Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

İlk gittiğim eve ev hediyesi alırım yeni ev kuruluysa tabi. Onun dışında her çaya kahveye yemeğe gittiğim insana birşey almam ne gerek var ki zaten ev sahibi tatlı veya çerez falan almıştır. Onun yapması gerek yani. Arada alırım aklıma eserse her sefer her sefer alıştıramam kimseyi kusura bakmasın :) bana gelenlerden öyle bir beklentim olmaz . Sohbete muhabbete çağırmışım masrafa sokmaya gerek yok.

Siz evinize geleni güzelce ağırlayın yeter.
İlla almadan olmaz diyorsanızda 20 liraya bile güzel bir kurabiye çikolatalı minik lokum falan alabilirsiniz bence .

Bu kadar çok misafir almayın anacım siz de aş evi mi orası her gün her gün. Her şeyin dozunda olması güzeldir. Ben misafirime çok çeşit çıkarırım ama haftada 2-3 misafir de gelmez yani. Az gelir ama memnun da gönderirim, bir şeyden kısmam.

Bu herkesin bütcesine göre bir surum bence. Ben bekarken ailemde cok misafir agirlardi. Yemekli misafirse corbasindan ara sicaklarina mezesine ana emeyine tatlisina kadar herseyi canim annem hazirlardi. Caya gelenlerede kek börek salata cesiti vesayre yapardi. Meyve ve cerez her misafire ikram edilirdi. Bende evkendim aynini yapiyorum. Ama durumunuz mosayit deyilse kendinizi sikmanin hic anlami yok. Bötcenize göre birseyler yapip cikartin. Sonucta gelenler sizinle sohbete geliyor. Maksat bir arada olmak tatli dil güzel hos sohbet. Her gittiyinizde illaki disardan birsey almak zorunda deyilsiniz. Evden kek veya tatlinizi siz yapip götürün daha uygun ve samimi olur.

Bir kere tatlı aldıysan diğer gidişinde meyve götür 2 kilo. Misafire de zaten hep tatlı almayın evde yapın makul bir tatlı. Hediye olarak da en sevdiğim fincan takımı ya da çay takımı 20 yi 30 u geçmeyen. Ufak tefek gibi görünen harcama birikimi daha fazla yiyor ben de aynı durumdayım

Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz
Daha yeni evliyken mutfak ışığımı yakmiyordum.zaten haftada 2-3 bizde,diğer günler biz onlarda niyeyse? Bu soruya cvp aradığımda cevapsizdi.bi de üstüne gördüğü benim akrabalarını da cagiriyormus beyimiz.akillari ters çalışıyor..

Herşeyi geçtim..o hazırlıklar insanı ne kadar bunaltıyor..daha ahirette kv den. O düğüne gelemeyip evime gelenlerin hesabını soracağım!

Cingar çıkar.ve net konuş.gitmiyorum...

Iyi de bu çok normal değil mi ?
Bizim buralarda misafir etsiz karsilanmaz ki.
Normal değil bence. Sizin oralar neresi merak ettim. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demiş atalarımız. Ben şuan kendimiz için et alıp yiyemiyorum, misafir için nasıl alayım etin kilosu kaç para olmuş. Belki gelen kendi evine bile almıyordur bu arada beni de hiç etle karşılayan olmadı zaten.

Valla maalesef herkes ikram etmiyor. Size bir anımı anlatmak isterim yurtta kalıyorum Vienetta o kadar çok istiyorum ki ama çok büyük alsam hepsini yiyemem saklayacak dolabım da yok. Nişanlımla beni yemeğe davet etti bir büyüğümüz ben de “Vienetta alalım hep beraber yeriz” dedim. Aldık dondurmayı gittik. Yemek, çay - kahve, meyve, kuruyemiş herşey geldi yok bizim dondurma gelmiyor. Gece yarısına kadar oturduk, baktık olmuyor kalktık gittik. Meğerse bazı yerlerde misafirin getirdiğini ikram etmek ayıpmış. Yani evlerinde hiçbirşey yok da bizim getirdiğimizi bize veriyor durumu oluyormuş.

Diyarbakirliyim , sizi etle karşılayan olmayabilir ama biz etsiz yemek yapmayız , hele ki misafirlere.
Yediğinin ictiginin hesabını yapsam zaten misafir agirlamam.
Ha bu arada burada etin kilosu 40 tl

Gittiğim yer önemli samimi olduğum bir yer ise yemekli gidilecek ise mesela barbunya pilaki yaparım götürürüm hem meze yerine de geçiyor suyu ... oturmaya gideceksek cips kola ya da meyve ya da pasta ... birde şu şekilde bakın olaya size gelirken ne getiriyor bu insanlar elleri boş geliyorlar ise haklısınız ams aynı şekilde geliyorlar ise sizinde goturmeniz lazım

Herkes cok pahali bisey almiyor. Eşim ayip olur diyip en iyisinden en pahalisindan aliyor gidip. Normalde meyve kahve+cikolata ya da kahve+lokum falan gotursek cok mu ucuz kacar?
Yoo hiçte ucuz kaçmaz.Valla bana çoğu zaman herkes eli boş gelir ben herkese ufakta olsa bir hediye almaya çalışırım.
En olmadı kendim evde tatlı veya börek yaparım.
Bence siz de evde kendiniz yapın mesela çok basit gösterisli tatlılar var bisküvili üstelik ama görüntüsü de tadı da çok güzel.
Veya cheescake yapın hazır paketi var dr.oetker in inanın nefis oluyor ve çok uyguna geliyor.
Yapması da çok pratik ustelik.
Eşinize de ben kendi ellerimle yapmak istiyorum deyin aldırmayın.
Bi tatlıyı 10 liraya maledersiniz böylece.

