Popüler Konu Minimal Yaşam

Benim evde de iş çok ama hiç yapasım yoktu üstümü bile değiştirmeye üşendim. Bi içim sıkıldı. Oturduğum yerden kalkasım gelmedi. Bir de bi üşüme geldi. Sonra dedim kalk gir sıcacık duşun altına ısın. Öyle de yaptım. Sonra manikürümü yaptım tırnaklarımı kestim törpüledim, saçlarımı fönledim, yüzüme nemlendirici sürdüm kendime geldim. Girdim mutfağı topladım. Katlanmış çamaşırlar vardı onları yerleştirdim. Salonda ve kızımın odasında etrafa saçılmış oyuncakları topladım. Kızımı uyuttum. Başka da birşey yapamıcam bugün. En azından kendimle ilgili birşeyler yapmış oldum. Yarın da kv ameliyat olacak akşam iş çıkışı hastaneye giderim yine birşey yapamam.

bugün ki planım.
markete gitmek.
tatlı malzemeleri almak.
börek ve tatlı tarifi bakmak.
1 mak camasır yıkarım yine.

yemek olarak ne yapıcam bilmiyorum.
bulgur pilavı istiyorum bayadır.

Bende bugun hamsi yapicam.
Kek ve kurabiye yapicam iyi gitti kek.
Evimi supurdum.
Supurgemi bosalttim.
Bulasik. Mak doldurdum.
Çamaşır katlicam.

Dün gelen arkadaşımın oğlumdan 3 yaş küçük oğlu var.
Oğlumla yasitda kizi var.
Oğlumun tshrtlerinden sortlarından ayirmistim.
2 de eşofman onları birde 5 tane kendi tshrtum vardi gitmediğim onlarida kızına yolladim.

Yaz basında bazadakileri elerken biraz vermiştim kizi cok beğendi
Tatilde falan üzerinde gordum hosuma gitti.
(Yani kullanılıyor olması guzel)
Onları verdim.

Dolabın rafında duruyordu 3 poşet
Raf boşaldı hem de.

Oğlumun geçen seneki forması duruyor hala iyi durumda atmaya kiyamadim.
Bi ihtiyacı olan bulamadım gitti.
Yani tanıdık yok suan o okulda olan.
Dün arkadaşımada sordum bende tanımıyorum kimseyi dedi.
Onun oğluda başka okulda

Atsammı napsam bilemedim.
Duruyor öyle

Bende bugun hamsi yapicam.
Kek ve kurabiye yapicam iyi gitti kek.
Evimi supurdum.
Supurgemi bosalttim.
Bulasik. Mak doldurdum.
Çamaşır katlicam.

Dün gelen arkadaşımın oğlumdan 3 yaş küçük oğlu var.
Oğlumla yasitda kizi var.
Oğlumun tshrtlerinden sortlarından ayirmistim.
2 de eşofman onları birde 5 tane kendi tshrtum vardi gitmediğim onlarida kızına yolladim.

Yaz basında bazadakileri elerken biraz vermiştim kizi cok beğendi
Tatilde falan üzerinde gordum hosuma gitti.
(Yani kullanılıyor olması guzel)
Onları verdim.

Dolabın rafında duruyordu 3 poşet
Raf boşaldı hem de.

Oğlumun geçen seneki forması duruyor hala iyi durumda atmaya kiyamadim.
Bi ihtiyacı olan bulamadım gitti.
Yani tanıdık yok suan o okulda olan.
Dün arkadaşımada sordum bende tanımıyorum kimseyi dedi.
Onun oğluda başka okulda

Atsammı napsam bilemedim.
Duruyor öyle

Okula teslim et kanki
durumu olmayan birine verirler belki

Selam kızlar,

Bugün kızımla markete gittim maalesef para harcadım.

Anneme hediye 6lı tatlı tabağı aldım ama dayanamadım kendime de aldım.

bimde bambu bölmeli kahvaltı tabağı vardı eşime kendime 2 tane aldım bunlar da gereksiz oldu üzüldüm tamamen hevesten:KK43: kapitalizm nasıl ele geçirmiş kadınları.

Dün akşam lahana sarmıştım onu pişirdim. Yanına bişey lazım.

Kızımı uyuttum şimdi çamaşır katlayıp ortalığı yerleştireceğim. Vakit kalırsa ders çalışmaya çalışacağım.

Günaydın kızlar.
Eşimin kredi kartı var sadece demiştim yaa. Ben isteyince veriyor, kullanıyorum ama ekstreyi inceledim ve gerçekten çok üzüldüm. Her ne kadar sadeleşsem de sürekli bir alma verme kısır döngüsü var. Ciddi anlamda alışveriş orucu tutacağım. İlk hedefim 15 gün boyunca hiç bir şekilde eşimin kartını kullanmamak. Çünkü çöp gıda almasam da aktüel ürünleri görünce dayanamayıp alıyorum pişman oluyorum eşim erken kalkıp ne zorluklarla çalışıyor ben ücretsiz izindeyim yazık adama.

