• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ağırlama sorunu

Yeter bence 2 çocukla tabi ki yapamazsınız. Yapsanız bunun sonra toplaması var. Bu seferlik böyle oldu bir dahakine inşallah daha geniş zamanda agirlarim deyin. Hayret birşey. Daha buradaki kadınlar bile yok o olmaz yok böyle yapmak lazım deyip duruyor. Bebeklere eşinizin bakması sizin de aklınıza geliyordur heralde ama durmayınca durmuyorlar. Çok zaman almayan şeyler herkese göre farklıdir. Anne yorgun olur bebek durmaz ya da o zamani kendine ayırmak isteyebilir. Her zaman insan hazirlik yapamaz. Neden ayip olsun ki. Ya hazır alın yada kahve lokum yeterli. Bebek görmeye geliyorlar heralde halinizden anlarlar.
+1000

Millet şaşırmış ya
Kek yap,börek yap yanında salata yap bir de kurabiye al bunlar basit şeyler falan yazmışlar
İki çocuklu anne,temizliği yapıyorsa öpüp başına koymak lazım
Bebek görmeye gidip yemek bekleyen bir zahmet gelmesin
Ay herşeyi bir apartman gününe çevirme havası
Yapabiliyorsan çayın yanına bir kek yap o da sana pratik gelmezse pastaneden kurabiye al,benim arkadaşlarıma sallama çay bile vermişliğim var ki normalde severim birşeyler hazırlamayı

Mshallenizde çevrenizde hic evine katkı saglamak için yemek yapıp saten yok mu? Böyle birine sipariş verin.

Buraya cevap yazana kadar bir borek yapip buzluga atabilirdiniz yanina da bir kek.
Buzluktan cikarip tepsiye dizmesi 3 dakika.

Empati bilmeyen bir yorum gelmis. Mesela ben bebeğimi emzirirken telefondan İnternete giriyorum. Onun dışında banyo yapmam bile büyük bir lüks. Bazı yorumlar tam kaynana yorumu valla. Çok konuşacağına kalk yap diyor.

Gelenlerle samimi değilim o yüzden kararsız kaldm kısır basit kaçmaz mı

İyi de samimi olmana gerek yok ki. Onlar seninle samimi olmadığı halde bebek görmesine, hayırlı olsuna geliyor. Senin de biraz özenmen lazım. Kısır da çay kahve kadar basit kaçmaz emin ol. Eşimin arkadaşları bebek görmesine geldiğinde kısır, patates salatası, börek, kek, kurabiye vs vs yaptım ben. Gayet de güzel oldu, yemek masasına da koydum hepsini. Açık büfe usulü, herkes kendisi aldı. Kısır çok basit, yaparken mutfak da çok dağılmaz hem. Bimden de hazır börek al yap,tadı da baya güzel. Bir de kek çırparsan oldu bitti :)

Millet şaşırmış ya
Kek yap,börek yap yanında salata yap bir de kurabiye al bunlar basit şeyler falan yazmışlar
İki çocuklu anne,temizliği yapıyorsa öpüp başına koymak lazım
Bebek görmeye gidip yemek bekleyen bir zahmet gelmesin
Ay herşeyi bir apartman gününe çevirme havası
Yapabiliyorsan çayın yanına bir kek yap o da sana pratik gelmezse pastaneden kurabiye al,benim arkadaşlarıma sallama çay bile vermişliğim var ki normalde severim birşeyler hazırlamayı
Haklisinda tatlim bir kac birseyi hazir aldirsin bence bi cay yapsin.. ben bi kahve lokumla gecistirmem galiba.. cunku planli bi misafirlik.. geceye kdr mutfakta temizlik yaptim ben.. borek kek yaptim.. yanina bi salata ve belki cig kofte yogurcam.. hazir paketlerden birde zor olmaz diye umut ediyorum... buarada uc cocukluyum :)

Canım hazır kurupasta ekler al kahve veya çay yeterli çok zor bebekle hazırlık yapmak ben hep yaptım hazırlık ama kime gitsem ya kuru pasta çay yada hiç bir ikram yapmadı gerek yok uğraşma

bimde tremisu var . Çok güzel oluyor. Kahvenin yanına da çok güzel gidiyor. Ondan alabilirsin. ( 1-2 saat oda sıcaklığında bekleyince nefis oluyor)

Empati bilmeyen bir yorum gelmis. Mesela ben bebeğimi emzirirken telefondan İnternete giriyorum. Onun dışında banyo yapmam bile büyük bir lüks. Bazı yorumlar tam kaynana yorumu valla. Çok konuşacağına kalk yap diyor.
Evet bazi durumlarda empati yoksunu olabilirim bu benim sorunum konu sahibinin aciklamasiyla bu sorunum gecti mesela bebegini sallarken yaziyormus ama sizin bu kaba ve uslupsuz durumunuz ben ne yazarsam gecmeyecek ona uzuluyorum.

Senin tuvaletin pis galiba.
Temiz ama hijyenik degil sizin idrariniz ve gaytaniz sterilse bilemem ama benimkiler degil.
Siz temiz tuvaletinizde telefonla oynamaniza devam ama ben o kadar hijyenden uzak pis olamam.

