Popüler Konu Minimal Yaşam

Misafirlerim gitti yorucu ama guzel gecti
Bulasiklari toparladik ablam yardim etti
Yarinda kalan isleri yaparim

Esk gezebiliriz bot almak icin
Boyle iste

benim ev de mia gibi bebekli olunca kızımın ulaşabileceği herşeyi kaldırdım zaten kiracı olduğum için duvara zarar vermeme noktasında eşimle çok hassasız
çok aksesuar almadım kendi evime saklıyorum hevesimi

temizlik ve toplamak kolay oluyo
benim de kullanmadığım süs amaçlı minicik bile bişeyim yok... ne biblo ne vitrin ne kullanmadığım tabak çanak.. minimalistliği dibine kadar yaşıyorum :KK70: bir eşya benim işimi görmüyorsa ben ona hizmet edemem... ama yine de ev işine yetişemiyorum... ev de büyük baya :KK43: mutfak en büyük sorunum hiç bitmiyor bulaşık hiç... tupperware kaplarım dışında fazla eşyam da yok... misafire özel setlerim yok... fazla tencerem tavam yok... bu kadar bulaşık nerden çıkıyor anlamıyorum... acaba fazlalar da ben mi farkında değilim ama yok şoyle düşünüyorum kullanmadığım hiçbişey yok...

makineye çamaşır atıyorum bitiyor hiç asasım gelmiyor... asıyorum zor zahmet katlyasım gelmiyor... fazla eşyamız da yok... ne çocukların ne benim kullanmadığımız hiç kıyafetimiz yok... zira yazlık kışlık bile kaldırmam hepsi aynı yerde durur o derece az kıyafetimiz... ama ben yine de üşeniyorum :KK43:
offf nolcak benim bu halim bilmiyorum

iyi pazarlar
kahvaltı için canım poğaça istedi, eşimi gönderip aldırıcaktım neden ben yapmıyorum ki dedim hem de daha sağlıklı olur diye...

pufidik poğaçalarım oldu, yanına da kahvaltılık ohh mis... ekonomik ve pratik...

1 makine çamaşır toplayıp katlayıp yerleştirdim

1 makine yıkatıp astım

bulaşık makinesini doldurdum

elde yıkanacakları yıkadım

kızımla oyun oynadım, doyurdum, emzirdim, uyuttum

mutfağı topladım

şimdi ders çalışıcam inş

iyi pazarlar
kahvaltı için canım poğaça istedi, eşimi gönderip aldırıcaktım neden ben yapmıyorum ki dedim hem de daha sağlıklı olur diye...

pufidik poğaçalarım oldu, yanına da kahvaltılık ohh mis... ekonomik ve pratik...

1 makine yıkatıp astım

mutfağı topladım

şimdi ders çalışıcam inş

benim de kullanmadığım süs amaçlı minicik bile bişeyim yok... ne biblo ne vitrin ne kullanmadığım tabak çanak.. minimalistliği dibine kadar yaşıyorum :KK70: bir eşya benim işimi görmüyorsa ben ona hizmet edemem... ama yine de ev işine yetişemiyorum... ev de büyük baya :KK43: mutfak en büyük sorunum hiç bitmiyor bulaşık hiç... tupperware kaplarım dışında fazla eşyam da yok... misafire özel setlerim yok... fazla tencerem tavam yok... bu kadar bulaşık nerden çıkıyor anlamıyorum... acaba fazlalar da ben mi farkında değilim ama yok şoyle düşünüyorum kullanmadığım hiçbişey yok...

makineye çamaşır atıyorum bitiyor hiç asasım gelmiyor... asıyorum zor zahmet katlyasım gelmiyor... fazla eşyamız da yok... ne çocukların ne benim kullanmadığımız hiç kıyafetimiz yok... zira yazlık kışlık bile kaldırmam hepsi aynı yerde durur o derece az kıyafetimiz... ama ben yine de üşeniyorum :KK43:
offf nolcak benim bu halim bilmiyorum
canım valla haklısın ev işi hele de mutfak işi çok nankör, mutfak maalesef dağıkmaya çok müsait, az kap kacak olsa da tezgah hemen karışıveriyor
ben de minik küçük büyük biblo aksesuar cart curt sevmiyorum ilerde ev alursak deforatif çerçevelere aile fotoğrafları koymak sade güzel bir tablo almak raflar yaptırıp amaca hizmet eden şeyler koymak istiyorum
bizim de bazada ya da orda burda fazladan, giyilmeyen, eski, çok vb vb hiç kıyafetimiz yok, hatta daha önce de yazmıştım tüm kıyafetlerimiz gardıropta, mevsim geçişlerinde hiç yorulmuyoruz, gene de çamaşır yemek ütü bulaşık vb bitmiyor

iyi pazarlar

1 makine yıkatıp astım

mutfağı topladım

şimdi ders çalışıcam inş
ben de poğaça yapacağım az sonra oğlana beslenme katıyorum iyi oluyor...

