• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ağırlama sorunu

Cayin yani boş olmaz biz de ben de.. ( yanlis buluyorum kendi dusuncem) iki bebrkle cok zor anliyorum ama durumunuz yeterliyse firindan borek alin hazir sarma alabilirsiniz ama lokum vs olmaz. Ya da bir gun oncesinden kek yapin koyun kenara bimde dilimlenmis yufkalar var hemen kac kisilerse ona gore sigara boregi sarin kizartmasi 10 dk almaz. 1 su bardagi kisirlik bulgur ile maksimum 10 dkkada da kisir yapin bakin 3 cesit yemek oldu bunlara bebeklerin engel olacagini sanmiyorum.
Gonlu yok bosa tavsiye veriyoruz

Hazir dondurulmus borekler var.
Cok pratik.
Yine hazir ekler vs yanina.
Bence olmayacak sey degil.

Ama bu da zor derseniz sizin icin verecek baska fikrimiz yok.
Yapin kahveyi verin

Tam tersi dağınık değil çok düzenleyim aşırı temizlik takıntım var temizliğim uzun sürüyor detaylı yapıyorum çok zaman alıyor
2 cocukla bu kadar detayli temizlik yapabiliyorsan cayin yanina bir kek de yapabilirsin.

Gerci ben hazir almandan yanayim.yine ama soyleyim dedim..

Senin sorunun 2 bebekle yapamaman degil yapmak istememen.oyle olsa temizlik de yapamazsin 2 bebekle

Ne bileyim konu sahibinin gonlu yok gibi geldi misafirlere birsey ikram etmeye:)
Nedenki? Yapamamasini gercekten anlarimda nicin hazir almaya yanasmiyor? Birde sadece bi kahve yaparsan evet kisa otururlar.. ama ikramlik seyler olursa uzayabilir bu sure.. birde iki dk akitiyosun bulasiklari o kadar diziyosun makinaya.. eside 2 saat idare edebilirmis ne bilim o 2 saatte yuzeysel temizlikte yapilir bence.. ince detayina girmeye gerek yokki.. millet ev gezmesine degil bebek gormeye gelecek..

Misafir ağırlamayı sorun olarak görmeniz gerçekten çol enteresan.. günümüzde her bütceye uygun hazır ikramlıklar var korkmayın iki lokma bişey yedirceksiniz diye misafir bereketiyle gelir Allah yerine daha çok verir..

Nedenki? Yapamamasini gercekten anlarimda nicin hazir almaya yanasmiyor? Birde sadece bi kahve yaparsan evet kisa otururlar.. ama ikramlik seyler olursa uzayabilir bu sure.. birde iki dk akitiyosun bulasiklari o kadar diziyosun makinaya.. eside 2 saat idare edebilirmis ne bilim o 2 saatte yuzeysel temizlikte yapilir bence.. ince detayina girmeye gerek yokki.. millet ev gezmesine degil bebek gormeye gelecek..
Doğru aslında birde şu var yeni bir yere taşınsan bile ilk komşular tanışmak için gelirler mesela kahveye geleceğiz derler yarım saat 1 saat ama süre hep uzun olur kahveye geleceğiz sözü bana göre aslında oturmaya geleceğizdir.

Doğru aslında birde şu var yeni bir yere taşınsan bile ilk komşular tanışmak için gelirler mesela kahveye geleceğiz derler yarım saat 1 saat ama süre hep uzun olur kahveye geleceğiz sözü bana göre aslında oturmaya geleceğizdir.
Adettendir ole solemekte ondan..misafirlige gelecegiz demektir kahveye/caya gelecegiz demek:) konu sahibi biraz yanlis anlamis belkide..

