- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Altagracia_
-
herkesin görüşü farklı demek. 20 size çok bu durumda bana normal. uzun zaman aralıklarıylaysa. o yüzden aslında tartışılacak birşey değil. :)
Sen önce bir herhangi misafiri 5 gün agirla, ondan sonra 20 günün çokmu, azmi olduğunun kararini veririrsin :)
Cocukluğundaku misafirlikler elbette hoştu. Yükün çoğu annendeydi. Bugun ne yemek yapsam düşuncesi, evi temizleme, tuvaletleri sik kontrol etme/temizleme, hep indir kaldir olaylari, misafire zaman ayirma,..
Bunlarin hiçbiri kolay değil, kaldiki 20 gün boyunca.
Atalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım
Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan
Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?
Peki bunları severek mi yapıyorsunuz? Yani evinde rahat rahat oturup, çayını kahveni içmek, kitabını okumak varken misafire yemek hazırlamak, yatağını yapmak daha mı hoşunuza gidiyor? Mecburiyet olmadıkça herkes kendi evinde kalsa, misafir gelen de 2-3 günde gitse ne iyi olurdu.çocukluğumda değil çocukluğumdan beri dedim. orada yanlış yazmışsam burada düzelteyim. siz yanlış anlamışsanız tekrar göz atarsınız.
35 yaşındayım ve 17 yaşımdan beri annem hasta olduğu için misafir ağırlama, yemek hazırlama, yatakları düzenleme ve toplama, temizliğe özen gösterme, ortada bulaşık bırakmama, tuvaletteki havluların temiz kalmasından lavabo ve klozeti kontrol etme, gerekli durumlarda misafire gitmek istediği yerler için eşlik etme ve sayılabilecek bir sürü konuyu tek başıma hallettim. tüm bunlar için uykumdan, yeri gelince yatağımdan ve kendi günlük planlarımdan bile fedakarlık etmişliğim vardır. bizim sülalece kültürümüzde misafir önemlidir. ben de bir yere gittiğim de çok şükür aynı güzel ağırlamaları görürüm.
ayrıca annem vefat ettiğinden beri, tam olarak 2 senedir, 90 yaşındaki anneannemi yalnız bırakmak istemeyen çoğu tanıdık ve akrabalarımızın da yatılı misafirlikleri devam ediyor. bilmediğiniz hayatlar için küçümseyen yorumlar yapmaktansa önce detayları öğrenmeye çalışın.
belki bunları okuyunca sizin misafir ağırlama algınız değişir.
Peki bunları severek mi yapıyorsunuz? Yani evinde rahat rahat oturup, çayını kahveni içmek, kitabını okumak varken misafire yemek hazırlamak, yatağını yapmak daha mı hoşunuza gidiyor? Mecburiyet olmadıkça herkes kendi evinde kalsa, misafir gelen de 2-3 günde gitse ne iyi olurdu.
Yaşlilar evin bereketi olsa, annem gibi milyonlarca gelin hem psikolojik, hem fiziksel sorunlar yaşamazdi.
Ben bu büyükleri israr ile poncik sempatik gösterme olayini anlamiyorum. Hepimiz iyimiz? Geçinebilcek tipmiyiz? Ee yaşlilarda öyle. Bizim daha yaşli halimiz sadecz o kadar.
Ve burda "eş ailesi 1 ay kalabilmeli" diyenler, hiç 1 ay öyle geldilermi size? Yani evet eş ailesi fakat halan insan eti, ağir oluyor. Kendi evinde rahat edememek zor oluyor.
Altagracia_ Tekrar diyorum, bunu sadece eşin çözebilir. Babasi ile konuşsun. Geekirse annesini arasin ve babasini çağirmasini söylesin.
Ağır dili yok, Çok iyi kalpli biri diyor, 20 gun idare edilemez mi gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ?
Kötü kalpli, huzur kaçıran biri olsa yazmam bunu.
Evet benim evim herkese açık. Kalabalık bir ailem var zaten. Kalbimi kıran, emegimi hiçe sayana sadece kapanır kapım.
Insan eti dediğiniz de bakıma muhtaç , eli ayağı tutan biri değil , Ne demek ki insan eti anlamadım.
Ağır dili yok, Çok iyi kalpli biri diyor, 20 gun idare edilemez mi gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ?
Evet benim evim herkese açık. Kalabalık bir ailem var zaten. Kalbimi kıran, emegimi hiçe sayana sadece kapanır kapım.
