Popüler Konu Minimal Yaşam

Benim de bir arkadaş mevzum var tam bdv konusu🤣 hadi sizlere anlatayım:
Çocukluk arkadaşımdı. İlkokulda tanıştık, ortaokul lise birlikte geçti. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ailece tanıştık.. Büyüdükçe semt değişiklikleri, iş hayatı derken araya mesafeler girse de iyi günde kötü günde birbirimizin yanında olduk. Beni gören onu, onu gören beni sorardı öyle bir dostluktu bizimkisi. Aynı sene evlendik, 15 gün arayla anne olduk. Hamileliğimizde sürekli irtibat halindeydik. İkimizin de kızı oldu kankalığı onlara devredecektik sözde :) bebekken birkaç kez yanyana getirebildik o kadar. Sonra küslük oldu maalesef..
Kızına diş buğdayı yapacaktı kayınvalidesi aile arasında olsun demiş. Tamam dedim. Ama sen benim ailemsin tabiki çağıracağım dedi. Fakat çağırmadı. Ben de herkesle birlikte instagramdan gördüm fotoğrafları. Hiç öyle aile arası da değildi en az 30 kişi vardı. Ve alındım haliyle. Peşine beni aradı özür diledi. Bi unuttum dedi, bi kv bahane etti bişeyler bişeyler. Eşi bile kızmış beni çağırmamasına. Telefonun bir ucunda o ağladı diğer ucunda ben. Kızımın doğum gününe gelirsin dedi. Hayır gelmeyeceğim dedim. Ona çağırmadım buna çağırıcam demesine sinir oldum. Sonra birkaç kez aradı konuşmak istemedim. Kızının doğum gününe de gitmedim tabiki, sadece mesajla kutladım. Sonra beni sosyal medyadan sildi. 3 yıla yakın bir zaman konuşmadık. 7 ay önce doğum günümde yazdı bana, sevindim. Sonra ben onun doğum gününü kutladım, hal hatır ettik. Sadece özel günlerde yazıyoruz şu an birbirimize.
Ancak okuyabildim butun mesajlari, karismasin diye tek cati altinda yanitlamak istedim😃

Arkadasin inanilmaz ayip etmis. Ayip etmekten de baska bisey bu. Siz siradan iki arkadas degilmissiniz ki, siz kardes gibi birlikte buyumussunuz. Ne munasebet yani kayinvalide istemeyecek de ben canimin ici arkadasimi cagirmiycam? Kendi cocugumun gunune??? Bunu yaptiracak bir kuvvet olamaz bana. Ben de olsam bagimi kopartirdim. Belki sadece arada sirada hal hatir soracak sekilde. Bazi duygularin donusu yoktur..

Keşke birbirinizi hemen birakmasaydnz .Çok üzüldüm
Kendi yaşadığım birşeyi paylaşmak istiyorum bende , nişanimda babam kimse çağırilmayacak deyip durdu zaten kendi erkek arkadaşımi kabul ettirmeye çalışıyorm vs zor bir süreçti.
Babam aman laf etmesin su süreci sıkıntısız atlatayim derken nişanima (evde oldu )kimseyi cagirmadim hiç bir arkadaşımi ,en yakın dostumu bile ...çok berbat bi gündü benim için ben kimseyi cagrmadm ama daha ben hazırlanırken hanım teyzeler bey amcalar vs babam kendi istediklerini çağırmış .
En yakın Arkadaşım bana çok kırılmışti haklı olarak ,ona haklı olduğunu söyledim kaç kez babamı da tanır beni hemen anlamasını bekledim ama anlamadi küstü ,beni anlamak istemedi.hic birşeyimde yanımda olmadı .ben bir kaç kez mesaj attım hal hatır sormak için o kadar ,cevap yazdı tabi helallestik vs ama ne o ona ihtiyacm olan bı zamanda benim yanımda olabildi artık ne de ben.tum bağımız koptu.
Beni ilk gördüğü zamanlar selam bile vermezdi.Simdi bazen nasılsın diye soruyor mesajla ama oğlum kac yaşında bakın daha bir gün sormadi hayırlı olsun gozun aydın da demedi hiç .Çok sevdiğim bir insandı ama kendimi hiç suçlamıyorum beni o halde bile anlamadı .Demekki çok da gerçek bir dost değilmiş.

Demek istediğim yüzyüze ,neden seni cagrmadi bunu ogrenseydn keşke belki gerçekten cagiramamistr benim gibi.

