada ısıttırsın yesin.işim arttı anlayacağın.hem öğlene hem akşama yemek düşünmek zorundayım artık..akşam uzunca bir süre birlikte yemek yiyemeyeceğiz.bakalım nasıl idare edeceğim..:KK17:

herkese iyi akşamlar forumunuzu uzun süredir takip ediyorum ama kayıt olmakta bir kaç sorun yaşadığım için ancak şimdi mesj yazma fırsatını buldum
montigac diyetini araştırdım ve çok mantıklı geldi fakat kitabını hiç bir yerde bulamdıgım için aklımda ki soru işaretlerini yıllarınızın emeğini okuyarak karşılamaya çalıştım fakat yinede yetersiz kaldı haliyle ben uzun bşr süre dukan diyeti yptım neredeyse 1 sene kadar fakat sonrasında rahatsızlandım polikistlik durum söz konusu regl düzensizliği vs . vs. kullandığım ilaçlardan ve sürekli karın şişmesinden ve tabiki bütün stresten dolayı şevkimin kırılması sonucunda kilo kontrolümü biraz aksattım fakat dukana dönmek istemedim ve montignac diyetine rastladım uygulamaya başladım fakat doğru olup olmadığından emin değilim yazımı bu kadar uzun tuttuğum için kusuruma bakmayın ben menümğ yazmak ve sizden yorum almak istiyorum bana yardımcı olursanız gerçekten çok seviniriö örnek menüm
kahvaltı
3. dilim tam buğday ekmeği
şekersiz marmelat
yesillik
1 dilim light beyaz peynir
1 fıncn kahve

öğlen
tavuk / balık
haşlanmış yumurtalı ıspanak
rendelenmiş kasar peyniri
bi kac badem veya fındık

aksam
yogurt
haslanmıs sebze veya acıkmassam meyve
1 fincan latsozsuz süt (1.5 % yağ) kakao yağı azaltılmış ve biraz tatlandırıcı

Denise hos geldin ...
Montinin kitabini bulmak zoe canim
Belki 2. El kitapcilarda olabilir .. Ama burda olursan kitaba ihtiyacin olmaz :)
2008 den bu yana hicbir soru cevapsiz kalmadi hamdolsun , elimizden geldigince yardimci oluruz yeterki siz isteyin :)

Ornek menunu degerlendirecek olursak ;
Kahvaltida ekmegin yaninda ya peyniri yada marmelati kullan ikisini ayni anda bence kullanma .. Ekmek peynir yada ekmek marmelat ...
Oylemde ise ; sanirim ornek menunde genelleme kullandin bunlarin hepsini ayni ogunde beraber yemek baya karisik olur . Ayri ayri dusunursek tabiki olur :)

Aksamindada goze batan tatlandirici ... Monti amca tatlandiriciya sicak bakmiyor ... Gecen haftalarin mesajlarina bakarsan kilosu duran ve akabinda tatlandiriciyi birakan arkadasimizin nasil hizla kilo vermeye basladigini gorursun :)

Menulerini gunluk yazarsan yanlislari daha iyi gorur yonlendiririz :)

günaydınlarrrr :)

zilim nasıl gidip geldiniz yaa 8 saatlik yol iki gün için iyi göze almışsın ama bazen geçirecegin 1 saat için bile insan göze alabilir, birde benim eşimde yemek götürüyor öglenleri ömrüm mutfakta geçiyor :(

denisss hoşgeldin
dukanla kilo veremedin mi ? regli düzneinin bozuyor ama dukan yapan herkes aynı şeyi söylüyor..

aben ablacım mrbb
ama bu dukan yapanlar hep tatlandırıcı kullanıp nasıl kilo veriyorlar ;?

zilim nasıl gidip geldiniz yaa 8 saatlik yol iki gün için iyi göze almışsın ama bazen geçirecegin 1 saat için bile insan göze alabilir, birde benim eşimde yemek götürüyor öglenleri ömrüm mutfakta geçiyor :(

denisss hoşgeldin

dukanla kilo veremedin mi ? regli düzneinin bozuyor ama dukan yapan herkes aynı şeyi söylüyor..
aben ablacım mrbb

Banum sorunu kendin yanitlamissin zaten :)

Dukanda montide kilo verdirir . Montinin amaci saglikli kilo verdirmek . Regl duzeni nasil bozuluyor aceba ?:(
Kimse bana dukanin saglikli oldugunu soylemisin , inanmam cunki :(

