Bu konu tam benlikmiş, trend konulara bakarken gördüm biraz sohbeti okudum da.
Ben de yaklaşık bir yıldır filan minimalizmle ilgili bloglar filan takip ediyorum. Tabi öyle aşırı köklü değişiklikler yapamadım ama estikçe baya sadeleştim bir yılda.
Aramızda kalsın aşırı TEMBELİM

Minimalizm benim için AZ İŞ yapmak demek
Önce mutfaktan başlamıştım. Bir şey atmadım ama mesela mutfak çok dağılmasın diye hep kullandığım şeyleri çekmecelere koydum. Bir çekmece bardak, bir çekmece tabak, bir çekmece tencere. Böylece üst dolapları hiç açmadığım için hiç kirlenmedi

Şimdi köydeki ev için bardak takımı, tabaklarımın fazlalarını filan ayırıyorum yavaş yavaş ama baktım da çok aşırı da gereksiz malzemem yok gibi.
Bir ara bizim ve kızımın giysi dolabını ayıkladım. O zaman bir çuval kıyafet çıkardım elden. Ama şimdi tekrar ayıklamam gerek. Sanırım kıyafet konusunda çok abartıyoruz. Bir de kızımın eskilerini ayıklamam gerek tabi.
Pandemi döneminde idari izinliydim. Evi baştan aşağı boyadık. Çok açık bir renk oldu. Evde kesinlikle açık renk duvar en ferahı.
Oturma odasındaki eski L koltuğu köye gönderdim. Salon takımını oturma odasına aldım. Salon şu an koltuksuz

Acele etmeyeceğim, gerçekten acele ile bir şey alıp pişman olmak istemiyorum Annem başımın etini yiyor orası boş kaldı ne öyle alsana oraya bir şey. YOK, I-IH! İçime sinen bir şeyler yapmak istiyorum.
Vitrinler! Onların içlerinde bir ton gümüş eşya vardı. İçlerini boşaltıp kitaplarımı yerleştirdim. Cidden o gümüşler ne olacak bilmiyorum... Birilerine ev hediyesi filan götürüp onlara mı bela etsem

Oturma odam salon takımı ile çok daraldı. Bana da bir fenalık geliyor bakalım, ayar çekmem lazım.
Bu arada tüm fon perdelerini kaldırdım evimden. Camlarda sadece tüller var.
Daha kafamda tonla şey var.
-Çeyiz ayıklanacak
-Dolaplar düzeltilecek
-Baza altı düzeltilecek
-Mutfaktaki fazlalıklar çıkacak
-Oturma odasına ayar çekilecek
-Yeni bebek için şifonyer boşaltılacak
-Yüklük düzenlenecek, fazla yatak, yastık, nevresim ayıklanacak
-Salondaki konsol düzenlenecek
-Malzeme dolabı düzeltilecek
-Kızımın kitaplığı düzenlenecek
Haftaiçi çalışıyorum, haftasonu da köydeyim. Bakalım zaman yaratıp bu işleri halletmem lazım. :)