- 4 Şubat 2014
- 75
- 4
- 34
aramıza hoşgeldin fasülye . İNŞALLAH istediğin kiloya ulaşırsın montiyle ve bizimle . ortak tartılma günümüz cuma . cumaları tartılıp buraya yazıyoruz .
teşekkürler naz :)
inşallah bakalım nasıl olacak benim de serüvenim :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aramıza hoşgeldin fasülye . İNŞALLAH istediğin kiloya ulaşırsın montiyle ve bizimle . ortak tartılma günümüz cuma . cumaları tartılıp buraya yazıyoruz .
fasuyecikk çok tatlısın valla
köfteyi niye 3 yeidn yiyebiliridn bir kaç tane dahaa
:):) ben daha çok yerdim de ana yemekti o 1 tabak veriyolar içinde de 3 köfte var malesef ama ıspanak salata büfesinde oldugu için tabagın sınırlarını zorlayarak doldurdum
Fasülye hoş geldin aramıza canım, başarılar diliyorum.. Bende monti ile 15.5 kilo vererek ideal kiloma indim. şimdi ideal kilomdayım ama kalori ihtiyacımı arttırmak için 1-2 kiloya daha ihtiyacım var.(yani sonradan geri alacagım 2 kilo demek istedim) Bu diyette benim her zaman kurtarıcım çiğ sebzeler olmuştur. (salatalık turp vs. gibi..çok içim kazındıgında atıştırıdım. belki seninde işine yarar diye paylaşayım istedim. Köfte olayı ise şöyle..dışarıda hazırlanan köftelerde ekmek oldugu için temkinli yemekte fayda var, malum etle ekmek yok montide banuşcum sen sakın bu yazdıgıma alınma bitanem..en azından ben böyle biliyorum
Telden girdim kisa yazayim stop ,
Banus simdi baktim seker neyin yok spagetide :)) stop .
Disardan kofte konusunda ablam dogru demis stop ,
Safis dun ayni yanlisi banumda yazmis haylalah benmi yanlis anlattim size acep ? Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ?stop ,
Laram senin kendine ozgu bir monti yapisin var canim. Oylede devam et bencede . her daim derim laram bu konuda cok sansli diye :)
Lakin bizler senin gibi monti yaptigimizda kilo verwmiyoruz .
Stop .
Abla arti neymis, sana dayanmaz masallah 2 gunde temizlersin ,
Fasulye biz burda ucretsiz diyet danismanligi yapiyoruz canim :)
En buyuk etkiside kacamak yaparken yarin ifade verecegini bilmen :) stop .
Fasülye hoş geldin aramıza canım, başarılar diliyorum.. Bende monti ile 15.5 kilo vererek ideal kiloma indim. şimdi ideal kilomdayım ama kalori ihtiyacımı arttırmak için 1-2 kiloya daha ihtiyacım var.(yani sonradan geri alacagım 2 kilo demek istedim) Bu diyette benim her zaman kurtarıcım çiğ sebzeler olmuştur. (salatalık turp vs. gibi..çok içim kazındıgında atıştırıdım. belki seninde işine yarar diye paylaşayım istedim. Köfte olayı ise şöyle..dışarıda hazırlanan köftelerde ekmek oldugu için temkinli yemekte fayda var, malum etle ekmek yok montide banuşcum sen sakın bu yazdıgıma alınma bitanem..en azından ben böyle biliyorum
İnşallah dediğin gibi olur abenciminan olsun geçen haftafi kilomunda üzerindeyim bu hafta. o kadar dikkat ediyorum banamısın demiyor namussuzbiliyorum şişlik bu ama canda sıkmıyor değil yani. aslında detoks yapsam gidecek ama doğal yollardan insin diye çabalıyorum. bugün işi gücü bıraktım şu ana kadar 2,5 saat yürüdüm. 1 saat daha yürümeyi düşünüyorum. cumaya kadar normale döerim umarım. dönmezsemde sağlık olsun diyeyimTelden girdim kisa yazayim stop ,
Abla arti neymis, sana dayanmaz masallah 2 gunde temizlersin ,
) stop .
