Çocuklar kaç yaşında? Ne güzel yapabiliyorsunuzBen daha WC’ye tek başıma giremiyorum da
El becerisi olması çok iyi
Yoksa kuafor de beklemek ugrasmak çok yorucu isler
Bazı bakimlarimiz aynı gibi ama aramızda uçurum var
Sen baya bu isin ustası olmuşsun
Aaa 3.ye hamile biri daha, en sevdiğim.Çocuklar 9 ve 6 yaşında, çok şükür çok rahatladım ama 5 aylık hamileyim bençocuklar kücükken de uyku saatlerine denk getirirdim, ya da onlar beraber oyuncak oynarken yapmaya çalışırdım, eşimin çok desteğini gördüm, o ilgilenirdi ben saçımı yapardım falan
Evet el yatkınlığım vardı kendimi bildim bileli çok düşkünüm bakıma ama pandemiden önce manikür için kuaföre giderdim, fönü de 1-2 kez ben çektiysem 3-4 kez kuaföre çektirirdim ama cidden kuaföre gitmek daha büyük angarya oluyodu benim için, çocukları evde bırakamıyodum, yanımda götürmeye üşeniyodum hele ki kış mevsimiyse, kuaför yakın annemin evi tersti, eşimin evde olması gerekiyodu, pandemide kuaförler kapanınca her şeyi evde yapmak zorunda kaldım ve alıştım, evde halletmenin rahatlığı ve cebime kalan kuaför masrafı da cabası oldu, zaten kendi manikür aletlerim, fön fırçam vs vardı, kuaföre giderken de onları götürürdüm, adapte olmak zor olmadı böylece
Ne güzel sağlıkla kucağınıza almak nasip olsunÇocuklar 9 ve 6 yaşında, çok şükür çok rahatladım ama 5 aylık hamileyim bençocuklar kücükken de uyku saatlerine denk getirirdim, ya da onlar beraber oyuncak oynarken yapmaya çalışırdım, eşimin çok desteğini gördüm, o ilgilenirdi ben saçımı yapardım falan
Evet el yatkınlığım vardı kendimi bildim bileli çok düşkünüm bakıma ama pandemiden önce manikür için kuaföre giderdim, fönü de 1-2 kez ben çektiysem 3-4 kez kuaföre çektirirdim ama cidden kuaföre gitmek daha büyük angarya oluyodu benim için, çocukları evde bırakamıyodum, yanımda götürmeye üşeniyodum hele ki kış mevsimiyse, kuaför yakın annemin evi tersti, eşimin evde olması gerekiyodu, pandemide kuaförler kapanınca her şeyi evde yapmak zorunda kaldım ve alıştım, evde halletmenin rahatlığı ve cebime kalan kuaför masrafı da cabası oldu, zaten kendi manikür aletlerim, fön fırçam vs vardı, kuaföre giderken de onları götürürdüm, adapte olmak zor olmadı böylece
GünaydınlarSelamlar
Dün akşam ajandama yazdım planımı yaptım
Bugün yine yoğun günlerden biri daha
Siz planınızı yaptınız mı ?
Yaa inşallah hayirli haberlerini bekliyoruzGünaydınlar
Yaptım planımı. yazılı soruları çıkarılacak, çıkardım.
Worksheet çekilecek, çektim.
Eve gidince bir işim yok bugün.
Yarın hastane randevum var heyecanlıyım
Çok zor kabullendim ben amaAaa 3.ye hamile biri daha, en sevdiğim.
ben manikür kremini öğrenmek isterim.Çocuklar 9 ve 6 yaşında, çok şükür çok rahatladım ama 5 aylık hamileyim bençocuklar kücükken de uyku saatlerine denk getirirdim, ya da onlar beraber oyuncak oynarken yapmaya çalışırdım, eşimin çok desteğini gördüm, o ilgilenirdi ben saçımı yapardım falan
Tahmin edebiliyorum duygularını, çünkü aynılarını yaşadım. Yeni yeni kabullendimÇok zor kabullendim ben amaBuraya bile ilk defa yazdım, çok oldu bu sürpriz bana, O kadar rahatlamıştım, düzenimi oturtmuştum ki… Hala daha kafamda büyüyen düşünceler var hayırlısı olsun ne diyelim Allah tüm isteyenlere nasip etsin
Manikür kremim yok ki, kuaförler gibi tırnak diplerime vazelin sürerek törpüyle diplerini açıyorum, sonra makas ve pens kullanarak manikür yapıyorum, manikür peelingim var aşırı memnunum cidden manikürün süresini uzatıyo ve eller yumuşacık oluyo, Mara markası, bi de mixup sulphur diye bi tırnak bakım ürünü almıştım, tırnakları çok güçlendirdiğini iddia etmişlerdi, çok övülmüştü fenomenlerce, gaza geldim aldım ama tamamen şişirme bi ürünmüş, tırnaklarımı ne güçlendirdi ne sertleştirdi, bazen de böyle şeyler geliyo başıma, bi ürünü 50 kişi öve öve bitiremiyo, ihtiyacım varsa alıyorum ama elimde patlıyoben manikür kremini öğrenmek isterim.