Günaydın cevaplarınız için çok teşekkür ederrim :)
ben dukanla kil verdim evet hemde baya hızlı verdim fakat tamamıyla proteine dayanan bir beslenme şekli ve uzun br süre sadece protein ve sebzeyle besleniyorsunuz dukanın kitabına daha kolay ulaşıldığı için ben onu tercih ettim ve tartıdada hemen sonuçlar görüktüğü için motivasyonu yüksek tutuyor dediğim gibi ben çok dikkat ediyorudum ve uzun süre kilomu kordum fakat hayatım ne yiyecegğim ? dısarı cıktıgım zamanlarda nerde yiyecegım ? ıcınde ne var ? sorularıyla geciyordu arkadaslarla bi yerlere cıkmak ıskence halıne gelıyordu yani kısacası etkili bi diyet ama sağlıklı olması tartışılır benim hormonal dengemi bozdu maalesef :( şu andada onunla uğraşıyorum tabiki bu durum için sadece diyeti suçlamak mümkün değil eminim başka etkenleri de vardır u anda istediğim bir şey diyetten ziyade rayına oturacak bi beslene düzeni alışkanlık haline dönüşüp odak noktamdan çıksın istiyorum ve montignac diyetine rastladım yanıtlarınızın üzerine dikkate alacağım hususlar
- marmelet ya da peynir :)
- tatlandırıcı yok ( ben dukandan dolayı baya alıştım çok da kullanmıyorum zaten ama biraz biraz )
birde aklıma gelen bi kaç soru oldu
- kuruyemis yağ - protein öğününde tüketilmeli diye okumustum montignacı arastıtıken fakat sizde okudugum üzere aralarda yenmeli gibime geldi biraz kariştim doğrusu
- aynı şekilde kaşarpeyniri yağlı olduğu için onuda yağ - protein öğünlerinde tüketilmesi öneriliyordu fakat yine burda bi kaç kişi sabah kahvaltısı ve ekmekle tükettiklerini yazmışar menülerinde
- birde akşam yemeği yerine meyve tüketililebilinir mı ? eğer evet ise meyvede miktar olarak sınır var mı ve kuruyemislerde ?

zilim nasıl gidip geldiniz yaa 8 saatlik yol iki gün için iyi göze almışsın ama bazen geçirecegin 1 saat için bile insan göze alabilir, birde benim eşimde yemek götürüyor öglenleri ömrüm mutfakta geçiyor :KK43:

denisss hoşgeldin

aben ablacım mrbb

verdim ama 4-5 ay regl olmasım ve en sonunda ilaç tedavisine başaladım ki hala rayına oturmadı :(

Banum sorunu kendin yanitlamissin zaten :)

Dukanda montide kilo verdirir . Montinin amaci saglikli kilo verdirmek . Regl duzeni nasil bozuluyor aceba ?:KK43:
Kimse bana dukanin saglikli oldugunu soylemisin , inanmam cunki :KK43:

tatlandırıcı ile nasıl veriyorlar onu merak ettim ben
bende çok saglıklı oldugunu hatta hç saglıklı oldugunu düşünmüyorum...

tatlandırıcı ile nasıl veriyorlar onu merak ettim ben
bende çok saglıklı oldugunu hatta hç saglıklı oldugunu düşünmüyorum...

bu konu hakkında çok düşünmedim açıkçası fakat tatlandırıcı ve 2 kaşık yulaf kepeği hakkı bir sürü tatlı yapma ve tatlı ihtiyacını karşılamaya yarıyordu ki bu benim gibi tatlı bağımlıları için mükemel bir alternatif olmuştu ama ben kilo koruma sürecine girdiğimde tatlandırıcıya başladım belki o yüzden pek gözlemleme fırsatım olmamış olabilir :)

Denise
1. Kuruyemis ogunlere yakisir , gl cok dusuk yagida omega 3 o yuden her ogune gider . Miktarini abartma fakat sadece oğün olarak yiyeceksen 100 gr ma izin veriyor monti amca . Mesela oyleyin 1 kase yogurt 100 gr cig ceviz badem . Bu aksam ogunude olur :)
Aralardada miktari abartmadan 10 -15 tn yiyebilirsin . Ama montide cok ara yok

..
Kaşar sabah ekmekle yenmez kesinlikle .
Yagli pro ogunlerinde yenebilir .

