• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mia- Mia- , gönlüne göre versin Rabbim. 🤗
Resmen ite kaka, ted konuşmalarını dinleyip kafamı dağıtarak yaptığım temizliğin son aşamalarındayım şükür. Niye bu temizlik bu kadar zor geliyor, anlamlandıramıyorum. Sanırım herşeyi mükemmel yapmalıyım duygusunu aşamadım.😫😒 Yapınca da "Ne var bunda, abartmışsın." diyorum. 😝

Yatak odası, çocuk odası, koridor bitti. Küçük balkonu ben yıkadım.Büyük balkonu eşime devrettim. O yıkadı. Tabii bu da gece gezip dolaşmamıza engel oldu. Eşim yorgundu çünkü, e haliyle gezmeyi erteledik.😒 Salon halısı, mutfak ve diper odaların kilimlerini çırptık. Çırpma rahat oluyor. Süpürmezden çok daha kolay. Allah'tan burada o konuda hiç sıkıntı yok, şükür.

Şimdi tuvalet banyoyu elden geçiriyorum. Mutfak kaldı. Dolaplara girip girmeme konusunda kararsızım. Her taraf açık olunca daha çabuk tozlanıyor. Biraz ertelesem mi bilemedim.

10.30 da da uzun zamandır görüşmediğim ama haberleştiğim arkadaşıma kahvaltıya gideceğim inşaallah. Bu süreye kadar toz almaları bitireyim. Evi de bitireyim de artık kafamda büyümesin.

Eşimle planımız, akşama doğru bahçeye gitmek. Sulama yapmak. Ya bugün ya da yarın ben de anneme geçerim. Çocuklar "gel" diyip duruyorlar. Özlemişler.🤗 Yaz bitmeden denize girebilseydim😅 Çok ilginç bir haziran havası yaşıyoruz. Yerliler soğuk diye denize girmiyorlar pek. Gerçi kalabalığa gitmediğim için, sahili arkadaşların durumlarından görüyorum. Risk almanın hiçbir mantığı yok.
Rabbim hepimizi korusun kızlar. Korktuklarımızdan emin eylesin.💜
Kolay gelsin yaz çok yağmurlu başladı yeni yeni ısınıyor buralar 😊

Slm kızlar biz memleketteyiz malum, eşim döndü evi komple boyatmaya karar verdik. Bi de yatak odası siparişini vericek. Ustalar çok yoğunmuş. Evde dura dura herkesin mobilyası gözüne battı heralde 😅 gümüşlükler ve tv ünitesi de satılırsa, tekli baza ve dolabı da satacağız. Eve dönünce baya bi değişiklik beni bekliyor olacak

Merhaba kızlar
Annemlere geldim. Eşimin izni yok, gelemedi.( Gerçi yakınız Allah'tan. En fazla 1 saat aramız.)Hem çocuklara bakayım, hem de bizimkilerle zaman geçireyim dedim.

Dün karpuz kabuğu denize düştü. Yaz bitmeden denize girebildim nihayet 😅 😁
Kahvaltıkar çeşitli. Börek çörek derken verdiğim kiloları almam inşaallah ama hamur görünce de dayanamıyorum.😅

Dün annemle de konuştuk. Bence hayatta iki şey özgürlük:
1) Araba sürmek.
2) Yüzmeyi bilmek.

Hepinizin sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeniz dileğiyle...💜

Slm kızlar biz memleketteyiz malum, eşim döndü evi komple boyatmaya karar verdik. Bi de yatak odası siparişini vericek. Ustalar çok yoğunmuş. Evde dura dura herkesin mobilyası gözüne battı heralde 😅 gümüşlükler ve tv ünitesi de satılırsa, tekli baza ve dolabı da satacağız. Eve dönünce baya bi değişiklik beni bekliyor olacak
Oo güzel değişimler bunlar kolay gelsin 😍

Merhaba kızlar
Annemlere geldim. Eşimin izni yok, gelemedi.( Gerçi yakınız Allah'tan. En fazla 1 saat aramız.)Hem çocuklara bakayım, hem de bizimkilerle zaman geçireyim dedim.