heh onu öğrenmek istedim. manikür peelingiManikür kremim yok ki, kuaförler gibi tırnak diplerime vazelin sürerek törpüyle diplerini açıyorum, sonra makas ve pens kullanarak manikür yapıyorum, manikür peelingim var aşırı memnunum cidden manikürün süresini uzatıyo ve eller yumuşacık oluyo, Mara markası, bi de mixup sulphur diye bi tırnak bakım ürünü almıştım, tırnakları çok güçlendirdiğini iddia etmişlerdi, çok övülmüştü fenomenlerce, gaza geldim aldım ama tamamen şişirme bi ürünmüş, tırnaklarımı ne güçlendirdi ne sertleştirdi, bazen de böyle şeyler geliyo başıma, bi ürünü 50 kişi öve öve bitiremiyo, ihtiyacım varsa alıyorum ama elimde patlıyo
Siz de kullanmadığınız kozmetik ürünlerini arkadaşlarınıza flan dağıtın, ben öyle yapıyorum, gösteriyorum varsa beğendiğiniz bişey alın diye, valla kapışıyolar
harikasın ck.bende böyl bir çılgınlık yapsammıki.puff benim baktığım 1500 tlydi. şimdi 3500 oldu .bir günde bu fiyata ulaşmıştı.kahretsinŞu an ne olduysa o baktığım robot süpürgeyi aldım
harikaGenel temizlik günü normalde pazartesi yapardım ve çok yorucu geçerdi diğer günler rahat ederdim tabi ama bu kez haftalara bölmeyi düşündüm biraz biraz uyguladım çok daha iyi geldi.
1 günüm nasıl geçiyor
Sabah uyanınca kızımın beslenme çantasını hazırlayıp sonra kızımı hazırlıyorum 30 dk sürüyor
Eşimle kızım gidince mola veriyorum buraya bakıyorum yada kitap okuyorum. 30 dk veya 1 saat günün yoğunluğuna göre
Ev kıyafetlerimi giyip bakım yapıyorum öncelik kendimizin tabiki de
Sonra mutfakta sabah dağınıklığını topluyorum
Bulaşık makinesini kontrol ediyorum.
Çayımı demliyorum
Burada işim bitince camasir sepetlerini kontrol ediyorum
Etrafta kıyafet varsa sepete atıp yatakları topluyorum evde başka bir dağınıklık olmuyor
Tüm odaları supuruyorum
Mola veriyorum kendime basit bir kahvaltı hazırlıyorum sabah kimse kahvaltı etmediği için rutinimden kaldırdım
Bu sırada mini bir dizi acıyorum saat 11:00 civarı oluyor
Akşam yemeği listeme bakıyorum
Kahvaltım bitince toplayıp haftalik belirlediğim işi yapıyorum mesela nevresim değişimi 15 dk sürüyor
Düzenlenecek bir alan varsa orayı yapıyorum kısa sürmesi önemli
Temizlenecek bir bölge varsa yapıyorum dolap içi toz almak yada fırın temizliği gibi
Zamanım varsa mola veriyorum İngilizce çalışıyorum yada video izliyorum buraya bakıyorum ne istersem
12:45 de eylülü okuldan almak için çıkıyorum
Bu sırada evde eksik malzeme varsa markete gidiyorum
Çıkarken çöpü de atıyorum bazen unutmazsam
Öğle yemeği sohbet faslı oluyor kızımla
Sonra telefondan oyunlarını oynuyor
Bende bu sırada kisisel zaman geçiriyorum
Ajandama bakıyorum
Sonra birlikte oyun oynuyoruz veya banyo saati oluyor
Saat 17:00 de Akşam yemeğini hazırlamaya başlıyorum ve
18 veya 19 gibi sofra kurulup sonrasında hemen toplanıyor o sırada tabiki de çay demlenir
Eylülün uyku sürecine kadar yine serbest zaman
Yarının planını yapmamissam onu yazıyorum
Sohbet ediyoruz
dizi izliyoruz yada film açıyoruz.
Son kontroller
Camasir katlama işi geç saate kalmışsa onu katliyorum.
Oyuncakları bazen birlikte topluyoruz genelde kendisi toplar.
Gördüğüm işler kolaysa yapıyorum yada ajandaya yazarım.
22 gibi eylülü uyutma süreci başlıyor giydir dis fırçala hikaye izle derken 30 dk geçiyor
Bu süreci bugün 21:30 a çekeceğim
23 gibi de kendim Uykuya hazırlanıyorum
Öncesinde ev kontrolü yapıyorum çay çerez bulasigini topluyorum
Biraz yine kitap okuyup fly lady sitesine bakıyorum ve son.
Yani belli bir rutinde ilerlemek önemli
Tabiki de bazı günler exra iş çıkıyor yada acil birsey oluyor sonrasında toparlanma süreci yaşayıp devam etmek gerek
Bu şekilde kendi hayatınıza göre plan yaparsanız herseyin daha iyiye gittiğini görürsünüz.