Bende kendim yapınca cok memnun oluyo esim. Tatlılarımi da begeniyolar. Ama baktim ki bu gidis gelis cok yogun. Bende hazir alalim diyorum cunku basedemedim
Ben bu yorumu görmeden tavsiye vermişim.
Iste siz de basit tatlılar yapmaya çalışın önceden yapıp dolaba atın hatta parfe olur mozaik pasta olur.
Mozaik pasta herkese basit gibi gelir mesela ama üzerine bi çikolata sosu dökünce başka bir şeye dönüşüyor ve herkeste bayılır sevmeyen insan görmedim.

Evine ilk defa gidiyorsam ev hediyesi alirim. Arkadaşlarıma genelde sorarim neye ihtiyaç duyduğunu.

Evime gelen misafire bende donatirim ve misafirliğe giderken kesinlikle elim boş gitmem. Bazen tatli alirim, bazen cocuklara cikolata filan... değişir yani.

Eşinizin yapdığı aslinda normal ve cok güzel birşey.
Birikim zaten böyle durumlardan kisilip yapilmaz.

hazır alırsanız,60-70 tl den ucuza,yenebilecek tatlı,pasta yok zaten.ucuzların çoğu çöpe gider .
evde yapın,yemeğe gidiyorsanız,bir zeytinyağlı,çaya gidiyorsanız,börek veya tatlı.evde küçük çocuk varsa,onlara ufak hediyeler tamamdır.

bu arada darkmore ,size misafirliğe gelebilir miyim?sadece kabak tatlısı olsa da olur.en sevdiğim ama bir türlü becerip yapamadığım.

Aaa tabii beklerim bursaya yolunuz duserse mutlaka aslinda cok kolaydir ya kabak tatlisi. Ben incecik dilimleyip firin kabina koyuyorum uzerine toz seker dokup karistirip bekletiyorum. Seker kendiliginden eriyince firina atiyorum. Hemen pisiyor.soguyunca da uzerine kaymak,tahin,ceviz tamamdir

ya benim kabak tatlısı,haşlanmış patates in tatlı hali gibi oluyor.ama sanırım işin sırrı şeker oranı,benim eşim şekerini az koy diye kafamın etini yediği için tatlı gibi değil de,tatlımsı gibi oluyor.bir de ince dilimlemek daha mantıklı.ben kalın kalın yapıyorum.
bursa ya yolum düşerse,inşallah,tanışmayı çok istediğim üyelerden birisin .istanbul a gelirsen,ben de mutlaka beklerim.

Kesinlikle ince dilimlemek az sekerle cok basarili sonuc veriyor. Ben de sekerini az seviyorum ay insallah gorusur tanisiriz harika olur

Yapilmaz dogruda.. bacim haftada en az 3 misafirlik ne demek ya? Parayi gectim bu enerjiyi nasil buluyolar anlamiyorum.. sade bi tatliyla bitmezki sana geldiklerinde temizligi yemegi.. cok yorucu bence...

Bende gittiğim yere elimde bir şeyle gitmeyi çok severim.
Genellikle de evde yapmaktan keyif alırım. Benim için evde yapılan emek verilen şey daha makbuldür. Duruma göre, kek, simit, kurabiye, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, dolma, meze türü bir şeyler.
Geçen hafta kayınvalideme yemeğe gitmiştik mesela evde kuskus vardı 15 dakikada kuskus salatası yaptım, çok ta beğendiler.
Kahvaltıya giderken, krep, milföy, börek v.s. yapmayı tercih ederim.

Allah Allah kimse benim gibi değil mi??? Ben genelde bana gelen hediyeleri kullanamam çünkü genelde ihtiyacım olan bişey değildir, baklava pasta gelirse yiyip bitiremem, başkasına gönderirim. Fuzuli para harcama olarak görüyorum böyle şeyleri. Yazık değil mi getiren kişinin bütçesine. Yemek odaklı yaşamayı anlamıyorum,kilo ve sağlık problemim olmadığı halde tatlıyı haftada bir ancak yiyorum. Ki bunlar asla baklava ve yaş pasta gibi ağır tatlılar olmaz. O sebeple bu tarz şeyler hem kalori hem de bütçe açısından mantıklı gelmiyor bana. Hep tüketelim hep yiyelim.... eskiler böyle miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…