Popüler Konu Minimal Yaşam

Hamileliğini bile kutlamamış yazık ya
İnsanlar çok duyarsız ne yazıkki
Ben de böyle şeylere çok dikkat ederim. Uzak bir arkadaşım da olsa doğum günü storysi paylaştı diyelim bir emoji koyarım bir kutlama mesajı yazarım. Yani göre göre bişey yazmamak ona değer vermediğin anlamına geliyor bence. Ama ne yazıkki bakıp geçen insan çok. Belki de ben fazla ince düşünüyorum🤷🏻‍♀️
Aramizda bir yas var ve lise zamanlarimizda cok yakindik. Kendisi evlendikten sonra uzaklasti duygusal olarak. Hadi neyse dedim ama deger vermeyisini o kadar hissediyodum ki hamilelik isi sadece son damla oldu. Zaten birikmisti icimde.

Ben de aynı öyleyim maalesef. Evet uzaklaştıklarını hissettiklerimle ben de bağlantıyı kesiyorum. Konuşulmadan biten dostluklarım var sadece içimde söylemek istediklerimi taşımak bazen yoruyor. Tekrar iletişime de geçmek istemiyorum asla ama içimi dökesim olduğu kişiler var. Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz kızlar ?
Konusmadan biten dostluklarim degil de arkadasliklarim oldu. dostum yok hayatta. Dost diyebilecegim kimse ya da. Oyle durumlarda kelimelerimi kimseye harcamam. Eskiden yipranirdim. Artik arkadaslik konusunda cok mesafeli bir insanim. Eyvallahim hic yok. Duygusal bag kurmuyorum ve bu beni huzurlu yapiyor.

Çoğu arkaşlığa anlam yüklemem ve bir beklentim de olmaz. Beklentim olmadığı için alınganlık yapmam. Ama lisede başlayıp devam eden hayatımın her özel anına şahit olmuş ve ortada hiç bir sorun yokken değişen arkadaşım bile değil dostum dediğim insan farklı davranmaya başlayınca bilemiyorum takılmadan edemiyorum. Bahsettiğim kuzenim mesela bana haksızlık yaptı, kabullenemiyorum bazı şeyleri sanırım 😞
Haksizlik yapmissa kiymet vermiyorsa hayatinda olmus olmamis ne anlami var. Onun sana ne faydasi var manevi olarak? Sadece duygusal bir yuk. Hic tasima gereksiz yukleri. Bu tipki ayakkabinin icinde seni rahatsiz eden minik tas parcasi gibi, her adiminda ordaki varligini hissedeceksin. At kurtul.

Ben konuşurdumm asla bir şeyi kendi haline birakmazdm ,bunun çok faydasını gördüğüm yerler oldu mesela esimle herşeyi konuşurz ve olaylar büyümez şükür ama artık dışardaki hiç kimseyle tüketecek enerjim yok, zamanında çok harcadım çünkü.simdi sessiz kalmayı tercih ediyorum isteyen seninle benimle bir şekilde iletişime geçiyor inan .Artık bu konuda yoruldugumu hissediyorum.

Lizz Lizz ben de sadelesmeye sosyal çevremden başladım biliyo msn bir kaç sene önce bunu çevreme söyledim açık açık arkadaş grubumu sadelstirecgm gerçek dostlarımla görüşmek istiyorum diye.Bunu söylediğim insanlar gerçek dostlarım olup olmaadiklarjni çok iyi biliyorlardi ama benim de aptal olmadığımı anladılar.Uzun bı yalnızlık yaşadım kimseyle görüşmedim ondan sonra eskilerden sevdiklermle az az ama kaliteli görüşmeler yapmaya başladım Şimdi de öyle..
Oğlu oldu görmeye gittik annemle uzaktan da akrabaydık. Anneler de tanışıyor yani onun da annesi vardı. Sohbetlerimiz yüzeyseldi son zamanlarda zaten. O gün öyle geçti. Sonra eşim memlekete benden sonra geldi. Eşlerimiz de bizden önce tanışıyor bu arada. İşte ben de bebeği göreyim dedi. Hastaydı o ara sonra iyileşti, sünnet edeceğiz dedi. Bir türlü ayarlayamadı görüşemedik. Tam eve dönüş yolunda msj atmış görüşelim diye. Bu süreçte 40 gün memleketteydim. Biz dönüyoruz sonra görüşürüz dedim. Tabi anladı anladı alındığımı. Bir sürü mazeret Öne sürdü. Bebeğin sünneti vs. Boş zamanlarında temizlik yapıyormuş vs. Ben kendimi şöyle görüyordum. Çok yoğunum temizliğe yardım eder misin diyeceği kadar yakın. Dahası sen oğlumun sünnetinde emrivaki yapıp geldin, kaldın evimde. Sonrasında yolda bir kaç kere aradı açmadım. Sonra aylar sonra hamileliğimi öğrenip tebrik mesajı attı. En son önceki yaz yine emrivaki evime geldi. Bu sefer çok mutlu olmadım. Yine küçük oğlumun sünnetinin 2. Günüydü 🤦🏻‍♀️ Ama misafire davranılması gerektiği gibi davrandım. Çıkarken arıcam açıklıcam dedi aramadı sormadı. Kısa süre sora yine memlekette karşılaştık. Merhabalaştık oturduk biraz teyzemgilde. Evime buyur bile demedi. En son bu yaz karşılaştık bu sefer yüzüne bakmadım. Numarasını sildim. Çok doluyum kızlar kusura bakmayın ya 🙈

