Ben eyt e bile karşıyım tek emekliye vermesi gerekeni çift emekliye veriyor suan devlet ama sosyal devlet olarak ki ornekleri yurt dışında var bu konuda kadınları destekleyen , doğum izinlerini 1 yıla çıkarmayı planlayan yasa tasarilari gundemde.Ayrica sadece calisan nufusun uzerinde degil vergi yükü tüm vatandasin üzerinde maalesef.
ev hanımlarına katkı sunmak sosyal devlette ne kadar alakadar bilemedim
durumu çok kötü olan vatandaşa tabi ki yardım etsin devlet
sığınma evindekilere, yeni doğum yapmışlara, ne bileyim sağlık sorunu olan vatandaşlara
bunlardan asla rahatsız olmam ben bi vatandaş olarak, helali hoş olsun
ama ev hanımı olmak bir tercih. dışarıda gayet de çalışabilecek kadınlar sırf canları istediği için evde oturmayı tercih ediyorlar
edebilirler, okey ama bunun sigortasına devletin katkı sağlaması gerçekten gerekli mi ? bence değil
kimse kusura bakmasın ben ihtiyaç sahibi olarak görmüyorum
ev hanımlarına böyle bir katkı yapacağına devlet bu bütçeyi daha zor durumda olan vatandaşlarına kullanabilir
sağlık, eğitim, kimsesiz çocuklar gibi gruplara aktarabilir
emekli maaşları çok düşük mesela bu ülkede, insanlar 30 sene çalışıyorlar 3 kuruş maaş alıyorlar
en kötü ihtimalle gitsin emekliye versin o parayı (emekli insan yaşlıdır, sağlık sorunları vardır, çalışmak istese iş bulma konusunda dezavantajlıdır)
yani ev hanımlarına gelene kadar daha öncelikli gruplar var bu ülkede, onu demek istiyorum
ev hanımları dışarıdan kendileri için sigorta ödeyebilirler kendi ceplerinden. devletin katkı sunmasına gerek yok.