Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

dünkü menüm

kahvaltı
1 yumurta
y. peynir
maydanoz
zeytin

öglen
5-6 ymk kaşıgı haşlanmış t. mercimek
ve keten tohumu ile salata
ayran

ara
1 elma
1portakal

akşam
kapuska
yogurt

not:dün koltukta uyuklamışım
uyandıgımda canım acaip derecede ekmek istedi
beyaz ekemgin ucundna koparığp agzıma attım ama
kendimleee savaştım resmenn
koşarak yataga gitim vallahi:KK9::KK9::KK9::KK9:

slmlar herkese:KK3:

ne yazmışsınız ne yazmışsınız oku oku bitmedi vallahi:KK1:

fasulyecim sende benim gibi sohbeti seviyorsun cnm..yaz çiz topik alt sıralara düşmesin,aramakta zorlanmayalım..ve bende turşu kavurmasına bayılırım.laz değilim ama karadenz yemeklerine bayılırıım.özellikerde karafırınlarda yapılan yağlı katmerlerine..:KK56:

fasulye aklıma tatlı krizi için şu geldi..(bunu bizim mimu çok yapardı:)
elmayı rendele,tarçınla azıcık kavur..yoğurdun katı tarafından bir bardak kadar al karıştır..istersen üstüne keten tohumu yada 1 cevizin içinide kırıklayabilirsin.bayağı bildiğin kup gibi ye ...güzel oluyor...:KK34:

:KK34:

işten fırsat buldukça yazmaya çalışırım . :) tarçın yoğurt ceviz olayına da bir el atayım bakalım nasıl sonuçlar vercek. haftasonu denerim :)

dün spordan sonra yoğurtlu kabak yemeği yedim. yanına da yarım havuç kemirdim. kemirdim diyorum çünkü benim kemirgen bir hayvanım var, profil resmimde gördüğünüz o pofuduk siyah beyaz şey benim hayvanım.(bebeklik fotosu şimdi kedi kadar oldu büyüdü teyzeleri) tavşan hamster arası bir tür olan sevimli kızım. otçul ve kemirgen oldugu için karşılıklı oturup maydanoz marul havuç fln kemiriyoruz. :KK70:

sabah da 1 haşlanmış yumurta, 1 domates ve 8tane küçük yeşil zeytin ( evde yapılmış, suda salamura ) yedim.

Şimdilik durum stabil ve kontrol altında . İlerleyen saatlerde neler olacak bakalım :KK70:

günaydınlar . bugünkü menümü yazayım ( aeben abla yine kuru bir menü oldu.oğluş dün ilk yataktan düşme kazasını atlattı onu uyutmayayım diye uğraşırken yemek yapamadım kendime )

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates
salatalık

öğlen
2 adet haşlanmış yumurta
salata
yoğurt

ara
1 adet armut

akşam
1 avuç beyaz leblebi
1 kutu süt

laracımm hoşgeldin tekrardan ikinci kitap daha agır diyorusn yani öylem
benim elimd eilk kitap varr benn hala okumaıdm bugün çantama atıp getiridm okuyayım diye
sen yumurta ile ekmek yiyorsunn dimi sanki öle birşeyler demişti aben ablam..
Ben karbonhidrat protein ayırımı hiç yapmıyorum canım belki yapsam daha iyi olur ama birincide bu husus yok ikiyide okudum var ama ben eski usulü rahat yapıyorum ve sonuç alabildiğim içinde daha fazla detaya girmiyorum.

lara o poşetli market ekmekleri banada öyle geliyor
dün bi markette yuvarlak tb ekmegi buldum bir poşette 5 adet var
roll ekmek gibi sanırım 50 gram filandır bi tanesi

geçend ebi fırındn almıştım midemi acaip yaktı..:KK14::KK14::KK14:
Bence benim verebilme sırrım sadece ekmek olmuştur.Büyük marketlerde genelde var sıkıştırılmış vakumlu poşetlerdeki o ekmeye pek benzemeyen alman ekmeği türevi olan çok koyu renkli ekmekler var bir paketi 10 günde falan tüketiyorum
Aaben estağfurullah :) Montignac'ın official sitesine sordum, biliyorsun. "Evet STEVIA kullanabilirsiniz" dediler. Diyetten sonra şekerim düzene girdiği için tatlı yeme isteğim çok yok. O yüzden çok tatlı yapmadım. Ama birkaç kez yaptığımda da kilo vermeme çok etkisi olmadı. Zaten çok az az kilo verebiliyorum.

Bir de tatlıyı seven arkadaşlar için bir tüyo daha vereyim. Monticnac'ın kendi sitesinde fruktoz (meyve şekeri) da düşük gi'li yiyecekler arasında yer alıyor. Hatta fruktozla yapılan dondurma da öyle.