Ben konuşurdumm asla bir şeyi kendi haline birakmazdm ,bunun çok faydasını gördüğüm yerler oldu mesela esimle herşeyi konuşurz ve olaylar büyümez şükür ama artık dışardaki hiç kimseyle tüketecek enerjim yok, zamanında çok harcadım çünkü.simdi sessiz kalmayı tercih ediyorum isteyen seninle benimle bir şekilde iletişime geçiyor inan .Artık bu konuda yoruldugumu hissediyorum.

Lizz Lizz ben de sadelesmeye sosyal çevremden başladım biliyo msn bir kaç sene önce bunu çevreme söyledim açık açık arkadaş grubumu sadelstirecgm gerçek dostlarımla görüşmek istiyorum diye.Bunu söylediğim insanlar gerçek dostlarım olup olmaadiklarjni çok iyi biliyorlardi ama benim de aptal olmadığımı anladılar.Uzun bı yalnızlık yaşadım kimseyle görüşmedim ondan sonra eskilerden sevdiklermle az az ama kaliteli görüşmeler yapmaya başladım Şimdi de öyle..
Bence en en en guzel sadelesme hayatindaki gereksiz insanlardan arinarak basliyor.. cunku onun verdigi tatmin huzur bambaska. Ama ben mesela sessiz sedasiz giderim. Aciklama yapmam yeri gelmediyse. Cunku artik kimseye harcayacak eforum kalmadi..

Aramizda bir yas var ve lise zamanlarimizda cok yakindik. Kendisi evlendikten sonra uzaklasti duygusal olarak. Hadi neyse dedim ama deger vermeyisini o kadar hissediyodum ki hamilelik isi sadece son damla oldu. Zaten birikmisti icimde.

Konusmadan biten dostluklarim degil de arkadasliklarim oldu. dostum yok hayatta. Dost diyebilecegim kimse ya da. Oyle durumlarda kelimelerimi kimseye harcamam. Eskiden yipranirdim. Artik arkadaslik konusunda cok mesafeli bir insanim. Eyvallahim hic yok. Duygusal bag kurmuyorum ve bu beni huzurlu yapiyor.

Haksizlik yapmissa kiymet vermiyorsa hayatinda olmus olmamis ne anlami var. Onun sana ne faydasi var manevi olarak? Sadece duygusal bir yuk. Hic tasima gereksiz yukleri. Bu tipki ayakkabinin icinde seni rahatsiz eden minik tas parcasi gibi, her adiminda ordaki varligini hissedeceksin. At kurtul.
Kesinlikle artık barışmam asla ama hani yarım kalan şeyler unutulmuyor. Bi iç döküş gerekiyor. Bi de emek var biz çok çok yakındık. Öylesine arkadaş değildik. Ben verdiğimin karşılığını istedim sanırım

Konuşmak isteme sebebim barışmak değil öfkemi söndürmek

Son düzenleme:
Kesinlikle artık barışmam asla ama hani yarım kalan şeyler unutulmuyor. Bi iç döküş gerekiyor. Bi de emek var biz çok çok yakındık. Öylesine arkadaş değildik. Ben verdiğimin karşılığını istedim sanırım
Zaten gerçekten yakın gördüğümüz kişilerin kazıkları zor geliyor ,diğer insanların hataları olur geçer değer verdiğimiz ölçüde kırılıyorz

Senin arkadaş da enteresan yani kimi çağıracağıma kayınvalidem mi karar verecek çok saçma unuttuysa daha da saçma😒

Ben unutulacak insan mıyım yani? Güya diş buğdayını kv yapacakmış o yüzden o karar veriyor kimin geleceğine. Ama fotolarda gördüm arkadaşımın annesinin evinde yapmışlar. Ve kv tüm sülalesini çağırmış aile arası olmamış. Arkadaşımın sadece kendi ailesi ablaları vardı.