Salty sen de mecbur kalmissin. Bellezanin tam tersi olmus sana da. Oyle bir durumda bir nebze hakverebilirdim cunku zaten zor bir surec sonunda isteme nisan vs yoluna girmissiniz ve sen de babanin suyuna gitmek durumunda kalmissin. Arkadasin bunu anlamak istememis. Bellezanin orneginde daha farkli cunku bellazanin arkadasi artik kendi ailesi olan ve kendi cocugunun gunune bile guya kayinvalidesi yuzunden en yakin arkadasini cagiramayan biri. Kayinvalide kim ya? Dis kapinin dis mandali.

Salty gerçekten üzüldüm. Kendi adıma böyle şeyler de gerçekten empati duygum kuvvetlidir. Bu tarz bir şey için alınsam da Asla karşıya yansıtmam laf sokmam vardır bir bildiği derim anlamaya çalışırım.

Benim bahsi geçen arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz. O memlekette. Oğlum 2 aylıkken annemgile gittim, ilk gidişimizdi oğlumla. 3 hafta kaldım orda. Aradım gelsene diye ya düşün ben arıyorum gel diye. Dostunun bebeği olmuş sorsan teyze oldum derdi. Araba 10 dk mesafe. Gelmedi. Beni bebeğimi görmedi. Eve döndük. Bir iki hafta sonra haftasonu eşiyle çıkıp geldi, annemgil bizdeydi, oğlum bir gün önce sünnet olmuştu. Hiç müsait bir anımda değildim ama o kadar mutlu oldum ki eşim bile bu yaptığı öncesini unutturmalı dedi. Ama dönence yine aynı mesafeli davranmaya devam etti. Mesela zaten 40 yılda bir gidiyorum zaten memlekete. Hemen arıyorum ben zaman görüşüyoruz diye. Birbir bahane ben o zaman istemediğinin farkında bile değilim. Gittiğim zaman bana randevu ile çalışanın pat diye bir arkadaşı geliyor mesela biz beraber takılıyoruz mecbur falan filan bir sürü küçük küçük şey birikti

Oğlu oldu görmeye gittik annemle uzaktan da akrabaydık. Anneler de tanışıyor yani onun da annesi vardı. Sohbetlerimiz yüzeyseldi son zamanlarda zaten. O gün öyle geçti. Sonra eşim memlekete benden sonra geldi. Eşlerimiz de bizden önce tanışıyor bu arada. İşte ben de bebeği göreyim dedi. Hastaydı o ara sonra iyileşti, sünnet edeceğiz dedi. Bir türlü ayarlayamadı görüşemedik. Tam eve dönüş yolunda msj atmış görüşelim diye. Bu süreçte 40 gün memleketteydim. Biz dönüyoruz sonra görüşürüz dedim. Tabi anladı anladı alındığımı. Bir sürü mazeret Öne sürdü. Bebeğin sünneti vs. Boş zamanlarında temizlik yapıyormuş vs. Ben kendimi şöyle görüyordum. Çok yoğunum temizliğe yardım eder misin diyeceği kadar yakın. Dahası sen oğlumun sünnetinde emrivaki yapıp geldin, kaldın evimde. Sonrasında yolda bir kaç kere aradı açmadım. Sonra aylar sonra hamileliğimi öğrenip tebrik mesajı attı. En son önceki yaz yine emrivaki evime geldi. Bu sefer çok mutlu olmadım. Yine küçük oğlumun sünnetinin 2. Günüydü 🤦🏻‍♀️ Ama misafire davranılması gerektiği gibi davrandım. Çıkarken arıcam açıklıcam dedi aramadı sormadı. Kısa süre sora yine memlekette karşılaştık. Merhabalaştık oturduk biraz teyzemgilde. Evime buyur bile demedi. En son bu yaz karşılaştık bu sefer yüzüne bakmadım. Numarasını sildim. Çok doluyum kızlar kusura bakmayın ya 🙈
Nedensiz uzaklasmis senden arkadasin..bazen, neden boyle oluyor bilmiyorum, ama bir taraf sebebsizce uzaklasiyor duygusal olarak.. sucu kendimizde ariyoruz ama bu bizle de ilgili olmuyor. O kisinin dunyasinda olan bitenle ilgili. Ben boyle durumda biraz zaman verir tartarim, bakarim ki zaman ilerliyor ve hicbisey eskisi gini degil hala,o zaman ben de sessizce koseme cekilirim. Duygusal baglar koptugu zaman hicbir sey geri getiremiyor telafi olmuyor ne yazik ki..