Herkes söylenmesi gerekeni söylemiş. Benim fikrim de önceden haber verildiği için kahvenin basit olacağı yönünde. Evet cocuklusunuz ama bizim kültürümüzde gelen misafiri mümkün olduğunca en iyi sekilde ağırlamak var. Hepsini kendiniz yapmak zorunda değilsiniz. Hazır alabilirsiniz. Samimi değiliz demissiniz ama onlar sizi samimi görüp evinize kadar zahmet edecekler. Benim de 40'ım yeni çıktı. Üstelik hep tek baktım. Bu dönemde şimdiye kadar en az 6-7 posta misafir ağırladım. Hiçbirini kahveyle gecistirmedim. En az 4-5 çeşit ikramlik servis ettim. Hepsini kendim yapmadım tabi. Bı kaç tanesi hazır alındı, salata o gün yapıldı, börek falan buzluktan cikartip ısıtıldı. Siz de sadece salatayı o gün yapıp geri kalan en azından bir börek ve bir tatlı ikram edebilirsiniz. Zaten gelenlerin çoğu da ellerinde ikramlik getiriyorlar.

Cayin yani boş olmaz biz de ben de.. ( yanlis buluyorum kendi dusuncem) iki bebrkle cok zor anliyorum ama durumunuz yeterliyse firindan borek alin hazir sarma alabilirsiniz ama lokum vs olmaz. Ya da bir gun oncesinden kek yapin koyun kenara bimde dilimlenmis yufkalar var hemen kac kisilerse ona gore sigara boregi sarin kizartmasi 10 dk almaz. 1 su bardagi kisirlik bulgur ile maksimum 10 dkkada da kisir yapin bakin 3 cesit yemek oldu bunlara bebeklerin engel olacagini sanmiyorum.

Evimin dört dörtlük temiz olmasını istiyorum o yüzden vaktimi temizliğe ayıracağım öyle güzel hazır ikramlık ne alabilirim hazır olduğu belli olmasın:)

Neden

Az oturacak kişiler evi incelemez ama yediklerini görür

Hepsini okumadım ama bu düşünceniz uç geldi

Evine Bebek görmeye gelenlere salona açık büfe yaptım

Kettle da kaynamış suya kadar işten çıkıp geleceklerdi çay demlemek Zaman almasın diye

Sadece salona girdiler bir de gençlerden birisi mutfağa götürdü kirlileri

Tüm evi neden gezecekler ki

Neden

Az oturacak kişiler evi incelemez ama yediklerini görür

Hepsini okumadım ama bu düşünceniz uç geldi

Evine Bebek görmeye gelenlere salona açık büfe yaptım

Kettle da kaynamış suya kadar işten çıkıp geleceklerdi çay demlemek Zaman almasın diye

Sadece salona girdiler bir de gençlerden birisi mutfağa götürdü kirlileri

Tüm evi neden gezecekler ki
Bir de zaten titizim hep temizim diyor konu sahibi, düzenli ve temizse tekrar dip bucak temizlemeye neden gerek olsun anlamadım.

Ayrıca bence de ikramsız olmaz. Ha vakit harcamak istemez hazır alır, şimdi her türlü imkan var. Arkadaşlar da çok güzel fikirler vermişler, ama hep bir bahanesi var gibi geldi konu sahibinin. Pek gönlü yok misafir ağırlamaya sanki.

İki gün önce kaynanamı ağrldm yemekler her şey hazrdı evi de topladım ama onlar gelnce ev daha temiz olmalı vaktmi temizliğe ayrcğm evin temiz olması çok önemli gelenler yarım saat oturacaklar samimi değlz o yüzden kahve lokum yeterli mi basit mü kararsz kaldm
O kadar az oturacaklarsa ni çikolatalı tatlı bi kahve yeter o zaman. Benim de 2 bebeğim var bebek görmeye gelenlere dünyanın hazırlığını yaptım tabi biz samimiyiz. Bence o kadar az oturacaklarsa temizlik için de tüketmeyin kendinizi.

Ya ne var ki iki uc ikramlik yapacaksiniz.Cok panik olmussunuz cocuklarla zor evet ama borek sarip atin buzluga,bi tatli yapin cikolatali tart cok basit ve guzel,bi de patates salatasi filan oldu bitti.Yani lokum vs olmaz ayiptir bu kadar kolayina kacmayin.

Hic bisey yapmiyosan iyi bi pastaneden pasta al yanina da hazir tepsi boreklerinden al bari.

Bir de zaten titizim hep temizim diyor konu sahibi, düzenli ve temizse tekrar dip bucak temizlemeye neden gerek olsun anlamadım.

Ayrıca bence de ikramsız olmaz. Ha vakit harcamak istemez hazır alır, şimdi her türlü imkan var. Arkadaşlar da çok güzel fikirler vermişler, ama hep bir bahanesi var gibi geldi konu sahibinin. Pek gönlü yok misafir ağırlamaya sanki.
Aynen kahve lokum deyip duruyor.Herkesin cocugu var 2 cesit bile yapmaz mi insan.Samimi degiliz diyor evine geliyorlar daha ne samimiyeti olsun

Back
X