Dün karpuz kabuğu denize düştü. Yaz bitmeden denize girebildim nihayet 😅 😁
Kahvaltıkar çeşitli. Börek çörek derken verdiğim kiloları almam inşaallah ama hamur görünce de dayanamıyorum.😅

Dün annemle de konuştuk. Bence hayatta iki şey özgürlük:
1) Araba sürmek.
2) Yüzmeyi bilmek.

Hepinizin sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeniz dileğiyle...💜
Bu yıl denize gidemeyeceğiz özlüyorum denizi
Tadını çıkartın bol bol 😊

Ev toplandı
Bitkiler sulandı
Lavabo wc temizlendi
Yerler silindi
Banyo ve balkon silindi
Halı olmayınca her gün silinmeli camlar da açık çok toz oluyor.
Yemek kaldı onu da hafif bir şeylerle atlatmak gerek yaz menüsü :)
Çok sıcak ben de henüz denize giremedim inşallah bir dahaki gidişimde niyetim var.

Günaydınlar minimal gençlik,

Canım sıkkın biraz, dertleşmeye geldim 🙈 bir çok alanda sadeleşme konusunda aşama kaydettiğimi düşünüyorum. Küçük büyük bir sürü eşyayı eledim, alışveriş ihtiyacı hissetmiyorum, birim yapıyoruz kendimizce, çevremde insan kalabalığı yok vs.

Ama duygu durumumu sadeleştiremiyorum. Öfke problemim var. Bir anda parlayıp sönenlerdenim. Hani şu herkesle tartışan tiplerden hiç değilim ama en yakınlarıma karşı çok hoyratım. Sinir oluyorum kendime 😒
Yönlendirilmeye, haksız eleştiriye hiç gelemiyorum. Ama şu an 3,5 yaşındaki oğlum bile beni yönlendirmeye çalışıyor 🤦🏻‍♀️ Cevaplarımı beğenmeyip ağlamaya başlıyor. Ve bu memlekete gelince başladı, kardeş kıskançlığı da tavan 😔 neyse çok uzattım içimi dökmek istedim sadece...

Ha bi de ruh emici insanlardan gerçekten hiç hoşlanmıyorum.

Bi de hep memleket hayali olan bir insanım. Ama bu gün ilk defa ben burda yaşayamazmışım dedim. İnanılmaz bir mahalle baskısı var. Mersin’de gerçekten ne kadar özgür olduğumu hissettim bugün. (Not: eşim bu cümleyi okusa ağlardı 😅)

Banyoya yüz temizleyici koy haftalık baya kullanmış olursun sonra günlük yapmaya başlarsın
Banyo sonrasıda saçını taramadan yüz krem veya serum kullan bitti gitti

Doğal ürünleri kullanmak zor
Mesela sabun benim cildime iyi gelmiyor
Saç bakımı da paylaşacağım 😁
slm mia serum nedir, tavsiye ediyor musun ve hangi serumu kullaniyorsun? cok mu soru sordum 🙈

Günaydınlar minimal gençlik,

Canım sıkkın biraz, dertleşmeye geldim 🙈 bir çok alanda sadeleşme konusunda aşama kaydettiğimi düşünüyorum. Küçük büyük bir sürü eşyayı eledim, alışveriş ihtiyacı hissetmiyorum, birim yapıyoruz kendimizce, çevremde insan kalabalığı yok vs.

Ama duygu durumumu sadeleştiremiyorum. Öfke problemim var. Bir anda parlayıp sönenlerdenim. Hani şu herkesle tartışan tiplerden hiç değilim ama en yakınlarıma karşı çok hoyratım. Sinir oluyorum kendime 😒
Yönlendirilmeye, haksız eleştiriye hiç gelemiyorum. Ama şu an 3,5 yaşındaki oğlum bile beni yönlendirmeye çalışıyor 🤦🏻‍♀️ Cevaplarımı beğenmeyip ağlamaya başlıyor. Ve bu memlekete gelince başladı, kardeş kıskançlığı da tavan 😔 neyse çok uzattım içimi dökmek istedim sadece...

