- 16 Eylül 2017
- 305
- 222
- 18
- 31
Daha yeni evliyken mutfak ışığımı yakmiyordum.zaten haftada 2-3 bizde,diğer günler biz onlarda niyeyse? Bu soruya cvp aradığımda cevapsizdi.bi de üstüne gördüğü benim akrabalarını da cagiriyormus beyimiz.akillari ters çalışıyor..Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz
Normal değil bence. Sizin oralar neresi merak ettim. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demiş atalarımız. Ben şuan kendimiz için et alıp yiyemiyorum, misafir için nasıl alayım etin kilosu kaç para olmuş. Belki gelen kendi evine bile almıyordur bu arada beni de hiç etle karşılayan olmadı zaten.Iyi de bu çok normal değil mi ?
Bizim buralarda misafir etsiz karsilanmaz ki.
Valla maalesef herkes ikram etmiyor. Size bir anımı anlatmak isterim yurtta kalıyorum Vienetta o kadar çok istiyorum ki ama çok büyük alsam hepsini yiyemem saklayacak dolabım da yok. Nişanlımla beni yemeğe davet etti bir büyüğümüz ben de “Vienetta alalım hep beraber yeriz” dedim. Aldık dondurmayı gittik. Yemek, çay - kahve, meyve, kuruyemiş herşey geldi yok bizim dondurma gelmiyor. Gece yarısına kadar oturduk, baktık olmuyor kalktık gittik. Meğerse bazı yerlerde misafirin getirdiğini ikram etmek ayıpmış. Yani evlerinde hiçbirşey yok da bizim getirdiğimizi bize veriyor durumu oluyormuş.bende misafirliğe giderken tatlının pastanın vs. en iyisinden alırım çünkü gittiğim yerde o tatlı ikram ediliyor bende yiyorum sonuçta kendim yemediğim şeyi götürmem zaten eşinde öyle düşünüyor büyük ihtimal.
Diyarbakirliyim , sizi etle karşılayan olmayabilir ama biz etsiz yemek yapmayız , hele ki misafirlere.Normal değil bence. Sizin oralar neresi merak ettim. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demiş atalarımız. Ben şuan kendimiz için et alıp yiyemiyorum, misafir için nasıl alayım etin kilosu kaç para olmuş. Belki gelen kendi evine bile almıyordur bu arada beni de hiç etle karşılayan olmadı zaten.
Gittiğim yer önemli samimi olduğum bir yer ise yemekli gidilecek ise mesela barbunya pilaki yaparım götürürüm hem meze yerine de geçiyor suyu ... oturmaya gideceksek cips kola ya da meyve ya da pasta ... birde şu şekilde bakın olaya size gelirken ne getiriyor bu insanlar elleri boş geliyorlar ise haklısınız ams aynı şekilde geliyorlar ise sizinde goturmeniz lazımBirikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
Yoo hiçte ucuz kaçmaz.Valla bana çoğu zaman herkes eli boş gelir ben herkese ufakta olsa bir hediye almaya çalışırım.Herkes cok pahali bisey almiyor. Eşim ayip olur diyip en iyisinden en pahalisindan aliyor gidip. Normalde meyve kahve+cikolata ya da kahve+lokum falan gotursek cok mu ucuz kacar?
Ben bu yorumu görmeden tavsiye vermişim.Bende kendim yapınca cok memnun oluyo esim. Tatlılarımi da begeniyolar. Ama baktim ki bu gidis gelis cok yogun. Bende hazir alalim diyorum cunku basedemedim
Aaa tabii beklerimhazır alırsanız,60-70 tl den ucuza,yenebilecek tatlı,pasta yok zaten.ucuzların çoğu çöpe gider .
evde yapın,yemeğe gidiyorsanız,bir zeytinyağlı,çaya gidiyorsanız,börek veya tatlı.evde küçük çocuk varsa,onlara ufak hediyeler tamamdır.
bu aradadarkmore ,size misafirliğe gelebilir miyim?sadece kabak tatlısı olsa da olur.en sevdiğim ama bir türlü becerip yapamadığım.
ya benim kabak tatlısı,haşlanmış patates in tatlı hali gibi oluyor.ama sanırım işin sırrı şeker oranı,benim eşim şekerini az koy diye kafamın etini yediği için tatlı gibi değil de,tatlımsı gibi oluyor.bir de ince dilimlemek daha mantıklı.ben kalın kalın yapıyorum.Aaa tabii beklerimbursaya yolunuz duserse mutlaka aslinda cok kolaydir ya kabak tatlisi. Ben incecik dilimleyip firin kabina koyuyorum uzerine toz seker dokup karistirip bekletiyorum. Seker kendiliginden eriyince firina atiyorum. Hemen pisiyor.soguyunca da uzerine kaymak,tahin,ceviz tamamdir
Kesinlikle ince dilimlemek az sekerle cok basarili sonuc veriyor. Ben de sekerini az seviyorumya benim kabak tatlısı,haşlanmış patates in tatlı hali gibi oluyor.ama sanırım işin sırrı şeker oranı,benim eşim şekerini az koy diye kafamın etini yediği için tatlı gibi değil de,tatlımsı gibi oluyor.bir de ince dilimlemek daha mantıklı.ben kalın kalın yapıyorum.
bursa ya yolum düşerse,inşallah,tanışmayı çok istediğim üyelerden birisin .istanbul a gelirsen,ben de mutlaka beklerim.
Yapilmaz dogruda.. bacim haftada en az 3 misafirlik ne demek ya? Parayi gectim bu enerjiyi nasil buluyolar anlamiyorum.. sade bi tatliyla bitmezki sana geldiklerinde temizligi yemegi.. cok yorucu bence...Evine ilk defa gidiyorsam ev hediyesi alirim. Arkadaşlarıma genelde sorarim neye ihtiyaç duyduğunu.
Evime gelen misafire bende donatirim ve misafirliğe giderken kesinlikle elim boş gitmem. Bazen tatli alirim, bazen cocuklara cikolata filan... değişir yani.
Eşinizin yapdığı aslinda normal ve cok güzel birşey.
Birikim zaten böyle durumlardan kisilip yapilmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?