- 30 Kasım 2017
- 8.540
- 4.260
Merhaba bende ergenliğimden beri çalıştım evliliğimin 3. Yılında iş saatlerimi azaltarak yavaş yavaş işi bıraktım sonra bir rahatsızlık geçirdim ve uzun uzun zamanda artık çalışmıyorum benim eşimin de maaşı yeterli olduğu için sorun etmedi. Son bir kaç aydır aksaklıklar yaşadık faturadır şudur budur. Tekrar iş arayışına geçtim yani demem şu ki sıkıntıya girdiğiniz an zaten çalışmak zorunda kalıyor insan. Bir süre evde oturmanız da da bir sakınca yok. Ama birlik beraberlik zor zamanlarda önemlidir. Herşeyi geçtim eşiniz sizi çok sevebilir siz eşinizi çok sevebilirsiniz ama bu yıllar içinde değişebilir. Ayakların üstünde dur demelerin sebebi de bu aslında erkeklere güven olmaz lafına geliyor.. bi anda bir erkek terk etse kadın dağılır ceylan gibi orda burda iş aramakla geçirmek zorunda kalır. Hele bide ehliyet ve meslek yoksa daha da zorlanır. Bu sadece benim düşüncem ama çevremde de aynı düşünceleri görüyorum ve bu da maalesef büyük bir gerçek. Ben kendim yurt dışında büyüdüm çalışıp kendi emeğini yemek kadar lezzetli bir şey yok benim için. Eşim çalışsa bile benim çalıştığım kenarda kalsın diye hep düşünürüm. Parayı geçtim evde otur yemek pişir sil süpür günlük artık bir kısır döngü yaşıyor insan bunaltı da geldi bana açıkçası hamal gibi evde böyle iş yapmaktansa işten gelip o yorgunluğun tadını bir kitap ve kahve ile çıkartmaktan yanaydım hep :) tabi çocuk ta yok daha bizim olunca eyvah zaten yetişemeyiz bişeye