Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

Düğün yeni olduysa bu geçici bir süre zaten benim de ilk aylar hep misafir ağırlamakla geçmişti. Haliyle gelenler boş gelmiyor ama ne alıyorlarsa o değerde birşey alın siz de. Hediye de şart değil. Herkesi de yemeğe çağırmak gerekmiyor çaya çağır madem çok kalabalık geliyorlar. Misafir ağırlamak öyle basit bişey değil yemekli olunca özellikle. Çay olduğunda en azından bi kek bi kuruyemiş koyabilirsin.

Iyi guzel ama bu gidis gelisler hic bitmiyor ve o kadar yogun ki artik önünü alamıyoruz diyebilirim

Dediğin gibi gidiş ve geliş. Yani ayni şekilde sizde gidiyorsunuz. İstemiyorsaniz gitmezsiniz. Müsait değiliz demeniz yeterli.
Ben şahsen sadece cumartesi günleri misafir kabul ederim. Buda max. 4 haftada 1 gerçekleşir

Caya geldiler evet. Bende yorulmiyim diye bunlari yapmıştım ama az geldiii
Ben boyle 8-10 cesit yapana kdr bir kac cesit yapip bol yapma taraftariyim..pogca borek kek ya da pasta gibi...haftada 1 misafirlik bile cok geliyo bana cocuklarim var calisiyorum haftada 3 olsa kafayi yerim herhalde :)

gitmeyeceksiniz bir süre kimseye.anladığım kadarıyla yeni evli sayılırsınız.
nasıl alisirsa öyle gider.mesafe koymayı bilin.esinizede öğretin yoksa en çok zorluğu siz yaşarsınız.
evinizde mis gibi oturmak karşılıklı yiyip içip sohbet etmek yerine ne isiniz var haftanın 4 günü başkalarıyla.
arayana - müsait değiliz - bitti.
insanları kırmamak adına aile olmayı unutursunuz sonra.
maddi konuda da manevi konuda da gereksiz masraf bana göre.
eşinizle konuşun biri cagirdiginda veya cagiracaginda sizden habersiz bişey demesin.bunu oturtmaniz lazım ilişkinize.
sonrada olay sizde bitecek evin hanımı sizsiniz.
hasta olursunuz
müsait olmazsınız
canınız istemez v.s v.s
misafirlik ağırlamak zorunda değilsiniz surekli.
ama ise gitmeyi azaltarak başlayın.

Bende bu fikirdeyim ama bu misafirlik olaylarinda kimseye hayir diyemedi bugune kadar.

Esim davete hayi
1 yili geçti evleneli.

Ben cok gorusmeyi sevmem ama esimin akrabalari ve arkadaslari cok genis. Hic bos kalmıyoruz nerdeyse. Pek bi harcamamiz yok mutfak masraflari harici

Canim ne guzel.
Esimin akraba ve arkadas cevresi genia ama pek gitmiyoruz gelmiyoruz..
Bende ev hanimi olsaydim agirlamak isterdim haftada bir..
Esimde gittigi yere eli bos gitmez..
Hep baklava ve kaliteli bir markanin alir.
El lezettin oldugunu dusunuyorsan kek pogaca pasta gibi seyler yapabilirsin.

Ek olarak ev hediyesi olarak en makulu nevresim.
Bunu da indirimlerde takip edebilirsin....
30 40 lira gibi bir fiyata almış olursun

Esim davete hayi

1 yili geçti evleneli.
Yavaş yavaş elinizi çekin sizi aradıklarında kabul etmeyin,haftanın 4 günü size misafir gelse haftanın 3 günü siz gitseniz hafta bitti :) birikimde yapılmaz çünkü az masraf gitmez siz gelen misafirlere 100 tl harcasanız en basiti 400 tl eder haftalık,sizin gittiklerinizede 300 deseniz 700 eder haftalık ki benzin parası hariç.Haftalık 800-900 sırf misafirliğe gidiyor sizde.

Benim anlamadığım, evi sadece siz mi alacaksınız? Eşinizin kendi cebinden, birikiminizden haberi yok mu? Kendi hesabını bilmiyor mu? Birikim yapma derdine tek düşen siz misiniz bu evlilikte? Demek ki sizin kadar çok umursamıyor birikim yapmayı kendisi. Veya hesabını kitabını yapamıyor. Sizin yerinizde olsam iyi tarafından bakarım ayrıca. Bir çok erkeğin cimriliğinden eli cebine gitmez, en azından sizin eşiniz bonkörmüş. Almıyor olsa bu sefer mahcup olabilirdiniz. Ayrıca bu git gel durumları elbet bitecek bir gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…