Popüler Konu Minimal Yaşam

İşte tepkisini belli etmek yetişkinlerin kullandığı ifade sekli bunu bir çocuktan her zaman bekleyemeyiz
Sonra bu küsmek başka bir ifadeye evrilecektir

Tabiki de düşüncene saygım var
Umarım hersey daha iyiye gider.

Aynen büyüdükçe bize olan bağları azalacak temel ihtiyaçlar konusunda
Ama sevgi saygı bağları daim kalmalı

Eş ilişkinizi dinamik tutacak şeyler.
Çocuklarımızı sevip öpüyoruz ama birbirimize o şefkati göstermiyoruz çocuktan sonra.
Eskiden aynı koltukta oturur sarılır izlerdik bir şeyi izlerken, şimdi çocukları uyutup izleme vakti yarattığımızda ikimiz ayrı ayrı koltuğa uzanıyoruz, yorgunluktan oturarak izleyecek halimiz kalmıyor.

Geçenlerde bir yerden dönüyoruz eve yaklaşınca çocuklar önden koştu gitti eşimde elimi tuttu sanki ilk defa el ele tutuşuyormuş gibi heyecan yaptım o da aynı duyguyu hissetmiş.
Sonrasında tüm akşamımız yüzümüzde sırıtma haliyle geçti, çocuklara da yansıdı bu enerji güzel bir akşşam geçirdik.
Bunlar küçük ama önemli şeyler diye düşünüyorum.

aaa bizim evden bir tane daha.

benim de oglum bu sene 1. sinifa basladi. okul, ogretmen, okuma gayet iyi. yazma allah’lik.

odev zamani dedigim an fenalasiyor, ayilip bayiliyor. ya karni agriyordu ya da uyuyakaliyordu. tabii bu ilk zamanlarda boyleydi.

ben de ayni sizin gibi kitabini kalemini toplayip, “ogretmene de odevimi yapmak istemedim” diye kendin anlatirsin diyordum.

yazdigini bin kere siliyor, yazarken bin kere uyariyordum. “kucuk yaz, bitisik yaz, bosluk birak” falan diye. benim de asla sabrim yok. her konuda inanilmaz sabirli ve anlayisli olan ben, bu konuda yerlerdeyim.

bu sebepten dolayi da hep aksama kalirdi odev. cunku babasiyla yapsin isterdim.

baba sabirli, gerekirse bin kere okutuyor, yazdiriyor. tek tek anlatiyor falan. bana hafakan basiyor o derece.

sonra bir guuun, babasina beni sikayet ederken yakaladim. tam tamina yaziyorum;
“baba ben hep dogru okumak ve guzel yazmak istiyorum. annemi mutlu etmek istiyorum ama o sildikce ve bana surekli “duzgun yaz” dedikce sasiriyorum. yazacagimi da unutuyorum. korkuyorum, korkudan hep yanlis yapiyorum, yanlis okuyorum.”

o an kafamdan asagi kaynar sular bosaldi. aman cocugum ozguvenli olsun, kararlarini kendi versin, korkmasin, yasasin diye her adimimi dogru atmaya calisirken; kucukken annemin bana yaptiginin aynisini yapmisim. korkudan aklini almisim haberim yok. kendime cok kizdim, mumkun olsa omuzlarimdan tutup sarsardim.

o gunden sonra kendime soz verdim.

oglumu da aldim karsima dedim ki; “ben senden, sana hissettirdiklerimden ozur diliyorum. ama ogretme konusunda baban kadar becerikli degilim. odev konusunda her gun babani da bekleyemeyiz. birbirimizi idare edecegiz.”

o da bana “tamam anne, ben seni uyaririm. sen de basarabilirsin. babam gibi olabilirsin.” dedi.

“ulan baslarim babana” demek istedim diyemedim.

cocuklar bu odev surecinde cok korkuyorlar, stres yapiyorlar. haliyle de bildiklerini de unutuyorlar.

siz de gerekirse alin karsiniza konusun, sinirlendiginizi anladiginda kalkin bir tur atin. inanin geciyor. cocuk sakinlesip, guven bagini kurunca cicek gibi odev yapiyor.

allah kolaylik versin. duzeldigi gunleri gulerek hatirlayacagimiz gunler gelsin.

