• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

Toplasan ne kadar akrabası olabilir ki. Yeni evli olduğunuz için bu tempo merak etmeyin. Tatbak dan 25 tl tatlı suan mevsim meyvesi elma mandalina vs... 10 tl onlar tutsa. Illa marka olmak zorunda değil bence

Bu kadar cok gelen gidenle ve sizin aldiklarinizla birikim biraz zor yapilir. Bir ara benimde cok misafirim geliyordu her haftasonu, ben isyan bayraklarini cektim :KK20: Millet gelmeden extra temizlik yap, yemek yap , hizmet et, topla, millet gidince tekrar temizlik yap.. cekilir dert degil. Bide sagolsunlar kaliyorlardi!!! Neyse simdi herkesle mesafeyi koydum.
Misafire karsi degilim ama herseyin olculusu guzel.
Sizin de zamanla azalir belki bu tempo. Siz bir liste tutsaniz 1 aylik. Mesela o ay icinde kac kere misafir agirladiniz, onlar icin extra alisveris yaptiysaniz onlarin tutarini yazin ve gittiginiz misafirliklere goturdugunuz seylerin listesi ve tutari. Bakin bakalim ne kadar tutuyormus.

Belkide siz hep eliniz dolu gidiyosunuz diye onlarda size boş gelemiyor onlarda aynı sıkıntıyı yasıyor sizde onlar getiriyor boş gidemeyiz diye alıyorsunuz böyle bir kısır döngü oluşturuyorsunuz almayın artık bırakın sizde ufak tefek şeyler alın olmazsa gerek yok bence

Benden size taktik gelsin ben gecen gun avm de lav in cay bardaklarini gordum 35 tllik bardak set olarak 10 tl dusmustu bende aldim su takimi 7.5 tl onlardan aldim hediye goturdum akmaz kokmaz vede ise yarar:super:.Tavsiye ederim yani elinizde para varsa disarida gezerken uygun gordugunuz ve guzel ise yarar parcalari alin koyun eve giderken goturun:KK53:boylece esinize kalmaz para daha az harcanir gonul alinir ben yengeme aldim cok sevindi almak istiyodum alamamistim dedi:KK54:.

Birde benim kayinvalidem lif orup goturur.Mesela sizde bebek veya bi komsu ziyareyine giderken cantaya atin bir iki tane hem uygun hemde ise yarar.:KK39:

Haftada 2-3 diyorsunuz, bir misafirlikte 50-60 diyorsunuz ce siz de gitseniz size de gelinse ciddi bir masraf kalemi oluşturuyor bu durum.

Ayıp olur diyerek yapılacak şey değil bence. Kendi maddi durumuma göre seçerim hediyemi, ayıp olursa da olur, yapacak bir şey yok.

Ben kendim ilk kez gidiyorsam götürürüm, sonraki seferlerde götürmem, zaten yılda birden fazla gidiyorsam yakın akrabadır:)
Durumumuz orta halli. Kötü değiliz ama birikim yapip ev alma dusuncemiz var. Kiyafete falan pek harcama yapmamaya çalışıyorum ama bu masraflar da çöpe gidiyor sanki

Ben de yeni evliyim bize hediye olarak inanin 20 30 hadi 50 diyeyim tl lik hediyeler ya gelmistir ya da gelmemistir zaten bu hediyeler mutfak esyasi oluyor ayakli pasta tabagi kapakli pasta tabagi :)) vs seyler bende giderken o ayarda aldim goturdum zaten altinimizi takmisiz maksat eli bos gitmemek.. ayrica ilk kez gidiyorsaniz disaridan almanizi anlarim da 2.ye gidiste bir sey almaniza gerek yok bence ya evde guzel bi kek kurabiye yapip goturun ya da sevdigi seylerden yapin ben oyle yapiyorum. Baklava evet pahali ama kuru pasta tatli tuzlu alabilirsiniz o da maksimim 30 tl tutar yeni evliler olarak zaten taksitlerimiz borclarimiz oluyor tasarruf etmemiz gerekiyor bu bencillik degil kesinlikle ayrica herkes oyle yapiyor.

bende misafirliğe giderken tatlının pastanın vs. en iyisinden alırım çünkü gittiğim yerde o tatlı ikram ediliyor bende yiyorum sonuçta kendim yemediğim şeyi götürmem zaten eşinde öyle düşünüyor büyük ihtimal.
En iyisi iyi guzel de bazi dükkanlarda cok pahali satiliyor sirf marka adi var diye. Alt tarafi yenip bitecek biseye 70 tl vermek israf bence

Bir de herkesi yemege cagirmayin ilk kezler haric.. sonra gelmelerinde cayin yanina kek borek seklinde menuler hazirlayin. 1 kg etle 7 kisi agirlayabildim sadece ocaga eti atinca bir avuc kaldi :) napalim yuvayi disi kus yapar.