Lizz Lizz sana bunu yapan kuzen bir de illaki yüzyüze geleceksiniz. Düğün, cenaze vs. Ama hamileliğini tebrik etmeyerek ayıp etmiş. Belki doğum yapınca arar sen de yazarsın bize :)
Inan hic umurumda bile degil. Gorunce merhaba merhaba o kadar yaparim. Anneannem vefat ettiginde kendisi gelmedi. Simdi sorsan cocuklari bahane eder ki ortaokul ilkokul caginda, ve annesiyle cok yakin oturuyor. Hadi cenazeye gelmedi, taziye evi bizdik, oraya da gelmedi.ne once ne sonra. Benim anneannem onun babaannesi sonucta. Yolu acik olsun kendisinin.

Kızlar lafinizi balla kesiyorum🍯🤪
Tayin konusunda kafamız çok karıştı.
Hayat standartları güzel,iki memuru maddi olarak da çok zorlamayacak , çocuğun rahat buyutulebilecegi bir şehir tavsiyesi istiyorum.
Evett, bir izmir sozu duydum. Bunu ayri sekilde yazayim dur😁😁

Arkadasin inanilmaz ayip etmis. Ayip etmekten de baska bisey bu. Siz siradan iki arkadas degilmissiniz ki, siz kardes gibi birlikte buyumussunuz. Ne munasebet yani kayinvalide istemeyecek de ben canimin ici arkadasimi cagirmiycam? Kendi cocugumun gunune??? Bunu yaptiracak bir kuvvet olamaz bana. Ben de olsam bagimi kopartirdim. Belki sadece arada sirada hal hatir soracak sekilde. Bazi duygularin donusu yoktur..
Dimi ya.. bizi çocukluktan bilen herkes senin gibi yorum yapıyor. ben de çok kızgındım ama artık içim soğudu.. arasa konuşurum fakat eskisi gibi olmaz. bu yaz kardeşinin düğün davetiyesini yolladı bana ama pandemide düğüne falan gidemezdim. Sorsan o da ona içerlemiştir. Çağırdığım hiç bir şeye gelmedin der.

S Salty

Saltycim simdi soyle ki, izmirde yasamis okumus buyumus biri olarak, evet, izmir cok guzel, ancakkk isin ekonomik ve sosyo kulturel kismini ayrintili irdelemek lazim. Bir kere ilceden ilceye hayat sartlari nispeten degisiyor. Ornegin karsiyaka bostanli bence yasanabilecek en guzel ilcelerden, ozellikle sahil seridine yakin yerlerde oturanlar kalburustu. Ancak guzel temiz bir daire isterseniz kiralar cok yuksek. Bunun yanisira sabah trafigi oldukca yogun oluyor bayrakli altinyol tarafinda. Sosyal imkanlari avm leri tiyatrolari vs evet iyi, ulasilabilir. Ama sehir atmosferi degil de daha sakin huzurlu ufak bir yerlesim alani istiyorsaniz ve ille de izmir olsun derseniz, urla dikili seferihisar gibi sayfiye ilcelerini dusunebilirsiniz.

Ama benim kalbimden geceni sorarsan ben dogukaradenizde yasamak isterdim😌 mesela sinop. Hic gitmedim sinopa ama cok guzel oldugunu duydum. Karadeniz her zaman yasanilasi geliyor bana. Havasi guzel, insani temiz, suc orani az, huzurlu, ekonomik.. hakkinizda hayirlisi olsun❤

Dimi ya.. bizi çocukluktan bilen herkes senin gibi yorum yapıyor. ben de çok kızgındım ama artık içim soğudu.. arasa konuşurum fakat eskisi gibi olmaz. bu yaz kardeşinin düğün davetiyesini yolladı bana ama pandemide düğüne falan gidemezdim. Sorsan o da ona içerlemiştir. Çağırdığım hiç bir şeye gelmedin der.
Bundan sonra her yere cagirsa kac yazar?yani gercekten dusunuyorum ve bir gerekce goremiyorum. Kayinvalidem sadece aile arasinda olsun istiyor mevzusu bana o kadar egreti ve inandiriciliktan uzak geldi ki.. sen o cocugun annesisin ya, bu senin cocugunun gunu, bu kadar mi pasif bu kadar mi siliksin? En yakin arkadasini bile cagiramayacak kadar baskasinin agzina mi bakiyosun? Eger bu dogruysa o kayinvalide bunu elinde oynatiyodur. Bu kizin mutlu oldugunu sanmiyorum.

20210131_121500.jpg

Bugün evi dağıtmaya basladim 😅
Sonuç ne olacak bakalım

X