Ne güzel bir farkındalık yasamissiniz
Sonuç daha iyiye gitmiş
Babam gibi olabilirsin demesi de yaa bu çocukların cevapları çok iyi

çok hoşuma gitti, bunu da denerim. :)

Ben de yılın son günü planlarımı yazayım. Kendimde eksik gördüğüm konuları yazdım tek tek. En önemli 3 tanesini seçtim aralarından.
Sağlıklı beslenme
Duygularımı kontrol edememe
Zaman yönetimi/erteleme.

Bu 3 ü devamlı başımı belaya sokan konular. Sağlıklı beslenmeye başladığım zaman ilk günler çok halsiz kaldığım için pazartesi başladım ki yeni yıla kadar alışayım.

Duygu yönetimiyle ilgili eğitim almaya karar verdim.

Zaman yönetimi için ajandamı kullanmaya başladım.

Onun dışında gün içerisinde spor, namaz, kitap okuma gibi hedefler koydum.

Eylülden beri islami konularda eksik gördüğüm yerlerden derslere katıldım. Dersleri canlı dinledim ama not alma kısmını erteleyip duruyorum. Ocak sonunda kayıtlar silineceği için her gün 1 ders notu almam lazım.

Ayrıca almak istediğim dersleri de sıraya koydum. Çok pahalı oldukları için sadece 3 ders alabileceğim. Diğerleri nasipse 2023 e artık.

Ocak ayı en büyük hedefim de bulaşık. Bulaşık olmadığı zaman dünyayı değiştirecekmişim gibi kendime güven geliyor

Uyguladıkça yeni fikirler şekillenir inşallah.

Bu arada herkese mutlu yıllar, dünyamız için, insanlık için, hepimiz için güzel, verimli, mutlu edecek bi yıl olsun Akşama ne yemek yapıyosunuz

Ben de herkese mutlu yıllar diliyorum.

Akşam bulgur pilavım vardı. yanına köfte koyarız belki.

Belki de sadece çerez meze ve bir iki kadeh bir şey olabilir.

Ben öyle sustuğunda, senden daha Zeki olduğumu biliyorum canım ama yine de beyin okuyamıyorum diyorum

Sade yaşam

Minimalizm ilk başladığım zamanlar poşet poşet hata çuvalla eşya ayıkladığım günler geride kaldı

Artık sadece evde kullandığım eşyalarla yaşıyorum
Tıklım tıklım görüntüden uzak sade ferah bir evim var

Mevsimsel geçişlerde sadece kıyafet dolaplarini kontrol ediyorum

Eşya eski veya ömrünü tamamlamissa eleyip yenisini alıyorum.

Gunluk ihtiyaclarimi aylik yapıyorum
Denemek istediğim ürünleri de bütçeye göre bakıp alıyorum
Butcemi aşan bir urunse en azından yarısını biriktirip alıyorum ve malesef fiyatların ucmasiyla taksit furyasina geri döndüm
Elimden geldiği kadar az taksit yapmaya çalışıyorum

Sade yaşamdan önce hayatım karmakarışık
Ve bu konuyu acmamla arastirmam motive olmam sayesinde huzura kavuştum.

Bazı şeylerin gitmesine izin vermek işte bu nedenle çok önemlidir. Onları serbest bırakmak. Gevşek olanı kesmek. İnsanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz. Hiç bir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini ya da aşkının anlaşılmasını. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişi olmayı bırak ve şu anda kimsen o ol.

Üniversite yıllarından beri cüzdanımda taşıdığım bir yazı. Bugüne kadar çok uyarlayamadım yaşamıma. Yaşamıma geleni ya da hayatımdan gidenleri yeterli olgunlukla karşılayamadım belki. Ama bu seneden itibaren bu yazıya uymak, akışta olmak istiyorum, sizinle de paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…