1.gün bugün
Hiç bir şey almak istemiyorum

Günaydın kızlar.
Eşimin kredi kartı var sadece demiştim yaa. Ben isteyince veriyor, kullanıyorum ama ekstreyi inceledim ve gerçekten çok üzüldüm. Her ne kadar sadeleşsem de sürekli bir alma verme kısır döngüsü var. Ciddi anlamda alışveriş orucu tutacağım. İlk hedefim 15 gün boyunca hiç bir şekilde eşimin kartını kullanmamak. Çünkü çöp gıda almasam da aktüel ürünleri görünce dayanamayıp alıyorum pişman oluyorum eşim erken kalkıp ne zorluklarla çalışıyor ben ücretsiz izindeyim yazık adama.

1.gün bugün
Hiç bir şey almak istemiyorum

bende almıyorum.
aktüel dergilere bakmıyorum
göz görmeyince alma isteği de olmuyo.

tabi aklıma geliyo hep birşeyler almak.
ama tutuyorum kendimi.

Günaydınlar
Yarın misafirlerim gelicek.
bugün temizlik ve hazırlık yapmayla geçicek.

annem kıymalı peşlokum yapıcak pohaca gibi oluyor.
sigara böregi yapıcak
kabak tatlısı yapıcak
bende börek, patatesli salata
çiğköfte ve kadayıflı muhallebi yapıcaz.

bugün önce temizlik sonra hazırlık yapmalıyım
salatalık malzemeleri yıkarım.

yarında son kontroller yapılır
masayı hazırlarım
tabi işten gelince.
hersey çok yogun geçicek.
atlatıyım da hayırlısıyla.

500 tl toplanıcak
parayla borçlarımı ödemeyi düşünüyorum.
maddi durumumu düzeltirsem.
hersey yoluna giricek.

günaydınn 2 haftadır bir yoğunluk bende
geçtiğimiz hafta düğün vardı ve şehir dışından misafirim vardı
bu hafta pimapenler vs değişti sürekli perde yıka as modundayım akşamları
yarın olsun istiyorum hemen en azından uykumu alabilmek keyifle kahvaltı yapmak
ama durmadım yine azalttım kendimi :)
oğluma hedi gelen yatak örtüsü takımı vardı onu bende bi arkadaşıma verdim.
evden 2 tane yastık azalttım
çeyizlerden yine 2 seccade 2 mevlüt örtüsü 2 tane şal verdim arkadaşa :) kendisi beğendi
nevresim dolabımı bayağı azalttım kıyamadığım 2 nevresim var kullanmıyorum bakalım olmadı oğlumun yatağı için lastikli çarşaf yaptırabilirim belki

selam hanımlar.. nasılsınız?? ben taşındım, taşınmak ne zormuş arkadaş yaa :) ne mi yaptık dün anlatim..
sabah erkenden ben ve kv yeni evimize geçtik temizlik şirketinden 3 kişi gelmişti onlar temizliğe başladılar ( normalde temizlik çarşamba olacaktı ama ufak bi yanlış anlama olmuş ). temizlik yapılırken diğer taraftanda eşim ve kayınım gözleminde kirada olduğumuz evden eşyalarımız yükleniyordu. neyseki temizlik biter bitmez eşyalar geldi.. ve kısa bi zamanda hem beyaz eşyalarım hem yatak odam kuruldu.. çalışanlar dağıldıktan sonra ben, kv dem, küçük görümcem mutfağa girdik.. küçük görümceme ( liseye gidiyo:) buzdolaı ve fırının içlerini temizlettim, kv ile eşyaları yerleştirmeye başladık.. eşim ve kayınım da ufak tefek beyaz eşya ayarları, bazı yerlerde tamirat işlerini falan düzene koyuyorlardı bi de ağır kolileri bize taşıdılar.. sonra dışardan yemek istedik yedik, akşam da büyük görümcem geldi o da maşşallah çok iyi anlar bu işlerden onun da el atmasıyla mutfağı dizme işini bitidik. oturma odasını da düzenledik bi de oturma odasının perdesini makinaya attım yıkandı sonra onu da astık.. bi baktım küçük görümcem yatatak odasının mobilyalarını ( dolap, yatak başlığı ve kenarları, tuvalet aynası çekmece içleri, komodinlerin) hepsini deterjanlı suyla silim temiz ıslak bezle de üstünden geçmiş. . yani bu sayede mutfak ve oturma odam bitti, yatak odamın örtüsünü serip, perdesini yıkayacam. bi de çocuk odasında fazla kalan eşyaları düzenlicem. salon zaten boş kalacak..

bu arada evi yerleştirirken farkettim ki çok fazla mutfak eşyam var.. açılmamış ve içinde 6 pasta takımı, 6 fincan ve 6 fincan takımı olan bi setim vardı, Almanyadan amcamın eşi getirmişti. onu kayınvalideme verdim. benim hem çok eşyam olduğundan hem de onlarında böye bi sete ihtiyacı olduğunu gördüğümden verdim.. sade beyaz güzel bi takımdı çok beğendi.. iki tane küçük boy çekmece içi kaşıklık, 3 tane kavanoz bunları verdim. bakalım daha neler çıkacak evden..

