Popüler Konu Minimal Yaşam

çoook rahat bırakıyorum oğlumu benim çocuğumsa onun da torunu kanı canı elinden geldiğince iyi bakacak çaresi yok :) anneme daha az güvenirim zaten anneme bırakınca babam bakıyor annem yiyeceğini hazırlıyor babama getir götür işi yapıyor :)

daha önce benim kv de dedikodumu yapıyordu, bize çoooook karışıyordu bir dönem boşanmanın eşiğine geldik ve herkes eteğindeki taşları döktü benim sorunum eşimle değil kv ileymiş :KK43: hatasını anladı geri adım attı şu an mutlu mesut veee MESAFELİ olarak yaşıyoruz.

benim evlilikte 7. yılım ilk yıllar gerçekten zor geçiyor ama geçiyor canım sabret. senin yaşında genç idare et biraz.

benim kv dışarıdan gören böyle yaptığı işleri duyan bana ne şanslısın diyor ki buna annem kardeşimde dahildi sonra yakından tanıyıp zaman geçiren bana kolaylık diliyor. idare etmeyi , dengeyi kurmayı zamanla öğrendim. hayat kimseye kızacak, küsecek ve kin tutacak kadar uzun değil. sonuçta eşimin annesi hayatımdan çıkarma ihtimalim yok ama karalar bağlamaktansa çözüm üretiyorum. zor ve uzun bir süreçte olsa yoluna koydum şükür
Çok güzel yazmışsın çok haklısın. Zamanla herşeti öğreneceğim ve dediğin gibi bende artık çözüm yolu üretmeye aramaya çalışıyorum. Ama bebeğim konusunda malesef güvenemiyorum işte. Keşke bende senin gibi rahat olsaydım ama maalesef. Belki büyüyünce biraz daha işler değişir.

Benimde sorunlarımın çoğu kv ile zatwn :KK70:
Dediğin gibi kin nefret güderek kendimize zarar veriyoruz sadece. Umarım herşey daha güzel olur :KK51:

ben 30 da evlendim. 32 de anne oldum. şimdi 33 yaşındayım noolmuş :))
ayperest ayperest senin yaşındayken gezip tozmakla meşguldüm çok erken evlenmişsin bence. 23 yaşında evlenmeyi hiç düşünmüyordum.

Yaramı deştin derlerya. Öyle oldu şuan o_O

Evlenirken çocuk falan düşünmüyordun hiç. Yaşayamadığım gençliğimi yaşayacaktım. Nasıl hamile kaldım onuda anlamadım zaten.
Evliliğimde istediğim gibi gitmedi. Kenarından geçmedi hatta.
Yaşayamadığım gezemediğim tozamadığım özgürleşemediğim gençliğim çocukla iyice içime tıkılmıştı.
Lohusa depresyonun ekstrasında buda vardı içimde. Hala var.
Hala içim yaşayamadığım gençliğimle dolu.
Ama tabi dünyaya gelecek canlara biz karar vermiyoruz allah veriyo.
2. Çocuk düşünmüyorum. Belki hiç yapmam. Yaparsamda yaşamak istediğim herşeyi yaşadıktan sonra yaparım belki.
Allah olmayan isteyen herkese versin yavruma da hayırlı uzun ömür versin tabii.
Biyandan da bu saçma dünyadaki en güzel şey aslında..

Siz 30lara yakın çocuk yapmışsınız. 20lerde gençlik yaşamışsınız. Bende 20lerde çocuğu büyütür sonrasında gençliğimi yaşarım geç kalmadan napıyım :KK70:

Bugün akşam evde en az 1 çekmeceyi konmari düreceğim kızlar. Enerjim olursa şu garanti belgelerini ayıklarım. 2 yıllık olanları atcam hep. Hepsinin süresi doldu çünkü

Yaramı deştin derlerya. Öyle oldu şuan o_O

Evlenirken çocuk falan düşünmüyordun hiç. Yaşayamadığım gençliğimi yaşayacaktım. Nasıl hamile kaldım onuda anlamadım zaten.
Evliliğimde istediğim gibi gitmedi. Kenarından geçmedi hatta.
Yaşayamadığım gezemediğim tozamadığım özgürleşemediğim gençliğim çocukla iyice içime tıkılmıştı.
Lohusa depresyonun ekstrasında buda vardı içimde. Hala var.
Hala içim yaşayamadığım gençliğimle dolu.
Ama tabi dünyaya gelecek canlara biz karar vermiyoruz allah veriyo.
2. Çocuk düşünmüyorum. Belki hiç yapmam. Yaparsamda yaşamak istediğim herşeyi yaşadıktan sonra yaparım belki.
Allah olmayan isteyen herkese versin yavruma da hayırlı uzun ömür versin tabii.
Biyandan da bu saçma dünyadaki en güzel şey aslında..