canım valla haklısın ev işi hele de mutfak işi çok nankör, mutfak maalesef dağıkmaya çok müsait, az kap kacak olsa da tezgah hemen karışıveriyor
ben de minik küçük büyük biblo aksesuar cart curt sevmiyorum ilerde ev alursak deforatif çerçevelere aile fotoğrafları koymak sade güzel bir tablo almak raflar yaptırıp amaca hizmet eden şeyler koymak istiyorum
bizim de bazada ya da orda burda fazladan, giyilmeyen, eski, çok vb vb hiç kıyafetimiz yok, hatta daha önce de yazmıştım tüm kıyafetlerimiz gardıropta, mevsim geçişlerinde hiç yorulmuyoruz, gene de çamaşır yemek ütü bulaşık vb bitmiyor
aynen zaten o eşya fazlalığında nasıl temizlik yapıyorlar hep merak etmişimdir :KK70:

Selam kizlar
Bende evi supurup
Bulasik camasir bitirdim
Kizima corba yaptim
Toparladim ortaligi
Mola verdim simdi
Yapmam gereken az isim kaldi acelesi yok

Selam kizlar
Bende evi supurup
Bulasik camasir bitirdim
Kizima corba yaptim
Toparladim ortaligi
Mola verdim simdi
Yapmam gereken az isim kaldi acelesi yok
Bana da bi kaldırma kuvveti lazım. Hiç bir şey yapmadım daha. :cry:
Misafir arasa sana geliyorum dese büyük bir güç geliyor :KK70: o güç her zaman olsa hiç evim dağılmaz :KK70:

Kalktım 1 saat önce etrafı topladım. Arayı oturma odasına ve salonu supurdum. 2 makine çamaşır astım. Süpürdüğüm yerleri elimle sildim. TV sehpası (ünite değil:KK70:) tozunu aldım. Hızlıca çekmecelerini duzenledim. Şimdi mola. Sonra mutfağa gireceğim. :KK36:

Selam kızlar. Tasinmayla beraber ben de kafamda hayal ettiğim minimal yaşama adım atıyorum, oyle hemen olmuyor ama yavaş yavaş eve yerleştikçe bu fikrimi daha cok uygulamis oluyorum. Bugün kıyafet dolabimi yerlestirdim. Yazliklari kaldirdim, kışlıklari cikardim. Gitmediğim 3 tane kot pantolon, kirmizi şişme kısa mont, bi tane kısa kot etek vermek için ayırdım. Kışlıklar hemen kısa programda yıkadım astim. Kuruyunca mis gibi koktu yerleştirdim. Bi odanin daha perdelerini yikadim eşim astı. Çamaşırları asmaya başlamadan balkonu da yıkadım. Mutfak dolaplarin içine ekstra raf yaptiracagim ustayi çağırdık ölçü aldı, onlari da yarın getirip takacakmış oyle olursa yer açısından daha rahat ederim. Kiyafetlerimi yerlestirince, giymediklerimdeb de kurtuldukça bana kot pantolon gerekli olduğunu gördüm. Eski siyah kot pabtolonum solmuştu onu da ayırdığım icin yenisini almam gerekevek, çünkü sık giyerim siyah kot pantolon.

Dün banyolarımı ve tuvaletin dolaplarını düzenledim. 3 tane minicik yerden 2 poşet çöp çıktı.. krem, gliserin, pil vs attım. Yeni kutular koydum. Temizlik bezlerini elden geçirdim. Çok eskiyenleri attım.

Bu hafta evde bişey yapmadım.
Konmari usulü katlayım demiştim yapmadım. Keyfe verdim kendimi :KK70:
Ama evi sürekli toplu tutuyorum. Fazlalıkşar kalkınca herşey daha kolay oldu gerçekten.
Eve geçme işi birazdaha ertelendi gibi.
Kışın ortasında bukadar borçla bi süre daha gitmesek daha iyi olur aslında o_O

Eve gitmeden aklımda kalan herşeyi yapmak istiyorum.
O dolaplar konmari olmalı kesinlikle. Böylece dağılmaz birşey.
Verilecekleri de verecek yer bulmam gerekiyo. Herşey çok ferah olmalı.

