• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirlik kaç gündür

Eğer gerçekten size birazcık bile örnek olacağımı bilsem gönderin diyeceğim ama pek sanmiyirum:KK66:
Sen yine de yusuf ensarının evine uzun gitme hadi gittin donunu gelinine yıkatma. bu konu sana örnek olsun diyeceğim de ama pek sanmıyorum

Çok temizim diye destanlar düzen arkadaşın masasında kumaş örtü vardı ve bildiğin uzun süre kullanılmış .
Kolumu koymamla kaldırmam bir oldu .🤣Oysa ben onun temizliğine inanmıştım🤣
Anasına hiç bakmayan hep gelinin evinde bakılan birinin cenazesinde kızı üzüntümden kimseye hizmet edemem dedi destanlar düzdü anamda anamda diye attı kendini.
Yıllar boyu gelin bakmıştı oysa cenazede de gelin hizmet etti .
Onun için çokta takılmıyorum ben yaşlıya bakarım şöyle ederim çok iyiyim diyenlere
Lafa bakılmaz aynası iştir kişinin .

Haklısın bence, ben de ne bir günden fazla bir yerde kalırım, ne de bir haftadan uzun misafirlik severim. Gerek yok herkesin evi var elhamdulillah, ama evi olmaz muhtaç kalır Allah korusun, o zaman başımın üzerinde yeri var.

valla ben ailem için sınır koymuyorsam eşimin ailesi için de koymam. :)

Yanlış anlama ama evli misin merak ettim?
Evlenmeden önce benzer gidiyordum da nişanlıyken hele melek gibi anlaşırdık.
Şimdi ne kendi ailem ne eş ailesi hastalık fln gibi durum yoksa bir haftayı geçmesin kısmına geldim. Ondan soruyorum.

Yanlış anlama ama evli misin merak ettim?
Evlenmeden önce benzer gidiyordum da nişanlıyken hele melek gibi anlaşırdık.
Şimdi ne kendi ailem ne eş ailesi hastalık fln gibi durum yoksa bir haftayı geçmesin kısmına geldim. Ondan soruyorum.
evli değilim, muhtemelen evli olmadan yazdım diye linç de yerim burda :)
bu bence biraz hayata yaklaşımla da alakalı.

konu için aslında şu parametreler de var:

kp her ay gelip 20 gün kalıp dönüyor ve ertesi ay tekrar mı geliyor ?
ilk kez mi 20 gün kalmış ?
sene de kaç kez bu durum gerçekleşiyor ?
bulundukları şehirler arası kaç saat ?
kp bazı mevzularda sıkılmış ve sadece biraz aklını dağıtmak için gelmiş olabilir mi ?
kendi babası diyelim ki biraz sıkıldı ve aklını dağıtmak için kalmak istedi 3-4 hafta, ondan da rahatsız olur mu ?

gibi gibi..

Atalarımız dememiş mi misafirlik 3 gündür diye
Kp’ im 12 gün önce geldi ve sanırım daha haftaya gitmeye niyeti varmış yani toplamda 20 gün belki de fazlası yatılı misafir...
Ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim babam senede 1-2 gelir hafta sonu kalır döner.
Şimdi ben yeni bir eve taşındım tek tuvalet var ve o kadar sıkıntı çekiyorum ki anlatamam. Bu konularda hijyen takıntısı olan biriyim temiz biri olmadığım halde özellikle bir erkekle aynı tuvaleti kullanma zorunda kalmak beni çok zorluyor. Yeni evli değilim daha önce de gelip uzun kalıyordu fakat önceki evlerimde hep çift tuvalet vardı hiç bu kadar zorlanmamıştım

Bir sorun daha var ki işte bu beni mahvediyor. Kp çok kötü kokuyor bildiğiniz ıslak ıslak ter kokuyor ve haftada 1 yıkanınca iç çamaşırını kirli sepetine atıyor koku bizim çamaşırlara da geçiyor hemen onunkini tek başına yıkıyorum fakat banyodan çıkana kadar her yer leş gibi kokuyor. Yani yıkanması ya da yıkanmaması bana dert oluyor
Salonda uyuyor salona kokudan girilmiyor
Fakat Bana bir kötü sözü davranışı yok kendisi iyi kalpli saygılı bir insan

Şimdi sizlere danışmak istediğim konu şu;
yukarıda bahsettiğim şeyler beni ciddi anlamda zorluyor
Tamamen keyfi yatılı olarak bir evde bu kadar kalmak normal mi, ben tahammülsüz bir insan mıyım? eşinin hatrı için görmezden gel diyorum ama 20 gün çok fazla değil mi arkadaşlar?