Siz 30lara yakın çocuk yapmışsınız. 20lerde gençlik yaşamışsınız. Bende 20lerde çocuğu büyütür sonrasında gençliğimi yaşarım geç kalmadan napıyım :KK70:

Canım benimde gençliğim süper geçmedi.
ailem üniversiteye bile göndermedi beni.
sonra liseyi yarım bıraktım 16 yaşımda çalışmaya başladım.
okuyunca birşey olunmuyormuş
yemekhanede ki kariyerimi 1,5 yıl yag temizleyerek yapsamda
laboratuvar a geçiş yapmamla en azından buna şükür dedim.
açıktan liseyi bitirdim üni sınavına girdim bölüm seçtim. ama devamı gelmedi.
araya evlilik girdi çocuk oldu derken kaldı.

yani gençliğimi okuyarak ve gezerek geçirmek isterdim.

evlendiğimde de borcumuz çoktu.
ama herşeye ragmen biraz para arttırıp tatile gitmiştim.
hatta yurtdışında ki ablam aaa sen tatile mi gitceksin demişti :)
aşağılar gibi...
sonra maddi imkanları aştık
bu kez araba borcuna girdik
sonrada ev borcuna
yani yorgunum aslında ruhsal-bedenen.
kendimi önemseyemiyorum, sevemiyorum bazen.
çalışıyorum para gidiyo zamanım gidiyo...
tamam evimizi aldık şükür ama birşeyler zoruma gidiyo.

Bende 26 yaşımda anne oldum
Babam tatil vs bilmezdi varsa yoksa işiydi
15 yaşımda staj hayatı ile başladı iş serüvenim hem 2. Öğretim okuyup hemde çalıştım sonra babamın iş yeri muhasebesini tutmaya başladım
Babam giyime vs harcanan paraya dışarıda yenilen yemeğe oldum bittim karşıydı
İşleri çok iyi olmasına rağmen hep arsa ev alma peşindeydi sonra birden herşey ters düz oldu iflas ettik
Neyseki eşimde esnaflığa özendi ortaklık kurdu onlarında işleri planladığı gibi gitmedi tekrardan bir dünya borç daha
Eşim hala ticaretle uğraşıyor borcumuzun büyük bir kısmını ödedik ama ben 2 ay boyunca pazara gitmeyip evdeki kurubakliyatları tükketiğim günleri biliyorum...
Çok şükür bugünüme herşey geliyor geçiyor önemli olan evdeki huzurumuz sağlığımız ....

Bu arada evi sildim süpürdüm şimdi toz alma zamanı

MERiN_ MERiN_ benim kv de aynı kıskanıyor.
Ama ben bırakamam kızımı heralde. Güvenemem yani. Uyutamaz yediremez vs gibi geliyor.
İşimi gücümü yapsa da bayıla bayıla yapar bak. Ama benim yapmadımların lafını sokar kendini becerikli gösterip över. Bide bütün düzenimi değiştirir. Etraftada dedikıdumu yapar :KK70: yapamıyo der. Anamada laf atar öğretmemiş diye :KK70:

O yüzden ben sanırım ne temizlik yaptırırım ne de kıza baktırırım.

Seninki severek yapıyo ve çocuğuna iyi bakıyor bakmaya çalışıyor belli.

Benimki mesela ayağıma alayım elini kolunu sıkayım yüzünüde örteyim biraz ağlar sonrasında uyur mantığında gidiyo.

Benim kızda ayakta uyumaz kendini sallattırmaz asla. Yatakta yatarız mğzik açarız saç kurutma mak. Sesi açarız ellerini tutarım ayaklarını öperim. Ses soluk olmaması lazım ben hiç kımıldamam nefes bile almam o şekilde uyur. Çoook nadiren annem ayağında uyutabiliyor. Oda sessiz sakin bi ortamda yavaş sallanarak..

