• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz bakımı

Cildim karma tipi
Günlük akşamları düzenli olarak bakım yapıyorum bazen duşta kullanıyorum temizleyicileri zamandan tasarruf saglıyor.
ve haftada 1 kez hafif kese yapıyorum ki ölü deri gitsin.
3 hafta da bazen ayda 1 maske yapıyorum yani cildime baglı çok bakımsız geliyorsa uyguluyorum kendine getiriyor :)

Serumdan çok memnunum genelde geceleri kullanıyorum.
gül suyunu gündüzleri kullanıyorum. buzdolabında duruyor bozulmaması için.
bunların dışında sadece rol yüz taşı almak istiyorum.
ve dışarı çıkarken güneş kremi kullanırdım bu yaz almadım bb krem kullanıyorum içeriğinde güneş koruyucu oluyor.

bunların dışında birkaç ürünüm daha var ama şu dönemde kullanmadığım için seriye dahil etmedim.

temizleme ve sonrası nemlendirme
haftalık kese
ayda 1 maske seklinde rutinim oluştu.

Eki Görüntüle 2654322
En eksik olduğum konuya değinmişsin, duş almak ve düzenli diş fırçalamak dışında yaptığım pek bi şey yok🙈

Ama sizlerle tanıştıktan sonra bir kaç denemem oldu. Yüz temizliği için su, zeytinyağı ve limon karışımı hazırladım bi süre kullandım ama devam ettiremedim.
Deodorant kullanmak yerine karbonat, bebe yağı ve su karışımı hazırladım bi şişede. Ama yine devamı gelmedi.

No-poo akımını deniyim dedim. Şampuanı bırakıp bir süre sadece doğal defne sabunuyla saçlarımı yıkadım. Benim sönük saçlar kabardıkça kabardı. Durulanmıyor ve taranmıyordu 🤭😖
Naturalive in doğal şampuanını 1 yıldan fazla kullandım. Yok alışamadı saçlarım, banyodan çıkıyorum sanki günlerdir yıkanmamış gibi bir his. Zorlama mikan dedim dön normal şampuanlara. Krem falan kullanmıyorum zaten saçıma. Bi sıkıntım da yoktu . Doğal olsun dedim ama olmadı.

Duş jelini bıraktım ama. Önce beyaz sabun kullandım ama şimdi doğal defne sabunu kullanıyorum.

Lif de doğal kabak lifi. Yüzüm için özel bi şeyler yapasım var ama nerden başlayıp nasıl araştıracağımı bile bilmiyorum 🤭

En eksik olduğum konuya değinmişsin, duş almak ve düzenli diş fırçalamak dışında yaptığım pek bi şey yok🙈

Ama sizlerle tanıştıktan sonra bir kaç denemem oldu. Yüz temizliği için su, zeytinyağı ve limon karışımı hazırladım bi süre kullandım ama devam ettiremedim.
Deodorant kullanmak yerine karbonat, bebe yağı ve su karışımı hazırladım bi şişede. Ama yine devamı gelmedi.

No-poo akımını deniyim dedim. Şampuanı bırakıp bir süre sadece doğal defne sabunuyla saçlarımı yıkadım. Benim sönük saçlar kabardıkça kabardı. Durulanmıyor ve taranmıyordu 🤭😖
Naturalive in doğal şampuanını 1 yıldan fazla kullandım. Yok alışamadı saçlarım, banyodan çıkıyorum sanki günlerdir yıkanmamış gibi bir his. Zorlama mikan dedim dön normal şampuanlara. Krem falan kullanmıyorum zaten saçıma. Bi sıkıntım da yoktu . Doğal olsun dedim ama olmadı.

Duş jelini bıraktım ama. Önce beyaz sabun kullandım ama şimdi doğal defne sabunu kullanıyorum.

Lif de doğal kabak lifi. Yüzüm için özel bi şeyler yapasım var ama nerden başlayıp nasıl araştıracağımı bile bilmiyorum 🤭
Banyoya yüz temizleyici koy haftalık baya kullanmış olursun sonra günlük yapmaya başlarsın
Banyo sonrasıda saçını taramadan yüz krem veya serum kullan bitti gitti

Doğal ürünleri kullanmak zor
Mesela sabun benim cildime iyi gelmiyor
Saç bakımı da paylaşacağım 😁

Banyoya yüz temizleyici koy haftalık baya kullanmış olursun sonra günlük yapmaya başlarsın
Banyo sonrasıda saçını taramadan yüz krem veya serum kullan bitti gitti

Doğal ürünleri kullanmak zor
Mesela sabun benim cildime iyi gelmiyor
Saç bakımı da paylaşacağım 😁
İnşallah biraz araştırayım bakalım, ihtiyacım var gerçekten yaş 30 oldu başlamam lazım artık 😅

