Sanayi devrimi ve matbaa olabilir mi yani şöyle
Para olunca her şey değişiyor

Karnı tok insanlar topluluklar etrafına farklı bakıyor
Eğitimi adaleti çevreyi doğayı hayvanı görebiliyor
Bilime sanata yöneliyor
Basit düşünüyorum ama 🙈
Kesinlikle anahtar nokta para. Uçurumu nasıl kapattılar onu merak ediyorum. Sefiller dedikleri halk o parada söz sahibi olma hakkını nasıl aldı? Devrimler önceden hep gelip geçici bir esinti olmuş oralarda en son köklü değişimi nasıl başardılar?

Kesinlikle anahtar nokta para. Uçurumu nasıl kapattılar onu merak ediyorum. Sefiller dedikleri halk o parada söz sahibi olma hakkını nasıl aldı? Devrimler önceden hep gelip geçici bir esinti olmuş oralarda en son köklü değişimi nasıl başardılar?
Onu da şöyle düşünüyorum
Aslında elimize geçmedi
Sadece ayaklanmayalım daha iyi sömürebilsinler diye servetlerinin birazını pay ettiler🙈

Bir tane yazı okumuştum Napolyon zamanında halk hep devlete karşı ayaklanma varmış çözümü eğitim de bulmuşlar okula gitmek zorunlu olmuş. Sonra halk itaat etmeyi öğrenmiş.

Devlet gelişmek için mecburen halkına refah sağlamak zorunda. Çünkü asıl paranın kaynağı zaten halk üretmezse ve tüketmezse tüm sistem çöker.

Beyaz zambaklar ülkesinde kitap var devletin yönetim sistemlerinden bahsediyor.

Bir tane yazı okumuştum Napolyon zamanında halk hep devlete karşı ayaklanma varmış çözümü eğitim de bulmuşlar okula gitmek zorunlu olmuş. Sonra halk itaat etmeyi öğrenmiş.

Devlet gelişmek için mecburen halkına refah sağlamak zorunda. Çünkü asıl paranın kaynağı zaten halk üretmezse ve tüketmezse tüm sistem çöker.

Beyaz zambaklar ülkesinde kitap var devletin yönetim sistemlerinden bahsediyor.
Evet bu eğitim konusunu biz de arkadaşlarla ara ara konuşuyoruz
Her şeyi soran minik canlıları eğitimle itaat eden canlılara dönüştürüldüğünü düşünenler var

Aslında eğitmediklerini köleleştirdiklerini filan

Beyaz zambaklar ülkesi çok güzel kitaptı gerçekten
Tekrar okumak istiyorum ben de😍

Evet bu eğitim konusunu biz de arkadaşlarla ara ara konuşuyoruz
Her şeyi soran minik canlıları eğitimle itaat eden canlılara dönüştürüldüğünü düşünenler var

Aslında eğitmediklerini köleleştirdiklerini filan

Beyaz zambaklar ülkesi çok güzel kitaptı gerçekten
Tekrar okumak istiyorum ben de😍
Okullarda para nasil kazanılır öğretilmiyor.🙃
Eğitim olmalı tabiki de ama zaten yıllardır müfredatta çok eksiklikler ve yanlışlar olduğunun herkes farkında.

Okullarda para nasil kazanılır öğretilmiyor.🙃
Eğitim olmalı tabiki de ama zaten yıllardır müfredatta çok eksiklikler ve yanlışlar olduğunun herkes farkında.
Evet aile nasıl kurulur, eş nasıl seçilir, çocuk nasıl yetiştirilir, bunlar da kesinlikle anlatılmalı bence. Toplumun temelini aile oluşturuyor ama buna dair hiç bir öğreti yok. Momo’da okulların eleştirisi güzel yapılmıştı.

Oblomov bizde varmış ama bulamadım. Onu ararken Dostoyevski’nin Kumarbaz kitabına denk geldim. Ona başlayacağım. Bu bitene kadar diğerini de bulurum sanırım.

Back
X