Popüler Konu Minimal Yaşam

Evi sadelestirirken odaların nasıl olması gerektiğini netlestirdim öncelikle
Bir yandan da evi tadilat ediyorduk

Oturma odası

Oturma odasında genel olarak temel eşyalar mevcut
Çiçekler birkaç mum ve dekoratif eşyaların olduğu mermer tabagim ,birkaç tane kirlent ve resim çerçevesi mevcut
Vitrin kitaplik veya duvarlarda aşırı kalabalık görüntüden uzak durdum.
Bunların hem görüntüsü hemde temizlik duzeni
Özellikle dizayn etmesi zor olan şeylerdir tercih edilirse mutlaka kapaklı olmalı evimde ki şuan istemiyorum.

Perdelerimi çok seviyorum ama yıkayan bir firma bulamadım ilerleyen dönemlerde çözüm bulacağım

Bazı şeylerin gitmesine izin vermek işte bu nedenle çok önemlidir. Onları serbest bırakmak. Gevşek olanı kesmek. İnsanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz. Hiç bir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini ya da aşkının anlaşılmasını. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişi olmayı bırak ve şu anda kimsen o ol.

Üniversite yıllarından beri cüzdanımda taşıdığım bir yazı. Bugüne kadar çok uyarlayamadım yaşamıma. Yaşamıma geleni ya da hayatımdan gidenleri yeterli olgunlukla karşılayamadım belki. Ama bu seneden itibaren bu yazıya uymak, akışta olmak istiyorum, sizinle de paylaşmak istedim 🥰

Çok güzel ❤❤❤

Büyük oda yani salon

Burası ilk evimizi aldığımızda boştu tülü dahil yoktu herkes bu yüzden ev boşmu diye soruyordu 😅
Tabi oda boş olduğu için depo gibiydi
Nasıl kullansak diye çok düşündük

Sonrasında evlenirken aldığımız koltukları buraya koyduk
Masamız
1 tane uzun rafi ve yazın bazı çiçekleri buraya koyuyorum
Lambader var
Dekoratif birkaç şey var

Yazın bu odayı kullaniyoruz
Kışın malesef soğuk oluyor denedik ısıtamadik

Tabi burayı da zamanla tekrar elden gecirmeyi düşünüyorum minik detaylar konusunda bakalım

Ben seneye kötü başladım. Dün biraz halsizlik öksürük vardı. Akşama doğru ateşim yükseldi. Baya şiddetli öksürük var. :KK43: İlaçların etkisi geçince yine ateşim çıkıyor. Çocuklara bakacak kimse yok. Böyle olunca kendimi çok çaresiz hissediyorum. :KK43:

Ben seneye kötü başladım. Dün biraz halsizlik öksürük vardı. Akşama doğru ateşim yükseldi. Baya şiddetli öksürük var. :KK43: İlaçların etkisi geçince yine ateşim çıkıyor. Çocuklara bakacak kimse yok. Böyle olunca kendimi çok çaresiz hissediyorum. :KK43:
Çok geçmiş olsun Anka, kayınvalideni çağırsan olmaz mı 😞

Geçmiş olsun.

Allah şifa versin inşallah ❤️ influenza salgını var fena.
Çocuklar iyi mi ?

Sağol canım. Aynen doktor da öyle demiş. Biri hasta çocuklardan ondan bulaştı zaten. Diğerlerine bulaşmadan biter inşallah 😘😘
Kimden duysam aynı zaten.Kaç yıldır influenza da bir bitmedi gitti ya.

Oğlum da hasta onu götürdü eşim. İlaç vermiş. Geçmezse pazartesi domuz gribi testi yaptırın demiş. Ben gitmedim evdeki ilaçları kullanıyorum. Bakalım yarına geçmezse çoluk çocuk toplayıp gideriz mecbur.
Domuz gribi testi de mi varmış?
İnşallah toparlarsınız 🙏

Ben bugün makyaj masamı ve banyodaki kozmetik dolabını boşalttım, iyice temizledim, makyaj malzemelerimi ve kozmetik ürünlerimi elden geçirdim, tek tek sildim, bakıma fazlasıyla düşkün olduğum için makyaj ve kozmetik ürün sayım diğer kadınlara nazaran fazla ama yine de kendi içimde bi sadelik, minimallik felsefem de yok değil😂 Mesela aynı ürünlerden (el kremi ve lipbalm hariç) 1 den fazla bulundurmuyorum, birden fazla fön suyu, birden fazla vücut losyonum yok, saç bakım serumum, makyaj temizleyicim, yüz yıkama jelim hep tek, aynı şekilde aynı işlevi olan makyaj malzemeleri için de geçerli, birden fazla rimel, birden fazla kapatıcı, birden fazla fondöten olmuyo makyaj çantamda, günlük makyaj yapan bi kadın olduğum halde rimel, bb krem gibi ürünleri birden fazla bulundurmak bana rahatsız veriyo, allık-far-ruj gibi renkli ürünler sayıca daha fazla olabiliyo tabi
Sık sık ıslak mendil yardımıyla malzemelerimi silip temizliyorum, kirli ve karman çorman olmaları beni rahatsız ediyo
Makyaj fırçalarımı da bebe şampuanıyla bi güzel yıkadım, aylık yıkıyorum fırçaları çünkü her gün kullanıyorum, fenomenler gibi haftalık yıkayamıyorum ama aynı fırçayla 3-4 farklı allık sürmüyorum ben, 3-4 tane allığım var, her allık için ayrı fırça aldım renkler birbirine bulaşmasın diye, 4-5 de tane farım var onlara da ayrı ayrı far fırçası aldım😂🙈 Ki bu hiç minimal bi hareket değil kabul ediyorum😃

