Eline sağlıkBen bu ara çamaşır yıkama ve katlama işi yapabiliyorum sadece
dün tatil diye tüm sepeti boşaltıp yıkadım, kuruttum, katladım, yerleştirdim.
1 sepet siparişimi bitirdim.
Şöyle ki, açıkçası biraz araştırdım. Hoca çok önemli oluyor malum. Bizim şansımıza hoca güler yüzlü, sevecen ve sabırlı. Oğlum uyum sağladı ve zorlanmadı.
Bende yarım bıraktım. Sarmamıştı. Belki bir daha okumayı denerim.Ben de hayvan çiftliğini okudum
Çok merak ediyordum ama onu da beğenmedim.
O film benim de aklımdaydı ama film için de zamanım yok bu aralar. Biraz sakin izlemek istiyorum.O filmi ben de izleyecegim, esim tavsiye etmisti.
Aynisini yapacağım. Pandemi de oldu. Yemege gelen filan olmadi. Ölümler kayiplar hayat anlamsizlasti. Bu takımları ne zaman kullanacagim ben demeye basladim. Yeni hayatta ben de kullanışlı olmayanlari elden cikarip kullanmadiklarimi kullanacagim degisiklik olsun diye.Selamminimalizm için küçük benim için büyük bir adımla 6 kişilik günlük yemek takımımla vedalaştık misafir için diye aldığım yemek takımı ve kahvaltı takımımla yola devam ediyoruz, yavaş yavaş dolaptaki her şeyi kullanıyor olma haline geliyorum
Benim uzun zamandır aklımdaydı ama eşim onu sevdiği için gönderemiyordum, başka dolaba kaldırıp bir ay kadar alıştırdım, sonra artık kullanmıyoruz diye kendi teklif etti vermemiAynisini yapacağım. Pandemi de oldu. Yemege gelen filan olmadi. Ölümler kayiplar hayat anlamsizlasti. Bu takımları ne zaman kullanacagim ben demeye basladim. Yeni hayatta ben de kullanışlı olmayanlari elden cikarip kullanmadiklarimi kullanacagim degisiklik olsun diye.
Vayy süpersin bu büyük bir adımSelamminimalizm için küçük benim için büyük bir adımla 6 kişilik günlük yemek takımımla vedalaştık misafir için diye aldığım yemek takımı ve kahvaltı takımımla yola devam ediyoruz, yavaş yavaş dolaptaki her şeyi kullanıyor olma haline geliyorum
Yeter niye yetmesin 12 kisilik.Kızlar yaaa bende taşınırken mutfaktaki hiçbirşeyi götürmek istemiyorum
12 kişilik tabak bardak seti almak istiyorum yeterli olur mu acaba
Misafir sayısına göre tabak bardak alınabilir tabikide 12 kişilik ideal sayıKızlar yaaa bende taşınırken mutfaktaki hiçbirşeyi götürmek istemiyorum
12 kişilik tabak bardak seti almak istiyorum yeterli olur mu acaba
Çok mantıklı bir sözTam bu konuya uygun bir sözle karşılaştım ve direkt kendi anneme de gönderdim paylaştım biriktiren bi insan oldugu için.
"Denge, 'samanı saklayacağım' derken, yaşadığı yeri samanlığa cevirmemektir."
Yeter niye yetmesin 12 kisilik.
Ekstra fazla gereken bir durum olursa ya komsudan alirsin ya lazim oldugu zaman alirsin, nasil istersen.
O kadar çok kalabalık ki mutfağım gözüm yoruluyor borcamlar salata kaseleri ve daha bir sürü şey hep lazım olur kullanırım diye diye kalıyorMisafir sayısına göre tabak bardak alınabilir tabikide 12 kişilik ideal sayı
Mesela bazen davet kişi sayısı çok olduğunda ben hazır bardak su ve ayran kullanıyorum yılda eskiden 1-2 defa çok misafirim oluyordu 20 ye yakın sayıda
Bu konuda eleştiri almıştım buradaama ne misafiri nede kendimi yıpratamam bu konuda sürekli mutfakta servisle ugrasacagima daha çok zaman kalıyor muhabbet için
Ama 6-8 kişi oluyorsak normal masa kuruyorum.
