Kantaron yağı dışındakilerin hepsi mağazadan alınan hazır ürünler
Hepsinin kullanım alanı farklı, kimi elime, kimi dudağıma, kimi vücuduma, kimi yüzüme, her bi zerrem ayrı bakım istiyo
Ama önüme gelen şeyi almamaya çalışıyorum tabi, içeriği incelenmiş, bütçem sınırları içinde güzel içerikli, tavsiye edilen ürünler almaya çalışıyorum, araştırıyorum, kullanmamak kullanmaktan daha zararlı bence, inanın çok fazla olan bişey yok, bunlar benim hep yaptığım rutin bakımlar
Önceden ev yapımı maskeler/peelingler hazırlardım ama öğrendim ki evde yaptığımız ürünler cildimizin ph değerine uymadığı için faydadan çok zararı var, yani her doğal olan iyi olan demek değilmiş, temizleme- tonikleme- nemlendirme-serumlama, gözaltı bakımı, dudak-el-vücut nemlendirme, tırnak bakımı, haftada 1 maske rutini bunlar olması gereken temel bakımlar
4 çocukla böyle hissetmeniz o kadar normal ki, her birine nakış nakış emek işleniyor, bu devirde çocuk büyütmek kolay mı, hem de 4 tane birden… kendinize yok yere yüklenmeyin, eleştirmeyin bence, önce kendinizi anlayın, kendinize hak verin, çok sevdiğiniz bi dostunuz sizinle bu cümleleri paylaşsa ona neler söyler, nasıl telkin ederdiniz? O cümleleri kendinize söyleyin çünkü çoktan haketmişsiniz güzel şeyler duymayı
Hem hiç bi şey için geç değil, hele hele yaşadığınız yıllar asla çöp değil, 4 çocuğa verilen emek, yapılan annelik, bunlar en değerli kazançlar
Kendinize çok yüklenmeden başlayın bence, kitap okuyacaksanız çok kalın olmayan bi kitapla başlayabilirsiniz mesela, keşke yardım alabilseniz ev işleri, yemek vs için, plan/program dahilinde hareket etmek de zamandan çok kazandırıyo, hem neler yapıp neler yapamadığınızı görürsünüz, yapmak istediğiniz şeyleri listeleyebilirsiniz, çocuklarınız kaç yaşlarında?