Selam mikan
Eleştiri almak herkes için zor oluyor. Önceden bende baya tepki gösterirdim ama artık önce düşünüyorum.
Kendimizi bazen yanlış ifade ediyor olabiliriz yada dışarıdan nasıl gözüktüğünü bilmiyoruz .
Her yıl değişiyoruz zevklerimiz yaşantımız, bakış açımız bugün sevdiğimiz şeylerden sonraki yıl vazgeçebiliyoruz.
Bugün yanlış gelen yarın doğru gelebiliyor.
Ama tabi eleştirinin dozajı önemli ben kendimi yaşantımı biliyorum her söylenen tavsiyeye eleştiriyle değiştirecek değilim. zaten evlenirken birde eylül doğduğunda zorlanmıştım bu konularda
çevrem de aşırı eleştiri yapanları hayatımdan çıkartmıştım. pişman değilim.

Öfke kontrolü için kendini kötü hissetme.İnsanız sonuçta sinirlenmek doğamızda var. Ama sinirle de sonradan üzüleceğin şeylerde yapma.
Mesela ben eylüle sinirleniyorum bazen o an gözümde ona bagırırsam ne olacağı aklıma geliyor
eylül aglayacak bende vicdan azabı duyacağım.
sonra daha kontrollü uyarıyorum.
benim malesef çocukluk dönemlerim şiddete maruz kalarak geçmişti annem çok sinirliydi.
bazen çok çok güzel anlarımda olmuştur o sinirli olduğu günler her şeyin önüne geçiyor. o kadar saçma seyler için kızmıştı ki özgüven sorunuyla ergenlik geçirmiştim hatta evlendikten sonra daha güçlü hissettim kendimi eşim beni hayata kazandırdı desem yeridir.
ama kızıma çok iyi baktı hakkını yiyemem. yaşlanınca daha iyi anlayışlı biri oldu :)

kızım 4 yaşında bir konu hakkında çok fazla soru sorar ikna olana kadar da sormayı bırakmaz :)
işte öğrenim ve gelişim sürecinde anlaması için daha kısa net cevaplar veriyorum

kıskançlık konusunda tecrübem yok ama o daha küçük sen abisin gibi değilde eşit davranılması yönündeyim. Bu konuda çok örnek görüyorum mesela kardeş hata yapıyor o daha küçük abisi bırak oynasın diyorlar sonra büyük olan bütün değerlerini kaybetmiş hissedip hırçınlaşabiliyor.
yada kardeşini başkalarıyla paylaşmama duygusu varsa bırak paylaşmasın sonra zaten birbirlerine mesafe koyacaklar.
kıskançlığın neyin sebep olduğu önemli. bu konuda bildiğim şeylerden örnek verdim senin soruna cevap olarak değil :)

Karışık yazdıysam kusura bakma canım sen çok bilinçli bir annesin eksiklerimiz elbet oluyor ama düzeltmek bizim elimizde.

slm mia serum nedir, tavsiye ediyor musun ve hangi serumu kullaniyorsun? cok mu soru sordum 🙈

Evet tavsiye ederim vichy mineral 89 diye geçiyor yüzümde mesela sivilce olurdu krem kullandığımda bu üründe olmadı.
ama minik ve pahalı birşey gıdım gıdım kullanıyorum :KK70:
birde bir ürün duydum bitki özü ve bir miktar yağı barındıran karışımlar varmış hidrolat diye geçiyor.
gül suyum biterse gül hidrolatı alacağım.