Herkese merhaba 👋 çok zaman oldu yazmayalı iş yoğun günde iki saat yolda geçiyor zaman eve gel yemek ye ortalığı topla derken saat 10 olmadan yatıyorum sabah 6.30 aynı maraton tekrar başlıyor.
Temmuz ayında tekrar tasarruf planı na başlıyorum yıl başından beri işten ayrılmam corono derken biraz ara vermiştim

Selam kızlar dün evi genel bir toparladım balkon yıkandı minderleri koyduk akşam serinde oturuyoruz.
dükkan işi olmadı devren satılık alacaktık ama içindeki ürünlerin baya modası geçmiş seylerdi birde çok para istedi.
bizde sıfırdan başlamaya karar verdik boş dükkan bakıyoruz.

bugün yemek ve günlük işler dışında bir işim yok.
önümüzdeki hafta camlar silinecek.

Saç Bakımı

Saçlarımda dökülme problemi vardı. O yüzden çok kısacık kestirmiştim. Hemde boya ve işlem görmüş kısımlardan da kurtuldum.
sonra biraz uzayınca çok ara boyda kaldı ne uzun ne kısa sekil vermekte güçlük çektim.

Dax isimli ürün saçımı uzatmakta çok yardımcı oluyor haftada 1 veya 2 kez mutlaka kullanıyorum.
Maskeyi ayda 1 yapıyorum. aynı markanın şampuanı kullanıyorum ama farmasının sarımsaklı ürünüyle karışım yaptım :)

serumu haftada 1 kullanıyorum bitmek üzere dökülme için almıştım memnun kaldım.

diğer saç yagını arganlı olan, eğer sacıma maske veya bakım yagı yapmamışsam saç uçlarına kullanmaya başladım.
şuan saçımda kırık yıpranma vs yok.

Saçıma öncesinde doğal uygulamalar yapmaya çalıştım ama başarısız oldum sabun ve doğal badem yağı vs denedim.
en son çözümüm bu şekilde oldu.
ve saçımda farklı bir olayla karşılaşmazsam bu şekilde devam edecek. serum biterse yine dökülme hissedene kadar almam. birde saç uzatmak için aldığım ürün uzun süre gidecek gibi bittiğinde almama gerek yok.

rutinim
haftada 1-2 kez dax
haftalık serum
ayda 1 maske
özel bakım yapmadıysam argan yağı.

20200625_164835.webp

Merhaba hanımlar.
Çocuklar anneanneye gitti. Bende evi toplayıp öyle gideyim dedim. Hem de bir iki bahçe işimiz var. Eşime yardim etmek istedim ve biraz da kendimle başbaşa kalmak. 😊

10 günlük su orucu deneyimledim. Aidin Salih usulü yaptım ben.Bu detoks amaçlı yaptığım bir çalışma oldu. Hem de kendimin irade sınavı. Sınavı başarıyla geçtim. Kendimi tebrik ediyorum. Kendime ödül olarak arkadaşa kahvaltıya gittim. (Gitmeden de bahçeyi suladım. Ağaçların altındaki otları kopardım. 2 kök nane ektim. Gölgede yetişirler inşaallah. Taze taze iyi olur. Toprağa bilerek dokundum ki rahatlayayım.🤗) Arkadaşım iki kök çiçek verdi. Gölgeye ek dedi. Onu ekerim inşaallah. Az önce geldim eve. Eşim de yemeğe geldi. Size yazıp öyle işlere başlayayım dedim.

Dün oturma odası ve salonu süpürdüm. Toz almadım. Bugün de yatak odası, tuvalet, banyo temizliği gibi düşünüyorum ama özel günümde olduğundan sanırım, hadi kalkıp yapayım moduna da giremedim.🙄
Eve gelince evi temiz bulmak istiyorum. Koridordaki yollukları yıkadım. Dün buzdolabını temizledim. Görünmeyen işler daha fazla zaman alıyor.
Bugünkü yemek buzluktan. Öyle olunca oyalanmayacağım.
Herkese kolaylıklar diliyorum. 💜

Merhaba hanımlar.
Çocuklar anneanneye gitti. Bende evi toplayıp öyle gideyim dedim. Hem de bir iki bahçe işimiz var. Eşime yardim etmek istedim ve biraz da kendimle başbaşa kalmak. 😊

10 günlük su orucu deneyimledim. Aidin Salih usulü yaptım ben.Bu detoks amaçlı yaptığım bir çalışma oldu. Hem de kendimin irade sınavı. Sınavı başarıyla geçtim. Kendimi tebrik ediyorum. Kendime ödül olarak arkadaşa kahvaltıya gittim. (Gitmeden de bahçeyi suladım. Ağaçların altındaki otları kopardım. 2 kök nane ektim. Gölgede yetişirler inşaallah. Taze taze iyi olur. Toprağa bilerek dokundum ki rahatlayayım.🤗) Arkadaşım iki kök çiçek verdi. Gölgeye ek dedi. Onu ekerim inşaallah. Az önce geldim eve. Eşim de yemeğe geldi. Size yazıp öyle işlere başlayayım dedim.

