şimdi size durumumu özetleyeyim.
bekarken de elektrik süpürgesi sesi beni efkarlandırırdı ağlamak gelirdi içimden :) temizlik düzen hiç bana göre değildi annem yapardı.
üniversitede ev arkadaşlarım çok titizdi benim yaptığım temizliği beğenmezlerdi onlar temizlik yapardı. yemeği çoook güzel yaparım bende evin aşçısıydım mutlu mesut yaşadık.
evlendim hep yoğun çalıştım eşimle beraber hafta sonu temizledik. büyük temizliğe kayınvalide (çoook titizdir kendisi) denetiminde kadın tuttuk o şekilde temizlendi.
hamilelik doğum sürecinde kayınvalide yaptı temizliği. doğum iznim bitince annemde kaldım işe yakındı evi emzirmeye gelebiliyordum. şimdi kendi evime döndüm kayınvalide çocuğa bakıyor. çocuğa yaptığı yemeklerden bizde yiyoruz :)
7 yıllık evliyim şimdiye kadar evi otel gibi kullandım. eşim avukat işi saatli olmadığı için evde daha çok vakit geçirir eksik gördüğü işleri yapardı. dezavantajı evin dolap içleri, dekoru, mutfağı yani herşey eşime göre düzenlenmiş durumda. birşeyi düzeltsem sonra bakıyorum eşim yine kendisine göre değiştirmiş. öyle olunca da şevkim kaçıyor yapmamaya başlıyorum.
şimdi evimi benimseyip kendi düzenimi kurmak istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. evim 2+1 çeyizle eşyayla doluydu. biraz boşalttım oaraya da bebek eşyaları geldi veeee o eşyalar artmaya devam ediyor. yeni durumda birde kayınvalide günlük ihtiyaçlarına göre düzenimi değiştirdi iyice soğudum evden. çocuğum için yeniden başlamalıyım.
Seni anlıyorum.
kendi evimize taşındığımızda ev yabancı gibi gelmişti banada.
alışma süreci baya uzun sürdü
yogun iş temposu bebek vs derken dagılmıştım.
hafta içi yogun çalışıyorsun zaten çamaşır bulaşık halletsen yeter.
cumartesi akşamı topla dagınıklığı
pazar süpür sil 1 saat ayırsan yeterli.
düzen işini vakit bulukça yap
eşinle konuş düzelttiğin yerleri göster olmuş mu diye sor birlikte ortak noktada buluşursunuz.
Benim ev dağıldığında nerden başlamıştım diye düşünüyorum da.
bölüm bölüm yapmıştım.
oturma odasına bakmıştım.
çiçekleri kızım koparıyordu
çekmeceleri acıyordu.
onlara çözüm bulmuştum.
orta sehbamı kaldırmıştım.
sonra mutfagımı inceledim.
tespit ettim.uyguladım.
tabi herseyin hemen olmasını bekleme
Dün bende dağıldım,
hiç kafaya takmıyorum öncelikle.
eve gitmeden planımı yaptım mesela.
çöpler atılacak.
oyuncaklar toplanıcak.
çamaşır mak çalıştırılacak.
mutfak topla - yemek yap
yatak odası düzenle
çamaşır katla.
uyumadan mutfagı oturma odasını temiz bırak.
ben deterjan kutusu ve çorap kutusu sipariş verdim.
alınacak listem de vardı. nakit aldım.
kızım çoraplarımı dagıtıyordu iyi olucak dolap içine koyucam.
sende günlük neler yaptıgını yapıcagını anlat bize
ama olumsuz olma
bastan kaybedersin bu şekilde
kendine güven.
vazgeçme :)