selam hanımlar.. nasılsınız?? ben taşındım, taşınmak ne zormuş arkadaş yaa :) ne mi yaptık dün anlatim..
sabah erkenden ben ve kv yeni evimize geçtik temizlik şirketinden 3 kişi gelmişti onlar temizliğe başladılar ( normalde temizlik çarşamba olacaktı ama ufak bi yanlış anlama olmuş ). temizlik yapılırken diğer taraftanda eşim ve kayınım gözleminde kirada olduğumuz evden eşyalarımız yükleniyordu. neyseki temizlik biter bitmez eşyalar geldi.. ve kısa bi zamanda hem beyaz eşyalarım hem yatak odam kuruldu.. çalışanlar dağıldıktan sonra ben, kv dem, küçük görümcem mutfağa girdik.. küçük görümceme ( liseye gidiyo:) buzdolaı ve fırının içlerini temizlettim, kv ile eşyaları yerleştirmeye başladık.. eşim ve kayınım da ufak tefek beyaz eşya ayarları, bazı yerlerde tamirat işlerini falan düzene koyuyorlardı bi de ağır kolileri bize taşıdılar.. sonra dışardan yemek istedik yedik, akşam da büyük görümcem geldi o da maşşallah çok iyi anlar bu işlerden onun da el atmasıyla mutfağı dizme işini bitidik. oturma odasını da düzenledik bi de oturma odasının perdesini makinaya attım yıkandı sonra onu da astık.. bi baktım küçük görümcem yatatak odasının mobilyalarını ( dolap, yatak başlığı ve kenarları, tuvalet aynası çekmece içleri, komodinlerin) hepsini deterjanlı suyla silim temiz ıslak bezle de üstünden geçmiş. . yani bu sayede mutfak ve oturma odam bitti, yatak odamın örtüsünü serip, perdesini yıkayacam. bi de çocuk odasında fazla kalan eşyaları düzenlicem. salon zaten boş kalacak..

Çok iyi canım
ufak tefek detaylar kalmış sadece
onlarda zamanla oluyor.
ben bile eve daha yerleşemedim gibi hissediyorum.
benimde boş odam var. yemek masam duruyo sadece.
misafir geliceği zaman hole çıkartıyoruz.
zamanla boş oda depoya dönüşüyor.
ama eşya alıcak durumum da yok
sıkıcı ama zaman gerekiyor.

Çok iyi canım
ufak tefek detaylar kalmış sadece
onlarda zamanla oluyor.
ben bile eve daha yerleşemedim gibi hissediyorum.
benimde boş odam var. yemek masam duruyo sadece.
misafir geliceği zaman hole çıkartıyoruz.
zamanla boş oda depoya dönüşüyor.
ama eşya alıcak durumum da yok
sıkıcı ama zaman gerekiyor.
aynen öyle canım.. ben biliyorum yerleştirdiğim mutfak eşyaları ben en kolay kullanılacak şekilde bir çok kez yerlerini değiştireceğim:) benim salonum boş, çocuk odam da boş henüz.. bakalım zamanla hangi odalar dolacak düzenlenecek :)

ohh maşallah işinin büyük bir kısmını halletmişsin canım
yuvanda huzurla sağlıkla yaşayın inşallah

Bugün akşam için tavuklu pırasalı bohça böreği yaptım eşimin işten gelmesine yakın çay demlicem o kadar. Börek ve çay olunca 1 günlük yemek olayı halloluyo bizde, eşim başka bir şey aramıyo

Evi süpürdüm

Ortalığı topladım

Şimdi kızı uyuttum kendim de mayıştım

Ya bi kahve içerim ders çalışırım ya da uyurum

Özellikle evden çıkmadık, bugünü 0 harcamayla noktalıcam:)

Ev temiz olunca, yemek hazır olunca, kızım uyuyunca benden rahatı, özgürü yok, 1 saatte napcağımı şaşırıyorum

Gece halen deliksiz uyku yok, emiyo, hasret kaldım uykulara

Bugün akşam için tavuklu pırasalı bohça böreği yaptım eşimin işten gelmesine yakın çay demlicem o kadar. Börek ve çay olunca 1 günlük yemek olayı halloluyo bizde, eşim başka bir şey aramıyo

Evi süpürdüm

Ortalığı topladım

Şimdi kızı uyuttum kendim de mayıştım

Ya bi kahve içerim ders çalışırım ya da uyurum

Özellikle evden çıkmadık, bugünü 0 harcamayla noktalıcam:)

Ev temiz olunca, yemek hazır olunca, kızım uyuyunca benden rahatı, özgürü yok, 1 saatte napcağımı şaşırıyorum

Gece halen deliksiz uyku yok, emiyo, hasret kaldım uykulara

Dün kızım 23:00 da uyudu
gecede uyanmadı,huysuzlanmadı.
bende uyudum :) Günler sonra...

X