Kv yedirdiğim tabağa kadar karışır.
Baharatlı yiyemez kızım mesela acı diye. O alışsın diye ısrarla acı yedirmem gerektiğini söyler :confused:
Bezi günde 2 kez değiştirmem gerektiğini söyler. Biri yatarken biride kaka yaptığında. Boşa bez harcamamalıyım.
Bide bakma karşılığı para ister muhtemelen. Vermeyin der ama bekler. Bi masrafını giderse parasını ister. Vermezsek lafını eder torunum yapıyım demez.
Düşünürken sinirleniyorum. Ben bırakamazdım ya. Ama keşke güvensem bırakabilsem çok isterdim.
O yüzden babaanneye bırakabilenlere çok özeniyorum. Ben hiç güvenemiyorum
Ben bir yerde duymuştum akıllı kadın çocuğunu kayınvaldesine baktırıp kendi annesini yormayan kadındır diye.
Valla bende baktıramam. Bakmasına bakarda herşeye karışır 2 gün sonra emirler yağdırmaya ve beni beveriksiz durumuna sokmaya başlar en iyisi annem ama o da çok yaşlı dayanamıyor.
Kayınvaldeler başta kendileri bir düzen kurmak istiyorlar ama yapamayınca işin ucunu bırakıyorlar. İlk zamanlar zor sonrası rahat.

Banyo havlu dolabı ve lavabo altı dolabı düzenlendi nevresim ve masa örtüleri yıkanıp ütülendi
Siyah çamaşırlar makinada yıkanıyor şuan
Akşam yemeği yenilip bulaşıklar yıkandı
Birazdan oğlumla biraz oyun oynarız sonra pazar banyosu tırnak kesme merasimleri başlar
Bu pazar hiç yorulmadım keyifli geçiyor
İyi tatiller

Oğlumla beraber oyuncak sepetini düzelttik. Kırılanları attık.

Temizlik, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü vs yapıldı. Ev işlerinin dışında makyaj malzemeleri ayıklandı. Kurumuş ojeler, kırılan bir allık ve kullanılmayan kremler rujlar atıldı kalanlar düzenledi.

Günaydınlar
Dün esk i gezdik
kendime bot aldım
kazak aldım
98 tl market tuttu.
kitap aldım 2 adet.

artık harcama yapmamam lazım.

bu cumartesi gün var 50 tl verilecek.

kart ödemesini de ayarlamam lazım.

Evi detaylı temizleyemedim
banyo tadilatı yapıldı.
yarın temizlerim.

günaydın
hafta sonum planladığım gibi geçti :) evde biblo, vazo, yapay çiçek vb süs eşyaları çöpe gitti. lazım olur diye poşetleri biriktiriyordum resmen dağ olmuş hepsini çöpe attım kocaman bir yer açıldı. mutfak dolaplarından boş konserve kavanozları da gitti.

oğlumun kıyafetleri yıkanıp ütülendi.
koltuk kılıfları yıkandı bugün kurur akşama takarım yarın temizlik var.
eşimin yazlık kışlık değişimini yaptık bahaneyle baza içi elden geçti. oğlumun dolabını düzenledim küçülenler ve mevsimi geçenleri kaldırdım.

oğlumla parka gittik oynadık.
kuzenlerle buluştum kafa dağıttım.

evde hem bize hem oğluma yemekler yaptım.

isteyince oluyormuş herşeye zaman buldum bu hafta sonu:) ama çok yorulmuşum vücut ham sonuçta :))

Minimal gençlik gönaydıns.

Dün 3 tane boş kutu attim.
6'lı hic beğenmediğim hediye gelen cam kaselerim vardi öylece duruyorlardı yıllardır onları evden cikardim.

Şuan 3 tane 6'lı cam kasem var yeter bana
Ayrıca 2takım porselen kase var.

2 tane daha tek kalan bardak ve 2 tane kalan kahvaltı tabağıda çöp oldu.

6 tane yemek tabağı alıp beğenmediğim tabaklarimida tarihin derinliklerine gömdüm.

Deri ceketim (suni deri) soyuldu..

Ben daha fazla seninle aynı yola devam edemicim dedi bana zaar.
Yari yolda bırakmak varmıydı begg.?
Ben seni nerelere götürüp gezdirdim zalımm!
Nereleri gördün hayin dedimsede durmadi.

Yenisini alicam ama.
Deri ceketsiz asla!