Insan eti dediğiniz de bakıma muhtaç , eli ayağı tutan biri değil , Ne demek ki insan eti anlamadım.
İyi kalpli ama düşüncesiz.
Kadına kirli donunu yıkatıyor.
Yıkatmasa dahi artık devir değişti. Gerçekten hiç bir gerekçe yokkken gidip kimseye yük olmamak lazım.
Üstelik bu kadın 24 saat eşinin babasıyla yani bir yabancıyla beraber oturuyor. Yazık değil mi bu kadına da?
Insan eti demem ile, yani insanin sirf orda olmasi bile agir oluyor. Kendi düzenin bozuluyor. "Bügün yemek yapmayim, pizza yeriz" olmuyor. "Esim ile sarmas dolas film keyifi yapayim" olmuyor. Evin islerini yarin hal edeyim olmuyor. Yani en basit bak burda adam kirli donlarini birakiyor. Kokudan ev geçilmiyor. Tüm gün ortak noktan olmadigin, birsey diyemedigin insan ile geçirmek zorundasin.
Ve niye? Hiçbirsey için. Yani adam hasta olsa, isleri olsa, cidden ortada büyük bir hasret olsa, yine anlarim. Adam keyfinden geliyor.
Ben normal misafir geldiginde bile kasiliyorum, en iyi sekilde agirlayacagim diye, kaldi ki yatili misafir. Hadi zorunlu, ihtiyaç durumlari bir nebzede, keyif için ben kimseyi 20 gün agirlayamam.
İdare ediyorum zaten git demiyorum surat asmıyorum fakat keyfi olarak bu kadar uzun süre yatılı kalması gerçekten beni mutsuz ediyor.Ağır dili yok, Çok iyi kalpli biri diyor, 20 gun idare edilemez mi gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ?
İdare ediyorum zaten git demiyorum surat asmıyorum fakat keyfi olarak bu kadar uzun süre yatılı kalması gerçekten beni mutsuz ediyor.
Daha önce de yazdım 3-4 ayda bir gelip 1 hafta kalsa zaten başımın üstünde yeri var ter kokusuydu tuvalet olayıydı görmezden gelinir. Süre uzandıkça tahammül azalıyor
4bucuk senelik evliyim daha 2,5 aylık evliyken gelip tek başına net hatırlıyorum 17 gün kalmıştı ki daha tanımam etmem bir de çekiniyorum baya zorlanmıştım. Sonra sene de 2 defa kv ile gelip 20 gün gibi kaldılar. 2 sene önce doğum yaptım ve kv ile ipler gerildi biz de o ara 1+1 eve tasındık 2 sene hiç gelmedi zaten kalıcak yer yoktu ben gittim o ara hep. Şimdi ise yeni evle birlikte gelmeler de başladı muhtemelen yazın da gelicekŞimdi ne kadarda bir geliyor ?
4bucuk senelik evliyim daha 2,5 aylık evliyken gelip tek başına net hatırlıyorum 17 gün kalmıştı ki daha tanımam etmem bir de çekiniyorum baya zorlanmıştım. Sonra sene de 2 defa kv ile gelip 20 gün gibi kaldılar. 2 sene önce doğum yaptım ve kv ile ipler gerildi biz de o ara 1+1 eve tasındık 2 sene hiç gelmedi zaten kalıcak yer yoktu ben gittim o ara hep. Şimdi ise yeni evle birlikte gelmeler de başladı muhtemelen yazın da gelicek
Baya ayrıntılı anlattım yorumunuzu merak ediyorum
İlk ve bunun haricinde tek gelmedi yorumda bahsettim kv ile görüşmüyor gibiyiz. O gelmeyince şimdi tek geldi.Neden tek kalıyor ve eşiniz bu duruma ne diyor ?
Çamaşırını yıkamak zorunda değilsiniz bunu eşinize anlatın ve çare bulsun.
Gelip bu kadar uzun kalma, buna ihtiyacımn yok deseniz anlar mı sizi, Ya da eşiniz buna bir çare bulur mu ? Yoksa böyle kendi kendinizi yiyip durur musunuz ?
Eşinin babası yabancı değil , abartmayın Lütfen.
Eğer çamaşırlarını banyoya koyuyorsa ve yıkamak istemiyorsa burada da devreye eşi girmeli. Yıkasın ya da atsın yenisini alsın, Ne yapıyorsa yapsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?