Sorun şu ki o kendini misafir olarak görmüyor oğlunun evi :)
Misafir olarak gördüğünü duysa birde üstüne seni suçlu çıkarır..
Rahatsız olduğunuz konularda yalnız siz rahatsız değilsiniz sanıyorum eşiniz pekala yönlendirebilir babasını.
Duş al dinlen baba, çamaşır ihtiyaçin mi var eski mi uzerindekiler vs..
Eşinizden rica edin bence.

evli değilim, muhtemelen evli olmadan yazdım diye linç de yerim burda :)
bu bence biraz hayata yaklaşımla da alakalı.

konu için aslında şu parametreler de var:

kp her ay gelip 20 gün kalıp dönüyor ve ertesi ay tekrar mı geliyor ?
ilk kez mi 20 gün kalmış ?
sene de kaç kez bu durum gerçekleşiyor ?
bulundukları şehirler arası kaç saat ?
kp bazı mevzularda sıkılmış ve sadece biraz aklını dağıtmak için gelmiş olabilir mi ?
kendi babası diyelim ki biraz sıkıldı ve aklını dağıtmak için kalmak istedi 3-4 hafta, ondan da rahatsız olur mu ?

gibi gibi..

Tahmin etmiştim🙃
Ama işte aynı evde 20 gün yaşamadan da anlaşılmıyor😊
Temizlik işleri anne baba dahi olsa evden fazladan biri olunca aksıyor. Rahat duş alamıyorsun bornozla çıkamıyorsun. Bugün yemek yapmayayım halim yok diyemiyorsun. İlla yemek pişmeli. Aman mutfak bu gece kalsın diyemiyorsun yorulsan da mecbur yapıyorsun. Hele çocukluysan çocuğun düzeni de bozuluyor. Akşam ayağımı uzatayım diyemiyorsun.
Yani anne baba dahi olsa kimsenin evinde bir haftadan uzun kalmamak lazım. Fazlası cidden herkese işkence.

Tahmin etmiştim🙃
Ama işte aynı evde 20 gün yaşamadan da anlaşılmıyor😊
Temizlik işleri anne baba dahi olsa evden fazladan biri olunca aksıyor. Rahat duş alamıyorsun bornozla çıkamıyorsun. Bugün yemek yapmayayım halim yok diyemiyorsun. İlla yemek pişmeli. Aman mutfak bu gece kalsın diyemiyorsun yorulsan da mecbur yapıyorsun. Hele çocukluysan çocuğun düzeni de bozuluyor. Akşam ayağımı uzatayım diyemiyorsun.
Yani anne baba dahi olsa kimsenin evinde bir haftadan uzun kalmamak lazım. Fazlası cidden herkese işkence.
sadece benim evli olmamam üzerinden yorumlanırsa dediğiniz doğru :) ama herşeyin arkasında başka başka nedenler olur.
senede 2 kere gelip 20şer gün kalsalar bu çok da çekilmez bir durum değil bana göre.
her ay gelip 20 gününü geçirirse evet sıkıntı.
ha zaten böyle uzun süreli kalma varsa o kişi evin rutinine ayak uydurur. daha doğrusu ev sahibi öyle yönlendirir.
evli değilim ama çocukluğumdan beri çok sık yatılı misafirimiz olur. belli bir süreyi geçince evin doğal haline biz döneriz.
gibi gibi..
o durumda kalan kişi de bunu ayıplamaz normal şartlarda.

Eşimiz babasıyla daha sık banyo Yapması konusunda konuşabilir. Yük olmamak için yıkanmıyor olabilir. Onun dışında adamı evden koyamazsınız. Siz de ilerde kv olacaksınız

sadece benim evli olmamam üzerinden yorumlanırsa dediğiniz doğru :) ama herşeyin arkasında başka başka nedenler olur.
senede 2 kere gelip 20şer gün kalsalar bu çok da çekilmez bir durum değil bana göre.
her ay gelip 20 gününü geçirirse evet sıkıntı.
ha zaten böyle uzun süreli kalma varsa o kişi evin rutinine ayak uydurur. daha doğrusu ev sahibi öyle yönlendirir.
evli değilim ama çocukluğumdan beri çok sık yatılı misafirimiz olur. belli bir süreyi geçince evin doğal haline biz döneriz.
gibi gibi..
o durumda kalan kişi de bunu ayıplamaz normal şartlarda.

Senede iki kere 20 gün çok işte.
Benim de oğlum var. Gidip öyle bir haftayı aşan sürelerde kalıp kimseye rahatsızlık vermek istemem. Umarım vermem yani.
Biraz anlayışlı olmak lazım. Benim anneannem 87 yıl yaşadı ne oğlunda ne kızında on günden fazla kaldı. Biz ısrar ederdik kal diye herkesin evi kapısı kendine kızım derdi. Çok kalıp tadını kaçırmamak gerek. Hasreti giderdik tadıyla gidelim derdi. Bu nedenle işte hep güzel ağırlandı, güzel anıldı, öldüğünde en çok gelini ağladı.
Yıldırmayan bıktırmayan insan olmak lazım.

