- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
Öyle güzel anlatmısısnız ki ağzım sulandı :)Benim cok akrabam yok,esimin akrabalarina gidis gelis oluyor elbette. Mutlaka ya baklava alirim, ya da cerez. O an maddi durumdan yana sorunluysam cig kofte yapar gotururum ucuza geliyor. Evde cocuk varsa ona kiyafet alirim. Bayramlarda,yilbasinda hediyesiz gitmem kimseye. İlk kez evine gittigim insanlara ev hediyesi alirim ki bu genelde ceyrek altin olur. Ne zaman alabileceksem o zaman giderim. Param yoksa evdeyim. Daha iki gun once esimin kuzeninin cocuguna kaban aldim. Ogrenci kiz,giysin ne guzel mutlu oluyorum ben.
Yemege cagirdiysam zaten soframi elden geldigince dort dortluk yaparim. Firinda biftek patates, pirinc pilavi, tarhana corbasi yapiyorum kolay menu. Yanina meze olarak yaprak sarmasi,kirmizi biber kozleme, mevsime gore salata yapiyorum. Tatliyi hazir almayacaksam kabak tatlisi yaparim en kolayi. Uzerine tahin ceviz kaymak tamamdir.
Öyle güzel anlatmısısnız ki ağzım sulandı :)
Çeyrek altın 215-220 tlcanım. Bizede gelseneBenim cok akrabam yok,esimin akrabalarina gidis gelis oluyor elbette. Mutlaka ya baklava alirim, ya da cerez. O an maddi durumdan yana sorunluysam cig kofte yapar gotururum ucuza geliyor. Evde cocuk varsa ona kiyafet alirim. Bayramlarda,yilbasinda hediyesiz gitmem kimseye. İlk kez evine gittigim insanlara ev hediyesi alirim ki bu genelde ceyrek altin olur. Ne zaman alabileceksem o zaman giderim. Param yoksa evdeyim. Daha iki gun once esimin kuzeninin cocuguna kaban aldim. Ogrenci kiz,giysin ne guzel mutlu oluyorum ben.
Yemege cagirdiysam zaten soframi elden geldigince dort dortluk yaparim. Firinda biftek patates, pirinc pilavi, tarhana corbasi yapiyorum kolay menu. Yanina meze olarak yaprak sarmasi,kirmizi biber kozleme, mevsime gore salata yapiyorum. Tatliyi hazir almayacaksam kabak tatlisi yaparim en kolayi. Uzerine tahin ceviz kaymak tamamdir.
Çeyrek altın 256 lira oldu bile malesefÇeyrek altın 215-220 tlcanım. Bizede gelsene
Vay ben bile yetişemedim uçmuşÇeyrek altın 256 lira oldu bile malesef
Ben cok gorusmeyi sevmem ama esimin akrabalari ve arkadaslari cok genis. Hic bos kalmıyoruz nerdeyse. Pek bi harcamamiz yok mutfak masraflari harici
Esiniz bana normal geldi.
Tum bunlari kolaylastirmanin yolu baklava yerine kuru pasta ucuz tatli almak degil bence. Aldiginizi almak icin degilde hora gecirmek icin almalisiniz bize ne zmn kuru pasta gelse illa cope gider kendimde gidip yememki.
Ev tekstili magazalarini ara ara gezin indiri. Donemlerinde elinizin altinda hediye olsun.
Ben hic biryere bos gitmem. Evdeki cocuklara 3 5 tlye aldigim tokalar, 1 tllik kulotlu coraplar veya oyuncaklar hep elimin altindadir. Cevrenizdeki yas ortalamasina gore alabilirsiniz
Ztn gidicegim gun istedgim gibi bsy bulamamki.
Bambu havlu, saklama kabi tepsi veya nevresim tarzi seyleri alip koyabilirsiniz
Ben hediyelesmeyi severim hic te zararini gormedim. Bana da kat kat dondu. Evimde kullandigim birsuru ozenli hediyem var. Sadece brz dikkat istiyor
Kadın meyve götürelim diyormuş kocası pahalı tatlı peşindeymis. Şimdi şehrin en iyi dükkanıden da olsa meyve tercihim olurdu.
Hahahah eeee ev hediyesi baska nolur kiÇeyrek altın 215-220 tlcanım. Bizede gelsene
Valla can kuş İlk defa ev hediyesi çeyrek altın alan kişi duydum sayende. Genelde evin eksiği, eksik yoksa süs veya para veriliyor.Hahahah eeee ev hediyesi baska nolur ki
Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
Misafirlige giderken en fazla 15 tl yi geçmeyecek şekilde aliyruz genellikle çekirdek alıp gdiyoruz yada mesela 10 tl yada yine 15 tl lik halka tatlı yada kuru pasta ha hiç birini alamiyorsak fanta alıp gidiyoruz tamamdir misafir geldiğinde ise en bereketli yemek mantı.Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?