Fruktozu da Stevia'yı da hem büyük marketlerden, hem de eczanelerden bulmak mümkün

Eki Görüntüle 963914
Evvel uygulamamda tatlı ihtiyacım olduğunda haftada bir sütlü bir tatlı yapıp bir porsiyon yerdim ama kuru kayısı bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor aslında diğeri bizim içimizdeki canavar için aslında çok basit şekilde doyan bir bünyemiz var doğru beslendiğinde gayet akıllı enerjisinide alıyor yediklerimizden ama biz fenayız bozuyoruz onun aklını.Bu düşük şekerli beslenmede benim bünyemin anladığı bir tek şey var kötüleri yemezsen canın bir süre sonra istemez oluyor vücut onlara ihtiyaç duymuyor ama diyetteyim diye kasmamayı becerebilirsen fakat arada bir kaçamak yaptığında şeker dengeni bozduğunda dönüp başa yine ver ondan ihtiyacım var diyor canavar.
Stevia karahindiba kökü tamamen bitkisel ve düşük şekerli bide splenda var eczanelerde dünya sağlık örgütünün onayladığı aspartamsız bir tatlandırıcı oda olabilir ama neticede çok abartmamalı ben bi dönem aspartamlı tatlandırıcılar kullanmıştım ciddi unutkanlık yapıyor bıraktım kendime geldim

Son düzenleme:
Gunaydin .

Abla demek ceyrek karabugday yapiyorsun:))

Fasulye sabah yumurtani 2 yiyebilirsin . Prolu kahvalti daha tok tutar insani .

Banu okadar kusur kadi kizindada olur . Gerisini getiememissinya o guzel iste . Bu gunlerde dikkatli olmalisin sende biliyorsunki kucuk bir kacamak arkasindan diyeti tumden bozacak kacamaklara gebedir !

Safis gecen hafta ben liste yaptim canim , yarin ona ekleme yspabilirsin bazi degisiklikler yamistim .Geri sayfalarda kaldi sanirim , takyimi eklemeyi unuymusum . Onun kilosunuda 3 x yapabilirsin en son kilo bildiriminde 3.5 kilo veridigini yazmisti ona gore yazarsin

Laram birinci kitap serbestlikden cok karisik ve farkli anlamalara musaid canim , sanirim birazda ceviri hatalari olsa gerek . Ben o kitabi znlamak icin 3 kere okumustum :) tamda cozdugum soylenemez yani :) 2.kitap ise kadina ozel olsugu icin evet daha detayli ,
1. Kitapdada etle birlikte ekmek yenecegini okumadim ( suan 1. kitap bende deyil ) dedigim gibi 1. Kitap cok karisik .

Senin monti tarzina gelincede bencede 2. Kitaba uymanin hic geregi yok . Bildigin gibi rahatca yapman en mantiklisi , oylede guzel kilo veriuorsun masallah niye kasasinki kendini :)
Malesefki her bunye seninki gibi sansli deyil , hatirlarsin 5,6, sene evvel ozgeyle ilk monti yapisimda ikimizde kilo verememistik .ne zamanki daha detayli ve ekmegi keserekyaptim o zaman kilolar gitti.
Onemli olan saglikla kilo vermek hangi tarz monti yapilirsa yapilsin :)

Bu konuda sunuda eklemek isterim ; sebze yada baklagil ogunune 1 dl ekmek katmaya bende sicak bakiyorum . Ama etde doymus yag oldugundan ekmekle birlikte tuketilmez ! Laram burda bizim uyguladigimiz oyle gorunsede aslinda ayristirma deyil ! Nasil tereyagla ekmek yenmezse montide , etdeki doymus yagdan dolayi ekmekle yenmez . Ya deyilse montide aslinda aytisyirma yok !;

lara ben monti diyeteinin en büyük özelligi bu ayrım diye biliyorum .
senn başka neler yapıyorsunn mesela meyve saatine filan dikkat eidyormusun

Laram birinci kitap serbestlikden cok karisik ve farkli anlamalara musaid canim , sanirim birazda ceviri hatalari olsa gerek . Ben o kitabi znlamak icin 3 kere okumustum :) tamda cozdugum soylenemez yani :) 2.kitap ise kadina ozel olsugu icin evet daha detayli ,
1. Kitapdada etle birlikte ekmek yenecegini okumadim ( suan 1. kitap bende deyil ) dedigim gibi 1. Kitap cok karisik .

Senin monti tarzina gelincede bencede 2. Kitaba uymanin hic geregi yok . Bildigin gibi rahatca yapman en mantiklisi , oylede guzel kilo veriuorsun masallah niye kasasinki kendini :)
Malesefki her bunye seninki gibi sansli deyil , hatirlarsin 5,6, sene evvel ozgeyle ilk monti yapisimda ikimizde kilo verememistik .ne zamanki daha detayli ve ekmegi keserekyaptim o zaman kilolar gitti.
Onemli olan saglikla kilo vermek hangi tarz monti yapilirsa yapilsin :)

Bu konuda sunuda eklemek isterim ; sebze yada baklagil ogunune 1 dl ekmek katmaya bende sicak bakiyorum . Ama etde doymus yag oldugundan ekmekle birlikte tuketilmez ! Laram burda bizim uyguladigimiz oyle gorunsede aslinda ayristirma deyil ! Nasil tereyagla ekmek yenmezse montide , etdeki doymus yagdan dolayi ekmekle yenmez . Ya deyilse montide aslinda aytisyirma yok !;

kafam karıştı iyiceee:26::26::26::26:
abla meselaaa sabah ekmegimizi yedik , akşam sebze yemegiyle veya salata ile 1 dlm ekmek daha yiyebilimiyiz?

bunu sadece meraktan soruyorumm ben sabah dışında ekmek yersem kilo veremiyorumm, zaten..