Benim de oğlum var. Gidip öyle bir haftayı aşan sürelerde kalıp kimseye rahatsızlık vermek istemem. Umarım vermem yani.
Biraz anlayışlı olmak lazım. Benim anneannem 87 yıl yaşadı ne oğlunda ne kızında on günden fazla kaldı. Biz ısrar ederdik kal diye herkesin evi kapısı kendine kızım derdi. Çok kalıp tadını kaçırmamak gerek. Hasreti giderdik tadıyla gidelim derdi. Bu nedenle işte hep güzel ağırlandı, güzel anıldı, öldüğünde en çok gelini ağladı.
herkesin görüşü farklı demek. 20 size çok bu durumda bana normal. uzun zaman aralıklarıylaysa. o yüzden aslında tartışılacak birşey değil. :)

ne güzel açıklamışsınız.
Benim konulardan takip ettiğim düşüncelerini kendime yakın bulduğun kişilerle hemfikiriz siz de onlardan birisiniz. Birkaç kişi haricinde file vermedim gibi :) açıkcası haklı olduğumu biliyorum kpi de iyi ağırlıyorum adamın donunu yıkıyorum hala vicdan yaptırmaya çalışıyorlar.
3-4 ayda bir gelse 1 hafta kalıp dönse başımın üstünde yeri var çünkü gerçekten kv min tam aksi saf temiz kalpli biridir. Benim derdim kpimle değil direk olarak uzun süreli yatılı misafirle. Kısa süre kalsa tuvalet veya koku olayı tolere edilebilir fakat uzun süre olunca gözüme batıp tat kaçırıyor.

ne güzel açıklamışsınız.
Benim konulardan takip ettiğim düşüncelerini kendime yakın bulduğun kişilerle hemfikiriz siz de onlardan birisiniz. Birkaç kişi haricinde file vermedim gibi :) açıkcası haklı olduğumu biliyorum kpi de iyi ağırlıyorum adamın donunu yıkıyorum hala vicdan yaptırmaya çalışıyorlar.
3-4 ayda bir gelse 1 hafta kalıp dönse başımın üstünde yeri var çünkü gerçekten kv min tam aksi saf temiz kalpli biridir. Benim derdim kpimle değil direk olarak uzun süreli yatılı misafirle. Kısa süre kalsa tuvalet veya koku olayı tolere edilebilir fakat uzun süre olunca gözüme batıp tat kaçırıyor.

Evet işte tadını kaçırmamak önemli. Tadıyla gidip tadıyla dönebilmek lazım.
Kimse kimsenin iç çamaşırını yıkamamalı. Siz gayet sabırlısınız. Ben en başta o ıslak çamaşır konduğunda eşime söylerdim koymamasını. En sevmediğim şeydir. Yada bir poşete kirlileri toplayıp kendi evinde yıkama medeniyeti olmalı nir insanda. Çok ayıp.

Evet işte tadını kaçırmamak önemli. Tadıyla gidip tadıyla dönebilmek lazım.
Kimse kimsenin iç çamaşırını yıkamamalı. Siz gayet sabırlısınız. Ben en başta o ıslak çamaşır konduğunda eşime söylerdim koymamasını. En sevmediğim şeydir. Yada bir poşete kirlileri toplayıp kendi evinde yıkama medeniyeti olmalı nir insanda. Çok ayıp.
Ben benim babam oldu olayına kesinlikle inanmıyorum en fazla sonradan tanışıp sevdiğim bir amca benim için. O senin baban külodunu yıkayıver nolcak diyemiyorum.
Bizim kültürümüzdeki zorunlu adetlerden biri bu evlenince hiç tanımadığın insanların annen baban olması. Zaten tüm bu aile çatışmaları da burada başlamıyor mu. Kayın aile aşırı beklentiye giriyor gelinlerin kızdan daha fedakar olması bekleniyor. Valla Kimse kendi babasına yandığı gibi kp’e yanmaz. Vallahi evlilikten soğutur insanı bu aile olayları.

Yorumların bir kısmına hayret ettim, yaşlandıkça olur, yaşlılıkla erkekler paspallaşır-salar fikirli yorumlar da okudum arada sanıyorum, alakası yok. Eğer depresyon gibi bir buhran-bunalım süreci yaşamıyorsa kişi, yani ruhen sağlıklı ise, özbakım işi tamamen huy-alışkanlık, rahat edip edememe meselesi.

