- 11 Ağustos 2018
- 1.275
- 2.697
- 41
Kendi yasantimdan orneklerle aciklayayimanneannemin aldığı maaş epey bir azaldı ama, bunu nasıl açıklarsınız ?
hatta ilk başlarda neden azaldığını da anlamadık. kardeşi kendisi söylemedi bile, ben başvurdum ben alıyorum diye.
sorduk, ilgili yetkililerden öğrendik teyzenin de pay almaya başladığını.
Sadece Eş = % 75
Kp derim vefat etti , kiz cocuklari yok , 18 yas ya da 25 yas erkek cocuklari yok , kv dem bu orani aliyor.
Eş, iki yetim = % 50 - % 25, % 25
Dedem vefat etti , anneannem , teyzem ve annem vardi geride. Annem evli olduğu icin maas alamadi , teyzem ve anneanneme bu oranlarda dedemin emekli maasi baglandi.
Annem babamdan ayrıldı, annemin %25 lik hissesi anneme baglandi , ama ne teyzemin ne de anneannemin maaslarinda bir düşüs oldu. Akabinde annem emekli oldu yani artık yetim maasi alamayacak durumdaydi ama devlet annemin hakki olan % 25 i ne teyzeme ne de anneanneme bagladi.
Sadece Tek yetim = % 50
Anneannem vefat etti , teyzem suan bu oranda yetim maasi alıyor.
(Anneannem Nisan ayında yani 3 ay once vefat etti ve teyzem basvurmadan otomatik olarak maasi baglandi , sadece kendi maasini aldigi bankada havuzdaymis yatan hissesi kimligi ile birlikte bankaya giderek hesabina aktarimini yapti o kadar )
Dedigim gibi sizin durumunuza detayli bakmak gerekli.