Misafirliğe giderken eli boş gitmemek

Eli boş gitmeyi ben de ayıplıyorum.
En yakınım (abim) olsa dahi giderken meyve, çocuklara sevdikleri şeylerden alır götürürüm.

Doğru mudur değil midir bilmem ama misafir 10 rızkla eve girer birini yer dokuzunu eve bırakır derler.

Kendi deneyimlerimden şunu söyleyeyim. Misafir beni hiç eksiltmedi, misafirsiz kaldığımda da bir şeyim artmadı.

bende misafirliğe giderken tatlının pastanın vs. en iyisinden alırım çünkü gittiğim yerde o tatlı ikram ediliyor bende yiyorum sonuçta kendim yemediğim şeyi götürmem zaten eşinde öyle düşünüyor büyük ihtimal.

Birde misafirlik sohbet muhabbet icin olmali.. insanlari zorluyosa tat vermiosa gereksiz bisey oluyo bence.. valla ben ilk cocugumda bir kac aylikken ramazanda misafir aldim.. aboww pisman oldum cok zorlandim o gun.. halbuki etlisi sutlusu herseyini kendim yaptim.. ama geberdim yorgunluktan ve cocugumu ihmal ettim o gun. Bi daha akraba olmayan kimseyi almadim.. zaten iftarlar gec oluyo kendi ailemden bile kimseye gitmiyorum cocuklarin uyku vakti vs. Boyle cok daha rahat.. ztn ramazanda bj corba yetio tonlarca hazirligada gerek yok ama iste..

Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz
Siz de fazla gitmeyin o zaman.
Giderseniz size de gelirler.
Haftada 2_3 kez misafir nedir? Ilk defa duydum.

Biraz mesafeli olun insanlarla.
Ne enerji kalir ne maddiyat.
Asla gelemem bu kadar cok git gel olaylarina

Eşinizin çevresi geliyosa o insanları topluda alabilirsiniz. Akrabaları mesela 2-3 amcayı dayıyı halayı kombin yapın öyle çağırın.

Arkadaşlarıda birbirini tanıyanlatı biarada alın

Haftada 3 kez misafir fazla teke düşürün

Gelene tatlıyı siz yapın giderkende şık bi tabak alıp ( pazardan bile 3-5 liraya süper şeyler alabilirsiniz) kurabiye tatlı yapıp götürebilirsiniz. Hem hatıra tabak kalır hem masraf azalır.
Veya gidip siz alın tatlıyı daha uygun fiyatlı yerden

İlk 6 ayım çok yoğun geçti gelirken bişey alanada aldım almayanada .
Marketten 25 liraya orkide alıp tülle süsleyip püsleyip götürmüşlüğümde var hem ömürlük hem şık

ikram güzeldir ama abartmamak gerekir. karşı taraf da mahcup oluyor her gidişinizde bi şey götürürseniz hediye bekler gibi olursunuz zaten. evde tatlı yapın götürün. hem daha uyguna geliyor hem de içinde emek olan şey en değerli şeydir. ben genelde öyle yaparım. ya bi kurabiye ya bi tatlı... misafir gelince de etli yemek yapın da sırf et olmasın. örneğin turlu tarzında sebzelerle bereketlendirin.

Bende eli bos gitmeyi sevmem. Ama aldigimiz seyler bazen gram altinla yarisiyo. Bi tatliya 70 tl vermek abarti geliyo mesela. Esim de gidip semtin en iyi yerinden alir ne alirsa. Fazla fazla alir ayip olur diye. Ama bu sekilde birikim hayal gibi
E bizde oyle aliriz cogu kisi boyledir esinizde vir anormallik yok yani sonucta gittiginiz yerdede size ikram ediliyor kaldiki o kisi sizi yemege aliyor evini temizliyor saatlerce mutfakta yemek yapiyor belki bunun icin cocugunu ihmal ediyor yani sizinle birlikte olmaktan aldigi bir keyif size verdigi bir emek var varsin hakkiyla bir tatli pasta gitsin gidis gelisi azaltin cok masrafiniz oluyorsa bana gore ucuz yenmeyecek kiytirik bir yerden alinmis birseyle gitmektense bos gidilebilir digeri bana daha abes geliyor mesela siz daha yeni evliymissiniz bu gidis gelisler azalacak o zaman yaparsiniz birikim cok erken takilmissiniz biraz sabredin genel olarak herkes boyledir hem eli bos gidilmez hemde kisi normalde kendine alacagini atiyorum mahalle pastanesinden alirda misafirlige daha kaliteli yerden alir
Hepimiz her aile heme heme boyle este bir ariza yok yani
Edit:ustteki arkadasin dedigi gibi kendiniz yapabilirseniz oylede goturebilirsiniz oda munasip

Hiçbir yere elim boş gitmedim
İlk kez gittiğim eve hediyesiz gitmem
Havlu, bardak gibi bi evin sürekli ihtiyacı olan bişeyi alırım
Bunlar 10 15 liralık şeyler zaten
İlk kez değil ama seyrek gidiyorsam da evin çocuğuna bişey alırım
Kitap oyuncak bi kat giysi vs
Sık gittiğim biyer yok gibi ama arada kahvaltıya çaya oturmaya gittiğim yere de süt meyve çikolata alırım

Sizin aile akraba ziyaretlerini ticaretine dönüştürmüş.