Demek istediğim yüzyüze ,neden seni cagrmadi bunu ogrenseydn keşke belki gerçekten cagiramamistr benim gibi.

Yüzyüze gelmeye gerek yokki. Telefonda konuştuk. Önce unuttum dedi. Sonra eşinin beni sorduğunu, annen yüzünden çağırmadım dediğini, onun da ayıp etmişsin dediğini söyledi. Bunu anlatırken de kendiyle çelişti😀
Çok alındım ya. Bu sebepten kızının doğum gününe de gitmek istemedim. Ama onu silmedim, o sildi beni.
Çıkıp gelseydi konuşmak isteseydi dinlerdim.

Keşke birbirinizi hemen birakmasaydnz .Çok üzüldüm
Kendi yaşadığım birşeyi paylaşmak istiyorum bende , nişanimda babam kimse çağırilmayacak deyip durdu zaten kendi erkek arkadaşımi kabul ettirmeye çalışıyorm vs zor bir süreçti.
Babam aman laf etmesin su süreci sıkıntısız atlatayim derken nişanima (evde oldu )kimseyi cagirmadim hiç bir arkadaşımi ,en yakın dostumu bile ...çok berbat bi gündü benim için ben kimseyi cagrmadm ama daha ben hazırlanırken hanım teyzeler bey amcalar vs babam kendi istediklerini çağırmış .
En yakın Arkadaşım bana çok kırılmışti haklı olarak ,ona haklı olduğunu söyledim kaç kez babamı da tanır beni hemen anlamasını bekledim ama anlamadi küstü ,beni anlamak istemedi.hic birşeyimde yanımda olmadı .ben bir kaç kez mesaj attım hal hatır sormak için o kadar ,cevap yazdı tabi helallestik vs ama ne o ona ihtiyacm olan bı zamanda benim yanımda olabildi artık ne de ben.tum bağımız koptu.
Beni ilk gördüğü zamanlar selam bile vermezdi.Simdi bazen nasılsın diye soruyor mesajla ama oğlum kac yaşında bakın daha bir gün sormadi hayırlı olsun gozun aydın da demedi hiç .Çok sevdiğim bir insandı ama kendimi hiç suçlamıyorum beni o halde bile anlamadı .Demekki çok da gerçek bir dost değilmiş.

Demek istediğim yüzyüze ,neden seni cagrmadi bunu ogrenseydn keşke belki gerçekten cagiramamistr benim gibi.
Senin mevzu da benimkinin tam tersi. Ama öncesinde nişanının evde olacağını ve arkadaş çağıramayacağını söylemişsindir. Babanı tanıyorsa da biraz daha ılımlı olmalıydı tabi. Yine de insan ne bileyim.. normal arkadaşın çağırmasa başka, dostun çağırmayınca bambaşka..

Oğlu oldu görmeye gittik annemle uzaktan da akrabaydık. Anneler de tanışıyor yani onun da annesi vardı. Sohbetlerimiz yüzeyseldi son zamanlarda zaten. O gün öyle geçti. Sonra eşim memlekete benden sonra geldi. Eşlerimiz de bizden önce tanışıyor bu arada. İşte ben de bebeği göreyim dedi. Hastaydı o ara sonra iyileşti, sünnet edeceğiz dedi. Bir türlü ayarlayamadı görüşemedik. Tam eve dönüş yolunda msj atmış görüşelim diye. Bu süreçte 40 gün memleketteydim. Biz dönüyoruz sonra görüşürüz dedim. Tabi anladı anladı alındığımı. Bir sürü mazeret Öne sürdü. Bebeğin sünneti vs. Boş zamanlarında temizlik yapıyormuş vs. Ben kendimi şöyle görüyordum. Çok yoğunum temizliğe yardım eder misin diyeceği kadar yakın. Dahası sen oğlumun sünnetinde emrivaki yapıp geldin, kaldın evimde. Sonrasında yolda bir kaç kere aradı açmadım. Sonra aylar sonra hamileliğimi öğrenip tebrik mesajı attı. En son önceki yaz yine emrivaki evime geldi. Bu sefer çok mutlu olmadım. Yine küçük oğlumun sünnetinin 2. Günüydü 🤦🏻‍♀️ Ama misafire davranılması gerektiği gibi davrandım. Çıkarken arıcam açıklıcam dedi aramadı sormadı. Kısa süre sora yine memlekette karşılaştık. Merhabalaştık oturduk biraz teyzemgilde. Evime buyur bile demedi. En son bu yaz karşılaştık bu sefer yüzüne bakmadım. Numarasını sildim. Çok doluyum kızlar kusura bakmayın ya 🙈
Bence senin arkadaşın senin ona verdiğin kadar sana değer vermemiş. Hatta bir şeyleri kıskanmış olabilir. Nedense kompleksli gibi hissettim.