Bebeğim iki aylık şimdiye kadar çok misafir ağırladım sürekli temizlik yemek pasta her şeyi dört dörtlük yaptım hep çok yoruldum artık uğraşmak istemiyorum hazır alacağım su böreği baklava çayla ikram edeceğim

Misafir ağırlamayı sorun olarak görmeniz gerçekten çol enteresan.. günümüzde her bütceye uygun hazır ikramlıklar var korkmayın iki lokma bişey yedirceksiniz diye misafir bereketiyle gelir Allah yerine daha çok verir..
Her misafir ağırladığımda en az 200 tl gidiyor zaten asla gözüme de gelmez

Son zamanlarda üst üste sürekli misafir ağırladım bıkkınlık geldi mesele para değil

Yenimi dogum yaptin?
Ben yeni dogum yapan yakinlarima giderken pasta,kurabiye ya da tatli aliyorum. Kahveyle,cayla ikram etsin ici rahat etsin diye. Yani yeni dogumsa kimse birsey beklemez diye dusunuyorum.

Eger bebegin biraz buyuduyse mesela bir aksam esin ilgilenirken borek yapip buzluga atabilirsin. Bir onceki gun basit bir pasta yapabilirsin. Onlar gelmeden de guzel hafif bir salata tamamdir.
Cook cook zor cocuklarla diyorsan da hazir birseyler al gitsin.

Bu neden zor olsunki :) bulasikta cok cikmazki evde yapilmazsa..
Bugünlerde sürekli misafir ağırladım hem de zor şartlarda çocuklar durmuyor du yemek pasta her şey tamdı çok yoruldum bıkkınlık geldi bi de bu aralar depresif ruh halim var bakım bile yapmak istemiyorum onlar gelince güzel giyinmem fön çekmem makyaj yapmam lazım bu ağır geliyor doğrusu

Çoğunluk misafire gönlü yok demiş alakası yok hem ev temiz olacak hem ikramlar dört dörtlük olacak hem üstüm başım bakımlı olacak zor geliyor yoruldum sürekli misafir almak üst üste ağır geldi yoksa misafir kim sevmez ki

Bugünlerde sürekli misafir ağırladım hem de zor şartlarda çocuklar durmuyor du yemek pasta her şey tamdı çok yoruldum bıkkınlık geldi bi de bu aralar depresif ruh halim var bakım bile yapmak istemiyorum onlar gelince güzel giyinmem fön çekmem makyaj yapmam lazım bu ağır geliyor doğrusu
Olay o zmn ne ikram etsem olayi degilki..ki konuyu o sekilde acmissin...misafiri hic kabul etmeseydin keske o zmn.. yorgunluk cok baska birsey cunku..

Ben de iki bebek büyüttüm,anlıyorum çok zor ama bu kadar da kasılmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Eviniz bal dök yala kıvamında olmasa da olur,iyi kötü derli toplu olsun yeter.
Bir tatlı bir tuzlu hazır ikramlık alırsınız,dilerseniz bir de salata yaparsınız oldu bitti.
Hazır almak kusur mu?
Değil,hele sizin durumunuzdakiler için hiç değil.

Kendinizi temizlik diye paralayacağınıza güleryüzünüzü misafirlerinize,enerjinizi bebeklerinize ayırın.

Çoğunluk misafire gönlü yok demiş alakası yok hem ev temiz olacak hem ikramlar dört dörtlük olacak hem üstüm başım bakımlı olacak zor geliyor yoruldum sürekli misafir almak üst üste ağır geldi yoksa misafir kim sevmez ki
Siz..cayin yanina ne ikram etsem kahve yeter mi?..diye konu acmissiniz ama sorun bu degil sanirim sadece.
Biz de ona gore yorumlar yaptik cogunluk olarak.

Siz genel anlamda yorgunsunuz misafir istemiyorsunuz su an aslinda.

Kolay gelsin size

Bebeğim iki aylık şimdiye kadar çok misafir ağırladım sürekli temizlik yemek pasta her şeyi dört dörtlük yaptım hep çok yoruldum artık uğraşmak istemiyorum hazır alacağım su böreği baklava çayla ikram edeceğim
Bu kadar iste ,dusunup stres yapmaya gerek bile yok.

Back
X