Popüler Konu Minimal Yaşam

Bayanlar ben de evimi sadeleştirme çabası içinde 6 yıl geçirdim. Ev düzenleme ile ilgili çok şey okudum ve araştırdım bu süre içinde. Neyse her şey dolap içlerinde, fazla olan her şeyi evimde tutmadan çıkarıyorum. Sonradan yaptığım bu çabanın minimal yaşam olduğunu öğrendim.

Neyse benim sizlere bir sorum olacak. Evimizde çok fazla kol saati var ve kullanılıyor. Kullanılmayanı elden çıkarıyorum. Ben bu saatleri şifonyerde bir kutu içine atıyordum. Ancak saatçide ise bunlara mücevher muamelesi yapıyorlar, bakarken falan aman çizilmesin vs diyorlar. Ben de bu saatleri daha özenli saklamam gerektiğini düşündüm. Ancak çekmece içine nasıl yerleştirmeliyim. İkea da falan bununla ilgili çekmece bölmesi falan gördünüz mü? Şimdi kafama bunu taktım. Dümdüz bir şekilde, yan yana nasıl diZebilirim. Fikir verecek olan varsa sevinirim

Bu arada saatlerin orjinal kutularını hep attım. Çok hantal kocaman yer kaplayan kutular oluyor

Merhaba Mia- topiğini Yeni gördüm hayırlı olsun
Bende uzun zamandır sadeleşmeye çalışıyorum
Gardolabım senin kadar sadeleşmese de bu yaz alışveriş yapmadım
Yaz biterken de giymediklerim ve eskiyen kıyafetlerimi elden çıkaracağım
Ayakkabı dolabı çekmece banyo dolabı vs sürekli olarak elden geçiriyorum
Mutfak alışverişime bile yansıdı sadeleşmek eskisi gibi fazla alışveriş yapmıyorum
Önümüzdeki haftalarda da haftalık liste vs yapabilirsem daha düzenli olacak

Bende burayi unutmustum takipdeyim oysa bildirim gelmedi kimse yazincada sen begenince bisi ozaman hatirladim burayi insan nasil hafifliyor dimi esyalar azaldikca

Benim hep hani cok esyam olmadi tikis tepis bir evim olmadi.
Az öz gerektigi kadar var.
Zaten evimde kucuk.

Giysiler biraz fazlaca(uzun senelerdir duranlar olanlar var bazilarini belki zayiflarim, bazilarini belki giyerim diye sakladiklarimdan) bir de mutfak esyam bir anda cogaldi.
Bi ara cok aldim abarttim dolaplarimda genis degil sıkis tepis oldu.

Pismanim.

Yani cok gelenim gidenim yoktu.
1 tane 12kisilik
1tanede 6 kisilik yemek takimim vardi.
Gunluk kullaniyorum.
Boyle suslu pasta tabaklarini hep cok sevmisimdir.
Bir de suslu desenli bardaklara zafiim vardi hep.

Sonra şu tabagi alim aa sunuda alayim derken 5 takim (6'lı) pasta tabagim oldu ala ala.
Ee diger takimlarin pasta tabaklarida var ettimi 7 takim.
1'er takimda ben seviyorum diye arkadasim ve annem aldi ettimi 9 takim.

Yani suan evde 9 model 6'li pasta tabagim var kimseye vermeye kiyamam asla.
Saklarim gerekirse oyle bir zaafin var.
Tencere ,tava falan alsinlar o desenli minnos tabaklarimi vermem.

Abarttim kabul ediyorum ama dolabimda yer goremedikce sinir oluyorum bu seferde.

Ama arkadaslarim geldiginde degisik degisik cikarip sunun yapiyorum cok hosuma gidiyor.

Sonra evlenirken hep duz bardaklar almistik.
Modelli desenlilerde hep gozum vardi.
3 takimda cay bardagi aldim tabaklariyla.
Kutu kutu duruyorlar.
Bi de kiyamiyorum gundelige kirilir da takim bozulur diye.

Onada zaafim var napim

Onlarda dolapda yer kapliyo.

Uzun bir sure umarim almadan durabilirim.
Bazen olanlar kirilsada yeni alsam diye aklimdan geciyor.

Tek tek kalan bardaklari atasim var ama.
Cok sacma duruyorlar.

