- 22 Eylül 2011
- 4.644
- 4.622
- 158
- Konu Sahibi Yepyenihayat
Kızlar bir paylaşım sitesinde çeyiz sayfalarına denk geldim. Bir bakayım fikir olsun neler alıyorlar dedim. Saçma sapan şeylere dökülen paralar. Plastikler, renkli rünklü belki 1 ay sonra boyası gidecek solacak eşyalara verilen paralar. Bişeyi bir tane alırsın dimi? Her renginden almalar. Ciddi anlamda Türkiye de mi yaşıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ucu mal alacak kadar zengin değilim. Benim gibi mi düşünüyorsunuz sizde.neden bu savurganlık ?
Ne yapmak lazım ne almak lazım peki varmı bize verecek fikrin???
Yeni ev kuruyoruz yeni bi yuva için aldıklarımızı da bir heves değil bin hevesle alıyoruz.
Herşeyin en iyisi en kalitelisi olsun diye çabalıyoruz, kimimiz bütçesi el verdiği kadarını yapıyor kimimiz herşeyin en iyisini almaya çalışıyor 5 liraya alanda hayal kurarak heves ederek alıyor 10 liraya alanda aynı.
He rengarenk plastik şeylerden hoşlanmazsın klasik minimalist zevkin vardır anlarım da verilen paraları hesaplamak da sana bana kimseye düşmez.
Ben çeyizime aldığım hiç bir şeyi gereksiz ve savurganlık olarak görmüyorum ne plastik nede rengarenk bir çeyizim yok herşeyim klasik ve en iyisini almak için çabalıyorum Allaha çok şükür alıyorum da ve hepsinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Ama bende fazla fazla alanlardanım bu yorumum da bu sebeple yoksa banane ama buda bi heves işte.
Ben anlamadm Sen şimdi neyin muhasebesini tutuyorsun neyin derdi bu çözemedim.
Son düzenleme: