Iyi guzel ama bu gidis gelisler hic bitmiyor ve o kadar yogun ki artik önünü alamıyoruz diyebilirimEvine ilk defa gidiyorsam ev hediyesi alirim. Arkadaşlarıma genelde sorarim neye ihtiyaç duyduğunu.
Evime gelen misafire bende donatirim ve misafirliğe giderken kesinlikle elim boş gitmem. Bazen tatli alirim, bazen cocuklara cikolata filan... değişir yani.
Eşinizin yapdığı aslinda normal ve cok güzel birşey.
Birikim zaten böyle durumlardan kisilip yapilmaz.
Gecen sabah uyandim kahvaltı yaparken oturdum ve bütün gün 2 dk dinlenmeye bilr firsatim olmadi. Ölü gibiydim. Sadece maddiyat degil is. Temizlik yemek vs cok yoruyor.Yapilmaz dogruda.. bacim haftada en az 3 misafirlik ne demek ya? Parayi gectim bu enerjiyi nasil buluyolar anlamiyorum.. sade bi tatliyla bitmezki sana geldiklerinde temizligi yemegi.. cok yorucu bence...
Evet düğüne gelemeyenler düğün tebrigine geliyo. Gelseydi ugrasmazdikDaha yeni evliyken mutfak ışığımı yakmiyordum.zaten haftada 2-3 bizde,diğer günler biz onlarda niyeyse? Bu soruya cvp aradığımda cevapsizdi.bi de üstüne gördüğü benim akrabalarını da cagiriyormus beyimiz.akillari ters çalışıyor..
Herşeyi geçtim..o hazırlıklar insanı ne kadar bunaltıyor..daha ahirette kv den. O düğüne gelemeyip evime gelenlerin hesabını soracağım!
Cingar çıkar.ve net konuş.gitmiyorum...
Valla canina yazik bu yillar geri gelmez.. bi bakmissin anca milleti doyurmussun elde var sifirGecen sabah uyandim kahvaltı yaparken oturdum ve bütün gün 2 dk dinlenmeye bilr firsatim olmadi. Ölü gibiydim. Sadece maddiyat degil is. Temizlik yemek vs cok yoruyor.
Takıntılı değilim. Kredisiz ev alma planimiz var ve para biriktirmeye calisiyoruz. Misafir berekettir evet ama eşimle bazen iki yumurta kirip yiyecegimiz yerde misafire binbir cesit yemek hazirliyoruz. Ben her gun et yapmiyorum mesela. Sadece maddiyat degil is. Bazen haftada 3 misafir geliyo. Gelen kisi sayisi da iki üç degil bazen 10 12 kisi. Bazisi akraba bazisi arkadas ya da dugun tebrigi icin. Ve bunun surekli oldugunu yazdim.Değişik bir çiftsiniz.
Senin biraz takıntılı olduğunu düşünmeye başladım eski konularını da baz alarak.
Bu konuda birşey yapmayı düşünmelisin bence.
Hergün olan birşey değil bi misafirliğe gidildiği zaman ya baklava alınır yada kuru pasta tarzı bişeyler.kuru pastalar çöpe gidiyor genelde yenmiyor. Yani her gün olmayınca dert etmene gerek yok. Birikim yapmak yemekten tatlıdan kısarak yapılmaz zaten.
Çok akrabalari var cevreleri cok genis. E bizde arkadaslarimizla gorusuyoruz bi geldiklerinde 12 kisi geliyo onlarda. Birini cagirmasan ayip olur diyo eşim iyi guzel ama 12 kisiyi agirlamak...Toplasan ne kadar akrabası olabilir ki. Yeni evli olduğunuz için bu tempo merak etmeyin. Tatbak dan 25 tl tatlı suan mevsim meyvesi elma mandalina vs... 10 tl onlar tutsa. Illa marka olmak zorunda değil bence
Bu ilk kezler bitecek gibi degil. Arkadaslarim uyariyor artik beyza bu misafirler cok degil mi kimseye bu kadar misafir gelmiyor diyeBir de herkesi yemege cagirmayin ilk kezler haric.. sonra gelmelerinde cayin yanina kek borek seklinde menuler hazirlayin. 1 kg etle 7 kisi agirlayabildim sadece ocaga eti atinca bir avuc kaldi :) napalim yuvayi disi kus yapar.
Geçen 4 çeşit yapmistim tatli, kurabiye, pogaca ve salata. Kayinvalideme az geldi borek falan ekleyip 8 cesit yaptimValla canina yazik bu yillar geri gelmez.. bi bakmissin anca milleti doyurmussun elde var sifir
Haklisiniz. Ama eşim sadece cekirdek almiyor. Gidip badem ceviz fistik karisimi bisey aliyo oda 40 50 tl tutuyo yok kalabaligiz yetmez sadece cekirdek ucuz olur diyeMisafirlige giderken en fazla 15 tl yi geçmeyecek şekilde aliyruz genellikle çekirdek alıp gdiyoruz yada mesela 10 tl yada yine 15 tl lik halka tatlı yada kuru pasta ha hiç birini alamiyorsak fanta alıp gidiyoruz tamamdir misafir geldiğinde ise en bereketli yemek mantı.
