• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aslında bazen mükemmel olmasa da olur😀
Mesela akşama kadar oyuncakları 1500 kere toplamasam da olur, bazen de ayağımıza batsın, üstüne basalım kırılsın azalarak bitsinler 😂

Oyuncak meselesini çözdüm özellikle bu yıl uygulamaya geçtik
Başlarda heryer oyuncak olurdu ve toplamazdı kızım
Oyuncaklarını toplamazsan pis olur ve evden göndermek zorunda kalırız dedim
Başta çok aldırış etmedi ama ciddiyetimi anladı:)
Şimdi sadece kendi odasına diziyor oyun kurduğu içinde toplamiyorum genel temizlik yapacaksam topluyorum sadece
Oyuncak kuralımız var

Oyuncak meselesini çözdüm özellikle bu yıl uygulamaya geçtik
Başlarda heryer oyuncak olurdu ve toplamazdı kızım
Oyuncaklarını toplamazsan pis olur ve evden göndermek zorunda kalırız dedim
Başta çok aldırış etmedi ama ciddiyetimi anladı:)
Şimdi sadece kendi odasına diziyor oyun kurduğu içinde toplamiyorum genel temizlik yapacaksam topluyorum sadece
Oyuncak kuralımız var

Süper 👍🏻
Benim kızım 13 aylık, ya beni anlamıyor ya da pek takmıyor 🙈
Ben de şöyle yaptım
Büyük çoğunluğu kaldırdım, küçük bir kutuya en sevdiği 5-6 tane oyuncak ve iki kitap koydum.
10-15 gün süreyle dönüşümlü kullanıyoruz.
Her şeyi ortalığa dağıtsa bile hop kutuya atıyorum iki dakikada toplanıyor :)

Bu aralar evi düzenlerken sonraki aşama yani günlük yaşam için rutin belirliyorum

Sabah 8-9 arası uyanmak benim için ideal
Kahvaltı ve çay keyfim oluyor
Sonra yatak odasın dan başlayıp tüm odaları topluyorum
Akşam yemeği ugrastiriciysa yapmaya başlıyorum kolaysa 6 gibi yapiyorum
Planladığım iş varsa yapiyorum
Öğlen sonuda çok değişken oluyor kendi haline bırakıyorum
Akşamda mutlaka yemek sonrası mutfağı toplarım ayda 1 aksattabiliyorum😁
Ve kızım uyuyunca buraya bakmak daha güzel oluyor artik akşam daha aktifim :)
Ve uyumadan önce cilt bakımı yapiyorum bırakmıştım yeniden başladım

Tabi motivasyonum düşükse acil iş dışında hiç birşey yapmam verim alamam zaten

Denedikce ve sevdikçe hayatımda uyguluyorum rutinleri
Eskisi gibi çok sıkı planlar yapmıyorum
Sadece önemli şeyleri alışkanlık kazanmam gerek eksiklerim var

Süper 👍🏻
Ben de şöyle yaptım
Büyük çoğunluğu kaldırdım, küçük bir kutuya en sevdiği 5-6 tane oyuncak ve iki kitap koydum.
Himm Allah bağışlasın. çok tatlı zamanları:)
Iyi yapmışsın diğer türlü dağıtıp bırakıyorlar 😊
Kızım 4 yaşına girecek 2 ay sonra

Süper 👍🏻
Ben de şöyle yaptım
küçükmüş daha annesi:nazar:

ay bende dün işyerimi elden geçirdim, şimdi ben depodayım, tüm rafları düzeltip stoğu olmayan ya da uzun zamandır hareket etmeyen malzemeleri kullanıcılarına gönderdim, gelen gören herkes ne olmuş buraya kadın eli değmiş diyor :KK48:
minimal yaşam her yerde :21:

günaydııın bugün enkaz toplama çalışmaları başlıyo 🤪🤪 ev çarşamba pazarı gibi pazar daha düzenli de olabilir bizim evden 😖😖
Al benden de o kadar. Mutfak masası bulaşıkla dolu diye bilgisayar masasını, sandalyeleri, bütün kahvaltılık malzemeleri, çayı bardağı şekeri balkona taşıdık balkonda yedik🤦‍♀️ Masayı boşaltmak daha kolaydı ama resmen mutfağa girince bi güç dışarı atıyor sanki beni 🤦‍♀️ Ama girmem lazım artık kapıda başlıyor dağınıklık 🤦‍♀️

Al benden de o kadar. Mutfak masası bulaşıkla dolu diye bilgisayar masasını, sandalyeleri, bütün kahvaltılık malzemeleri, çayı bardağı şekeri balkona taşıdık balkonda yedik🤦‍♀️ Masayı boşaltmak daha kolaydı ama resmen mutfağa girince bi güç dışarı atıyor sanki beni 🤦‍♀️ Ama girmem lazım artık kapıda başlıyor dağınıklık 🤦‍♀️
🤣🤣 bizim de kapıdan başlıyo inanır mısın şimdi halıları yıkıyorum her yerin 3 gün sürer gibi yatak odası en dağınık olan 3 sepet çamaşır var oğlum kumla oynamıştı her yer kum kinetik değil de inşaat kumu 😂😂😂

Ben mutfağı hiç dağınık bırakamam,annemden geçti sanırım yemek yaparken toplar kendisi mutfağı hiç dağılmaz. 1 sene ev arkadaşımla kaldım o bulaşıkları bırakırdı bir ara alışmıştım ben de salmayı. Evlendikten sonra düzeldim Allah’tan. Şimdi sadece gece çay falan içip bi şeyler yersek bazen onlar kalıyor.

Ben mutfağı hiç dağınık bırakamam,annemden geçti sanırım yemek yaparken toplar kendisi mutfağı hiç dağılmaz. 1 sene ev arkadaşımla kaldım o bulaşıkları bırakırdı bir ara alışmıştım ben de salmayı. Evlendikten sonra düzeldim Allah’tan. Şimdi sadece gece çay falan içip bi şeyler yersek bazen onlar kalıyor.
Ben bırakırım ama gün ıçinde mecbur topluyorum geceden dağınık bırakmam çok nadir bırakırım ama şuan her yer dağınık oğlanla araba yarışı yapiyoz 🤣

🤣🤣 bizim de kapıdan başlıyo inanır mısın şimdi halıları yıkıyorum her yerin 3 gün sürer gibi yatak odası en dağınık olan 3 sepet çamaşır var oğlum kumla oynamıştı her yer kum kinetik değil de inşaat kumu 😂😂😂
Çamaşır da var katlanacak. Dün yıkadım yıkadım attım. Halıları ben de yıkamaya göndereceğim. Cuma bina ilaçlanacakmış evi bırakıp gideceğiz. Adamlara rezil olmamak için temizleyip toplayıp gideceğim. Sonrasında bütün eşyayı tek tek silmek gerekir sanırım ilaç değer her yere :confused:

Balkonda yaptığımız için kahvaltıyı her yer ekmek kırıntısı simit susamı oldu :confused:
Balkonu boşalttım süpürdüm. Yerleştirdim.
Oturma odasını topladım koltukları çektim süpüreceğim şimdi. Sonra giriş yatak odası çocuk odası salon ve mutfak diye gideceğim
Mutfaktan çok korkuyorum :confused:

Hayallerimdeki ev hanımı 😍😍
Ben de bulaşık olmazsa başkasının evi sanıyorum bi tuhaf geliyor 🤪

Back