Haftada 3-4 misafirde neyin nesidir arkadaş?
Çalışmıyorsanız yeterli vaktiniz olur. Kendiniz evde birşeyler hazırlasanız maddi anlamda daha uygun olmaz mı? Kek, poğaça, tatlı gibi...

Esinle konus o halde herdefasinda en pahali yerden almayin. Yani evden tatli götür yada kuru pasta satin alin yada fiyati daha düşük olan tatlılardan. Yada mesela el emeği birsey götürün benim teyzemde hep reçel getirir.
Aslında misafire giderken de hep eli dolu gidilmeski sadece ilk gidişinde ya da ne bilim ramazan da gidersen birşey götürürsün.

Simdi sen milyonculari sik sik ziyaret et bu madam cocolari falan oralarda kampanyalarda cok guzel cam parcalar havlular nevresimler oluyor cok uyguna elin vardikca al at kenara guzel bir hediye paketiyle dursun dolapta ev hediyelerin

2,3 pazardan 3,5 liraya şık sunum tarzi tabaklar al koy kenara kurabiye cok kolay yapilan bise mesela veya bir kek yapar koyarsin tabakta orda kalir al sana tatli illa portakal joleli fransiz usulu bilmem ne tatlisi yapmana gerek yok sonucta

Bu yapi marketlerde orkideler uygun evine yakinsa gitmeden bir gun once al bir orkide veya kucuk yelken cicekleri var sar tule guzel bir kurdeleyle ikide ugur bocegi buda baska bir hediye hepsi 70 tlnin altinda kaldiki hos hediyeler zaten yaslisi olan evede meyve sut yogurt gibi seyler daha munasip oluyor
Zamanla esinde alisir ha belli yerler vardir onlarada baklavanizi yaptirirsiniz

İyi de bunların hepsı normal. Dugunune altın taktığın kışının evıne güderken ben sana dugunde altın taktım bitti mı dıyeceksın. Adab ı muaşeret kuralları vardır. Tabiki eli boş gidilmez bı yere. Bende nereye gıtsem tatlı mı alırım. Ilk defa gidiyorsam yenı evlıye ozellıkle hedıyemı alırım. Cok sık buluşuyorsanız ve yakın bır arkadaş grubuysa kızlarla konuşup herkes 1 cesıt yapabılır yardım olarak biz öyle yapıyoruz ev sahıbıne yüklenmemek ıcın. Tabi bu cay sofrası ıcın

Esiniz bana normal geldi.
Tum bunlari kolaylastirmanin yolu baklava yerine kuru pasta ucuz tatli almak degil bence. Aldiginizi almak icin degilde hora gecirmek icin almalisiniz bize ne zmn kuru pasta gelse illa cope gider kendimde gidip yememki.
Ev tekstili magazalarini ara ara gezin indiri. Donemlerinde elinizin altinda hediye olsun.
Ben hic biryere bos gitmem. Evdeki cocuklara 3 5 tlye aldigim tokalar, 1 tllik kulotlu coraplar veya oyuncaklar hep elimin altindadir. Cevrenizdeki yas ortalamasina gore alabilirsiniz
Ztn gidicegim gun istedgim gibi bsy bulamamki.
Bambu havlu, saklama kabi tepsi veya nevresim tarzi seyleri alip koyabilirsiniz
Ben hediyelesmeyi severim hic te zararini gormedim. Bana da kat kat dondu. Evimde kullandigim birsuru ozenli hediyem var. Sadece brz dikkat istiyor

Biz misafirliğe gidersek tatlı alıyoruz genelde ama öyle çok pahalı değil trileçe aldık geçen 30 tl verdik
Çok yakınlarımsa meyve fln alıyoruz eşimin kuzenine çaya gitmiştik ayva nar muz aldık

Bize gelenler de bazısı tatlı hediye getiriyor bazısı bi fanta alıp geliyor ben hiç sorun etmem pek önemsemem

Altını falan saymıyorum ama ilk eve giderken hediye alırım genelde nevresim takımı, çay kahve takımı pasta veya servis tabakları falan alıyorum
Ama ilk değilse ya boş giderim ya da kek kurabiye bişey yaparım evde fırsatım varsa yapamıyorsam genelde alırım boş gitmeyi bende sevmiyorum

Goturmeyin sizde birsey ozaman. Her misafirlige gittiginde yaninda birsey goturmek de neyin nesi zaten? Cok sacma adetler icindeyiz hala.
Hele tanidiksa...her defa her defa o ne oyle. Bu adetler magara zamanindan kalma..degis tokus vakti gecti artik.
Icinden geliyorsa hediyelesirsin gelmiyorsa bunun adi hediyeslesme olmaz zaten.

Bende eli bos gidemeyenlerdenim tatlı almıyorum kendim yapiyorum. Ya basit seyler bunlar misal veriyorum alman pastasi yapiyorum yada tart harika oluyor maliyeti de az baska biseye de ihtiyac kalmiyor hem ev yapimi daha da kiymetli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…