Mantı
Içinde azda olsa etli kuru fasulye
Pirinç pilavı
Salata
Orman kebabı
Ayran
Bu şekilde bunların içinden secip yapılabilir vede tabiki misafir bereket demek ama 100 tl lik alışveriş yapacagimiza 50 yada 40 tl lik alışveriş yaparız değil mi ne kadar iyi her alışverişte zaten bu kadar bile tutmuyor malzeme misafir çok iyi birşey ama kebaplar yapıp bir sürü et alıp masraf yapacağına orman kebabi yanında ayran yanında salata yanında pilav al sana en güzel misafir yemeği ilk zamanlar bende sürekli kavurma falan yapardım misafire sonradan öğrendim ki ikiside yemek 100 tl hArcamak nerde 30 tl hArcamak nerde demi
Haklisiniz. Bende yasadim aynilarini. Esim caya da gelseler ac gelirler diyor bende esleri var ben mi doyurayim diyorum kiziyor. Ben ne aldiysam ne yaptiysam en iyisini aldim yaptim ama herkes boyle yapmadiValla canım aynı durum bizde de mevcut. Evimi görmeye gelenler ucuz ve basit şeylerle geldiler. Güçleri yetmediğinden değil yanlış anlaşılmasın. Gelenlerin hali vakti gayet yerinde. Çok şükür kimsenin getirdiği ya da getireceği şeye ihtiyacım yoktu. Ama bizde gelin görmeye gelinirken hele ki damadın yakın akrabalarıysa biraz daha özen gösterilir. Sorun etmedim zAten. Adetleri böyledir dedim. Ama biz misafirliğe giderken dediğin gibi eşim gidip baklava alıyordu hem de öyle az buz değil. Hamile halimle evimde yemekli misafir ağırlarken de gelenlerin hiçbiri eli dolu gelmedi. Biri de demedi ki kadın bu haliyle bizi ağırlıyo. Bi poşet bi şey de biz götürelim. Tamamen insanlıkla alakalı. Baktım böyle olmuyo. Kimseyi evime davet etmiyorum artık. Gelmek isteyene kapım açık. Ama ben çağırmadığım için kimse de gelmiyor :) karınlarını doyurmadığım için beni de çağırmıyorlar. Kafam rahat.eşim de farketti olayı. Son gittiğimiz yerlere bi şey almadan gittik. Zaten bohçasıdır hediyesidir derken ben görevimi fazlasıyla yerine getirmiş oldum.
Esim gibi badem ceviz fistik falan alınırsa 40 tl yi buluyor al tarafi bi cerez yaniiEvine ilk kez gittiğim biriyse ilk gidişte ev hediyesi alırım
Onun dışında yemeğe gidiyorsak ya evde kek cirparim ya da kışın şerbetli tatlı yazın maras dondurmasi alırım .
Bana gelen de hiç eli boş gelmez bende giderken elim boş gitmem
Bı kuruyemiş altı üstü ne kadar ki çayın yanına güzel de olur üstelik
Esim iyi bi yerden olsun diyip marka aldırıyor da herkes bana marka.getirmedi ki ben alayim. Kendime alirken düşünüyorum pahali alsammi diyeSimdi sen milyonculari sik sik ziyaret et bu madam cocolari falan oralarda kampanyalarda cok guzel cam parcalar havlular nevresimler oluyor cok uyguna elin vardikca al at kenara guzel bir hediye paketiyle dursun dolapta ev hediyelerin
2,3 pazardan 3,5 liraya şık sunum tarzi tabaklar al koy kenara kurabiye cok kolay yapilan bise mesela veya bir kek yapar koyarsin tabakta orda kalir al sana tatli illa portakal joleli fransiz usulu bilmem ne tatlisi yapmana gerek yok sonucta
Bu yapi marketlerde orkideler uygun evine yakinsa gitmeden bir gun once al bir orkide veya kucuk yelken cicekleri var sar tule guzel bir kurdeleyle ikide ugur bocegi buda baska bir hediye hepsi 70 tlnin altinda kaldiki hos hediyeler zaten yaslisi olan evede meyve sut yogurt gibi seyler daha munasip oluyor
Zamanla esinde alisir ha belli yerler vardir onlarada baklavanizi yaptirirsiniz
Yuh yaa.. o kdr sey yenio mu? Caya mi gelio bu kisiler? Yani yemekten sonra?Geçen 4 çeşit yapmistim tatli, kurabiye, pogaca ve salata. Kayinvalideme az geldi borek falan ekleyip 8 cesit yaptim
Caya geldiler evet. Bende yorulmiyim diye bunlari yapmıştım ama az geldiiiYuh yaa.. o kdr sey yenio mu? Caya mi gelio bu kisiler? Yani yemekten sonra?
Biz gitmiyoruz cogunlukla bize dugun tebrigine geliyo düğüne gelenler bile.Siz de fazla gitmeyin o zaman.
Giderseniz size de gelirler.
Haftada 2_3 kez misafir nedir? Ilk defa duydum.
Biraz mesafeli olun insanlarla.
Ne enerji kalir ne maddiyat.
Asla gelemem bu kadar cok git gel olaylarina
Topluca almama imkan yok çünkü cok kalabaliklar ve cok cocuklari var.Eşinizin çevresi geliyosa o insanları topluda alabilirsiniz. Akrabaları mesela 2-3 amcayı dayıyı halayı kombin yapın öyle çağırın.
Arkadaşlarıda birbirini tanıyanlatı biarada alın
Haftada 3 kez misafir fazla teke düşürün
Gelene tatlıyı siz yapın giderkende şık bi tabak alıp ( pazardan bile 3-5 liraya süper şeyler alabilirsiniz) kurabiye tatlı yapıp götürebilirsiniz. Hem hatıra tabak kalır hem masraf azalır.
Veya gidip siz alın tatlıyı daha uygun fiyatlı yerden
İlk 6 ayım çok yoğun geçti gelirken bişey alanada aldım almayanada .
Marketten 25 liraya orkide alıp tülle süsleyip püsleyip götürmüşlüğümde var hem ömürlük hem şık
Topluca almama imkan yok çünkü cok kalabaliklar ve cok cocuklari var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?