40 TL neki bence fazla abartiyorsunuzEsim gibi badem ceviz fistik falan alınırsa 40 tl yi buluyor al tarafi bi cerez yanii
Takıntılı değilim. Kredisiz ev alma planimiz var ve para biriktirmeye calisiyoruz. Misafir berekettir evet ama eşimle bazen iki yumurta kirip yiyecegimiz yerde misafire binbir cesit yemek hazirliyoruz. Ben her gun et yapmiyorum mesela. Sadece maddiyat degil is. Bazen haftada 3 misafir geliyo. Gelen kisi sayisi da iki üç degil bazen 10 12 kisi. Bazisi akraba bazisi arkadas ya da dugun tebrigi icin. Ve bunun surekli oldugunu yazdim.
Iyi guzel ama bu gidis gelisler hic bitmiyor ve o kadar yogun ki artik önünü alamıyoruz diyebilirim
Ben boyle 8-10 cesit yapana kdr bir kac cesit yapip bol yapma taraftariyim..pogca borek kek ya da pasta gibi...haftada 1 misafirlik bile cok geliyo bana cocuklarim var calisiyorum haftada 3 olsa kafayi yerim herhalde :)Caya geldiler evet. Bende yorulmiyim diye bunlari yapmıştım ama az geldiii
Haftada 3 misafirlige gidiyosaniz abartı olmuyor bu40 TL neki bence fazla abartiyorsunuz
Bir kek çırpın madem maliyeti 10 tl
Bende bu fikirdeyim ama bu misafirlik olaylarinda kimseye hayir diyemedi bugune kadar.gitmeyeceksiniz bir süre kimseye.anladığım kadarıyla yeni evli sayılırsınız.
nasıl alisirsa öyle gider.mesafe koymayı bilin.esinizede öğretin yoksa en çok zorluğu siz yaşarsınız.
evinizde mis gibi oturmak karşılıklı yiyip içip sohbet etmek yerine ne isiniz var haftanın 4 günü başkalarıyla.
arayana - müsait değiliz - bitti.
insanları kırmamak adına aile olmayı unutursunuz sonra.
maddi konuda da manevi konuda da gereksiz masraf bana göre.
eşinizle konuşun biri cagirdiginda veya cagiracaginda sizden habersiz bişey demesin.bunu oturtmaniz lazım ilişkinize.
sonrada olay sizde bitecek evin hanımı sizsiniz.
hasta olursunuz
müsait olmazsınız
canınız istemez v.s v.s
misafirlik ağırlamak zorunda değilsiniz surekli.
ama ise gitmeyi azaltarak başlayın.
Esim davete hayiDediğin gibi gidiş ve geliş. Yani ayni şekilde sizde gidiyorsunuz. İstemiyorsaniz gitmezsiniz. Müsait değiliz demeniz yeterli.
Ben şahsen sadece cumartesi günleri misafir kabul ederim. Buda max. 4 haftada 1 gerçekleşir
1 yili geçti evleneli.Düğün yeni olduysa bu geçici bir süre zaten benim de ilk aylar hep misafir ağırlamakla geçmişti. Haliyle gelenler boş gelmiyor ama ne alıyorlarsa o değerde birşey alın siz de. Hediye de şart değil. Herkesi de yemeğe çağırmak gerekmiyor çaya çağır madem çok kalabalık geliyorlar. Misafir ağırlamak öyle basit bişey değil yemekli olunca özellikle. Çay olduğunda en azından bi kek bi kuruyemiş koyabilirsin.
Ben cok gorusmeyi sevmem ama esimin akrabalari ve arkadaslari cok genis. Hic bos kalmıyoruz nerdeyse. Pek bi harcamamiz yok mutfak masraflari harici
Borcam cahilHahahah eeee ev hediyesi baska nolur ki
Yavaş yavaş elinizi çekin sizi aradıklarında kabul etmeyin,haftanın 4 günü size misafir gelse haftanın 3 günü siz gitseniz hafta bitti :) birikimde yapılmaz çünkü az masraf gitmez siz gelen misafirlere 100 tl harcasanız en basiti 400 tl eder haftalık,sizin gittiklerinizede 300 deseniz 700 eder haftalık ki benzin parası hariç.Haftalık 800-900 sırf misafirliğe gidiyor sizde.Esim davete hayi
1 yili geçti evleneli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?