Herkes cok pahali bisey almiyor. Eşim ayip olur diyip en iyisinden en pahalisindan aliyor gidip. Normalde meyve kahve+cikolata ya da kahve+lokum falan gotursek cok mu ucuz kacar?Eğer boş gitmemek gerekiyorsa pasta falan alıyorum baton pastalar daha uygun oluyor ya da kadayıf şekerpare gibi fiyatı daha uygun olan tatlılardan alıyorum baklava pahalı oluyor baya. Hasta ziyareti falansa meyve, süt, meyve suyu gibi daha basit şeyler alırım. Ama her gittiğim yere de illa bişey goturmem. Size gelenler de boş gelmiyordur herhalde. Size getirdikleri ayarda birşey alın götürün.
Valla başlarda biz de öyleydik. Benim zoruma gitmezdi yani en iyisini alalım derdim ben de. Sonra baktık kiiimse bize eli dolu gelmiyor. Biz çay içmeye giderken baklava alırdık. Baktık biz ev aldık ev hayırlamaya bile elleri boş gelmişler. Dedik biz niye alıyoruz. O son oldu bidaha kimseye bişey götürmedik. Ama çağırdığım misafire en iyi sofrayı hazırlarım. Fakat o konuda da eşim yine yanımda sağolsun. Bizi kim yemeğe çağırırsa biz de onu çağırırız. Siz de böyle yapın. Otur eşinle konuş açık açık bence.Birikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
Ya evet illa bisey getirmek zorunda değiller. Gecen biri 3 4 kavanoz domates.sosu getirmiş o kadar cok isime yaradi ki. Ama esim ayni seyi goturmek ayip der. Ya da bize gelen olucaksa tatlidan tutun en ufak seylere kadar herseyi alir. Gidip en pahali markayi aliyo. Boyle yapınca da en ufak bi peynir bile cok tutuyo.Bize misafirlige gelenler genelde baklava,kuru pasta gibi seyler getiriyor fakat mesela dayim tavuk getirir,anneannem küp seker ve meyve suyu-kola getirir, fix:)) Yada arkadasim gelirken bana hep sevdigim meyveleri getirir tadimlik..ufacik bir sey getirmeleri bile beni o kadar musmutlu ediyor ki..zaten yine hep birlikte yiyip iciyoruz.. Yani illa pahali pahali seyler goturmek zorunda degilsiniz ki..mühim olan düsünmek.. kücücük bir sey bile olabilir bu..Ki yine bir sey goturme zorunlulugunuz yok ama icinizin rahat etmesi acisindan soyluyorum..
Bende kendim yapınca cok memnun oluyo esim. Tatlılarımi da begeniyolar. Ama baktim ki bu gidis gelis cok yogun. Bende hazir alalim diyorum cunku basedemedimBenim elim de çok açıktır misafir için veya birine giderken eşim frenler hep beni.. "çok kere tartıştım boş gidilmez" diye tatlı alsa da neredeyse sayıyla alacak.. Bense yetmez diye düşünürüm hep. Bir şeyler almayı çok seviyorum
Siz de eşinizi frenlemeye çalışın. Ondan önce siz girip alın. Ben geçen gün evde kek yapmıştım onu götürdüm mesela..
Herkes degil. Ucuz bişeyle geldi diye de ayiplamam kimseyi. Gecen biri domates sosu getirmiş mesela. Cok isime yaradi. Cok memnun kaldim.
Herkes cok pahali bisey almiyor. Eşim ayip olur diyip en iyisinden en pahalisindan aliyor gidip. Normalde meyve kahve+cikolata ya da kahve+lokum falan gotursek cok mu ucuz kacar?
Bende kendim yapınca cok memnun oluyo esim. Tatlılarımi da begeniyolar. Ama baktim ki bu gidis gelis cok yogun. Bende hazir alalim diyorum cunku basedemedim
Iyi de bu çok normal değil mi ?Sizin eşiniz yine iyi. Benim babam her misafire et alıyor.
Bizim buralarIyi de bu çok normal değil mi ?
Bizim buralarda misafir etsiz karsilanmaz ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?