Temizliğe devam

güzel bir hafta olsun hepimiz için :)
dün ne güzel yorucu olmayan bir hafta demiştim ama evim şuan perişan halde
dün akşam çocuklu misafir geldi gece 2 gibi gittiler bende sadece mutfağı toplayıp yattım
sabah uyandığımda saat 5 di bi yarım saat daha uyuyayım dedim o da ne saat olmuş 8:30 apar topar evden çıktım arkama bile bakmadan
akşama ablamın eşinin doğum günü süpriz yapıcaz abime
işlerimi ayarlayabilirsem 3-4 gibi eve gidip ortalık toparlamayı planlıyorum kısmet tabiki

Minimal gençlik gönaydıns.

Dün 3 tane boş kutu attim.
6'lı hic beğenmediğim hediye gelen cam kaselerim vardi öylece duruyorlardı yıllardır onları evden cikardim.

Şuan 3 tane 6'lı cam kasem var yeter bana
Ayrıca 2takım porselen kase var.

2 tane daha tek kalan bardak ve 2 tane kalan kahvaltı tabağıda çöp oldu.

6 tane yemek tabağı alıp beğenmediğim tabaklarimida tarihin derinliklerine gömdüm.

Deri ceketim (suni deri) soyuldu..

Ben daha fazla seninle aynı yola devam edemicim dedi bana zaar.
Yari yolda bırakmak varmıydı begg.?
Ben seni nerelere götürüp gezdirdim zalımm!
Nereleri gördün hayin dedimsede durmadi.

Yenisini alicam ama.
Deri ceketsiz asla!

Temizliğe devam

Ooo kanki süper
ben duraksadım bu aralar.
iş yapasımda gelmiyor

Eve gidince
kuru pilav yapıcam
daha köye gidicez.
gelince çamaşır vs ugrasırım.

Ooo kanki süper
ben duraksadım bu aralar.
iş yapasımda gelmiyor

Eve gidince
kuru pilav yapıcam
daha köye gidicez.
gelince çamaşır vs ugrasırım.
Is yapmak zaten zoraki artik mecburiyetden.
Benimde yatasım var hep.
Battaniyeyi kursağıma kadar çekip yatmak istiyorum tüm gün.
Keşke yemek sormasalar.
Kimse gelmese
Ev kirlenmese
Mesela çamaşırlar kendi kendine temizlense falan.
Çok amin.

güzel bir hafta olsun hepimiz için :)
dün ne güzel yorucu olmayan bir hafta demiştim ama evim şuan perişan halde
dün akşam çocuklu misafir geldi gece 2 gibi gittiler bende sadece mutfağı toplayıp yattım
sabah uyandığımda saat 5 di bi yarım saat daha uyuyayım dedim o da ne saat olmuş 8:30 apar topar evden çıktım arkama bile bakmadan
akşama ablamın eşinin doğum günü süpriz yapıcaz abime
işlerimi ayarlayabilirsem 3-4 gibi eve gidip ortalık toparlamayı planlıyorum kısmet tabiki

benimde dagınık halde
dün oyuncakkları topladım kaldırdım.
eve gidince süpürmesi kolay olsun diye
mutfakta toplu yemek yapılacak

bu hafta boşlamazsam evi
baya yoluna girer

benimde dagınık halde

bu hafta boşlamazsam evi
baya yoluna girer
Bak o dediğinden iste.

1 hafta boşladigimizda misal toz alinmadığında, ev supurulmediginde, çamaşır biriktirdiginde, cekmece duzenlenmediginde alıp başını gidiyo sonsuzluğa dogru.
Tut tuta bilene.
Toparlicam diyede 1 hafta oyle geciyor.

benimde dagınık halde

bu hafta boşlamazsam evi
baya yoluna girer

Bak o dediğinden iste.

1 hafta boşladigimizda misal toz alinmadığında, ev supurulmediginde, çamaşır biriktirdiginde, cekmece duzenlenmediginde alıp başını gidiyo sonsuzluğa dogru.
Tut tuta bilene.
Toparlicam diyede 1 hafta oyle geciyor.

kesinlikle katılıyorum birde tembellik tembelliği getiriyor
mesela bir hafta boyunca hergün ütü yapmaya niyetim vardı hafta sonuna kaldı
bu sefer dedim biriktirmeyeceğim kurutmadan çıkanları hooop ütülüleyiverdim :)

Is yapmak zaten zoraki artik mecburiyetden.
Benimde yatasım var hep.
Battaniyeyi kursağıma kadar çekip yatmak istiyorum tüm gün.
Keşke yemek sormasalar.
Kimse gelmese
Ev kirlenmese
Mesela çamaşırlar kendi kendine temizlense falan.
Çok amin.

Haahahh kanki ya
ev işi eğlenceli hale nasıl gelir bilemiyorum.

X