Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz giderizçok abartıyorsunuz her gün mü oluyor ki bu dediğiniz şeyler? kırk yılın başında misafir gelmiş bence en güzel ağırlamak sizin şanınızdandır.
Ben cok gorusmeyi sevmem ama esimin akrabalari ve arkadaslari cok genis. Hic bos kalmıyoruz nerdeyse. Pek bi harcamamiz yok mutfak masraflari hariciEvine ilk kez gitmiyorsak hicbirsey almayiz. Bize gelenlerde birsey getirmek zorunda değil. Zaten öyle sık sık misafirlige gitme veya misafir agirlama olayimiz yoktur bizim. Gidersekte öyle didisinin didisina misafirlige gitmeyiz. Ailemiz ve arkadaşlar. Siz cok kasıyorsunuz.
Esim bisey goturmezsek ayip olur diyo ve aldığının da en iyisini aliyo. Tamam iyi güzel ama cok pahali seyler oluyo. Bana gore o para cope gidiyorEvine ilk kez gitmiyorsak hicbirsey almayiz. Bize gelenlerde birsey getirmek zorunda değil. Zaten öyle sık sık misafirlige gitme veya misafir agirlama olayimiz yoktur bizim. Gidersekte öyle didisinin didisina misafirlige gitmeyiz. Ailemiz ve arkadaşlar. Siz cok kasıyorsunuz.
Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz
Esim bisey goturmezsek ayip olur diyo ve aldığının da en iyisini aliyo. Tamam iyi güzel ama cok pahali seyler oluyo. Bana gore o para cope gidiyor
Bende eli bos gitmeyi sevmem. Ama aldigimiz seyler bazen gram altinla yarisiyo. Bi tatliya 70 tl vermek abarti geliyo mesela. Esim de gidip semtin en iyi yerinden alir ne alirsa. Fazla fazla alir ayip olur diye. Ama bu sekilde birikim hayal gibiYani yemege davetliysek tatli ,caya davetliysek bir buket cicek ilk defa bir eve gideceksek yeni ev mahiyetinde ev hediyesi yaslilarimizi ziyaretse meyve
Kisisine durumuna gore bizdede eli bos gidilmez
Size gelirken elleri dolu mu geliyorlar?Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
Herkes degil. Ucuz bişeyle geldi diye de ayiplamam kimseyi. Gecen biri domates sosu getirmiş mesela. Cok isime yaradi. Cok memnun kaldim.Size gelirken herkes ellleri dolu dolu ve pahali şeylerle mi geliyor peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?