Rahmetli dedemin değil bir pisliğini görmek, hasta haliyle dahi kötü koktuğuna şahit olmadım.
75-80 yıllık yaşamında hep düzenli-temiz bir adam olması ile bilinirdi, köstekli saati ütülü yeleğinin cebinde, ayakkabıları her daim boyalı, çorapları temiz (Ki ayağında mest ile gezerdi evde), pudra kutusuna benzer bir kutuda pamuklu tütüsü ve iki parmağını batırır boynuna sürerdi onu her yıkanışından sonra... Mis gibi jilet gibi adamdı son nefesine kadar. O hasta haliyle "Yıkanamadım çocuğum, şöyle göbeğimden yukarı koltuk altlarımı silecek bir sabunlu bez hazırlar mısınız?" derdi. Bebek gibi, tertemiz de bakıldı kuvvetten tamamen düştüğünde, Allah rahmet eylesin.

Konuda bahsedilen adam 60lı yaşlarda ve pis. Hiç yaşlılık filan demeyin yani, 80 yaşında dedemin hayatını gördüm, yaşlı ve temiz adam nasıl olur biliyorum. Eli ayağı tutan adam yıkanır arkadaşım, yıkanacak derman hissetmiyorsa da (Ki 60 yaş da yaşlı filan değil) el değil eşik değil, oğluna söyler "Yıkanacağım oğlum, iki kese atıver zahmet olmazsa, benim dermanım kalmıyor" der, düzenli yıkanır.

Ben öyle anneannemi kaç kere yıkadım, kadın pasaklıdır, evi dolaşıktır filan ama vücut temizliğine çok önem gösterir. 85-86 yaşlarında şu an, kendi uzanamaz ayak tırnağını kesmeye, biz ziyaret ettikçe rica eder, keseriz. Bunlar tamamen şahsi huylar yahu.

Bi de geline bir hafta giydiğin donu yıkatmak nedir yahu? Yosun bağlar be insanın kçı.
"Yıkanmaya çekiniyordur belki" diyen de olmuş sanırım, insan 1 haftalık kirli donunu, başkasının evladına yıkatmaya çekinir esas.
20 gün kalmaya geliyorsan (Ki -keyfi- 20 gün kalanı da pek anlayamıyorum, hadi karını özlemedin de insan evinin rahatlığını, yatağını, düzenini neyim özler) yanina bi zahmet 10-15 don al yani en azından, dönüşümlü giy, kirlini biriktir, koy bavulunun köşesine götür evine geri, geline yıkatacağına. Ya da en azında sen sor yerleştir makineye ki bu daha makul. Utanmıyor mu hiç bu insanlar ben anlamıyorum, kendi babamın donunu yıkamamış insanım, şu muameleyle karşılaşsam dayanamaz söylerdim ben ya. "Kırılmasın aman gücenmesin" deniyor da, adam koktuğunu umursamıyor, söylemezseniz, uyarmazsanız bu davranışına devam edecek, bir siz değil, milletin içinde de kokacak.

Bi ev oda değil, o yastıklar, çarşaflar, battaniyeler her yer kokmuştur... 20 gün pislettiği yetmeyecek, bu kadıncağız, adam gittikten sonra bir de evi kırklamakla uğraşacak. Kp duyarı kasanları hele anlamak mümkün değil.

Okurken midem sallandı burada.

Aylar değil neticede , sabredin az kalmış.

Yatalak değil, Kötü kalpli , kötü sözlü de değilmiş ; yaşlılar evin bereketi bunu düşünün.

Yaşlilar evin bereketi olsa, annem gibi milyonlarca gelin hem psikolojik, hem fiziksel sorunlar yaşamazdi.

Ben bu büyükleri israr ile poncik sempatik gösterme olayini anlamiyorum. Hepimiz iyimiz? Geçinebilcek tipmiyiz? Ee yaşlilarda öyle. Bizim daha yaşli halimiz sadecz o kadar.

Ve burda "eş ailesi 1 ay kalabilmeli" diyenler, hiç 1 ay öyle geldilermi size? Yani evet eş ailesi fakat halan insan eti, ağir oluyor. Kendi evinde rahat edememek zor oluyor.

Altagracia_ Altagracia_ Tekrar diyorum, bunu sadece eşin çözebilir. Babasi ile konuşsun. Geekirse annesini arasin ve babasini çağirmasini söylesin.

Yaşlılıkla da ilgisi yok ayrıca. Benim de 60 yaşlarında bir dayım var bizde de kalır. Bir kere olsun asla koktuğuna şahit olmadım. Çok temiz birisi. Haftada en az 3-4 kez duş alır, hatta duş aldığı zamanlar banyoyu baştan aşağı pırıl pırıl yıkar.

Back