Ben geldim bende Zayıflamak Istiyorum ama nasıl yapıcam nerden baslicam bilmiyorum masumm sayesinde burdayım çok teşekkür ederim arkadaşım:) bana bu diyeti özetleyebilir misiniz?

Ben geldim bende Zayıflamak Istiyorum ama nasıl yapıcam nerden baslicam bilmiyorum masumm sayesinde burdayım çok teşekkür ederim arkadaşım:) bana bu diyeti özetleyebilir misiniz?

hoşgeldinn ,
kaç kilosun sen şimdi birde pko, hipoglisemi gibi sorunların varmıı regli düzensizliileirn filan
onunla mı alakalı kilo sorunlarınn
nasıl bir diyet uyguluyorsun şuanda

aben ablaaa
evet devamını getirmedim ama şöle brişey işte uykudan uyandıgımda bişiyler yemeye meyilliyim zaten o sebepten geldim bu kiloya
meselaa koltukta uyumuşum akşam 1 saat kadar vee gözğmü açıp ekmekk dolabını açtım direk
şeker dengem bozuluyor sanırımm

Banum benimde demek istedigim tamda bu aslinda .
Montiyi cok farkli uygulayanlar gordum , bunu bu linktede gorduk , lakin herkezin bunyesi farkli , bunu en iyi kendiniz deneyerek gorebilirsiniz .
Benim ve senin gibi bunyesi cok zor kilo verenler montiyi cok detayli yapmak zorunda , hatta bazi bunleler varki Cok detayli monti yapsa bile zor sonuc aliyor .
Senelerdir burdasin benimle . Ayni menuyle haftada 2 kilo verende gordum , hic veremeyende .
Ekmek bircok bunyede kilo vermeye engel oluyor , bunuda burda cok tecrube ettik .
Ben kendi tecrubelerimle montiyi anlamaya calisiyorum ve tabi montinin kitabiylada .
Daha oncede bunu cok yazdim ama sen kacirmis olabilirsin. pro olmayan ogunlerde ( sebze ve bakliyat ) 1dl emin oldugunuz ekmegi yemeyi deneye bilirsiniz . Sonucuna yine kendiniz karar verirsiniz .

Banu aksam cok hafif yemissinda gece acikman ondan . Hs sebze ve yogurt benide hic tok tutmaz . Bu ogune ekmek eklesen bile 10,15 kuru yemis eklemeni tavsiye ederim . 1 avucu gecmedikten sonra kuru yemisten korkmayin .

Banum ekmek yemezsen , kuru yemis yiyebilirsin yazacaktim , telden yazinca kelimeler yznlis olabiliyor .

Nazlikiz hosgeldin . İlk sayfayi iyica oku canim , arkadaslarda yerdimci olur sana .

Banu aksam cok hafif yemissinda gece acikman ondan . Hs sebze ve yogurt benide hic tok tutmaz . Bu ogune ekmek eklesen bile 10,15 kuru yemis eklemeni tavsiye ederim . 1 avucu gecmedikten sonra kuru yemisten korkmayin .

çok olmazmı abla azmı yiyorum sence? ama doymuştum yogurt çok yeidmdee
açlıktan degildi benimki aylardır sürekli bişiyler atıştırdıgım için aranıyorum

Banum ekmek yemezsen , kuru yemis yiyebilirsin yazacaktim , telden yazinca kelimeler yznlis olabiliyor .

Nazlikiz hosgeldin . İlk sayfayi iyica oku canim , arkadaslarda yerdimci olur sana .

ay bende dedimm ablam ne bonkör hem ekmek hem kuruyemişşş:KK76::KK76::KK76:

hoşgeldinn ,
kaç kilosun sen şimdi birde pko, hipoglisemi gibi sorunların varmıı regli düzensizliileirn filan
onunla mı alakalı kilo sorunlarınn
nasıl bir diyet uyguluyorsun şuanda

Hosbulduk hepinize çok teşekkür ederim. .

Ben 180 boyunda 96 kiloyum Bebeğimi yeni sütten kestim ilk defa diyet yapıcam adet düzensizliği var bende bide guatr var..şimdi ben yumurta peynir yedim ekmek yemedim çünkü beyaz ekmek var evde esimde geçici görevde ilçe dışında:KK43: benim bebegiminde uyku sorunu var gece 2-3 de yatiyoruz sabahta 9 buçuk 10 da kalkiyoruz buda etkilermi diyeti ne yapmam lazım yemekten sonra su içiyorum zararlı yeşil çay içeyim mi

Arkadaslar sayfalar çok ilerlemiş bende telden girdiğimden zorlanıyorum nasıl bulabilirim son yazılan msjlari:KK43:

X