Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

Herkes cok pahali bisey almiyor. Eşim ayip olur diyip en iyisinden en pahalisindan aliyor gidip. Normalde meyve kahve+cikolata ya da kahve+lokum falan gotursek cok mu ucuz kacar?

Benim cok akrabam yok,esimin akrabalarina gidis gelis oluyor elbette. Mutlaka ya baklava alirim, ya da cerez. O an maddi durumdan yana sorunluysam cig kofte yapar gotururum ucuza geliyor. Evde cocuk varsa ona kiyafet alirim. Bayramlarda,yilbasinda hediyesiz gitmem kimseye. İlk kez evine gittigim insanlara ev hediyesi alirim ki bu genelde ceyrek altin olur. Ne zaman alabileceksem o zaman giderim. Param yoksa evdeyim. Daha iki gun once esimin kuzeninin cocuguna kaban aldim. Ogrenci kiz,giysin ne guzel mutlu oluyorum ben.

Yemege cagirdiysam zaten soframi elden geldigince dort dortluk yaparim. Firinda biftek patates, pirinc pilavi, tarhana corbasi yapiyorum kolay menu. Yanina meze olarak yaprak sarmasi,kirmizi biber kozleme, mevsime gore salata yapiyorum. Tatliyi hazir almayacaksam kabak tatlisi yaparim en kolayi. Uzerine tahin ceviz kaymak tamamdir.

Valla başlarda biz de öyleydik. Benim zoruma gitmezdi yani en iyisini alalım derdim ben de. Sonra baktık kiiimse bize eli dolu gelmiyor. Biz çay içmeye giderken baklava alırdık. Baktık biz ev aldık ev hayırlamaya bile elleri boş gelmişler. Dedik biz niye alıyoruz. O son oldu bidaha kimseye bişey götürmedik. Ama çağırdığım misafire en iyi sofrayı hazırlarım. Fakat o konuda da eşim yine yanımda sağolsun. Bizi kim yemeğe çağırırsa biz de onu çağırırız. Siz de böyle yapın. Otur eşinle konuş açık açık bence.

Niye bu kadar çok misafir çağırıp misafire gidiyorsunuz ki? Her gidişte ev hediyesi, tatlı zaten almazsınız. Gelenlerede hayır diyin arada. O neymiş öyle.

Benim elim de çok açıktır misafir için veya birine giderken eşim frenler hep beni.. "çok kere tartıştım boş gidilmez" diye tatlı alsa da neredeyse sayıyla alacak.. Bense yetmez diye düşünürüm hep. Bir şeyler almayı çok seviyorum

Siz de eşinizi frenlemeye çalışın. Ondan önce siz girip alın. Ben geçen gün evde kek yapmıştım onu götürdüm mesela..

Ya evet illa bisey getirmek zorunda değiller. Gecen biri 3 4 kavanoz domates.sosu getirmiş o kadar cok isime yaradi ki. Ama esim ayni seyi goturmek ayip der. Ya da bize gelen olucaksa tatlidan tutun en ufak seylere kadar herseyi alir. Gidip en pahali markayi aliyo. Boyle yapınca da en ufak bi peynir bile cok tutuyo.

Bende kendim yapınca cok memnun oluyo esim. Tatlılarımi da begeniyolar. Ama baktim ki bu gidis gelis cok yogun. Bende hazir alalim diyorum cunku basedemedim

Herkes degil. Ucuz bişeyle geldi diye de ayiplamam kimseyi. Gecen biri domates sosu getirmiş mesela. Cok isime yaradi. Cok memnun kaldim.

Herkes pahali seylerle geliyorsa esiniz ayip olur diye dusunebilir diye dusundum. Herkes yapmiyormuş sizde yapmayin herkese. Birde haftada 2-3 misafir cok fazla biraz aralara zaman mi koysaniz.

Ben evlere gidip gelmeyi sevmiyorum.suan evim dağınık ama daha önemli işlerim var.eğitimim var vs.biriyle bulusacaksak birlikte aksam yemegine gitmeyi tercih ederim.evde misafir benlik değil zaten eşimi görebildiğim günde 3 saat

Yani ilk kez giriyorsanız o eve almaniz gerekir. Ama defalarca gittiginiz yere eli bos gidebilirsiniz. Veya evden yemegin yanina bir sey yapip goturebilirsiniz, mesela zeytinyagli veya degisik bir salata gibi. Her defasinda tatli cerez olmaz bencede.

Bende kendim yapınca cok memnun oluyo esim. Tatlılarımi da begeniyolar. Ama baktim ki bu gidis gelis cok yogun. Bende hazir alalim diyorum cunku basedemedim

Bu derece geliş gidişe yani çok normal boşvermek. Bence biraz arayı açın seyreltin :)

Bu kadar sık görüşülen insanlara her yemekte etli butlu yapmak şart değil.. Yemek konusunda ekonomik davranın. İkramlıklarda da her seferinde tatlı almayın veya yapmayın meyve de yeterlidir bence..

Her seferinde bise goturmek gerekmezki..birlikte yemek icin pasta alinabilir.. yapabilirsin.. kek kurabiye yapabilirsin..bi irmik tatlisi ya da un helvasi vs,. Bi paket cikolata alanilirsin..Bunlar daha mi ucuza gelir bilmiyom.. malzemeler.. yapim sureci elektrikvs..

Ben de duruma göre evde kek börek vs yapıp götürenlerdenim. Çok sık gidip gelmesek de gelenler de biz gittiğimizde de hiç elimiz boş gitmeyiz. Elde yapılan şeyler de daha lezzetli ve sağlıklı oluyor bana göre.

Seni anlayabiliyorum konu sahibi.3 yıldır evliyim bizim de gelen giden eksik olmaz.bize gelirler genelde.pastası böreği yemeği mutlaka olur.biz eli dolu giderdik genelde.ama bize gelen hiç bişey alamayınca biz de almamaya başladık.bize geldiklerinde durum değişmedi ben hala bunların hepsini yaparim.

Haftada 2-3 diyorsunuz, bir misafirlikte 50-60 diyorsunuz ce siz de gitseniz size de gelinse ciddi bir masraf kalemi oluşturuyor bu durum.

Ayıp olur diyerek yapılacak şey değil bence. Kendi maddi durumuma göre seçerim hediyemi, ayıp olursa da olur, yapacak bir şey yok.

Ben kendim ilk kez gidiyorsam götürürüm, sonraki seferlerde götürmem, zaten yılda birden fazla gidiyorsam yakın akrabadır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…