Senin mevzu da benimkinin tam tersi. Ama öncesinde nişanının evde olacağını ve arkadaş çağıramayacağını söylemişsindir. Babanı tanıyorsa da biraz daha ılımlı olmalıydı tabi. Yine de insan ne bileyim.. normal arkadaşın çağırmasa başka, dostun çağırmayınca bambaşka..
Valla benim isteme nişan hepsi aynı günde oldu istemeye gelecekler dedim nişan oldu çok hızlı gelişti kendi derdime düştüm kımseye haber veremedim 🤪ama günlerce haftalarca anlattım anlamak isterse anlardı.
Kendim bir curcunadaydm benim manevi desteğe ihtiyacım vardı sağolsun hiç anlamaya çalışmadı .o zamanlarda çok üzülüyordm ama inan artik umrumda değil anlamak istemeyene davul zurna az.

Lizz Lizz sana bunu yapan kuzen bir de illaki yüzyüze geleceksiniz. Düğün, cenaze vs. Ama hamileliğini tebrik etmeyerek ayıp etmiş. Belki doğum yapınca arar sen de yazarsın bize :)

Kızlar lafinizi balla kesiyorum🍯🤪
Tayin konusunda kafamız çok karıştı.
Hayat standartları güzel,iki memuru maddi olarak da çok zorlamayacak , çocuğun rahat buyutulebilecegi bir şehir tavsiyesi istiyorum.

Arkadaşım nişanlıyken kayınvalidesi bana sakın arkadaşlığınızı bitirmeyin demişti. Ama şu an onun yüzünden bu haldeyiz haberi var mı acaba😅

Kızlar lafinizi balla kesiyorum🍯🤪
Tayin konusunda kafamız çok karıştı.
Hayat standartları güzel,iki memuru maddi olarak da çok zorlamayacak , çocuğun rahat buyutulebilecegi bir şehir tavsiyesi istiyorum.
Şu an hangi ildesiniz? Sanki sen 2 il arasında kalmıştın ve sormuştun diye hatırlıyorum. Yanlışsam düzelt?

Arkadaşım nişanlıyken kayınvalidesi bana sakın arkadaşlığınızı bitirmeyin demişti. Ama şu an onun yüzünden bu haldeyiz haberi var mı acaba😅
Ya belki gerçekten kıza emrivaki yapmışlardır ama sonra hemen gelip durumu izah etmesi lazimdi neyse sıkma canını bir çoğumuzun var böyle anilari

Şu an hangi ildesiniz? Sanki sen 2 il arasında kalmıştın ve sormuştun diye hatırlıyorum. Yanlışsam düzelt?
Maşallah ne yiyip içiyorsun CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer e de tavsiye edelim🤩🤪
Marastayiz canım bursa İzmir arasında kalmıştık ama ikiside bizi korkutuyor şuan daha tatlı şirin nispeten küçük bir yer mi olsa diyoruz

Maşallah ne yiyip içiyorsun CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer e de tavsiye edelim🤩🤪
Marastayiz canım bursa İzmir arasında kalmıştık ama ikiside bizi korkutuyor şuan daha tatlı şirin nispeten küçük bir yer mi olsa diyoruz
Hafızam iyidir🤣maşallah🧿
Ben İstanbul’dayım. Çok da seviyorum ama tam bir curcuna çok kalabalık, hayat çok zor. Ama mesela eşimin memletine gittiğimizde küçük yer bize rahat geliyor trafiksiz telaşsız fakat deniz yok😏
İzmir’i depremden ötürü elemişsinizdir. Bursa’yı neden elediniz?

Hafızam iyidir🤣maşallah🧿
Ben İstanbul’dayım. Çok da seviyorum ama tam bir curcuna çok kalabalık, hayat çok zor. Ama mesela eşimin memletine gittiğimizde küçük yer bize rahat geliyor trafiksiz telaşsız fakat deniz yok😏
İzmir’i depremden ötürü elemişsinizdir. Bursa’yı neden elediniz?
Elemedik aslında çok kararsız kaldik,yaşayanlar fikir verebilir mi ,bir kaç arkadaş hayatın çok pahalı olduğunu zor geçirdiklerini falan söyledi ,İzmir'i de evet deprem den sonra maalesef..

X