Selam herkese
Bende bugünlerde böyle bir topik arıyordum..son zamanlarda mutfakta olan kullanmadığım şeyleri verdim birilerine ..veremediklerimi de attım gayet şade oldu çok beğendim
Bu hafta kıyafetlere başlayacağım çocukların küçülen kıyafetlerini ara ara veriyordum şöyle esaslı bir şekilde dolapları elden geçireceğim ..oldum olası biblo süs eşyalarını sevmem ama evde illa ki bir kalabalık oluyor
Oysa ki sade ne güzel insanın içi açılıyor

Biblo yapay cicek falan bende sevmiyorum.
Tek tek topla tozunu al sonra tekrar diz tamamen zaman kaybi ve iskence geliyor bana.

Çok özendim
Evde her şey o kadar fazla geliyor ki gözüme. Doğumdan sonra çok pis girişicem eve
Merhaba
Doğumdan sonra biraz zor ama bol bol saklama alanın olsun. En azından fazladağılmazsın :)

Merhabalar
İyi bayramlar dilerim
3 poşet eski perdelerimi ,3 kutu takımı bozulmuş bardak tabaklarimi kayinvalideye getirdim bazalarin altı bile sadelesti son 6 ayda mutluyum

Ne güzel yapmışsın.
benimde perdem vardı.
şimdi mutfağımda yer yok takmaya verdim mi acaba ?

Çeyizime aldığım misafir takımını kullanmak üzere çıkardım. Gunluk takımımıda anneme vermek üzere ayırdım toplamda 24parca.

bende misafir takımını kullanıyorum çok da mutluyum.
1.200 tl vermiştim zamanında ah ahhh
o yüzden hakkını vermem lazım.
misafir çatal kaşığını kullanıyorum kepçe takımını.
ama günlük takımımla kahvaltı takımımda var. Gün geliyor lazım oluyor diye diye saklıyoruz.

Oooo maşallah kanki.
Ne ara aklına geldi ayırmak :)
yapılacak hiç iş bitmiyor.
vermeninde almanında sonu yok bence :)
hayat döngüsü

Selam
Sade yaşamak çok güzel
geçenlerde büyük orta sehbam vardı
hep takılıyordum alan daraltıyordu.
verdim ev ferahladı.
ama zigon sehbamız da olmadığından zorlanıyoruz.

Böyle birşey alabilirsin.
kendinde yapabilirsin aslında.

günaydın....
tatil 10 gün olunca temizlik işine giriştim.

ayakkabılar elden geçti eşimin ve benim eskiyen olmayan tüm ayakkabılarını attım ki 12 çift :)

koridorda gömme dolabım var yorgan, battaniye, yastık kısmını düzelttim ama atamadım eski valizleri attım bozuk ütüyü attım, kullanmadığım saksıları attım dolap ferahladı ama bebeğin puseti minik beşiği küçülen kıyafetleri yerini aldı dolap yine doldu 2. bebek istediğim için bir süre daha bebek eşyalarını istiflemem gerekiyor

küçük wc depo olarak kullanıyoruz oradan da kolilerce kitap attım yemek kitabı eski dergiler hepsinden kurtuldum. piknik ve deniz malzemelerini güzelce dizdim istediğim malzemeyi diğererini bozmadan rahatça alabiliyorum artık

oğlumun ve benim elbise dolaplarımızı elden geçirdim. küçülenleri kaldırdım kalanları konmari usulü katladım
kendimin dolabımda ki eski yırtık giymediğim ne varsa çıkardım, çantalarımı da eledim. kalanları konmari yöntemi ile katladım çekmecelerimi açıp açıp bakıyorum resmen aşk yaşıyorum.

şimdilik diğer dolaplar kaldı bayram önü temizlikte bu kadarını yapabildim. eşim çöpe gidip gelmekten yoruldu. çöpün yanına bırakıyoruz mahallede çöp toplayanlar var onlar alıyor o nedenle dağıtmakla uğraşmadım.

resmen terapi geldi diğer dolaplarda ilk fırsatta elden geçecek yaşasın minimal yaşam

Sagol canım.
benim dolabım yetiyor bana
yaz başlangıcında tişort takviye aldım biraz.
şimdi kış sezonuna giricez.
kırmızı örgü kazak hevesim var mesela
güzel bir bot alınması gerekiyor.
başka ihtiyacım yok böyle kışı çıkartırım.

Selamlar Herkese
Geçtiğimiz günlerde çok eve bakamadım. herşey son güne kaldı.
kızımın yürütecini pusetini poşetledim bantladım. depoya kaldırıcam.
minik yapay çiçeğimi attım.
köşe koltuğu olan oda toplandı. çamaşırlar bekliyordu ay felaketti.
oyuncaklarıda oturma odasından kaldırdım. sadece rafta canlı çiçeklerim ve birkaç biblo kaldı.