teşekkürler montig :)
sanırım benim sorunum hipoglisemi değil ; midemde bir karadelik olmasından şüphe ediyorum . ne yersem anında absorbe edip yok ediyor olmalı ki ben yine şu anda deli gibi acıktım!! ne oluyor bana böyle :18:
evdeyken çiğ sebzelerle takıalbilirim haftasonu fln, teşekkürler tavsiye için :)
çiğ havuca bayılıyorum! pişmiş yasak ama çiğ serbest değil mi?
bu arada bir kaç ay önce salatalık getirmiş öğleden sonra acıktığımda kemirirken müdürüme yakalanmıştım. sağolsun 1 hafta fln her masamın yanından geçişinde benimle öyle dalga geçti ki bi daha da çiğ çıtırlı sebze getirmem dedim :)
arada chery domates fln yiyorum o ses çıkarmıyor ofisimiz açık ofis şeklinde de herkes biribirini görüp duyuyor.
zaten ne zaman diyette oldugum fark edilse hemen herkes diyetisyen kesiliyo başıma. ayy nasıl gıcık oluyorum insanların bu hallerine!
kendisi vucut geliştirme şampiyonu, adriana lima sanki.. hacettepe diyetetik mezunu sanki de başlıyolar bik bik ordan burdan duydukları şeyleri anlatmaya. Hayır, sanki ben ne yapmam gerektiğini bilmediğim için tombulum; 28 yaşında aklıselim halimle diyetisyene danışmak hiç aklıma gelmedi ya da aynaya baktığımda kendimi görmüyorum sanki. Hey allahım bak sinirlendim şimdi!
Bu konuda aslında çok rahatım, kilomu sorun hissetmemi neler yapılabileceğini açıkça tartışır konuşurum rahatımdır yani sonuçta bunlar doğal şeyler ve fikir almak tartısmak motivasyon önemli bu süreçte. Ama sanki ben ağzı açık ayran budalasıymışım , safmışım da hiçbişeyin farkında değilmişim, hiçbişey bilmiyomuşum gibi çok bilmişlik yapanlar var ya onlara dayanamıyorum!
Bak şimdi gerildim, kaşlarım çekikleşti yine cık cık
İnşallah dediğin gibi olur abenciminan olsun geçen haftafi kilomunda üzerindeyim bu hafta. o kadar dikkat ediyorum banamısın demiyor namussuzbiliyorum şişlik bu ama canda sıkmıyor değil yani. aslında detoks yapsam gidecek ama doğal yollardan insin diye çabalıyorum. bugün işi gücü bıraktım şu ana kadar 2,5 saat yürüdüm. 1 saat daha yürümeyi düşünüyorum. cumaya kadar normale döerim umarım. dönmezsemde sağlık olsun diyeyim
sanırım benim sorunum hipoglisemi değil ; midemde bir karadelik olmasından şüphe ediyorum . ne yersem anında absorbe edip yok ediyor olmalı ki ben yine şu anda deli gibi acıktım!! ne oluyor bana böyle :18:
evdeyken çiğ sebzelerle takıalbilirim haftasonu fln, teşekkürler tavsiye için :)
bu arada bir kaç ay önce salatalık getirmiş öğleden sonra acıktığımda kemirirken müdürüme yakalanmıştım. sağolsun 1 hafta fln her masamın yanından geçişinde benimle öyle dalga geçti ki bi daha da çiğ çıtırlı sebze getirmem dedim :)
arada chery domates fln yiyorum o ses çıkarmıyor ofisimiz açık ofis şeklinde de herkes biribirini görüp duyuyor.
zaten ne zaman diyette oldugum fark edilse hemen herkes diyetisyen kesiliyo başıma. ayy nasıl gıcık oluyorum insanların bu hallerine!
kendisi vucut geliştirme şampiyonu, adriana lima sanki.. hacettepe diyetetik mezunu sanki de başlıyolar bik bik ordan burdan duydukları şeyleri anlatmaya. Hayır, sanki ben ne yapmam gerektiğini bilmediğim için tombulum; 28 yaşında aklıselim halimle diyetisyene danışmak hiç aklıma gelmedi ya da aynaya baktığımda kendimi görmüyorum sanki. Hey allahım bak sinirlendim şimdi!
