ev hanımlarına özel sigorta muhabbeti var, onun bir kısmına devletin kendi kasasından katkı sunması söz konusu
atıyorum bu prim ayda 5000 tl ise, 4000 lirası kişin kendisinden, 1000 lirası devletten olacak gibi düşünün
rakamları salladım tabi
şimdi devlet sahiden bir miktar katkı yapacaksa kendi kasasından yapacak.
e o kasadaki para da havadan gelmiyor vatandaştan toplanan vergilerden oluşuyor
özellikle maaşlardan ciddi gelir vergisi alındığı gerçeğini göz ardı etmezsek, çalışan insanlar da ev hanımı sigortasına sunulacak katkıya kaynaklık etmiş oluyor dolaylı yoldan
onu kastediyorlar hakkına girmek derken .
sadece çalışan kişilerin maaşından mı vergi alıyor devlet diye düşünenlere ithafen: elbette çok sayıda vergi kalemi var ama maaşlardan yapılan vergi kesintisi devlete ciddi gelir kaynağı sağlamış oluyor
haliyle illa ki bu destekte çalışan kesimin de payı olacak eğer hayata geçerse
devletin kendi desteği diye sunduğu şey aslında çalışan insanlardan aldığı vergilerle oluşturduğu bir kaynak, özetle
dipnot: eğer devlet bunu sahiden hayata geçirirse yeni vergi kalemleriyle vatandaşın yüküne yük katar çünkü çok sayıda ev hanımı var
Yoo kıskançlık.Onlar da erkek iktidarın içinde yetişmiş kadınlar neticede. Elbette ki makbul bir kadın olması için erkek ağzıyla konuşması lazım. Erkeğe yaranabilmenin ilk şartı budur.
işte buzdağının arka yüzünü gören bir yorumBahsettiğini bu uygulamanın ek vergi yükünün yanı sıra getireceği bir diğer olumsuzluk kadınları çalışma yaşamından uzaklaşmaya teşvik edecek olması ne yazık ki. "Burada konuşulduğu gibi iş hayatı çok zor, ben işten ayrılayım. Devlet nasıl olsa yardım edecek sigortamı öder emekli olurum" düşüncesiyle pek çok kadının işinden ayrılma olasılığı var. Yani çok masum, hatta kadınar için yararlı görünen ancak arkasında kadınların çalışmasını istemeyen bir zihniyet yapısını ortaya koyuyor.
Belli bir süre sonra kadınların iş dünyasından ayrılma oranının artmsıyla birlikte çalışma yaşamında kalmayı tercih eden kadınların ötekileştirilmesi de daha kolay hale gelir. Azınlıkta kaldıklarında ise belki kendi istekleriyle değil zorlama yoluyla işten ayrılmaları sağlanabilir. Yani havuç sopa yönteminin başlangıcı olma olasılığı yüksek gibi görünüyor bana.
Yalniz devlet sigorta priminin tamamini odemiyor , asgari ucrete karşılık gelen prim odemesi icin bir miktar destekte bulunuyor ki bu destegin devlete vergi yükü bindirmesi acisindan bu duruma karsiyim , bunun yerine su yapilabilir , istege bağlı odeme yapacak olan ev kadinlari icin Almanya'daki sistem gibi cok cuzi bir rakam belirtilerek bunun ev kadinlari tarafından odenerek kendilerinin emekli olmasi sağlanabilir.Devlet nasıl olsa yardım edecek sigortamı öder emekli olurum
Bu da olmaz; olmamalı da. Çok cüzi bir rakamla emekli edilecek kişilere ödenecek asgari emekli aylığı ne olacak ? Zaten şu an yaşanan pek çok sorunun temelinde bu var.Yalniz devlet sigorta priminin tamamini odemiyor , asgari ucrete karşılık gelen prim odemesi icin bir miktar destekte bulunuyor ki bu destegin devlete vergi yükü bindirmesi acisindan bu duruma karsiyim , bunun yerine su yapilabilir , istege bağlı odeme yapacak olan ev kadinlari icin Almanya'daki sistem gibi cok cuzi bir rakam belirtilerek bunun ev kadinlari tarafından odenerek kendilerinin emekli olmasi sağlanabilir.