Birde öncelik hedefiniz bulaşık camasir ve yemek olsun bu işler bitince geriye birsey kalmıyor
bakalımmm nelermiş.Çalışanlar için basit bir plan sistemi var onu da anlatacağım
biz bunu uyku seansında yaşıyorduk.sıraya bindirmiştik hergün birimiz.ama ben yatırınca bir yaygara kopuyor evde.aynısını eşim bana diyordu.sonra düzene oturdu.her birimiz birini yatırmaya karar verdik.1. sınıf olarak en iyi ben anlarım seni.beynimiz yandı.üç ayda çocuklar okumayı söktü ama nasıl söktü.onlarda yıprandı bizde.bizim zamanımızda seneye yayarlardı.şimdi herkes yarış halinde.biz dersleride bölüştük.kim hangisinde iyiyse o çalıştracak.matematik,yazma eşimde.ingilizce ,okuma, dikte bende.tabi eşim evdeyse rutin bu.diğer türlü hepsi bende.geçici olduğunu düşün.okumaları hızlansın bizde rahatlicaz ki 15-20 gün öncesine göre baya rahatladık.başlıcaktım elasınada lalesinede.insanız biz.anneliğini hiç sorgulama.çocuklarımız için çırpınışlarımıza birlikte şahitlik ediyoruz.ha ben küsme olayını çok sevmiyorum.hadi sakinleşelim diyorum hem kendim hem onlar için.küsmek çok farklı bir boyuta giriyor.eşlere gelince zaten ben bayadır eşimi alamaz oldum o yüzden erkeklerde bir tuhaflık var son zamanlarda diye genlleme yapmak istemiyorum ama gözk yüzü olaylarına bağlayıp geyiğe vurayım olayı bariMia- ve diğer kızlar...
biraz moralim bozuk. söyleyeceğiniz her türlü olumlu-olumsuz eleştiriye açık olduğumu belirtip, bildiğiniz kadarıyla yardım talep ediyorum sizden.
Ben nasıl bir anneyim bilmiyorum. İnsanın kendine "şöyle iyiyim, böyle iyiyim" demesi itici geliyor bana, ama şöyle açıklamak isterim ki ben, elimden geldiğince, iyiyi doğruyu öğretmeye çalışan bir anneyim. herkes gibi diyebiliriz.
herkesten farklı olarak, biraz sinirli ya da sabırsız bir yapım var. Doğruyu öğretirken 3.-4. kez tekrarlıyorsam aynı şeyi, sinirlenebiliyorum. Bunu tasvip etmiyorum kendimde de, sürekli törpülemeye çalışıyorum.
Kızım 7 yaşına gelmek üzere, bu yıl ilkokula başladık, bilenler vardır. Ödev yaptırma konusunda biraz zorlandık eşimle. kızım "annem yaptırsın." diyor, ama benle yapmıyor. "hadi kızım, yap kızım, az kaldı, bitmiyor" vs. dil dökerdim. biraz sonra benden sıkılıp, "babam yaptırsın"a başlardı. bir süre sonra ikisi arasında "hadi kızım, yap kızım, şöyle böyle" bir sinir harbi de onlar arasında...
Bir süredir baba ile yapıyorlar ödevleri. eşim gündüzden evde olduğu için saat başı yaptırıyor gün içine yayıyor. Eşim çalıştığı günlerde, akşam arada ben yaptırmak istediğimde beni zorluyor. benim ona okuyup, bakmadan yazması gereken yerler oluyor ve yapmıyor. çabalıyorum sabırla, "hadi kızım, vakit geçtikçe senin de canın daha çok sıkılıyor, benim de diğer işlerim aksıyor." diye dil döküyorum. yok, yine yapmıyor, yine yapmıyor. en sonunda ben sinirlenip, kitabı kaldırıyorum, "yapmayabilirsin, yarın öğretmenine, annem yaptırmak istedi ama ben yapmadım" diye açıklarsın diyorum, bu sefer o sinirlenip ağlıyor, yapıcam diye tepiniyor.
bu sırada babamız "bir kere de ağlatmadan yaptırın şu ödevi" diyerek bana söyleniyor.
ben bunu kaldıramıyorum. Eğer ki ben, hiç sabır göstermeden bu şekilde oluyorsa "eyvallah", ama çabamı görmezden gelip, çocuğun yanında bana bunları söyleyip, beni çocuğun gözünde değersizleştirmiş olmuyor mu?
Sonra ben çocuğa bileniyorum, "senin yaptıkların yüzünden ben azar işittim" diye. ve dün de "kendim de bir çocukmuşum gibi" çocuğumla konuşmadım.
"Artık sadece yemeğinizi ve temizliğinizi yapan birine dönüşeceğim" dedim
Doğru yapmadığımı biliyorum, ama bu durumla başa çıkamıyorum. ne yapmam lazım. bazen insanın bir şeyleri dışarıdan duyması gerekir.