Bu konuda aslında çok rahatım, kilomu sorun hissetmemi neler yapılabileceğini açıkça tartışır konuşurum rahatımdır yani sonuçta bunlar doğal şeyler ve fikir almak tartısmak motivasyon önemli bu süreçte. Ama sanki ben ağzı açık ayran budalasıymışım , safmışım da hiçbişeyin farkında değilmişim, hiçbişey bilmiyomuşum gibi çok bilmişlik yapanlar var ya onlara dayanamıyorum!
kız fasulyecik çok mu sinirlendirler bakem seniii
ya boşver takma yavru kuşş şimdii onlar snein zayıfladıgını görmez ama eccük kilo al hemencik görü verirlerr
benn memmunum diyetimden de get , hatta deki diyetisyene gidiyorum aylık 200 tl liste alıyorumd e sesleri keisnin millet diyetisyene gidiyorum diyince bişiy sanıyorlarr.
valaa bizle burda diyetisyenler kadar bilgili oluverdik yani ...
açlık krizleirn gider cnm yeşil çay iç sıcak şeyle iç su iç bastır bir şekilde ögün saatin gelince ara yaparsın..
bak ben 30 kilo verdigim halde geçen hafta diyete başladıgımda doymam ki !! diyorudm her ögnün arkasına kuruyemiş ekliyordum 3-5 ama bu hafta daha iyiyim şekeirm düzene girdii .
akşam eşim çay yanında abur cubur yerken bile canım istemiyor..
ödem sökücü aktar otları karışımından içsen fayda olur mu acaba?
bazen benim de ellerim ve ayaklarım şişiyor , yüzüğüm parmağıma oturuyor tartıya bir çıkıyorum 1kg kadar almışım. O zaman bol rezene,tarçın,kekik demleyip limonla içiyorum. gerçekten iyi geliyor.
bir de diyetisyen demişti ki ödemin bir sebebi de az su içmektir. Bol su iç, vucudundaki ödemi de idrarla atacaksın.
fasülyecim çiğ havuca da dikkat etmek gerekiyor canım, fazlası zarar çünkü. ben şu anda göz dr.umun tavsiyesi için yiyorum ama 1 ortaboy havucu aşmıyorum. midedeki karadelik olayını bilirim, bende başlarda sen,n gibiydim. hipoglisemi değilsede pankreasın fazla insülin salgılaması bu açlıga neden oluyor. nedeni ise, bilinçsiz beslenip, mide hacmini de büyüten bizleriz. inan bana bir müddet sonra monti tarzı beslenmenin faydasını göreceksin ve midendeki ciyaklamalar durulacak. iş yerinde çiğ sebze yememeye gelince..kimseye oldugundan fazla deger verip takma bence, bir süre sonra alışır, onlarda atıştırmalara başlarlar..30 yıl çalıştım az çok bilirim, ben de yaşadım.başka bir öneri (açlıga dayanılmaz çünki) karnıbahar ve brokoliyi az çiğ kalacak şekilde haşlayıp (dagılmaması için) üzerine bol limon sıkıp bir kaba koyup, onu da yiyebilirsin..Montide çareler tükenmez sevgiler canım
Zaten günde 3 litre suyu nefretle içiyorum be gülüm..ödem attırıcı birçok yol var ama bende ters tepiyor..önce indiriyor, sonra eskikiloya getirip, birde üstüne binidiriyor..o yüzden dogal haline bıraktım..önerin için sağol cnm..
Nerelerdesin tatlım özledik merak ettik seni. Bir daha bu kadar özletme kendini
Evet ben hala diyete devam ediyorum. Bu hafta bişi oldu şiştim resmen..bir kaçamak yapayım dedim elimde patladı..neyse cuma görecez sonucu bakalım
bu arada ortak tartılma günümüz gibi birşey var mı?
cumaları mı tartılıp yazıyoruz?
ben daha sık tartılırım da ; ona göre her tartıda buraya dökmeyeyim içimi
safiş gelmiş hoş gelmiş ahh safiş ahhh bizim düğünler 5 tane oldu canım . 2düğün kardeşlerin , 1 düğün kuzenlerin ve 2 düğünde çok yakın arkadaşların . İnşallah ilk düğüne kadar en azından hamile kaldığım kiloya gelirim
Safis dun ayni yanlisi banumda yazmis haylalah benmi yanlis anlattim size acep ? Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ?stop , .
Safis senin diyet nasil canim vede enistenin . ?