Pekala hayati boyunca calismamis 50 yasina gelmis olan bir kadını ekonomik olarak nasil desteklemeyi düşünüyorsunuz?Bu da olmaz; olmamalı da. Çok cüzi bir rakamla emekli edilecek kişilere ödenecek asgari emekli aylığı ne olacak ? Zaten şu an yaşanan pek çok sorunun temelinde bu var.
Hayatı boyunca sosyal güvenlik sigorta primi ödememiş, sadece 1 gün sigorta girişi olan kişiler dahi geçmiş yıllarda af ve az bir toplu ödeme ile emekli edildi. Önce düşük bir emekli aylığı bağlanan bu kişilerin maaşı sonrasında emekli aylığı alt sınırına eşitlendi. Bu da devletin kasasına yapılmayan bir ödemenin her ay çalışan nüfusun vergileriyle ödenmesi anlamına geliyor.
Hani çalışmamak kendi kararıydı insanların ? Neden ekonomik olarak desteklenmeliler peki ?Pekala hayati boyunca calismamis 50 yasina gelmis olan bir kadını ekonomik olarak nasil desteklemeyi düşünüyorsunuz?
Bi de füze atsaydin QueenHani çalışmamak kendi kararıydı insanların ? Neden ekonomik olarak desteklenmeliler peki ?
Hayir size gercekten laf anlatamıyorum.Hani çalışmamak kendi kararıydı insanların ? Neden ekonomik olarak desteklenmeliler peki ?
Devlet kasasında maaşları ödeyecek para kalmadığı zaman ne olacak peki ? Çalışmadan, üretmeden ( buradaki üretimden kasıt ekonomik karşılığı olan, hatır gönül için değil gerekliliği sebebiyle satılan mal veya hizmet ) kasaya nereden para gelecek ?
Hayatı boyunca çalışmamasinin sorumlusu biz miyiz? Desteklemek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum. 50 yaşından sonra çalışmayı düşünebilir mesela? Avrupa'da insanlar ileri yaşlara kadar çalışıyor... Ayrıca kocası ölen kadınlara devlet emekli maaşının %70 kadarını ödüyor zaten.Pekala hayati boyunca calismamis 50 yasina gelmis olan bir kadını ekonomik olarak nasil desteklemeyi düşünüyorsunuz?
Ya ahahahah kadınlar yüzümüze yüzümüze ben evimin gıralıçasıyım, sizin çocuklar aç bilaç kalıyor, ben çiçek gibi büyütüyorum, kıskanıyon, çalışmasan kocan sana ekmek vermez seni kapının önüne atar diyen ablaları desteklemek boynumuzun borcuymuş, iyi mi? Gitsin çalışsın, vergilerimizle gıralıça beslemeyelim bi de.Hani çalışmamak kendi kararıydı insanların ? Neden ekonomik olarak desteklenmeliler peki ?
Devlet kasasında maaşları ödeyecek para kalmadığı zaman ne olacak peki ? Çalışmadan, üretmeden ( buradaki üretimden kasıt ekonomik karşılığı olan, hatır gönül için değil gerekliliği sebebiyle satılan mal veya hizmet ) kasaya nereden para gelecek ?
Siz finansçıydınız sanırım değil mi? Bahsettiğiniz her iki opsiyonda bizim üstümüze vergi yükü getirecek, bunu ısrarla neden anlamak istemiyor sunuz? Prim desteği sağlanması demek 1/3 oranında prim ödemesini bizim ödememiz demek. Ya da daha az ödeme yapmaları, yapılan zamlar ve iyileştirmeler ile maaşların normal emekli seviyesine çekilmesi demek. Erken emeklilik olayı da bu ülkeye yapılan en büyük ihanetlerden birisiydi bana göre...siyasi amaçlar uğruna kimse gençlerin üstüne binemez.Hayir size gercekten laf anlatamıyorum.
Kadın hic calismadi ise ve ileri bir yasta ise bu kadının geleceği için nasil bir çözüm uretilmeli diye soruyorum.
Bu sadece bizim ülkemizde yok , dünyanın pek cok ülkesinde kadını bu anlamda destekeleyen reformlar yapılıyor. Yani bu durum sadece ulkemize has bir sey degil.
Kadin en nihayetinde alacagi emekli parasini yine kendi cebinden ödeyecek ki suan ki sistem de bu durum gecerli zaten. Ev kadinlarina yapilacak olan prim desteğinin yerine daha az odeyebilecekleri bir tutardan bahsettim.