Birde çaydanlığı annemden isterdim onun baya büyük çaydanlığı vardı uzak yere taşınınca çaydanlık sayısını 2 ye çıkarttım mesela
Çatal kaşığım 18 kişilik normalde mak doldur boşalt gündelik olarakta bize ancak yetiyor.
Gündelik ve misafir durumuna göre evdeki eşya sayısı da makul seviyede tutmaya çalışıyorum.
Hem dolaplarım ferah ve düzenli kalıyor.
Hemde hepsini fazlaca kullanıp eskitebiliyorum.
Bazı şeyleri elemek zor oluyor gerçekten ama genel olarak öğrendiğim bir şeyin yerine başka bir şey kullanılabiliyorsa evden çıkarmakO kadar çok kalabalık ki mutfağım gözüm yoruluyor borcamlar salata kaseleri ve daha bir sürü şey hep lazım olur kullanırım diye diye kalıyor
Bir sürü tabak var tamam bulaşık makinası olunca bitti mi derdine düşüyorum ama 12 kişilik olunca da bitmez
Çaydanlığa gelirsek bizim evde hiç çay pişmez de içilmez de ne eşim ne ben ne kızlar ona rağmen 2 çaydanlığım ve 1 çaycım var
Mesela yemek takımın büyük çorba kasesi var ya onu 1 kere kullandım
Bayağı bir şeyi elemem lazım inşallahhhhh başaracqğımmmm
Çorba tenceresini yoğurt için kullanıp sonra elemiştim kadehler vs hep gitti evdenO kadar çok kalabalık ki mutfağım gözüm yoruluyor borcamlar salata kaseleri ve daha bir sürü şey hep lazım olur kullanırım diye diye kalıyor
Bir sürü tabak var tamam bulaşık makinası olunca bitti mi derdine düşüyorum ama 12 kişilik olunca da bitmez
Çaydanlığa gelirsek bizim evde hiç çay pişmez de içilmez de ne eşim ne ben ne kızlar ona rağmen 2 çaydanlığım ve 1 çaycım var
Mesela yemek takımın büyük çorba kasesi var ya onu 1 kere kullandım
Bayağı bir şeyi elemem lazım inşallahhhhh başaracqğımmmm
Aslında çoğu gereksiz şeyler ve gerçekten çok uzun zamandır kullanmadığım eşyalar mesela salata kasesi car ya oval olanlar ondan 6 tane varBazı şeyleri elemek zor oluyor gerçekten ama genel olarak öğrendiğim bir şeyin yerine başka bir şey kullanılabiliyorsa evden çıkarmak
Mesela kapaklı cam saklama kaplarım sade ve şıktı, kup yerine de kullanabilirim diye 6 tane kup evden gitti, mutfak eşyalarına böyle baktığımdan beri dolaplarım oldukça ferahladı
Çoğunu zaten çok uzun zamandır kullanmıyorumÇorba tenceresini yoğurt için kullanıp sonra elemiştim kadehler vs hep gitti evden
Alternatif ürünler kullanmak ıyı oluyor
Mesela ince uzun tabaklar meyve salata kuruyemiş için kullanıyorum
Minik cam kapakli ürünler kahvaltı turşu yoğurt sos icin kullanılıyor
Yani tabi kişisel eşyalarım da var kahve fincanım
Ahsap tabagim ve pasta servis sunum tabağı
Onları kullanmayı seviyorum.
Yani az ve öz sevdiğin detaylar eklersen sevdiğin bir mutfak olur.
Birden eksilmek yerine başka yere ayırıp beklemekPsidan yaptığı gibi doğru olur
Bu süreçte neyi ne kadar kullandığını da bilirsin
Yeter niye yetmesin 12 kisilik.
Ekstra fazla gereken bir durum olursa ya komsudan alirsin ya lazim oldugu zaman alirsin, nasil istersen.
Yaaaa kız ama neden