Bebegimiz olana kadar biz de inanilmaz misafirlikli yaşadık. Ben evde birsey yapıp götürmeyi seviyorum, emek verilmis olduğu için. Yeni evlenen biriyse ev hediyesi, bebegi olan biriyse bebek hediyesi götürüyoruz.
Onun dışında genelde ben karşılıklı tutmayı seviyorum, mahcubiyet olmaması acısından. O kişi bize kola getirmişse, ben 70 liralık baklava götürmem. Baklavayi evimde ikram ederim ama götürünce sanki mahcup edeceğiz gibi hissediyorum. Bence siz de karşılıklı tutun. Kup şeker ve cay getiren de oluyor bize, cok da kullanışlı şeyler bence. Biz de bazen çikolata, bazen tatli, bazen baklava gittiğimiz yere göre değişiyor. Eşimin kuzeni çiğkofte alir mesela hic değişmez

Ayyy biz de bir zamanlar oyleydik. Artik misafir agirlamaktan gina gelmisti. Dedigin gibi gittigimiz yere tatli al 50-60 da o tutuyordu. Baktim olacak gibi degil gitmiyorum kimseye e millet de bana gelmiyor artik. Koy mesafeni gelelim gidelim muhabbeti yapma kimseyle. Giderken de bisey goturme ..

Ne gidiyoruz ne gelen var gunluk yemegimi bile yapmaya vaktim olmuyor suan gozlerim kapaniyor esime ayip olmasin hergun erken yatmiyim diye oturuyorum... Gidilirken mecbur bisey alinir gelenede ikram yapmak lazim arayi acin az gidin az misafir davet edin

Evlenen kişinin evine ilkkez gidiyorsak ev hediye alınir geleneğimizde. Bebek görmeye giderken de alınır.

Arkadaşimiza ziyarete gidiyorsak bazen alır bazen almayiz. Genelde alırız bi tatlı yada kurupasta.
Akrabalarimiza giderken bişey almadan gideriz zaten kalabalık oluyorlar hangi birine yetsin alacağımız . Evden bazen onlar için kek yaparım :deli:

Ancak imkan dahilinde almak misafir için harcamak güzel şeyler . Evin bereketi artar . Madden sizi zorlamiyor ise hiç karışmayın bana kalırsa eşinize .

Cok gelenim gidenim olsa sanirim bolca tatli yapar ikram ederdim cayla,her zaman her zaman cereze luzum yok,bir yere gideceksem eger,ki cok nadir misafirlege gideriz,yirmi lirayi asmayan bir pasta,yada kendigi yaptigim tart,tatli vs yeterli gelir

Değişik bir çiftsiniz.
Senin biraz takıntılı olduğunu düşünmeye başladım eski konularını da baz alarak.
Bu konuda birşey yapmayı düşünmelisin bence.
Hergün olan birşey değil bi misafirliğe gidildiği zaman ya baklava alınır yada kuru pasta tarzı bişeyler.kuru pastalar çöpe gidiyor genelde yenmiyor. Yani her gün olmayınca dert etmene gerek yok. Birikim yapmak yemekten tatlıdan kısarak yapılmaz zaten.

Bende eli bos gitmeyi sevmem. Ama aldigimiz seyler bazen gram altinla yarisiyo. Bi tatliya 70 tl vermek abarti geliyo mesela. Esim de gidip semtin en iyi yerinden alir ne alirsa. Fazla fazla alir ayip olur diye. Ama bu sekilde birikim hayal gibi

evde yapıp götürebilirsiniz ben genelde öyle yapıyorum büyükçe bir tabak alır evde bişey yaparım koyar götürürüm
hem bütçem hem gönlüm rahat eder

Esimle ilk evlendigimizde kime gidersek gidelim ufakta olsa meyve cerez tatli alirdik.baktik ki kimse bize almiyo bizde artik almiyoruz.sadece annelerimize giderken aliriz o kadar

Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz
Ay bu ne arkadaşım haftada 4 misafir benim için boşanma sebebi :oha: bence bu kadar sık görüşülen kişilere birşeyler götürmek anlamsız. Yeni ev görmesi adeti de azalmayı bile beklemeden direk bitsin bence

Eli boş gitmek doğru değil ama illa ki baklava börek olmasına gerek yok
Evde cheesecake falan yapıp götürün

Back
X