burası ne güzel topikmiş:) ben de varım minimalist yaşamaya.. bugün eve gidince uygulamaya geçilecektir.. topiğin ilk sayfalarından okumaya başlıyorum, iş yerindeyim ama bugün hiç işim yokk..buralardayım yanisii
Hayalini kurduğum yaşam .şahane ,huzur verici
Tatilden dönüş yolundayız
Eve gidince bavullar boşalacak
Kıyafetler yıkanacak
Seneye giymeyeceğim yazlık kıyafetleri ayıracağım
Ayakkabılar takılar elden geçecek
Buzdolabına bakıp eksikleri almak işin liste yapıcam
Haftalık liste yapıp gereksiz alışveriş yapmayacağim
iç çamaşırı çekmecemi yeniliyorum bende. eskiyenlerin hepsini attım. kullanmadığım bir uyku setim vardı onu çıkardım kullanmak için. onun yerine kullanılmayan ama atılamayacak bazı şeyleri koydum. mutfaktan da elime geçen oldukça atıyorum. Yalnız bu ara attıklarımın yerine yenilerini alıyorum sanırım ama artık daha dikkatli alıyorum. ve aldıklarımı kullanıyorum. Bir çekmece var orayı düzenleyip temizleyip bakım ürünlerimi dizeceğim kolay yerde olursa bakımı da aksatmamış olurum. Fazla askılar vardı onları attım. Son olarak eski sehpayı ve 2 adet halıyı çöpe gönderdim.
Ailenizle yasiyorsaniz mumkun olmuyor ama dolabim icin birseyler yapabilirim tarzim degil yeni bir gomlek almisim yada biri vermis yeni ilerd2 giyerim diye sakliyorum bunlari vermek istiyorum icimdeki ses verme ilerde giyersin degistirebilirain bunu diyor ve yillarca sakliyorum kendimi nasil ikna edebilirim
Tam da önümüzdeki aya taşınacağım ve burayi görmem işime baya yarayacak. Benim evimde kullanmadigim esyam ( ev esyasi olarak ) yoktur ya da cokaşağıdakiler azdir. Ama cekmeceler ivir zıvır dolu. Dolabim giymedigim kiyafet dolu. Bugun şehir disinda olacagim yarin gelince başlayacağım cekmece ve kiyafet dolabini sadelestirmeye insallah.Hoşgeldin :)
Minimalist olmak cok güzel ama meşakkatli iş.
Başarıcaz inanıyorum :)
Tam da önümüzdeki aya taşınacağım ve burayi görmem işime baya yarayacak. Benim evimde kullanmadigim esyam ( ev esyasi olarak ) yoktur ya da cokaşağıdakiler azdir. Ama cekmeceler ivir zıvır dolu. Dolabim giymedigim kiyafet dolu. Bugun şehir disinda olacagim yarin gelince başlayacağım cekmece ve kiyafet dolabini sadelestirmeye insallah.
Aynen öyle yapacağım. Kendi evimde fazla tek birsey olsun istemiyorum. Ferah olsun yeter :)Çekmeceler benimde çok karışık
dolabım yine karıştı.
iş çıkışı ev düzenlemek çok zor.
hem rutin işler hem düzenleme
yavaş yavaş yap
Sen zaten taşınıcaksın ya atılıcakları at kalanı kutulara koy
Mrb lar
Ne güzel bı topik
Bende neler neler attım atıyorum ne çok ıvır zıvır biriktirmisim gereksiz plastikler falan bir çuval kıyafet attım kışlık yazlık sonra eski kablolar falan ama burayı takipteyim devamı gelicek inşallah sade yaşam topiginide okudum hiç bişi bilmiyormuş ya şimdi şimdi anlıyorum eşyası az ev daha çabuk temizleniyor
Helede bebekliysen temizliğin dahada zor olmaması adına biriktirilen eliTeşekkürler :)
Hoşgeldin.
biriktirmek yok artık :)
Kolay temizlik en sevdiğim
Eşya kalmasın zaten babam da alıştı artık önce bi bakıyo sonra amaan banane at gitsin diyoBaya ilerlemişsin süper.
Biz şu atma olayına çok alışmayalım daevde esya kalmıyacak.
bakım ürünleri için sepet aldım bende.
içlerine koyucam da lavaboya yakın yerde olsalar.
bende düzenli yaparım.
iç giyim bende alıcam
Bende öyleydim artık elime geçeni hemen atıyorumBende ilk zamanlar kıyafetlerimi ayırdığımda acaba giyermiydim diyodum.
ayırdıgım poşeti 1 ay kadar ayrı yerde beklettim
içinden çıkarıp birini bile almadım.
sonra verdim.
Tam da önümüzdeki aya taşınacağım ve burayi görmem işime baya yarayacak. Benim evimde kullanmadigim esyam ( ev esyasi olarak ) yoktur ya da cokaşağıdakiler azdir. Ama cekmeceler ivir zıvır dolu. Dolabim giymedigim kiyafet dolu. Bugun şehir disinda olacagim yarin gelince başlayacağım cekmece ve kiyafet dolabini sadelestirmeye insallah.
Bitmiyordu :)
hep birşeyler yapılmalıydı.
Neyse
tatili anlat bize nasıl geçti :)
bende baska bir koliye ayiriyim once tesekkurlerBende ilk zamanlar kıyafetlerimi ayırdığımda acaba giyermiydim diyodum.
ayırdıgım poşeti 1 ay kadar ayrı yerde beklettim
içinden çıkarıp birini bile almadım.
sonra verdim.