• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ağırlama sorunu

Iki cocukla zor olur tabii Allah yardimciniz olsun..
Disardan birseyler aldirin esinize borek ve pasta olabilir.. :) ille hazrlk yapmak zorunda degilsiniz bebek gormeye geliyorlar neticede. Kolay gelsin simdiden
 
Büyük marketlerde hazır pastalar satılıyor onlardan alın, börek de olabilir. Sütlü tatlı alın bi de, bitti gitti. Çayla ikram edersiniz.
 
evi gunduz temizleyip ikramlari aksamdan hazirla, sabah erken kalktip son rutuslari yap. masaya acik bufe seklinde koy ve cay yap bence. ayip olmasin diye oyle demislerdir . makarna salatasi , cup kek ve hazir borek. bi tek makarna salatasini aksamdan yap, borek vey kurabiye hazirda alabilirsin. makarna salatasi bozulmuyor ve gercekten cok basit.
 
Kahve lokum cok basit.. pastaneden aldir birseyler.. mesela..
Cig kofte
Su boregi
Yas pasta
Tatli/tuzlu kuru pasta

Yaninada cay yaparsin.. cok otururlarsa kahve lokumda ikram edersin.. meyvede koyarsin.. bitti gitti
 
lohusa değilsen yani toplanabildiysen bu gece eşin bebeklere bakarken poğaça yap dondurucuya at 2 saatini alır.. misafirler geldiği gün kısır ve salatalık rendele içine dereotu doğra sarımsaklı yogurt ve nane kat çok pratik ve lezzetli.. tatlı olarakta eşine pasta aldır.. bu kadar basit..

Eğer lohusaysan bi pasta aldır eşine çayla ikram et.. geçerken uğramışlar gibi kahve lokum olmaz

Maddi durumn iyiyse hepsini hazır al ve kafan rahat olsn
 
Bebek görmeye gelen bir zahmet bebekli kadından bir şey beklemesin kahve lokum yeterli ha yetersiz dersen marketlerde hazır kuru pastalardan var kurabiye ya da bisküvi onlardan al çıkar hatta bimde hazır pasta bile satılıyor sonuçta gelen ikram beklememeli abartmayın üzülmeyin de
 
Tek çeşit de az olmaz mı canım hazırlamak sorun değil de mutfak çok dağılacak bebeklerim durmuyor hazır bir şeyler mi alsam?
Tatlım arkadaşım sadece kahve ikram ettiler. Hiç ayıplamadık. Onu bile hazırlarken utandık vallahi zaten kızın yüzü yorgundu ama çok israr etti. Kaldı ki sende 2 yavru var. Şu versen bile yeter.
 
Misafirleriniz Yarım saat oturacaklarsa kahve yanına un kurabiyesi yada sütlü tatlı yeterli. Akşamdan hazırlarsınız sorun olmaz.
 
Evet bi misafir vakasida bende:) borek yapiyorum ben yanina birde kek ve salata :) findikli cikolata filanda koyarim hop bitti gitti

Ha ne kdr oturcaklarinida bilmiyorum
 
Ne temizliğe ne de ikrama çok kendinizi kaptırmayın. Yarım saat kalacaklarsa kahve lokum yeterli, bebek görmeye geliyorlar, altın gününe değil. Hazır bişeyler alıp çayla da verebilirsiniz. Çocuklarınız daha önemli şuan. Ben geçenlerde arkadaşıma gittim. Giderken ben ona bişeyler yapıp götürmek istedim ancak hamileyim tam bulantırımın sık olduğu zamanlardı, bişey yapamayıp hazır şeyler götürdüm. O da çay mı kahve mi yapayım diye sordu. Ama hiçbişey içecek durumda değildim. Öyle 1 saat falan oturup kalktım. Bişeyler hazırlasaydı ben mahçup olurdum. Yeni doğum yapmış kişiden hizmet mi beklenir. Evde yardım edecek birileri olsa neyse hazırlanır nolucak derdim ama şu durumda dert etmeyin kendinize.
 
Ne temizliğe ne de ikrama çok kendinizi kaptırmayın. Yarım saat kalacaklarsa kahve lokum yeterli, bebek görmeye geliyorlar, altın gününe değil. Hazır bişeyler alıp çayla da verebilirsiniz. Çocuklarınız daha önemli şuan. Ben geçenlerde arkadaşıma gittim. Giderken ben ona bişeyler yapıp götürmek istedim ancak hamileyim tam bulantırımın sık olduğu zamanlardı, bişey yapamayıp hazır şeyler götürdüm. O da çay mı kahve mi yapayım diye sordu. Ama hiçbişey içecek durumda değildim. Öyle 1 saat falan oturup kalktım. Bişeyler hazırlasaydı ben mahçup olurdum. Yeni doğum yapmış kişiden hizmet mi beklenir. Evde yardım edecek birileri olsa neyse hazırlanır nolucak derdim ama şu durumda dert etmeyin kendinize.
Aa olur mu kiz:) burda dogum yapip ertesi gun gelen misafirlere kek yapan pek becerikli hatunlar var :))
 
Soğuk ikram edilebilecek salatalar yap 2 çeşit , bi yufka böreği yap , hazır pandispanya ile tiramisu yap , bi de kurabiye al bimden bile olsa olur. Bunlar çok kolay hazırlanır ve göz doldurur.
Hepsini masaya koy tabak ve çatallari vs de. Servisi kendileri yapsın. Çayı da demle ilk çayı doldur gerisini kendileri takip eder zaten. Misafir ağırlamak zor değil. 2 çocukta olsa bunlar yapılabilir şeyler. Bi yakınınız temizliğe yardıma gelirse daha kolay olur.
 
Hiç uğraşma. Tatlı tuzlu kurabiye al, yanına da çay. Hiç birşey de deme. İkiz bebekli eve giden insanlar hizmet + ikram beklemezler. Benim 2. dogumuma esimin iş arkadaşları geldi, samimi olmayan gurup, baklava vardı evde çocuk için, ondan ikram ettik, su içip gittiler.
 
Çayın yanına birkaç parça Hazır birşeyler alın hiç birşeyle uğraşmayın.
 
Aa olur mu kiz:) burda dogum yapip ertesi gun gelen misafirlere kek yapan pek becerikli hatunlar var :))
Maşallah ama misafir gittikten sonra gelip burda konu açmıyorlarsa sorun yok. Ben misafire ikram etmeyi severim ama iki küçük çocukla kendimi heder etmem , edemem. Olduğu kadar. Beklemem de kimseden. Bebek görmeye giderken de muhakkak bişey yaparım başka misafirlere ikram edebilsin diye, yapamıyorsam hazır alırım.
 
Ben iki kucuk bebekli birine bebek gormeye gitsem kahve dahi istemem yapabilirsem kek tatli gotururum olmadi ekler alirim giderim bide meyve suyu oh yer icer bebis koklariz olmasi gereken budur...

ama bizdede malesef kayinvaldem her geleni doyurur tika basa... dogurana kadar buzluga yicek atmaya calisirim bende lohusayken hic kalkmam anca cocuguma bakarim o kendini parcalar allah razi olsun ama hep kendine yapiyo

ben yanliz tek olsam yakindan gelen az oturcaklarima hazir kurabiye meyve suyu bebek uyuyosa kahve bebek sekeri ikram ederim uzaktan gelenim olursa pide cantik soyleriz ne bilim manti yaparim yada pratik biseyler .
 
Canim sen kimseye bakma kahve lokum yeterli illa bisey koymak lazım dersen de al hazır bir seyler koy. 2 bebekli insandan ikram beklenmez. Kolay gelsin.
 
Back
X