Siz de fazla gitmeyin o zaman.Sorun burda zaten. Her hafta ya da bazen haftada 2 3 kez misafirimiz oluyor. Ayda yilda bi olsa tabikide sorun etmem. Ama evliligimizin basindan beri cok az esimle basbasa kalmisizdir. Ya bize gelen olur yada biz gideriz
E bizde oyle aliriz cogu kisi boyledir esinizde vir anormallik yok yani sonucta gittiginiz yerdede size ikram ediliyor kaldiki o kisi sizi yemege aliyor evini temizliyor saatlerce mutfakta yemek yapiyor belki bunun icin cocugunu ihmal ediyor yani sizinle birlikte olmaktan aldigi bir keyif size verdigi bir emek var varsin hakkiyla bir tatli pasta gitsin gidis gelisi azaltin cok masrafiniz oluyorsa bana gore ucuz yenmeyecek kiytirik bir yerden alinmis birseyle gitmektense bos gidilebilir digeri bana daha abes geliyor mesela siz daha yeni evliymissiniz bu gidis gelisler azalacak o zaman yaparsiniz birikim cok erken takilmissiniz biraz sabredin genel olarak herkes boyledir hem eli bos gidilmez hemde kisi normalde kendine alacagini atiyorum mahalle pastanesinden alirda misafirlige daha kaliteli yerden alirBende eli bos gitmeyi sevmem. Ama aldigimiz seyler bazen gram altinla yarisiyo. Bi tatliya 70 tl vermek abarti geliyo mesela. Esim de gidip semtin en iyi yerinden alir ne alirsa. Fazla fazla alir ayip olur diye. Ama bu sekilde birikim hayal gibi
DiyarbakırBizim buralarAşırı derecede misafiri de ilallah dedirtecek kadar
İyi de bunların hepsı normal. Dugunune altın taktığın kışının evıne güderken ben sana dugunde altın taktım bitti mı dıyeceksın. Adab ı muaşeret kuralları vardır. Tabiki eli boş gidilmez bı yere. Bende nereye gıtsem tatlı mı alırım. Ilk defa gidiyorsam yenı evlıye ozellıkle hedıyemı alırım. Cok sık buluşuyorsanız ve yakın bır arkadaş grubuysa kızlarla konuşup herkes 1 cesıt yapabılır yardım olarak biz öyle yapıyoruz ev sahıbıne yüklenmemek ıcın. Tabi bu cay sofrası ıcınBirikim yapmak istiyoruz. Esimin cevresi cok genis. Çok misafirim geliyo yemege. Bizi de cagiriyolar. Ben meyve falan alalim diyorum giderken eşime az geliyo ayip olur diyerek baklava ya da cerez aliyo ama tatlı alsa 50 60 dan aşağıya tutmuyo. Ya da dugunde altin taktiklarimiza da tekrardan ev hediyesi aliyoruz o da en az 70 80 den basliyo. E misafir gelince de etinden tatlisina meyvesine cerezine kadar masayi donatiyoruz. Tamam misafir berekettir hediyelesmek de iyi guzel de fazla degil mi? Fesat durumuna düşmemek icin bişey demiyorum ama bu sekilde birikim yapmak biraz zor gozukuyor. Siz ne hediye alıyorsunuz ya da yiyecek olarak ne götürüyosunuz? Ya da misafir gelince ne tür yemekler yapiyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?