Ya kızlar, Edremit ve çevresinde oturan tanıdığınız var mı? yazlık dairemizi temizletmek istesem yardımcı tavsiyesi verebilecek birileri bulabilir miyiz acaba?
Benim arkadaşım var Edremit'te öğretmen. Ama dediğin temizlik mevzusuna yardımcı olur mu hiç bilmiyorum. Kendi de yardımcı almıyor çünkü.

Sular kesikti ondan gelemedim yoklamaya Mia- örtmenim. Bi de Mikan saçımı çekti, defterimi karaladı.

Ben yazmaya üşengeç, okumaya kararlı, tam istikrarlı gidiyorum.
Malum Ramazan. Ramazanınız mübarek olsun öncelikle.

Günlük hayatıma değişiklik olarak arkadaşla 1 saat yürümeyi aldım. Spora gidiyordum ama hergün kendimi ittirmeye başlamıştım ve bu duyguyu sevmedim. Arkadaşımla yürümek güzel geldi. Zaman açısından da spora hazırlanmak kadar gerip yormuyor.

2 gündür seher vakti kendim mahalle mahalle gezdim. Sahurdan sonra uyumak istemedim ve sabahın daha güneş doğmamış ve aydınlanmaya başlamış saatleri beni cezbetti. Kuşlar yoğun olarak cıvıldıyor. Sabah serini üşütmüyor. Ben de bu arada hem yaşadığım yerin ara mahallelerini de keşfetmek, farketmez istedim. Hem okuyacağım esmaları, duaları da okuyorum. Mutlu oldum. Yarın bir arkadaşımı da yoldan çıkarabilirim bana eşlik etmesi için.

Doğayla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama ben gözlemlemeyi çok seviyorum. Huzur veriyor. Mutfak pencereme değecek kadar yaklaşan dut ağacına konan kuşun adını öğrendim mesela, arap bülbülü. Sonra kızılgerdan var. Serçelerin hangisi dişi, hangisi erkek biliyorum.

Az ilerideki bahçede aynısafalar çiçeklerini açtı. Kremini yapmıştım bir ara mesela. Yine yapsam mı diye düşünüyorum.

Yürüyüşten dönerken komşumun ektiği biberiyeden taze dal koparıp kahvaltı çayına batırmayı, aromalandırmayı çok seviyorum.

Kızıma doğum günü hediyesi için, babasının apartman bahçesine ektiği limondan koparıp sütlaca rendelemeyi seviyorum. Suyuna da taze nane ekleyip limonata yapıp içmeyi...Pasifloradan da biraz karıştırmayı...

Şimdi bademlerin çiçekleri çağlaya dönüyor, şeftaliler pembe gelin...

Mimozalar sarışın yenilerde...

Portakal limon çiçeklerinin tazecik kokusunu hediye ediyorum hepinize. Keşke gönderebilseydim...

Yeşil soğanlarım harikalar ama maydanozlarım ve rokalarım çıkmadılar. Burada don günleri uzun sürdü. Mevsimler en az bir ay ileri attı. Bu da beni tedirgin ediyor. Dünya değişiyor malumunuz. Umarım çocuklarımıza farkındalık içeren bir yaşam sunabiliriz. ❣

Çok uzatmışım kusura bakmayın. Mia- beni sınıfta bırakıp kurtulacak diye korkumdan yavaşça kaçayım. Ben durur durur böyle uzun uzun yazarım. Çok minimalist bir davranış.

Ev, arsa, robot alan arkadaşlar, hayırlı ve güzel günlerde kullanın aldıklarınızı. Mutluluk versin size.

Benim de aralık ocak şubat ve martta yazabileceğim 2 şer saatten 32 dersli siyer dersi notları var. 15 Nisanda kayıtlar silinecek diye gelen mesajla panik canavarı devreye girdi sahura kadar ellerim kopana kadar not tutuyorum

Ne güzel bir yerde yaşıyorsun

ne güzel anlatmışsın ama yaa

Merhabalar bugun acayip bi gazla basladim güne.
Halilari süpürdük topladik hali yikamaciyi cagirdim artik. Yerleri sildik tozlar alindi.
Yatak alti çekildi supuruldu silindi. Yorgan yikaniyor yastıklar nevresimler sirada.
Wc yi yikadim camasir sulu birazdan durlamaya gececegim. Aksama yemeklerim var aradan çıksın diye giriseyim dedim.
Kizimin kuculenleri ve oyuncaklarina el atılacak bi ara.
Baya iş çıkıyo bugun cok şükür.

Lindacim eline sağlık
Enerjimiz yükseliyor vayy

Kolay gelsin,ben de benzer işlerle uğraşıyorum , halıları yıkamaya vermek için erken mi diye düşündüm ama vereceğim bugün aradan çıksın,yarısını veriyorum zaten onlar gelince de geri kalanı veririm.Cocuk olunca hepsini vermek sıkıntı oluyor

İg kullanmıyorum o hesabı da bilmiyorum ama burası kesinlikle öyle

Nereyi boyatacaksniz?

slmlar
1 haftalık ara tatil başladı keyfime diyecek yok
Öksürüğüm var o canımı sıkıyor biraz
Tembellik yapıyorum bugün biraz
Eşim büyük oğlumu götürdü biz küçükle kaldık şimdi onu uyutup uyuyacağım

Mia- sana bir sorum daha var ya da bilenlere, aldığımız evin üst katı komple parke ve gerçek ahşap. Ama bazı yerleri gıcırdıyor ve bakıma ihtiyacı var vernik vs. gerekiyormuş sanırım. Sorum şu bu parkelerin rengini de değiştirebilir miyiz? Yoksa komple yenilemek mi lazım?

Aşağıya daha açık renk istiyorum çünkü, yukardakilere değiştirmezsek renkleri farklı olacak. Ne diyorsunuz bu konuda ?

Benimde 2 yasinda kizim var ama vermek durumundayım cok cok kirlendi. Ayri gayri verince içime sinmiyor benim. Haftaya da temizlikçi gelir siler süpürür serer gider.
Çalışınca malesef kendim yapamıyorum. Bi haftasonum var onuda kizimla geçirmek istiyorum. Bi de pek temizligi sevmiyorum amacok iyi düzen korurum.
Yani sirf iş cikmasin diye temiz olanlardanim

Üstündeki vernigi silip başka renk vernik atılır
Tabi ağaç rengi de önemli bazıları açık renk oluyor bazıları daha kirmizi olur
Gıcırtı için ara dolgu malzemesi oluyor ama yinede zamanla ses her zaman olur.
fazlaca maliyetli oluyor
Bizimde ahsapti ama tamiri pahalı tutacağı için üstüne laminant kapladik.

Ben de tam tersi her işi aynı anda yapınca çok yoruluyorm ,eskiden hep öyle yapardım tüm halıları verir detaylı temizlik yaptırır sererdim.
Ama şimdi kendime kiyamıyorum o kadar
İşleri de yavaş yavaş yapıyorum,ev çok kirlenmiyo zaten ben de boş yerlere robot süpürgeyi açarım hergun sil süpür yapar halılar gelene kadar ,dolap içlerine çok detaylı girdim camları da yüzeysel yaptım bir abla gelecek uygun vakitte o detaylı cam kapı siler .Hergun az az da olsa ekstra bı alani yapınca genel temizlik kolay oluyor bence

odaların halısını sermeden de perdesini yıkar asarım tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…