Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?

Onlar size her geldiklerinde tatlı mı getiriyorlar ki. Evden bir kek bile yapıp götürebilirsiniz. İlla her gittiğiniz yere baklava götürcek değilsiniz, ya da kurabiye meyve tarzı. Her zaman da eli dolu gidilmez ki zaten.

Size yemeğe geldiklerinde de ben bir çorba bir ana yemek,yardımcı yemek salata ve ortaya bir çeşit z.yağlı yaparım en fazla. Yemekten sonra çayın yanına varsa çerez ya da hafif bir tatlı yeterli olacaktır. Ama sürekli niye misafir geliyor ben kaldıramam valla sürekli hazırlık yap..

çok abartıyorsunuz her gün mü oluyor ki bu dediğiniz şeyler? kırk yılın başında misafir gelmiş bence en güzel ağırlamak sizin şanınızdandır.
Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz

Ben cok gorusmeyi sevmem ama esimin akrabalari ve arkadaslari cok genis. Hic bos kalmıyoruz nerdeyse. Pek bi harcamamiz yok mutfak masraflari harici

Esim bisey goturmezsek ayip olur diyo ve aldığının da en iyisini aliyo. Tamam iyi güzel ama cok pahali seyler oluyo. Bana gore o para cope gidiyor

Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz

yeni evliyseniz bu kadar misafir gel giti normaldir. bir zaman sonra azalır. misafirliğe giderken el boş gidilmez. 1 kilo baklavayla birikimden gidecek bir şey yok. yemli at yemini artırır diye bir laf vardır. sizin tavrınız ne olursa o kadar değeriniz olur. birikiminizi de birkaç ay sonra yapın. bir ömür bu devam edecek değil.

Yani yemege davetliysek tatli ,caya davetliysek bir buket cicek ilk defa bir eve gideceksek yeni ev mahiyetinde ev hediyesi yaslilarimizi ziyaretse meyve
Kisisine durumuna gore bizdede eli bos gidilmez
Bende eli bos gitmeyi sevmem. Ama aldigimiz seyler bazen gram altinla yarisiyo. Bi tatliya 70 tl vermek abarti geliyo mesela. Esim de gidip semtin en iyi yerinden alir ne alirsa. Fazla fazla alir ayip olur diye. Ama bu sekilde birikim hayal gibi

Size gelirken elleri dolu mu geliyorlar?

Eğer boş gitmemek gerekiyorsa pasta falan alıyorum baton pastalar daha uygun oluyor ya da kadayıf şekerpare gibi fiyatı daha uygun olan tatlılardan alıyorum baklava pahalı oluyor baya. Hasta ziyareti falansa meyve, süt, meyve suyu gibi daha basit şeyler alırım. Ama her gittiğim yere de illa bişey goturmem. Size gelenler de boş gelmiyordur herhalde. Size getirdikleri ayarda birşey alın götürün.

Bize misafirlige gelenler genelde baklava,kuru pasta gibi seyler getiriyor fakat mesela dayim tavuk getirir,anneannem küp seker ve meyve suyu-kola getirir, fix:)) Yada arkadasim gelirken bana hep sevdigim meyveleri getirir tadimlik..ufacik bir sey getirmeleri bile beni o kadar musmutlu ediyor ki..zaten yine hep birlikte yiyip iciyoruz.. Yani illa pahali pahali seyler goturmek zorunda degilsiniz ki..mühim olan düsünmek.. kücücük bir sey bile olabilir bu..Ki yine bir sey goturme zorunlulugunuz yok ama icinizin rahat etmesi acisindan soyluyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…