Zaten sizinle bu konuda hem fikirim benSiz finansçıydınız sanırım değil mi? Bahsettiğiniz her iki opsiyonda bizim üstümüze vergi yükü getirecek, bunu ısrarla neden anlamak istemiyor sunuz? Prim desteği sağlanması demek 1/3 oranında prim ödemesini bizim ödememiz demek. Ya da daha az ödeme yapmaları, yapılan zamlar ve iyileştirmeler ile maaşların normal emekli seviyesine çekilmesi demek. Erken emeklilik olayı da bu ülkeye yapılan en büyük ihanetlerden birisiydi bana göre...siyasi amaçlar uğruna kimse gençlerin üstüne binemez.
Çok emekli olmak isteyen ya çalışsın, ya da indirimsiz şekilde hatta belki normal çalışanlara göre biraz daha uzun süre ödeme yaparak emekli olmalı.
Aileden gerçekten varlıklı olanlar, ailesi sayesinde edindikleri sosyal ve kültürel birikim ile kadının çalışması yönünde motive etmeye çalıştı.
Ama ailesinin "zengin" olduğunu düşünen ama zenginliği sadece finansal sermayeye eşdeğer gören, yani amiyane tabirle çarıklı milyonerler, kadının işi bırakmasını salık vermiş.
Kadın gerçekten ödemesi gereken, gerçek sigorta primini ödeyerek emekli olabilir. Yalnız burada yine küçük bir detay var; sigorta primini ödemek için de paraya ihtiyacı var.Hayir size gercekten laf anlatamıyorum.
Kadın hic calismadi ise ve ileri bir yasta ise bu kadının geleceği için nasil bir çözüm uretilmeli diye soruyorum.
Bu sadece bizim ülkemizde yok , dünyanın pek cok ülkesinde kadını bu anlamda destekeleyen reformlar yapılıyor. Yani bu durum sadece ulkemize has bir sey degil.
Kadin en nihayetinde alacagi emekli parasini yine kendi cebinden ödeyecek ki suan ki sistem de bu durum gecerli zaten. Ev kadinlarina yapilacak olan prim desteğinin yerine daha az odeyebilecekleri bir tutardan bahsettim.
Pekala hayati boyunca calismamis 50 yasina gelmis olan bir kadını ekonomik olarak nasil desteklemeyi düşünüyorsunuz?
Freelance olarak çalıştığım için şirket kurdum, vergi ve primlerimi ödüyorum. Evden çalışmaya devam ediyorum, 13 yılın sonunda kurumsal hayattan çıktım sadece.Zaten sizinle bu konuda hem fikirim ben
Eyt ve prim desteginin ulkemize ek vergi demek oldugunu bunun da bizlerin cebinden çıkacağını hatta Eyt e karsi oldugumu zaten pek cok yorumumda bahsettim.
Yanilmiyorsam siz de kendi priminizi istege bagli öduyorsunuz bir yorumunuzda denk geldim diye hatırlıyorum, ama buradaki arkadaslar prim destegini sanki kadin kendi cebinden hic odemeyecek gibi algıliyorlar.
Devlet prim destegi yerine kadinin odeyecegi primi daha aza cekebilir ve ona gore emeklilikte bir modelleme yapabilir.
3.500 gunden emekli olan kişiler yaşını doldurdugunda emekli oldular ve normal primden emekli olan kisilerden daha az maas alir haldelerdi. Bunun gibi süreçler olabilir.
Yani benim kv dem 68 yasinda simdi bu kadin calışmamıs diyebilir misiniz ki hadi kalk çalış, emekli ol. Ayni yasta halam var ve Almanya da çalışıyor ki buradan emekli ve geliri iyi olmasina ragmen calismaya devam ediyor. Yurt dışında ki insan calisma sistemi ile burası bilirsiniz ki farklı. Evela baştan burada 6.yil itibari ile senelik 21 gün yıllık izin hakkınız varken yurt dışında 1.5 ay izin hakkınız var. Cok basit bir ornek bahsettigim.
Evet kadın çalışmalı ama illa da çalışacak , asla çalışmadan olmaz , calismayan ev hanımı olan kadın illa gitsin calissin soylemler hos değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?