Selam mikan
Eleştiri almak herkes için zor oluyor. Önceden bende baya tepki gösterirdim ama artık önce düşünüyorum.
Kendimizi bazen yanlış ifade ediyor olabiliriz yada dışarıdan nasıl gözüktüğünü bilmiyoruz .
Her yıl değişiyoruz zevklerimiz yaşantımız, bakış açımız bugün sevdiğimiz şeylerden sonraki yıl vazgeçebiliyoruz.
Bugün yanlış gelen yarın doğru gelebiliyor.
Ama tabi eleştirinin dozajı önemli ben kendimi yaşantımı biliyorum her söylenen tavsiyeye eleştiriyle değiştirecek değilim. zaten evlenirken birde eylül doğduğunda zorlanmıştım bu konularda
çevrem de aşırı eleştiri yapanları hayatımdan çıkartmıştım. pişman değilim.

Öfke kontrolü için kendini kötü hissetme.İnsanız sonuçta sinirlenmek doğamızda var. Ama sinirle de sonradan üzüleceğin şeylerde yapma.
Mesela ben eylüle sinirleniyorum bazen o an gözümde ona bagırırsam ne olacağı aklıma geliyor
eylül aglayacak bende vicdan azabı duyacağım.
sonra daha kontrollü uyarıyorum.
benim malesef çocukluk dönemlerim şiddete maruz kalarak geçmişti annem çok sinirliydi.
bazen çok çok güzel anlarımda olmuştur o sinirli olduğu günler her şeyin önüne geçiyor. o kadar saçma seyler için kızmıştı ki özgüven sorunuyla ergenlik geçirmiştim hatta evlendikten sonra daha güçlü hissettim kendimi eşim beni hayata kazandırdı desem yeridir.
ama kızıma çok iyi baktı hakkını yiyemem. yaşlanınca daha iyi anlayışlı biri oldu :)

kızım 4 yaşında bir konu hakkında çok fazla soru sorar ikna olana kadar da sormayı bırakmaz :)
işte öğrenim ve gelişim sürecinde anlaması için daha kısa net cevaplar veriyorum

kıskançlık konusunda tecrübem yok ama o daha küçük sen abisin gibi değilde eşit davranılması yönündeyim. Bu konuda çok örnek görüyorum mesela kardeş hata yapıyor o daha küçük abisi bırak oynasın diyorlar sonra büyük olan bütün değerlerini kaybetmiş hissedip hırçınlaşabiliyor.
yada kardeşini başkalarıyla paylaşmama duygusu varsa bırak paylaşmasın sonra zaten birbirlerine mesafe koyacaklar.
kıskançlığın neyin sebep olduğu önemli. bu konuda bildiğim şeylerden örnek verdim senin soruna cevap olarak değil :)

Karışık yazdıysam kusura bakma canım sen çok bilinçli bir annesin eksiklerimiz elbet oluyor ama düzeltmek bizim elimizde.
Ne guzel yazmissin.

Bizde oglanla catisiyorduk.
Malum ergen.
Ama kendimi elestirdim oturup dusunce.
Yanlis olan seylerin dogrusunu bile ona izah ederken gerildigini belli edince hircinlasiyorlar.
Bazi seyleri yaptiramiyordum ona.
Yani yapmasi gereken seylerdi bunlardi misal dus almasi, tirnaklarini kesmesi, pc cok vakit gecirmesi
Surekli soyledikce zittini yapiyordu.
Artik sesler yukselmeye baslamisti.
Annem cok sabirlidir.
O girdi araya ona da kiyamaz hic baktim kendi yapiyor simdi.

Dün aksam kendi dusunu aldi.
Tirnagini kesmis.
Sirtinda sivilceleri vardi gostermiyordu.
Anneme gostermis temizleyip ilac suruyoruz.
Annemin sakinliginden hep.
Bana yapiyor kizi kiskaniyor gibime geldi.
Bir de ben annem kadar sakin diilim.

Uzerine gitmicem zorlamicam.
Sadece rica edicem birakicam kendi haline.
Ben yap yap dedikce inatlasiyor.

Back