Ben bugün makyaj masamı ve banyodaki kozmetik dolabını boşalttım, iyice temizledim, makyaj malzemelerimi ve kozmetik ürünlerimi elden geçirdim, tek tek sildim, bakıma fazlasıyla düşkün olduğum için makyaj ve kozmetik ürün sayım diğer kadınlara nazaran fazla ama yine de kendi içimde bi sadelik, minimallik felsefem de yok değil😂 Mesela aynı ürünlerden (el kremi ve lipbalm hariç) 1 den fazla bulundurmuyorum, birden fazla fön suyu, birden fazla vücut losyonum yok, saç bakım serumum, makyaj temizleyicim, yüz yıkama jelim hep tek, aynı şekilde aynı işlevi olan makyaj malzemeleri için de geçerli, birden fazla rimel, birden fazla kapatıcı, birden fazla fondöten olmuyo makyaj çantamda, günlük makyaj yapan bi kadın olduğum halde rimel, bb krem gibi ürünleri birden fazla bulundurmak bana rahatsız veriyo, allık-far-ruj gibi renkli ürünler sayıca daha fazla olabiliyo tabi
Sık sık ıslak mendil yardımıyla malzemelerimi silip temizliyorum, kirli ve karman çorman olmaları beni rahatsız ediyo
Makyaj fırçalarımı da bebe şampuanıyla bi güzel yıkadım, aylık yıkıyorum fırçaları çünkü her gün kullanıyorum, fenomenler gibi haftalık yıkayamıyorum ama aynı fırçayla 3-4 farklı allık sürmüyorum ben, 3-4 tane allığım var, her allık için ayrı fırça aldım renkler birbirine bulaşmasın diye, 4-5 de tane farım var onlara da ayrı ayrı far fırçası aldım😂🙈 Ki bu hiç minimal bi hareket değil kabul ediyorum😃
Kullanıyorsan ne güzel önemli olan kendini iyi hissetmen
Hatta bize yaptığın bakımları anlatsan süper olur

Kullanıyorsan ne güzel önemli olan kendini iyi hissetmen
Hatta bize yaptığın bakımları anlatsan süper olur
Evde kullanmadığım hiç bişi tutamıyorum zaten, kozmetik ürünü de dahil,
Bakım olarak da sabahları cildimi jelle temizleyip, tonikleyip, güneş kremi sürüyorum, emilene kadar giyiniyorum sonra makyaja geçiyorum

Eve gelir gelmez makyajımı temizliyorum, yatmadan önce de temizleme-tonikleme-serumlama-nemlendirme şeklinde bakımımı yapıyorum,

Her akşam ellerime tırnak diplerime manikür peelingi yapıyorum,

Yatmadan el kremi ve lipbalm sürüyorum

Haftada 1 kil maskesi ve aha bha peeling yapıyorum

15-20 günde bir manikür yapıyorum

Banyodan sonra saçlarıma saç serumu kullanıyorum, sonra da ya fön çekiyorum ya da uçlarına maşa yapıyorum

Her duş sonrası mutlaka vücut kremi kullanıyorum

Haftada 1 kez banyoda topuklarımı ponzalıyorum, krem sürüp çorap giyiyorum

Ojesiz pek gezmiyorum, genelde french, nadiren de bordo kullanıyorum

Ayda bir dip boyamı evde kendim yapıyorum, 5-6 ayda bir röfle ve kesim için kuaföre gidiyorum

Pandemiden önce ayda 1 hamama gidiyodum kese için falan ama artık öyle sık gidemiyorum, en son temmuz gibi gittim, çekiniyorum covid yüzünden

Röfle, kesim dışında kuaföre gitmiyorum ben, evde kendim hallediyorum hepsini, böylesi daha kolayıma geliyo, randevu ayarla, git bekle çocukları anneme bırak vs uğraşmadan, öğretmen olduğum için de zaman konusunda çok sıkıntım olmuyo açıkcası, genelde 2 den sonra bitiyo işim

Bakım olarak da sabahları cildimi jelle temizleyip, tonikleyip, güneş kremi sürüyorum, emilene kadar giyiniyorum sonra makyaja geçiyorum

Eve gelir gelmez makyajımı temizliyorum, yatmadan önce de temizleme-tonikleme-serumlama-nemlendirme şeklinde bakımımı yapıyorum,

Banyodan sonra saçlarıma saç serumu kullanıyorum, sonra da ya fön çekiyorum ya da uçlarına maşa yapıyorum

Ayda bir dip boyamı evde kendim yapıyorum, 5-6 ayda bir röfle ve kesim için kuaföre gidiyorum

Pandemiden önce ayda 1 hamama gidiyodum kese için falan ama artık öyle sık gidemiyorum, en son temmuz gibi gittim, çekiniyorum covid yüzünden

Röfle, kesim dışında kuaföre gitmiyorum ben, evde kendim hallediyorum hepsini, böylesi daha kolayıma geliyo, randevu ayarla, git bekle çocukları anneme bırak vs uğraşmadan, öğretmen olduğum için de zaman konusunda çok sıkıntım olmuyo açıkcası, genelde 2 den sonra bitiyo işim
Çocuklar kaç yaşında? Ne güzel yapabiliyorsunuz ☺️ Ben daha WC’ye tek başıma giremiyorum da 🙈

El becerisi olması çok iyi
Yoksa kuafor de beklemek ugrasmak çok yorucu isler

Bazı bakimlarimiz aynı gibi ama aramızda uçurum var 😄
Sen baya bu isin ustası olmuşsun

X