Çok çekmece içlerine giremedim pek.
eşimin çoraplarını elden geçirdim.
çiftlerini buldum iş yogunluğundan öylece koymuştum dolaba birkaç tanesini attım.

çoraplar için sepet alıcam. böylece çekmece boşa çıkmış olucak. evraklar sarz aletleri konulabilir.

yine ütü yapamadım.
eve gidince çamaşır mak çalışacak
kuru fasulye pilav canım istedi yapılacak.
sonra ütü mü yapsam.

günaydın
Bende dün bayağı tişört evrak ıvır zıvır attım
Evde yatılı misafir de olduğu için detaylı iş yapamadım ama kafamda atacağım birkaç parça eşya daha var
okuduklarımdan yola çıkarak tarzıma uymayan ya da giyerim belki diye aldığım kıyafetleri de elden çıkaracağım
evim zaten çok kalabalık değil ama az olması iş yaparken de kolay oluyor

Selam kızlar okudukça ferahladım yazdıklarınızı.. ne güzel atmışsınız öyle :)
Ben bayram boyu evde kaldım ama hep gezdiğimiz için evde bişeyler yapmaya vaktim olmadı. Sadece eşimin aldığı ve benim kuruttuğum çiçeklerin sağlam kısımlarını ayırıp kavonoza doldurdum geri kalan koca ot yığınlarını çöpe attım. Çocuk odasındaki dolapların üstünde duran yığından kurtulmuş oldum :)

Oooo maşallah kanki.
Ne ara aklına geldi ayırmak :)
yapılacak hiç iş bitmiyor.
vermeninde almanında sonu yok bence :)
hayat döngüsü
Sorma kanka aynen.
Almak istesem artik alamiyordumda.
Evdekiler nolcak diyordum.
Giyilmiyor ama yer yok mecbur almiyordum.
Disari cikarken Elimin surekli nelere gittigi belli artik.
Cizmem yok.
Gecen sezon 2 tane atmistim
Bu sezonda 1 tane attim.
Derisi soyulmus.
5senedir giyiyordum ama.
Bu sene 2 kisa botum var sadece suan.(taba ve siyah)
Cizme ve 1 spor ayakkabi alsam yeter bana.
Yagmur camur olmadigindan spor ayakkabi seviyorum ben.

Kazak almicam.
Pantolonda almicam.
Montda almicam.
1 esofman takim istiyorum.
Gecen sezon kotonda ince sisme spor ceket gormustum dussun diye beklerken yaz gelmisti alamamistim.
Onda gozum kaldi sadece.
Alirsam esofman spor ayakkabiyla falan okula git gel giyerim tum kıs.

Bu kis evden disari cikasim yok.

Son düzenleme:

Evet istanbuldaydım
Gerçekten insan sinir oluyor etkileniyor boşvermek en iyisi insan tam olarak yapamasa da..

Şuan yazlığımdayım
Bayram iznime yıllık iznimi ekledim
Haftasonu dönücem inşaAllah

Yazlığım 1+1 / 50 metre kare ,
oturduğum ev 3+1 / 130 metre kare
Ama şuanki huzurum kafa rahatlığım orada yok
Ben sıfırcı biriyim , burası ( yazlığım ) sıfır , tüm eşyalarımı a dan z ye , iğneden ipliğe sıfır aldım ..
Diğer ev 20 yıllık , hep kiracıların oturduğu bir ev . ( oğlum sitenin bahçesinde rahat oynayabilsin diye katlanıyorum ) . Mutfak yağ , banyo küf içindeydi tuttuğumda , o yüzden hiç ısınamadım sevemedim , hiç kendi evim gibi göremedim .. evliliğin ilk yıllarındaki sıkıntılar da eklenince yemek yapasım bile gelmiyordu, yaptığımı ben bile beğenmiyordum.
Oysa ki evlenmeden önce yaptığım her yemeği herkes bayıla bayıla yerdi . Şuan yazlığımda seve isteye yemek yapıyorum ve eski el lezzetim yerine geldi , kendimi buldum tekrar . 6 yıldır ilk defa kurban etinin lezzetini aldım . Oğlum da çok güzel yedi . Çok şükür . Elhamdülillah

Ayrıca boşanmayı düşünüyorum , İstanbulda saydığınız özelliklerde değil 2+1 , 1+1 ev bile bulsam o fiyatlara krediyle hemen alırım .. ( krediye karşı olmama rağmen )

Yani kafanıza takıp hiç üzülmeyin , çok da iyi yapmışsınız .. Güle güle huzurla oturun ..

Saat yastıklarına koyup yan yana koyabilirsiniz
Bitiş noktasına kaymaması için karton koyabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…