Zamanında bu sürece ilk başlarken çuval çuval elemiştim ferahlamıştım. 2018 yılıydı. Geçen sürede yeniden birikti kıyafetler, sürekli de elim üstlerindedir elerim sık sık ama yine de durum bu.
Aynen. Buraya yazmaya başladığımız zamanlar ben de poşet poşet elemiştim. Şimdi tek tük 2-3 parça falan eleyebiliyorum.

Mia- Mia- sen zaten sadesin. Elemiş olduğun parça sayısı hepimize fazla geldi🤣 şoktayız.

Bence de yapalım.

Selam kızlar öncelikle öğrendiğim önemli detayları bahsedeyim

1.Kapsül dolap parçalarını araştırmak öğrenmek kendimize uygun olanları belirlemek
Dolabimizin temel yapı taşı bu kiyafetler

2. Etiket okumak kaliteli seçimler yapmak

3. Moodboard hazırlamak pinterestten yapabilirsiniz. Tarzimizin sekillenmesi daha kolay oluyor.

4.Konmari usulü eleme yapmak

5. Dolabimizin %70 temel %30 kisisel tarzımızı yansıtan seçimler olacak şekilde planlamak.

Aynen. Buraya yazmaya başladığımız zamanlar ben de poşet poşet elemiştim. Şimdi tek tük 2-3 parça falan eleyebiliyorum.

Mia- Mia- sen zaten sadesin. Elemiş olduğun parça sayısı hepimize fazla geldi🤣 şoktayız.

Bence de yapalım.
Aydınlanma yaşadım 😄
Zaten farkina vardım alışverişi kestim.
Bir süredir dolabım dolmaya başlamıştı

Katilim olursa iletişim kuracağımız bir platform belirleyelim tarih belirleyelim güzel olur 😊

Son düzenleme:
Ben çoğu yazlik ve kışlık kiyafetlerimi eledim dolabım çok boş şuan eksiğim var fazlam yok 😅 ayakkabılarda dahil. Ev giysilerimi de eledim yazın idare ederim kış girerken bi kaç parça ekleme yaparım
Evet fazlalıkları kadar eksiklerde önemli konu kombinlemede mesela tamamladıktan sonra 3 ayda bir ekleme çıkartma yapılsa yetiyormuş 😊

Böyle bir tablo var

Eklentiler

• Screenshot_20250419_144438_Drive.webp
    Screenshot_20250419_144438_Drive.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 23
Selamssss🥰🥰🥰🥰

Valla 2 gündür iyi yoruldum
Bütün camları sildim perdeler yıkandı asıldı 👍
Wc banyo yıkandı 👍
Büyük kız kendi odasını düzenledi heryerini👍
Küçüğün odasını da ben yaptım kışlık kaldırdım baza altları toparladım 👍

Küçüğün bir büyük poşet dolusu kıyafetini ayırdım bayağı birşey var burda verecek kimsem yok bir teyze var torunu var küçük bakalım ona sorarım kabul ederse ona veririm 👍👍

Pazar market de yapıldı👍

Yemek de lahana ve yaprak sarması yaptım yarına da var🤣🤣🤣

Selam kızlar
Dün Ankara ya gittik arabanın bakımları varmış servise bıraktık arkadaşlarımız da geldi sonra gezdik geldik bahçede mangal yaptık.

Hafta sonu evle ilgilenemedim bir sürü iş var.
Ajandama planlama yapamadım.
Birde kombinleme görevim var sonra alışveriş listesi çıkartacağım.

Günaydın biz de dün piknikteydik çok isim var benim de. Annem hafta sonu dönecek diğer hafta detaylı temizliğe başlarım bugün dolaşmaya çıkarız yarın bı süpürüp silmem gerek 😅

Hangimiz istemiyor ki:)
Daha bugün en az 20 parça kiyafetimi raftan çıkardım, 8 senedir giymedigim, hala kiyamiyorum vermeye atmaya vs
Vintage ürünler hariç son 2 yılda giyilmiyorsa tekrar giyilebilirmi bakmak gerekiyormuş sonra ya elden çıkartılacak yada kombilemek yapıp hayata geri kazanılacak
Önce kapsül dolapla başlayıp sonra bu kıyafetlerle dolaba ekleme çıkartma yapabilirsin.

Dolaplarimiz bizim kisisel butiklerimiz onu depo olarak mı kullanmak istersin aktif olarak kullanmak mi sana kalmış 😊

Günaydın kızlar :KK200:

Yarın da ikna et😂pazartesi yaparım de
edemedim ya, cumatesi ve pazar 3 katı wc banyo dahil hallettim, dağ gibi çamaşır yıkayıp büyük çoğunluğunu kaldırdım, pazar dışarıdan yedik, sonrasında çocukları scooter/paten sürmeye götürüp bi kahve içtik, verimli bi hafta sonuydu bi de nöbet tuttuğumu varsayarsak.
Selamssss🥰🥰🥰🥰

Valla 2 gündür iyi yoruldum
Bütün camları sildim perdeler yıkandı asıldı 👍
Wc banyo yıkandı 👍
Büyük kız kendi odasını düzenledi heryerini👍
Küçüğün odasını da ben yaptım kışlık kaldırdım baza altları toparladım 👍

Küçüğün bir büyük poşet dolusu kıyafetini ayırdım bayağı birşey var burda verecek kimsem yok bir teyze var torunu var küçük bakalım ona sorarım kabul ederse ona veririm 👍👍

Pazar market de yapıldı👍

Yemek de lahana ve yaprak sarması yaptım yarına da var🤣🤣🤣
maşallah, harikasın :nazar:

ya düşünüyorum düşünüyorum kapsül dolap bana hiç uymuyor, mia çok elemişsin maşallah ya, takip edeyim bakalım seni.

ya düşünüyorum düşünüyorum kapsül dolap bana hiç uymuyor, mia çok elemişsin maşallah ya, takip edeyim bakalım seni.
Senin kombinleme durumuna bağlı kıyafet sayısı. Temel yapısı kapsül olacak geri kalanı senin tarzınla ilgili eklemeler
Sadece kapsül olmayacak 😊

Günaydın kızlar :KK200:

edemedim ya, cumatesi ve pazar 3 katı wc banyo dahil hallettim, dağ gibi çamaşır yıkayıp büyük çoğunluğunu kaldırdım, pazar dışarıdan yedik, sonrasında çocukları scooter/paten sürmeye götürüp bi kahve içtik, verimli bi hafta sonuydu bi de nöbet tuttuğumu varsayarsak.

maşallah, harikasın :nazar:

Eline sağlık hafta sonları hava ısındıkca daha çok disarida geçiyor 😊

Günaydın biz de dün piknikteydik çok isim var benim de. Annem hafta sonu dönecek diğer hafta detaylı temizliğe başlarım bugün dolaşmaya çıkarız yarın bı süpürüp silmem gerek 😅
Bir gün daha tadını çıkart isler hep var zaten 😅

Back
X