Birde benim evim giriş kat. Kira değil benim dedemin evi. Oturuyoruz kira almıyor. Ama evin rengine karışmıştı oturacağımız zaman nedense :KK47:
Duvarlarım şuanda rengin adını hatırlayamıyorum ama koyu krem gibi işte koyu yani. Kapılarda kahverengi. Ben istiyorum ki ev kırık beyaz kapılarımda beyaz olsun. Çünkü ev girişte olduğu için çok karanlık. Ve oturma odam hiç güneş almadığı ve koltuklarım gri olduğu için iyice karanlık oluyo ev. İçim kararıyo.
Bi boya işi olsa herşey çok daha güzel olacak evde :KK43:
Öyle işte. Elimden geleni yapacağım ama orayı güzelleştirmek için.

Bu arada Mia- Mia- yazdığın mesajı okudumda ev düzeninle ilgili hani.
Ya gerçekten vazgeçmeden canının istediği gibi davrandığın için bazen salıp bazen topladığın için seni takdir ediyorum. Ve örnek alıyorum. Çünkü kasmadan ilerliyosun i. Mükemmel olmaya çalışmadan kendini hep iyiye taşıyosun. Gerçekten seninle karşılaştığıma çok mutluyum bana hayatımda inanılmaz bişey kattın. Bana kasmadan mükemmel olmaya çalışmadan beceremediğimde de kendime kızmadan vazgeçmeden ilerlemeyi öğrettin.
Ay karışık mı yazdım bilmiyorum da :KK70:
Ben mükemmliyetçiydim heralde önceden. Öyle olmaya çalışırken de çabuk yorulup vazgeçiyordum. Sonrada kendimi yenilmiş hissedip pes ediyodum. Bu belkide benim ilerlememi hep engelliyodu. Öyle işte.

Teşekkürler :KK200:

Günaydın kızlar.
Gece 1.30 a kadar ev topladım. Sabah 6 dan beri de utu yaptım. Bütün utuleri bitirdim. Kuruyan çamaşırları katlayacağım şimdi. Sonra tekrar makineye çamaşır atacağım. Sonra bulaşık makinesi boşaltacağım. Bakalım başka neler yaparım açılmışken evi bitireyim :KK70:

Bu hafta evde bişey yapmadım.
Konmari usulü katlayım demiştim yapmadım. Keyfe verdim kendimi :KK70:
Ama evi sürekli toplu tutuyorum. Fazlalıkşar kalkınca herşey daha kolay oldu gerçekten.
Eve geçme işi birazdaha ertelendi gibi.
Kışın ortasında bukadar borçla bi süre daha gitmesek daha iyi olur aslında o_O

Eve gitmeden aklımda kalan herşeyi yapmak istiyorum.
O dolaplar konmari olmalı kesinlikle. Böylece dağılmaz birşey.
Verilecekleri de verecek yer bulmam gerekiyo. Herşey çok ferah olmalı.

Birde benim evim giriş kat. Kira değil benim dedemin evi. Oturuyoruz kira almıyor. Ama evin rengine karışmıştı oturacağımız zaman nedense :KK47:
Duvarlarım şuanda rengin adını hatırlayamıyorum ama koyu krem gibi işte koyu yani. Kapılarda kahverengi. Ben istiyorum ki ev kırık beyaz kapılarımda beyaz olsun. Çünkü ev girişte olduğu için çok karanlık. Ve oturma odam hiç güneş almadığı ve koltuklarım gri olduğu için iyice karanlık oluyo ev. İçim kararıyo.
Bi boya işi olsa herşey çok daha güzel olacak evde :KK43:
Öyle işte. Elimden geleni yapacağım ama orayı güzelleştirmek için.

Bu arada Mia- Mia- yazdığın mesajı okudumda ev düzeninle ilgili hani.
Ya gerçekten vazgeçmeden canının istediği gibi davrandığın için bazen salıp bazen topladığın için seni takdir ediyorum. Ve örnek alıyorum. Çünkü kasmadan ilerliyosun i. Mükemmel olmaya çalışmadan kendini hep iyiye taşıyosun. Gerçekten seninle karşılaştığıma çok mutluyum bana hayatımda inanılmaz bişey kattın. Bana kasmadan mükemmel olmaya çalışmadan beceremediğimde de kendime kızmadan vazgeçmeden ilerlemeyi öğrettin.
Ay karışık mı yazdım bilmiyorum da :KK70:
Ben mükemmliyetçiydim heralde önceden. Öyle olmaya çalışırken de çabuk yorulup vazgeçiyordum. Sonrada kendimi yenilmiş hissedip pes ediyodum. Bu belkide benim ilerlememi hep engelliyodu. Öyle işte.

Teşekkürler :KK200:

Canım ya
Asıl ben teşekkür ederim bana çok sey kattın
bakım konusunda özellikle

birbirimize destek oluyoruz.
yeni fikirler ögreniyoruz.

Mükemmelin anlamı bitmiş,tam olmak demekmiş
herşeyim tam olsa istemezdim sanırım.
Mükemmel olmak bana itici geliyor.
Daha ögreneceğim çok sey var.

X