Dün oturma odası ve salonu süpürdüm. Toz almadım. Bugün de yatak odası, tuvalet, banyo temizliği gibi düşünüyorum ama özel günümde olduğundan sanırım, hadi kalkıp yapayım moduna da giremedim.🙄
Eve gelince evi temiz bulmak istiyorum. Koridordaki yollukları yıkadım. Dün buzdolabını temizledim. Görünmeyen işler daha fazla zaman alıyor.
Bugünkü yemek buzluktan. Öyle olunca oyalanmayacağım.
Herkese kolaylıklar diliyorum. 💜
Kolay gelsin 😊

Selam kızlar dün evi genel bir toparladım balkon yıkandı minderleri koyduk akşam serinde oturuyoruz.
dükkan işi olmadı devren satılık alacaktık ama içindeki ürünlerin baya modası geçmiş seylerdi birde çok para istedi.
bizde sıfırdan başlamaya karar verdik boş dükkan bakıyoruz.

bugün yemek ve günlük işler dışında bir işim yok.
önümüzdeki hafta camlar silinecek.
Canım devren satılıksa iş yapmadığı içindir.Kimse para kazandığı yeri devretmez,işçi bulur yinede bırakmaz.Eğer miras kalıp 100 kişi ortak değilse.Kendin bence bir fizibilite yap, nerde açmak istiyorsun, neden?Ticaret işi zordur

Son düzenleme:
Canım devren satılıksa iş yapmadığı içindir.Kimse para kazandığı yeri devretmez,işçi bulur yinede bırakmaz.Eğer miras kalıp 100 kişi ortak değilse.Kendin bence bir fizibilite yap, nerde açmak istiyorsun, neden?Ticaret işi zordur
Biz görüşmeye gittiğimizde yarim saatte 400 tl lik satış yaptı konumu iyi yerdeydi.
Normalde eşi bakıyormuş kendisi istanbuldaymis eşi kanser tedavisine başlayınca devretmek zorunda kalmışlar
Ama istediği parayla sıfırdan güzel dükkan açılır
Züccaciye dükkanı açacağım
Burda ilgi görüyor
Eşim toptancilarida taniyor

Biz görüşmeye gittiğimizde yarim saatte 400 tl lik satış yaptı konumu iyi yerdeydi.
Normalde eşi bakıyormuş kendisi istanbuldaymis eşi kanser tedavisine başlayınca devretmek zorunda kalmışlar
Ama istediği parayla sıfırdan güzel dükkan açılır
Züccaciye dükkanı açacağım
Burda ilgi görüyor
Eşim toptancilarida taniyor
Mia- Mia- , gönlüne göre versin Rabbim. 🤗
Resmen ite kaka, ted konuşmalarını dinleyip kafamı dağıtarak yaptığım temizliğin son aşamalarındayım şükür. Niye bu temizlik bu kadar zor geliyor, anlamlandıramıyorum. Sanırım herşeyi mükemmel yapmalıyım duygusunu aşamadım.😫😒 Yapınca da "Ne var bunda, abartmışsın." diyorum. 😝

Yatak odası, çocuk odası, koridor bitti. Küçük balkonu ben yıkadım.Büyük balkonu eşime devrettim. O yıkadı. Tabii bu da gece gezip dolaşmamıza engel oldu. Eşim yorgundu çünkü, e haliyle gezmeyi erteledik.😒 Salon halısı, mutfak ve diper odaların kilimlerini çırptık. Çırpma rahat oluyor. Süpürmezden çok daha kolay. Allah'tan burada o konuda hiç sıkıntı yok, şükür.

Şimdi tuvalet banyoyu elden geçiriyorum. Mutfak kaldı. Dolaplara girip girmeme konusunda kararsızım. Her taraf açık olunca daha çabuk tozlanıyor. Biraz ertelesem mi bilemedim.

10.30 da da uzun zamandır görüşmediğim ama haberleştiğim arkadaşıma kahvaltıya gideceğim inşaallah. Bu süreye kadar toz almaları bitireyim. Evi de bitireyim de artık kafamda büyümesin.

Eşimle planımız, akşama doğru bahçeye gitmek. Sulama yapmak. Ya bugün ya da yarın ben de anneme geçerim. Çocuklar "gel" diyip duruyorlar. Özlemişler.🤗 Yaz bitmeden denize girebilseydim😅 Çok ilginç bir haziran havası yaşıyoruz. Yerliler soğuk diye denize girmiyorlar pek. Gerçi kalabalığa gitmediğim için, sahili arkadaşların durumlarından görüyorum. Risk almanın hiçbir mantığı yok.
Rabbim hepimizi korusun kızlar. Korktuklarımızdan emin eylesin.💜

Back