Aksam ogunu yerine meyve yenir hatta bazan sadece meyveylede kahvslti yapilabilir . Gunluk 1-2 en fazla 3 porsiyon meyve yenebilir montide . Bunu aksam ogununde toptan ogun niyetine yiyceksen sonrasinda yagsiz bir sut urunu mutlaka yemeli, icmelisin. Yada kuru yemis ...
Genelde meyve sade yenir, fakat monti kitabinda sadece Oğün niyetine bol meyve yenecekse yaninda mutlaka sut urunu olmali notu var . Biz genelde meyveyi tek yesek yedikletimize katmasakta boylede bir not var yani :)

pilim bitti ilk akşamdan..:confused:eve geldiğimde saat 9:45'ti ve oğlum uyumuştu..walla çocuğumu göremeden gün bitti..ve 180 dakika yani tam 3 saat boyunca aralıksız konuştum..dilim bile ağrıdı walla..yine tepe tepe ütüm birikt ama yapacak mecalim yok ..tüm gün evde olmadığımız için kadın getirip yaptramıyorumda,nasıl halledeceğim blmem.eşime yapabilirsen yap dedim ama oğlum bırakmamış oynayalım diye .kıyamamış kendini hepten yalnız hissetmesin diye ...tabanlarım zonkluyor sabahtan beri ayakta ve ayakkabı içindeydi ayaklarım..yatayım kalkamıycam yoksa...:KK55:

Denise
1. Kuruyemis ogunlere yakisir , gl cok dusuk yagida omega 3 o yuden her ogune gider . Miktarini abartma fakat sadece oğün olarak yiyeceksen 100 gr ma izin veriyor monti amca . Mesela oyleyin 1 kase yogurt 100 gr cig ceviz badem . Bu aksam ogunude olur :)
Aralardada miktari abartmadan 10 -15 tn yiyebilirsin . Ama montide cok ara yok

..
Kaşar sabah ekmekle yenmez kesinlikle .
Yagli pro ogunlerinde yenebilir .

Aksam ogunu yerine meyve yenir hatta bazan sadece meyveylede kahvslti yapilabilir . Gunluk 1-2 en fazla 3 porsiyon meyve yenebilir montide . Bunu aksam ogununde toptan ogun niyetine yiyceksen sonrasinda yagsiz bir sut urunu mutlaka yemeli, icmelisin. Yada kuru yemis ...
Genelde meyve sade yenir, fakat monti kitabinda sadece Oğün niyetine bol meyve yenecekse yaninda mutlaka sut urunu olmali notu var . Biz genelde meyveyi tek yesek yedikletimize katmasakta boylede bir not var yani :)
Cok aciklayici oldu bu gercekten cevabını alabildim :)))))) yalnız bir sorum daha var eger örneğin öğlen sadece kuruyemiş + yogurt yersem bu karbonhidrat + pro öğununu yoksa yağ + pro öğunu olarak mi dayiacak ona göre gün içinde dağılım yapmam.gerekiyor ?

Cok aciklayici oldu bu gercekten cevabını alabildim :)))))) yalnız bir sorum daha var eger örneğin öğlen sadece kuruyemiş + yogurt yersem bu karbonhidrat + pro öğununu yoksa yağ + pro öğunu olarak mi dayiacak ona göre gün içinde dağılım yapmam.gerekiyor ?
Bu ogune tam şu diyemem denise ama %75 pro +yag ogunu denebilir ..
Kuruyemis bu anlamda hem karbon hemde yag katagorisinde ama doymus yag degil . O yuzdenki yogurt gibi joker ;)
Kitabta ,malum fransizlarda bizim gibi kuruyemis aliskanligi pekyok , o yuzden cok ayrintili yer verilmemis . Kuruyemisin gl endeksinin dusuklugu ,Burdaki deneyim vede montinin karataya
yakin olmasindan boyle bir sonuc elde ettik denis :)

Superrr :) ben bugünkü menü mu yaziyim bi hatam varsa düzeltin lutfen :)
Kahvaltı
- 2 dilim tb ekmek
- light beyaz peynir
- salatalık domates
- bir activia ( sindirimime yardımcı oluyot)

Yarım saat sonra kadar az yağlı sütlu kahve
Öğlen
- 100 gr badem / fındık
- 1 kase meyve aromalı yoğurt

Akşam
- meyve
- 1 kase yoğurt
Ve yaklaşık olarak 1.5 litre su :)

Back